• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yorumlarinizdan gercekten akli basinda biri olgunuz belli ama samimi olarak birsey sormak istiyorum.cevremde ustun.zeka biri yok o yuzden bilmiyorum.gercekten...ustun zekali ogrenciler saygisiz mi oluyor yada oylemi yrtistiriliyor.sizin cocugunuz saygiliymis.

Hayır, saygısızlık bir yana sanılanın aksine oldukça sağduyulu insanlar oluyorlar.

Hayır, saygısızlık bir yana sanılanın aksine oldukça sağduyulu insanlar oluyorlar.

kesinlikle
hayvanlara acıyorlar, en küçük üzücü haber dinlediklerinde ağlıyorlar
yoldaki fakir çocuklara yardım etmek istiyorlar
arkadaşlarına sonuna kadar anlayış göstermeye çalışıyorlar
ama damarlarına basılınca tepki veriyorlar
ve haklılar

Sevgili konu sahibi; çok uzun yazdım ancak kızınızın şansı sizsiniz. Onu günlük hayata alıştırmayı başarabilirsiniz. İmkanınız varsa lütfen değiştirin okulunu. Özel eğitim alamayacak bile olsa, onu bu kötü hatıralarından uzaklaştırmak bile iyi gelir.
Uzun yorumun icin tesekkürler, bizleride aydinlatmis oldun, ama sunu fark ettim sende, anne ve babanin rolü burada cok büyük, yani ailen sen cok daha kücükken önlem almislar.
Benim bu konuya ilk yazdigimdan beri demek istedigim suki, anne ve baba cocugu icin neyin iyi neyin kötü oldugunu, en iyi bilen insanlardir. Ve cocugunu ona göre yönlendirmeleri lazim, cabalamalari lazim, ugrasmalari lazim.
Eger bir ögretmenden bunu bekliyorsaniz, o zaman cok sey beklemis olursunuz, cünkü bir ögretmen 30 cocukla ilgileniyor.
Konu tabiki üstün zekali cocuklari ezmek degil ama bunun icin mücadele vermek lazim anne ve baba olarak, ne yazikki bizim sistem bunu gerektiriyor. Ama ögretmenlere yüklenmek dogru degil.
Her zaman icin bastan önlemini alacaksin, cocugun nasilsa ona göre davranacksin. Ona göre etrafini aydinlatacaksin.
Sadece buraya gelip beddua etmekle, hatta sende cocugundan bul demekle hic kimseye faydamiz olmaz, tam aksine aktif olma zamani, madem öyle hemen ögretmenle yüz yüze konusma, müdürle konusma, ve kendi cocuguna en iyi cözümü bulma. Budur konu !

• Beğen
Reactions: twe
Gercekten 11 yasinda bir cocugun ogretmenine "sanattan anlamiyorsun" demesinin ve derste resim yapmasinin, yetiskin yastaki ogretmeni tarafindan "mal" "deli" diye sifatlandirilmasini hakettirecek bir saygisizlik oldugunu dusunuyor musunuz?
Eger oyleyse saygi anlayisimiz cok farkli gercekten.

Anlamak istemeyenler için tekrar yazıyorum:
Anne defalarca okulla, öğretmenle konuşmuş
zaten çocuğu da "ram"a öğrenme güçlüğü mü var diye OKUL yollamış
Öğretmen bu konuyu alay konusu yapmış! Hem diğer öğretmenlere hem sınıftaki öğrencilere anlatmış
Anne bugüne kadar psikolog, pedagog her yeri gezmiş
Bir çok teşhis araştırılmış
ilaçlar denenmiş
artık çocuk denek konumuna gelmiş

özel okul 27.000 TL istemiş yıllık
anne bu parayı ödeyememiş

anne daha ne yapsın?
arkeoloğum ,sınıf öğretmenliği sertifikam var 2 yıl eğitim dersleri aldım 11 yıl öğretmenlik yaptım sosyoloji okuyorum bundan sonra da psikoloji antropoloji paleontoloji okucam
her ne kadar görüşmesek de babası deha seviyesinde seramik sanatçısı
çok şükür kendime göre görgüm bilgim eğitimim kültürüm ve edebim var
biz ,öğretmenler ,pedagoglar ,psikologlar ,psikiyatrlar ,ilaçlar ,tedaviler ,terapiler yetmedi
özgül öğrenme bozukluğu olabilir dediler disleksi olabilir dediler

bıktım artık denek olmaktan o bu teste girmekten bıraktım peşini
kendim destekleyebildiğim kadar destekliyorum

