çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence yeni eğitim sisteminde öğretmenler daha da ezilmeli..gk gy eğitim bilimleri ve alan sınavı yetmez bence 10 sene olmalı eğitim süreleri..zaten atanamayan tüm arkadaşlarımız da salak hatta ücretli öğretmenlik yapan üniversite mezunu arkadaşkarımıza 800 tl maaş çok çay ve yol parasına çalışmalılar..
öğrencilerse iyice şişirilmeli ne istiyolarsa şebek öğretmenler onaylamalı aa çocugum peki ingilizceden hoşlanmıyosan o zaman boşver zaten yabancı dil ne işine yarar 1 dil 0 insan deyip şarkı şiir söyletmeliler..
öğrenciler istedikleri cevapları vermeliler öğretmen kim ki parasıyla yapıyo bu işi hayrına mı eşek gibi susacak çocuk ne dese gülüp geçecek..
sen evde eğitimi vereme sonra git hem eğit hem öğret de olmuyo bu işler böyle malesef..
gün gelip o evlat karşına geçip pişman edince seni evladından bulan sen olursun o öğretmen değil..

yazıyı okurken ilk aklıma gelen Einstein oldu. Okuldan bile atılmış herkes geri zekalı olduğunu düşünmüş ama hiçte öyle olmadığını hepimiz biliyoruz. Bence çocuğunuzu daha zeki olan çocukların okuduğu okula gönderin böyle insanlarla uğraşmayın. Zaten yazdıklarınızıdan çocuğunuzun IQ sunun ne kadar yüksek olduğu belli oluyor. Lütfen çocuğunuzun zekasının bu şekilde devam etmesi için çocuğunuzu o okuldan alın. Allah korusun ciddi psikoloik sorunlar çıkabilir

işte sizin gibi öğretmenler yüzünden bu ülke bu hallerde.... madem bu kadar kolay vazgeçip görmezden gelebiliyorsunuz bu mesleği niye seçtiniz? maaşı için mi? memuriyet için mi? yoksa tatili bol diye mi?

Ben anlamiyorum arkadas, cocuklari sevmiyorsan neden ogretmenlik yapiyorsun?
Cicek sevmeyen bahcivan, muzik sevmeyen gitarist, hayvan sevmeyen veteriner, futbol sevmeyen futbolcu oluyor mu ki sen ogretmen oldun? Zorla mi yaptilar? Neden devam ediyorsun ayril baska is yap. Neden milletin minnacik cocugu uzerinden ego tatmini yapiyorsun? Yolda gorse yuzune bakmayacagi cocukla ugrasiyormus, o cocuk mecbur olmasa senin sevimli suratina bakar mi acaba?
Benim kardesim de ogretmen, tatillerde ogrencilerini ozluyor kizcagiz. Iyi ogretmendir kotu ogretmendir bilemem ama En azindan seviyor ogrencilerini. Biri icin bile demez yuzune bakilmayacak cocuk falan, insan bunlar ya, sanki godzilla yavrusundan sozediyorsunuz.
Ben dehsete dusuyorum okudukca ya, bu kadar nefret ediyorsaniz cocuklardan uzak durun. Bir gun birinin damarina basarsiniz elbet, bugune kadar cocuklara yaptiginiz eziyeti bin misli burnunuzdan getirir.

Öğretmenlik meselesini çok abartıyorsunuz.
Sanki her fırıncı temiz, her doktor süper eğitilmiş ve bilgili, her jinekolog normal, her avukat-hakim hak-hukuk ayırt edebilen kişilermiş gibi...Bütün mesleklerde sapık, yalancı, agresif tipler var ve hepsi de hayatımızla oynuyor. Bir doktorun yanlış müdahalesi yüzünden hayatını kaybedenlerin olduğu bir ülkedeyiz. Yapamıyorsa bıraksın demek kimsenin haddine değil bence, o vakit ülkenin %90'ının mesleği bırakması lazım. Bıraktırabiliyorsanız siz bıraktırın madem yapamıyorlar madem kanıtlar var.
Bir de ben daha çok sizi suçlu buldum. Çocuğunuzun hayatı boyunca bütün öğretmenler kötü olduysa bu sizden de kaynaklanıyor. Neden bunca zaman beklediniz? Neden şikayet etmediniz? Neden çaresizliğe düşmesine izin verdiniz? Şikayet edilip neden kızınıza tavır alınsın ki? Zaten haklısınız anlattıklarınıza bakılırsa zaten herkes tavırlı, herkes yanlış anlıyor. Sonuçta ebeveyn olan sizseniz bu gibi durumlarda gerekli merciilere başvurmaktan kaçınmamalısınız. Bunun öğretmenlikle de ilgisi yok vicdan meselesi ve her insanda bulunmuyor.

