• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çoçugunmu var derdin var

Canım öncelikle geçmiş olsun.

Bebeği herzaman yan yatır ki kussa bile boğazına kaçmaz.
Gaz için de
Zeytinyağıyla göbeğine masaj yapabilirsin. Emzirdikten sonra göbek bölgesi göğsüne yakın gelecek sekilde omzuna yatırıp sırtını sıvazlarsan ağzından gazı çıkartır ve fazla emdiyse zararlı kısmını kusar. Birde sırtüstü yatırıp ayaklarından tutarak dizlerini karnına doğru itip geri çek yavaş-yavaş bu hareketi gazını çıkarana kadar yaparsan hem rahat uyur hem de gaz problemi yaşamaz.

Ayrica kendinde gaz yapacak baklagil tarzı şeyler yeme. Sende gaz yapan şey bebeğe sütle geçiyor oyuzden yediklerine içtiklerine dikkat et.

ben ömrümde gördüğüm en gazlı bebek kardeşımdı gaz sıkışmasından poposuna hortum sokmuşlardı.gece ne mama ne süt ıçer.su ıçerdı artık onun gazına nasıl faydası vardı yada neden ıhtıyacı vardı bılemeyecceğım.gazı bıtmeyen bebeklerın çoğuda sınırlı huysuz çocuklar oluyor.sınırınden kusuyor.annem benden çekmedıklerını ondan çekmıştır büyütürken.

Oncelikle basliktanda gorundugu gibi derdim var lutfen konumu tasimayin

Gunaydin kk uyeleri lutfen bana yardimci olun dun 17 gunluk bebegim elllerimde ölucekti nerdeyse mosmor oldu :'( odada oturuyodum bebegimin oksuruk sesi gelince kostum yanina bebegim morariyordu kucagima aldigimda agzindan burnundan kustu yaklasik iki dakika sanirim onu kendine getirmeye calistim ters cevirdim sirtini sivazladim hafif vurdum bebegim nefes alamiyodu sonra kendine geldi nefes aldi.acile goturduk dr eliyle karnina bisiler yapti gazi var dedi "gazdan morarirmi "die sorunca tabiki hanimefendi bebek hava yutuyo lavman yapin pazartesi mutluka cocuk ploklinige goturun dedi.lavman yaptik bebegim busuru kaka yapti rahatladi uyudu butun gece uyumamisti bebegim.soruma gelicek olursak.isin tuaf tarafu sezeryandan sonra ogun bugundur benimde gazim var ben bile zorlaniyorum kaldiki bebegim nekadar zorlaniyodur simdi :'( ben bu sorunu nasil halledebilirim nette biraz arastirdim ihlamur rezene cayi falan oneriyolar hic bunu deneyen varmi gercekten ise yaradimi.yada yaptiniz baska bisi varmi bana yardim edin.ilk bebegim cok korktum dun bebegim ellerimden kayip gidicekti bidaha bu durumu yasamak istemiyorum :KK43:

Oncelikle gecmis olsun cok kotu bir durum olmus ya neseki ucuz atlatmissiniz. Ama endiselenmeyin bende bu feci gaz sorununu 4 ay cektim 4 ayy kaka sorunu gaz sorunu yasadim ama geciyo emin olun.
Bazi gac ilaclari var doktor onerisinde kullanin ..
bide kimyon cok iyimis gaz icin oda nasil minicik cay kasigina ilik su koyup bir cimdikten bile daha az kimyon damlat bebek tadini bile alamiyo ya cok az oluyo onu icir .. benn herseyii yaptim rezene gaz ilaclari lavman kimyon herseyi denedim ama bu kolik sorunu 4 ayda kendiliginden gecti.. aglamasi varmi peki?
Bide hep yan yatirin kafasi dik olsun emzirdikten sonra muhakkakk biraz kucaginizda gazini cikartmaya calisin .

