çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğunuz çok özel bir çocuk bence, farklı
Hani vardır ya filmlerde izleriz çocukken diğer çocuklardan farlı olanlar büyüdüğünde çok güzel işler başarırlar genelde dünyaca ünlü sanatçıların,bilim insanlarının hayatı böyledir hepsi farklı çocuklardır
yazdıklarınızı okuyunca o duyguya kapıldım ben de
maddi durumunuz ne durumda, nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama çocuğunuza gerekli eğitimi aldırabilirseniz ilerde çok güzel işler yapacak, çok değerli bir insan olacaktır
Buna inanıyorum ben
Allah yardımcınız olsun
Küçük meleğe de benim için sarılın, öpün lütfen öyle güzel anlatmışsınız ki daha tanımadan kocaman sevdim onu bahtı ve yolu açık olur dilerim...

Beni sakin dalga geçiyo sanmayın ama çocuğunuz gayet normal bi cocuk ama sadece dikkat dağınıklığı var aamir khan diye yönetmen var ve dünyaca ünlü bi isim yerdeki yıldızlar ( bütün çocuklar özeldir ) diye bir filmi var aynı davranışlar o filmde de aynı şekilde dersleri ile ilgilenmeyen bi çocuğun yaşamını anlatiyo o filmi mutlaka izleyin lütfen ısrarla söylüyorum ne demek istediğimi anlicaksisiniz

arkadaslar bu mesajim yarim kaldi.. cok basit bi kiyafet giyior.. yani okulda kendini kasmiyorlar ogretmenler.. yeri geliyo ogrenciyle yere oturuyor, yeri geliyo tuvalete goturuyo yada altina kaciran ogrencilerin ustlerini degistiriyorlar hic tiksinmeden o yuzden turkiyedeki gibi matematik biliyosun gel anlat, fen ogretmenisin gel ogret edebiyatin iyi edebiyat ogretmeni ol demiyorlar.. ogretmen olabilmek icin en onemlisi psikolojisi kusursuz olmali tabiri caizse sinirleri aldirilmis kisiler ogretmen olabiliyor benim bulundugum ulkede... kimse cikipta sen evde egitememissin ben mi egitecegim diyemez evet sen egiticisin ben egitemiyorsam sen egiteceksin.. okul sadece ogretim degil ilk once egitim yeridir...

Ne çok biliyorsunuz herşeyi,çocuk üstün zekalı bu yüzden de dikkat eksikliği var ben okuduğumdan bunu çıkardım.Öğretmeni iyi bir eğitimci olsaydı el kadar çocuğa hakaret etmek yerine doğru yönlendirme yapar cocuğun uygun yerde eğitim alması için caba gösterirdi.

Çocuk üstün zekalı hiperaktivite ve dikkat eksikliği var ben de üniversite okudum,ama okuduğumu anlayabiliyorum mesela

buna katilmiyorum

kizim 3 bucuk yasinda krese gidiyor

pantolonunun dügmesini kapatamiyor, bi kac kez eve gelince farkettim acik oldugunu
söyledigimde ögretmenine, biz cocuklarin basit seyleri kendi kendilerine halletmelerini istiyoruz hem böylesi sizin icinde kolaylik olur dediler ki haklilar. ona ragmen bir kez göstermisler bende evde bir kac kez gösterdim ve artik kendisi kapatiyor kimseye dokundurmuyor.

ayni sekilde sene basinda kreste tuvalet kagidi olmasina ragmen her veliden bir paket islak mendil istediler
kendi kendilerine temizlenebilsinler diye. zaten evde günlük yikaniyor...

ayakkabisi bagcikliydi, hergün disari cikiyoruz bizim icin baglamak sorun degil ama vakit kaybediyoruz ayrica arkadaslari ayakkabilarini (cirt cirtli) kendileri giyerken sizin cocugunuz bizi bekliyor ve bunun onu üzdügünü düsünüyoruz dediler.
kizimin simdi lambali ve cirtcirtli ayakkabilari var :) ve onu almaya gitigimde bile kendi giyiyor...