Ustun zekali çocuklar sizin farklilari hazmedemeyen tek tip insan isteyen egitim sisteminize boyun egmezler.iste bu sistemin yetistirdigi bu siradan insanlar bir diktatör ciktiginda onada boyun egerler ve ses cikaramazlar. Finlandiyada olsaydı bu cocuk ogretmen onun resme olan ilgisini farkedip kendini resimle ifade etmesini desteklerdi.farkliligin zenginliğini görmedigimiz muddetce sürü olmaya mahkumuz.

Cok cok haklisin okypete. gercekten öyle olurdu.
Fakat kücük bir sey eklemek istiyorum, Finlanda veya baska Avrupa ülkelerinde, herkes herseyi devletten beklemiyor. Kendiside aktif oluyor. Birde bu tarafida görmenizi isterim.
Burada her insan illaki bir kurumda bedava calisiyor, bu hayir kurumu olabiliyor veya baska bir kurum olabiliyor, yani insanlari öyle bir refah icinde yasiyorki, tabikide bedava calismak istiyor, katkida bulunuyor.
Aman biz cocuklarimiz sag salim okula gidip gelsinler diye mutlu oluyoruz. Hala unutamiyorum elini yikamaya giden cocugun üstüne lavabo düsüp ölmüstü.
onun icin lütfen artik su kiyaslamalari yapmayalim, aslinda eskiden bende yapardim ama anladimki cok sacma. Türkiye bambaska bir dünya, Avrupa bambaska bir dünya. Acaba kac sene sonra Türkiye br Avrupa`nin refahini kazanacak ???

ama bu bir birikim
bakın, bu çocuklar için psikoloğa gittiğinizde size ne deniyor biliyor musunuz
"sakın bu çocuktan başarı beklemeyin, sakın zorlamayın, o zaman çocuğunuzu kaybedersiniz, gözlerinizin önünde solar bu çocuk, eriyip gider, ilaçlık duruma gelir, ilaçsız yaşayamaz hale gelir"
bunlar ne kadar korkutucu cümleler değil mi?
çocuğun annesi kaç kez rica etmiş öğretmenden, ama öğretmen ne yapmış? alay konusu etmiş çocuğu! bu son olanlardan önce yani
şimdi bu çocuğun, bu öğretmene, normal tepki vermesi beklenebilir mi?
sırf çocuk olduğu için susmalı mıdır?

Öğretmen bunları haberli mi yaptı habersiz mi bilmiyorum sonuç itibariyle o zaten baştan suçlu ve mesleğini haketmeyen bir insan. Bunu bi çok kişi gibi ben de dile getirdim önceki yorumlarımda.
Üstün zekalılık ve hiperaktivite -öğretmeni haksız da olsa- saygısızlık yapma opsiyonu sağlar diyorsanız birşey diyemeyeceğim. Dediğiniz gibi anne anlatmış kızının özelliklerini ve ne yapılması gerektiğini. Öğretmen dikkate almayıp bildiğini okuyorsa bunun muhatabı çocuk değil velidir. 17 yaşında bir ergenden veya üniversite çağında bir genç kızdan bahsetmiyoruz 11 yaşındaki çocuğun bu şekilde karşılık vermesini tasvip etmiyorum.
Benim de kızkardeşim zaman zaman öğretmenlerinden azar işitiyor ya da haksızlığa maruz kalıyor böyle durumlarda bana havale etmesini söylüyorum bunun adı özgüvensiz yetiştirmek değil bu tip durumlarda öğretmenin muhatabı velidir kardeşim özgüvenini yaşıtlarıyla gayet güzel geliştiriyor zaten. Abartılı durumlar olmadığı sürece büyüklerine, öğretmenlerine karşı saygılı olsun isterim her zaman. Bu konuda da savunduğum bu.

Neyse hepinize cok güzel bir pazar günü diliyorum, tekrar hepimizin kadinlar günü kutlu olsun, ben artik cikiyorum bu konudan... sevgiler :KK36:

Arkadaşlar çocuklarımızı yetiştirirken onlara saygılı ve alçak gönüllü olmayı öğretmemiz lazım. Ukala olmak iyi bir şey değil. Bu övünülecek bir şey de değil. Ben konu sahibinin yanlış hareket ettiğini düşünüyorum.