Canım Öncelikle Çok geçmiş olsun Doktorun önerilerine dinle çocuğun bitki çay içmesin de de bir sakınca yok rezene çayı rahatlamasını sağlıyor insan başlığını okuyunca biraz tepkili yaklaşıyor konuna Çünkü çoğu insan çocuğunun olmasını istediği halde çocuğu olmuyor ma işte herkesin İmtihanı farklı Allah yardımcın olsun

Aa masaji yazmayi unuttum enn enn rahatlatan banyo yaptir bak sicacik ortamda sonra yatir yataga ama usutmesinki gazi artmasin ona cok dikkat et.. nese yatir yaga yag ile gobegine masaj yap bacaklarini 1 2 diye indir kaldir hafif hafif dizlerini karnina dogru getir. Tekrarla bu hareketleri.. sonra mis gibi guzelce giyindir sicacik sar oda cok rahatlatiyo

Ah yavrum kıyamam.Benimki de 48 günlük.Gaz sancısından aynen kıpkırmızı oluyo kucağımda ağlarken.Ben 2 gaz ilacı birden kullanıyorum 3 saat arayla.Nurse harvey colex ve sap simpleks.Bunlar rahatlattı biraz iyi geldi.Daha kötüydü.Benimki kolik olduğu için masajlar filan hiç çare etmedi,denemediğim şey kalmadı.3 ay sürüyormuş sonra düzene giriyormuş inşallah.Neyseki soğukkanlı olup müdahale etmişsin.Allah birdaha göstermesin.Evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah.

Benimde bebeğim 1 günlükken öyle oldu ben bilmiyordum maalesef düz yatırmıştım. Kustuğunu yutmuş. :(
Hep yan yatır..

Ben rezene bi iki çay kaşığı bebeğime de verdim hep. Anason rezene.

Mesela şimdi git birazcık kimyon at ağzına.. Ciddiyim.

Benim de bebeğim çokçok kusuyor. Bazen yüzüstü yatırıp elimi yıkamaya gidip geliyorum heryeri kusmuk olmuş..
Tabi sen yanıdan ayrılma yüzüstüyken daha küçük kafasını kontrol edemiyordur.
Kusunca yaptığın gibi ters çevir sırtına var. Youtubeden izle teknikleri.

17günlük diyorsunuz çaylar falan ağır gelmesin.
Siz masaj yapın bence bol bol.birde hafif spor amaçlı ellerini ayaklarını oynatın.kontrollü bir şekilde sert zeminde yüzükoyun yatırın 5 dakika.nefes almasına burun vs.açık olmasına dikkat ederek.
Bir de gazını çıkartmadan uyutmayın.her doyurduktan sonra kucagına al sırtını sıvazla gazı çıksın.bir de çok doyurma.sık ararlıklarla az az doyurmak en iyisi.senin için biraz yorucu olacak ama. gaz problemi var belliki dışkılamaktada zorlandı yavrucak.Sana da tavsiyem kimyon çayın için.
1bardak sıcak suya 1tatlı kaşığı kimyon at demlensin çökünce ister öyle istersende tatlandırılmış iç.Bebeğede süzüp çay kaşığı ile verebilirsiniz.zararı uok
Mosmor olması o anki öksürük kusma ktizi ile akakalıdır tabi mutlaka detaylı bir muayene şart.
Mutlaka dr götür.
Geçmiş olsun Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin tüm annelere..
Tesekur ederim.cayi kendim icin demistim bebegime zaten vermemki daha cok kucuk

Oncelikle cok gecmis olsun cnm. Bende birkac hafta sonra insallah bebegimi kucagima alacağım. Hic birsey bilmiyordum ama facebook ta hamilelik ve annelik yolunda Büşra eroglu sayfasi var. Onu takip etmeni ve kafana ne takiliyorsa sormani tavsiye ederim. Hepsi tecrubeli anneler. Sorularimiza Inanilmazda yardimci oluyorlar. Allah hepimize kolaylik versin.

benim doktorum asla bebeğe bitki çayı, kimyon vs verilmez diyenlerdendi, kendisine sonsuz güvendiğim için denemedim bile.
sürekli masaj yaptık, biraz daha büyüyünce prebiyotik damla kullandık, eğer kusma ve morarması sizi korkuttuysa bir çocuk cerrahına ya da uzmana gidip tüm batın ultrasonu yaptırın.
Once cocuk ploklinigine gosteririm bi bakalim o ne dio eger uygun gorulurae cerraha gosteririm