kres ögretmenleri bile bu kadarcik ta olsa bir sorumluluk bekleyebiliyorsa 3 yasindaki cocuklardan ilkögretim ögretmenleride bekleyebilirler bence
cocuklari birilerine bagimli yapmayalim
kendi basina yetmelerini saglayalim

benim yazdığımı yanlış anladınız zaten 6 yaşındaki çocuk hergün altına yapmaz ama arada kaza oluncada tiksinmeden değiştiriyorlar.. Ben kendi çocuğumun altını değiştirirken bile bazen kaldıramıyorum.. Yani ben süper matematik bilsemde süper fen, edebiyat bilsemde bi ilkogretimde öğretmen olamam. . Bilgisinden çok psikolojisini önemsiyorlar... Hergün kıyafetini değiştirsin ayakkabısını bağlasın demiyorum ama konu sahibinde olduğu gibi de çocuğum resim yapıyor diye kızamaz.. Hele öyle aşağılayıcı sözler hiç kullanamaz...
Turkiyede kimi öğretmenler öğrencileri üzerinden ego tatmini yapıyorlar, çıkıp bi öğrenci ters birşey soyleyince de ezdigi kadar eziyorlar...

bende yurtdisinda yasiyorum...

3 yas üstü cocuklari bezi birakmamissa krese almiyorlar kaldiki 6 yasinda altina yapan cocugun üstünü degistirecekler... en fazla spor salonundaki dusa sokup yikanmasini ve yedek kiyafetini giymesini söylerler.. he birde bu bi kac kez tekrarlanirsa cocuk doktoruna götürmenizi isterler..

benim cok catlak ögretmenlerim vardi halada varlar... psikolojinin önemsenmesi sinirlerinin aldirilmis olmasi falan hikaye yani.. öyle olsa sapik ögretmen diye hergün haberler cikmazdi..
siz hic atanamayan ögretmen gördünüzmü yasadiginiz yerde?? oturdukleri sehir ilce ve kasabalara bile hemen ataniyorlar hemde mezun olur olmaz... cünkü acik var

derste resim yapiyor diye tabikide kizarlar..
cünkü anlatilani anlamasi lazim anlamasi icinde dinlemesi..
ben bile kizima bisey anlatirken baska seyle ilgilense kiziyorum..

assagilayici sözler söyleyemez sözünüze katiliyorum o zaten mobbing e girer ve direkt müdahale edilir...
evet bazi ögretmenler ego tatmini yapiyor cocular üzerinde ama bu dünyanin heryerinde var türkiyeye özel degil..

nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama yurtdisinda hersey armut pis agzima düs gibi anlatmayin...

Hadiya nerede o kreşe almiyormuş benim oğlum 4 yaşına girecek daha bi kaç ay önce öğrendi tuvaletini ücretsiz devletin kreşine gönderiyorum sene başından beri.. ... Benim ilkogretim öğretmenler
imde kızımın ogretmenleride pamuk gibi..
Atanma gibi bi durum yok zaten kadro diye birşey yok sözleşmeli herkes.. Öyle devlete kapağı attım artık asar keserim diyemiyor her daim temkinli olmak zorunda çünkü garanti değil işi. Bende merak ettim siz nerede yaşıyorsunuz....

Bir çocuk derste resim yapıyor diye kızamaz, belki bi kere yaptıysa uyarabilir ama dikkat dağınıklığı olan ve zaten üstün yeteneği ispatlanmış bir çocuğu kazanmak için herşeyi yapmalı bir öğretmen... İlkogretim çocukları disipline etme yerleri değildir onların ilgi alanlarını tespit edip yönlendirme yeridir.. . Okula gittiğimde öğretmen bi çocuğu kucağına alıp annesine getirdi derste uyudu sanırım yorgun dedi ve verdi.. Sen nasıl uyuyup dersi dinlemezsin mi demeliydi...
Benim bulunduğum ülkede şöyle bi sıralama var bebekler, çocuklar, kadınlar, hayvanlar ve erkekler bu alışagelmiş bi söylemdır.. Yani kanunlar önündeki önem sırasıda budur.. Kimse benim çocuğuma resim yapıyor diye kızamaz...

Son düzenleme:
avusturyada yasiyorum

4 yasinda tuvalet egitimini henüz tamamlamis cocugunuzu kabul eden kresten nasil bir egitim beklentiniz var bilemedim... eminim böyle kresler cogunlukta degildir.. yoksa integration sacmaligiyla ilgili bir kurummu? bunuda yanlis anlamayin yabancilarin cogunlukta oldugu egitim kurumlarinda cocuklara gerizekali muamelesi yapiliyor genellikle o yüzden sordum... hem demissinizya ögretimden önce egitim ben egitemiyorsam onlar egitecek diye. cocugunuz 3 yasina gelince ben tuvalet egitimi veremedim alin siz verin hem buna mecbursunuz diyemediniz mi ??