Evet bunu üniversitede bile aşamıyoruz biz. Aşabilen zaten başarılı olup kopuyo gidiyo..

o kadar üzüldüm ki. Bu çağda böyle öğretmenler var işte. Çocuğunuz çok özel ve biricik. Kıymetini bilin ve kimsenin ego malzemesi yapmasına izin vermeyin. Onun değerini bilen birileri, öğretmenler, yetkililer bir an önce karşınıza çıkar umarım...

Konu sahibi şikayet etmekten korkuyorsun diger ögretmenlerin daha kotu davranacagını dusunuyorsun
Özel egıtım veren okula gonderemiyorsun maddı durumundan dolayı
Tek bır secenek kaldı cocugunun okulunu degıstır butun ogretmenler canavar degıl ya elbet senın evladını anlayacak eğitim aşkı ile yanan guzel yureklı bır ogretmen vardır onu ara bul evladını emanet et. Hakaret eden ogretmeni şikayet et adalet yok demek yerıne adalet için çabala sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa

Yorumların hepsini okumadım, gözüme takılanlar var sadece özellikle konu başlığına takılanlar.
Sadece bu konuda değil her konuda empati yapamıyoruz, büyük öfkeyle büyük kırgınlıkla açılıyor burada konular, ama bizler sadece başlığa yada bir kaç kelimeye takılıyoruz, hani mükemmeliz! ya. Çok iyi anlıyorum konu sahibini, buna benzer yıllar önce yeğenimde yaşadık. Eğer çocuk diğerlerinden farklıysa, bir de öğretmenin arzusu daha farklıysa çok güzel harcıyor çocuğu. Bizim yaşadığımız daha farklıydı, hırslı bir öğretmen sınıfındaki özel çocukların sınıf ortalamısını düşürmesinden yakınıp çocuğu çok acayip bir şekilde dışlamıştı. Velileri bile ayaklandırmıştı offf neyse yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. ..Her meslekte var böyle hakkını veremeyen, buradaki öğretmen de buna bir örnek. Umarım çocuğunuz ve siz en zararla bu öğretmenden kurtulursunuz. Şikayet hakkınızı heryerde kullanın. Öfkenizi çok iyi anlıyorum. İnşallah şartlarınız çocuğunuz için değişebilecek niteliktedir (taşınma başka okul gibi).

Bu ogretmene neden saygı duysun herhangi bir ogrenci. Insan bile olamamisken ogretmen olmus diye sadece saygi mi duymali?

Konu ozelinde yorum yapin lutfen. Burada terbiyesiz bir ogretmenden bahsediliyor. Boyle bir ogretmene saygi duymasi insanin kendisine hakarettir en başında.

Kaldi ki bu cocuk ogretmene saygisizlik da yapmamis. Neyin tartismasi bu anlamiyorum

Ben kücük iken gittigim anaokulunda sonradan staj yaptigimda ordaki ögretmen bu ise asik olarak basladigini ama zamanla ve yaslilikla yiprandigini anlatinca üzülmüstüm ve empati kurunca hakli bulmustum kendisini. Her ögretmen evliya degil ki sabirsiz bir sekilde yillar yili bu meslegi dörtdörtlük yapabilsin. Ve herseyi ögretmenlerden beklemek de yanlis. Sistemde hata olabilir ama ögretmenlerde bu sisteme uymak zorunda. Eger cocugunun iyi egitim almasini istiyorsak kendimiz ilgilenmeliyiz daha cok, okula göndersek bile.
Anlattigim gibide sirf evde kendi cocugunu okutabilmek icin ülke degistiren anne babalar bile var. Sikayetci olan, sisteme küfür edecegine ipleri kendi eline alsin.
Ve tanidigim bir anne var ..cocugunu siki bir egitimden gecirmis cocuk büyümüsde kücülmüs gibiydi. Birgün annesi birsey dediginde öyle bir karsilik verdiki cocuk.. kadincagiz susa kaldi ezildi resmen herkesin icinde. O kadinda ettigini bulmus oldu.
Simdiki cocuklarda cok "akilli" doguyor nedense artik hormonlu yiyecek icecektenmidir nedir bazende ailelerin verdigi yanlis egitimden olabilir.. benim bildigim cocuk saf dogar karsindaki insani yargilamaz..sen ne anlarsin sanattan demez. Sanattan anlamayan insani kötülemez herkesin icinde kücük düsürmez.
Tabi cocuklarin gelismeleri kendi fikirlerini söyleyebilmeli cok önemli..robot gibi sisteme uymaktan iyidir.
Ama cocukluklarin safliklarini masumluklarini egosuz olmalarini erken yasta kaybetmeleri üzücü biraz. Cocukluklarini yasayamamalari üzücü. Masum cocuklari izleyerek cok sey ögrenebiliriz cunku.