Sen iç canım en azından seni rahatlatır doktoruna danışmadan birşey verme sakın benim 18 aylık kızım var ilk 3 ay kolikti ne gece ne gündüz uykusu vardı. Her gece 12 de başlardı krizi sabah 5-6 gibi geçerdi hastaneye giderdik kolik bu yapacak birşey Yok diyordu doktor her yolu denedim ama asla birşey içirmedim. İyiki de içirmemişim kızımın besin alerjisi var ve o zaman farkında bile değildik belki bende inanıp içirseydim bebeğimin bagırsakları geri dönülemez bir hasar alacaktı. Kusması reflüden de olabilir onun İçin itibar çocuk doktoruna götür. Reflü yastıkları var bebekler için onu da tavsiye ederim.
Genelde fazla kusmuyo benki aksam gec saatlerde aglamaya basladi her agladignda babasi emzir actir die tutturdu sanirim cok emzirdim oyuzden kustu

Ah yavrum kıyamam.Benimki de 48 günlük.Gaz sancısından aynen kıpkırmızı oluyo kucağımda ağlarken.Ben 2 gaz ilacı birden kullanıyorum 3 saat arayla.Nurse harvey colex ve sap simpleks.Bunlar rahatlattı biraz iyi geldi.Daha kötüydü.Benimki kolik olduğu için masajlar filan hiç çare etmedi,denemediğim şey kalmadı.3 ay sürüyormuş sonra düzene giriyormuş inşallah.Neyseki soğukkanlı olup müdahale etmişsin.Allah birdaha göstermesin.Evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah.
Ayy amin.sogukkanli degildim pek aslinda bi yandan bebegimi kendine getirmeye calisiyorum bi yandan agliyip dua ediyorum dusup bayilicaktim biara nerdeyse ama Allah guc veriyo o an bebegimi kendine getirmek icin nasil cirpindim Allah bilir

Benimde bebeğim 1 günlükken öyle oldu ben bilmiyordum maalesef düz yatırmıştım. Kustuğunu yutmuş. :KK43:
Hep yan yatır..

Ben rezene bi iki çay kaşığı bebeğime de verdim hep. Anason rezene.

Mesela şimdi git birazcık kimyon at ağzına.. Ciddiyim.

Benim de bebeğim çokçok kusuyor. Bazen yüzüstü yatırıp elimi yıkamaya gidip geliyorum heryeri kusmuk olmuş..
Tabi sen yanıdan ayrılma yüzüstüyken daha küçük kafasını kontrol edemiyordur.
Kusunca yaptığın gibi ters çevir sırtına var. Youtubeden izle teknikleri.
Ben herzaman yan yatiriyorim canikim Bnm dr ilk gun dedi hep yan yatsin die.cok zor ya seni Allah kimseyi cocuguyla sinamasin

Oncelikle cok gecmis olsun cnm. Bende birkac hafta sonra insallah bebegimi kucagima alacağım. Hic birsey bilmiyordum ama facebook ta hamilelik ve annelik yolunda Büşra eroglu sayfasi var. Onu takip etmeni ve kafana ne takiliyorsa sormani tavsiye ederim. Hepsi tecrubeli anneler. Sorularimiza Inanilmazda yardimci oluyorlar. Allah hepimize kolaylik versin.
Bakarim canim tesekurler.ve Saglicakla al kucagina cocugunu insallah

Kuzum kıyamam.. çok geçmiş olsun umarım bir daha yaşamazsın.. bebeğinin gazını her emdikten sonra çıkarıyorsun dimi? Ondan kaynaklanabilir bu durum..

Cikariyorum artik canikim gazi vardi agliyodu her agladiginda bnimki tutruyodu emzir die cok emzirdim gazi olunca hem agzindan burnundan kusti :'( odamiz Allahtan yakin oksurunce odaya kostum o an mudahale ettim

Back