ortasona kadar benimde sinif ögretmenlerim pamuk gibiydi ama sizde bilirsinizki her derse sinif ögretmeni girmiyor..
rockci muzik ögretmenim vardi adam bagirmadan iki laf edemezdi. kimyacimiz derste konusanlara deney tüpü firlatirdi...
ödevini unutam okul kurallarini yazardi 5 kez.. dersi dinlemeyen cöp kutusunun yaninda tek ayak dikilirdi..
kimsede sikayet etmezdi eglenceli bile gelirdi... bence simdi cogu sey abartiliyor...

atanma kelimesini ise baslamak anlaminda yazdim. yeni mezunlar hemen kadro alamiyor dogru.

öyle bir anlatiyorsunuzki sanki fabrikadan özel üretim melekler egitim veriyor orda.. unutmayin onlarda insan...
gazetelerde cikan sapik kadin ve erkek ögretmenler iskenceciler genellikle abd yada ab den cikiyor..

benim cocugum üstün zekaliysa ona göre bir egitim kurumu bulurum.
bulamiyorsamda cocugumun bu durumuna dikkat cekerim oda ise yaramiyorsa cocugumu telkin ederim.
resmini evde yapabilirsin hatta beraber yapariz ama okulda ögretmenini dinle dinlemiyorsan bile baska biseyle ilgilenme gibi.. ki konusahibinin kizi 11 yasindaymis anlayabilecegini düsünüyorum...

Siz öğretmenlerin görevini yapmasını armut piş şeklinde yorumluyorsaniz ilginç bi yaklaşım açıkçası.. Öğretmen çocuğuma kızmıyor diye sevinmiyorum zaten kızamaz, yani kızmaması bir lüks degil benim için...

ben de oraya gelmek istiyorum, ben de , ben de..
erkekler hakettiği yeri bulmuş orda,
hangi ülke kız ora

evet kizamaz hanimefendi sesini dahi yükseltemez hatta kirmizi halilarla karsilarlar sizin cocuklarinizi..... hey allahim

yabanci düsmanligi heryerde ve bu insanlar egitimcide olabiliyor bazen...
sadece kendinizden yola cikarak yurtdisinda hersey coooooooook süper ögretmenler kul köle oluyor cocuklara diyemezsiniz...

Begenmekle yetinemedim. Kendinizi ifade edis biciminiz ve pek cogunun aksine fikirlerinizi dayanaklariyla, cozumlerinizi de ornekleriyle aciklamaniz hosuma gitti. Belirtmek istedim.

avrupanin göbeginde yasiyorum, son zamanlarda göcmenler diken üstünde yasiyor cocuklari icin cok endiseliler gerek okul yolunda karsilasabilecekleri olaylar gereksede okulda ugrayacaklari ayrimciliklar yüzünden.
sizde kalkmis bana yurtdisinda kanatsiz melekler egitim veriyor diyorsunuz..
evet öyle ögretmenler var iyikide var. ama bunu genelleyemezsiniz!
kafayi siyirmis bircok insanda ögretmenlik yapiyor yurtdisinda.
herseyede toleransla yaklasmiyorlar kusura bakmayin! ne göcmen cocuklarina nede kendi milletlerinden cocuklara..
bunlari belki yurtdisi görmemis demeyeyimde cahil birilerine yutturabilirsiniz belki ama bana degil maalesef..

Benim bulunduğum yer yabancilarin çok olduğu biryer degil 20 kişilik sınıfta 3 yabancı var.. Kızım 2 yaşında öğrendi oğlum ise babasıyla ayrılma süreci felan derken geç öğrendi ve evet ben eğitimiyorsam onlar eğitmek zorunda.. Ben öyle olduğum için demiyorum ama her anne babada benim gibi ilgili olmayabiliyor.. Zaten okulda öğrendi tuvaletini aynen dediginiz gibi söyledim ben kızımın tuvalet eğitimini verdim ama oğlumda başarılı olamadım siz yardım edeceksiniz dedim... Ben bulunduğum ülkeyi yazmıyorum ama bu yazdığım eğitim sistemi ile çok güzel bir üniversitede okudum..
Bu sıralama meselesine gelince bunun halk arasında söylenen birşey oldugunu söyledim..ama evet kanunlar önünde bu sıralama geçerli çoğunlukla..

O halde sizi adaya beklerim eğitim sistemi nasıl olur görmeniz için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…