Öğretmenlik maaş için, memuriyet için yapılmaz.. Öğretmen Oluyorsan çocuklara tahammül edeceksin.. Türkiyede öğretmenler okula defileye gider gibi gidiyor burada kızımın öğretmeni yılın başında beri aynı kiyafeti giyiyor ve çok basit bi kiyaf

Sırf cebime para girsin dilediğim gibi gezeyim çevremde bi kariyerim olsun diye bu mesleği yapanlar yapmasınlar onca atanamayan öğretmenler var bırakın da hakkedenler yapsın bu mesleği sırf yapmak için değil BENİ İLGİLENDİRMEZ BEN DERSİ ANLATIR GİDERİM HEPİNİZ GERİZEKALISINIZ diyen öğretmenleri ben de istemiyorum... Asıl salak o öğretmen işte.. Çocuklarla baş edemeyince şikayete yönelirler hakaret ederler.. Sabır işi olduğunu öğrenmemişler maalesef.. Atatürk ne demişti YENİ NESİLLER SİZLERİN ESERİNİZ OLACAKTIR diye yazık ya... Peşi bırakmayın o minik yavrunuz kadar merhametli ve zeki biri değil işte

Bence bu konu çoktannnnnn amacını aşmış. Saçma sapan yorumlar var. Özelden genele hareket edemezsiniz. Bir kişinin tavrından, öğretmenlik mesleğini icra eden kocaman bir zümreyi itham etmek oldukça absürd duruyor.

60 sayfaya varacak resmen konu ama hala öğrencisine " mal mısın"diyebilen bir öğretmeni "ama şöyle olmuş olabilir böyle olmuş olabilir" diye savunanlar var.

Aynisini annesi dese "sen nasıl annesin"ler ucusurdu havada " ama ücretli ogretmenmis 800lira aliyormus ne sıkıntilari vardır Allah bilirmiş" . bize ne? E bu öğrenci de bin turlu sıkınti çekiyor ayni empatiyi siz bu çocuğa yapıyor musunuz ki?

Her öğretmen bir değil nasıl her meslegin varsa çıkıntıları bu meslekte de var o yuzden her öğretmen saygiyi hak falan etmez.
burada bir öğrenciye hakaret eden, rencide eden ve 11 yasindaki cocuga karsi tüm sinifi dolduruşa getirmeye calisan bir insancık var.

Konumuz disindaki her öğretmen konuşuldu öğretmeni haklı cikartmak icin tekrar yazmak gereği duydum. Bu gerçek hala degismedi

Son düzenleme:
  • Ne öğretmen düşmanı çıktınız arkadaş. Zaten bu öğretmen de ücretli imiş atanmamış yani içiniz rahat olsun. Haklı ya da değil bilemiyoruz tam olarak ne demiş öğrenci ama şunu biliyoruz ki bu öğretmen acemi imiş. Sınıfta bir otoritesi olmalı öğretmenin yoksa mümkün değil ders işleyemez. Bir öğrenci de ona laf edince bocalamış diğer öğrenciler de görüp vayy bu öğretmeni çok takmayalım demesinler diye sınıf hakimiyetini yanlış şekilde korumuş. Çünkü gerçekten öğretmene göre davranan öğrenci çok. Başka bir öğrencinin y

Neyse devamı vardı gelmemiş. Bu öğretmenler size ne etti kardeşiö. Bir öğretmenden yola çıkarak bütün öğretmenleri karalama kampanyasına dönüşmüş bazılarında konu. Hatta bazıları artık iki ayda mı öğretmen olmuş yoksa bankacı iken veya hemşire iken mi öğretmen olmuş ama aslında öğretmenlik okumayan ilkokul öğretmenlerini hatırlamış. Ve bunlardan hala var. Benim eski okulumda bankacı hemşire işletmeci falan vardı yapmayın ya. Biraz bilin de konuşun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…