O yaştaki çocuk annesini arayıp ben burada daha fazla kalamayacağım diyor :KK57:...

Havalara bak!

Ayrıca zeka yaş ilerledikçe gerileyebilir. Şimdi üstün zekalı diye istediği şekilde davranma hakkını verdiğiniz çocuklarınız gelecekte sahip olduklarını kaybederlerse bunu nasıl açıklayacaksınız onlara?

Kendi çocuğum benimle bu şekilde konuşsa ben öğretmenden daha fazla sinirlenirdim. Bu ne ya?

Uzun yorumun icin tesekkürler, bizleride aydinlatmis oldun, ama sunu fark ettim sende, anne ve babanin rolü burada cok büyük, yani ailen sen cok daha kücükken önlem almislar.
Benim bu konuya ilk yazdigimdan beri demek istedigim suki, anne ve baba cocugu icin neyin iyi neyin kötü oldugunu, en iyi bilen insanlardir. Ve cocugunu ona göre yönlendirmeleri lazim, cabalamalari lazim, ugrasmalari lazim.
Eger bir ögretmenden bunu bekliyorsaniz, o zaman cok sey beklemis olursunuz, cünkü bir ögretmen 30 cocukla ilgileniyor.
Konu tabiki üstün zekali cocuklari ezmek degil ama bunun icin mücadele vermek lazim anne ve baba olarak, ne yazikki bizim sistem bunu gerektiriyor. Ama ögretmenlere yüklenmek dogru degil.
Her zaman icin bastan önlemini alacaksin, cocugun nasilsa ona göre davranacksin. Ona göre etrafini aydinlatacaksin.
Sadece buraya gelip beddua etmekle, hatta sende cocugundan bul demekle hic kimseye faydamiz olmaz, tam aksine aktif olma zamani, madem öyle hemen ögretmenle yüz yüze konusma, müdürle konusma, ve kendi cocuguna en iyi cözümü bulma. Budur konu !

İnsanların travmatik olaylara verdiği tepkiler oldukça değişkendir. Bu sebeple konu sahibinin verdiği tepkiyi oldukça insana özgü bir durum olarak görüyorum. Benzer bir durumla karşılaşsa benim ailemin tepkisi çok daha sert olurdu, bundan eminim. Kaldı ki ben de anneyim, neler hissettiğini tahmin edebiliyorum.
Dediğim gibi ben özel eğitim alabilen 'şanslı azınlıktayım'. İmkanlarının yetmiyor olması, o ebeveyni kötü yapmaz. Herkes hayata şanslı başlamıyor. Öğretmenin bu konuda veliye destek olması meslek ahlakının yanında vicdani sorumluluğudur. Öğretmenlere yüklenmek nasıl doğru değilse, ebeveyne yüklenmek de doğru değil. Emin olun annesi çocuğunu sizden daha çok düşünüyordur.

Ayrıca saygı hak edilen bir olgudur. Bir insana sizden yaşlı diye ya da daha yüksek konumda diye, size olan olumsuz davranışları olduğu durumda saygı göstermek zorunda değildir kimse. Konuda geçen küçük çocuk da buna dahildir.

kesinlikle
hayvanlara acıyorlar, en küçük üzücü haber dinlediklerinde ağlıyorlar
yoldaki fakir çocuklara yardım etmek istiyorlar
arkadaşlarına sonuna kadar anlayış göstermeye çalışıyorlar
ama damarlarına basılınca tepki veriyorlar
ve haklılar
Arkadaşım bizim de çok yakın bir akrabamız üstün zekalı. Çocuk iletişim sihirbazı. Hepsi bir değil. Hepsinin yaşadıkları sorunlar üstün zekalı olmalarından kaynaklanmıyor, kimilerinde kişilik bozukluğu var.

Bi sakin olun herkes birbirine girmiş.

Konu sahibi arkadaşım öğretmenin yaptığı kesinlikle terbiyesizlik bunun hesabını tabiki sormalısın kızına resim çizdiğini farkettiğinde boş işlerle uğraşıyorsun diye rencide etmek yerine bırak kızım o resmi derse dön diyebilirdi. Belli ki kızın da rencide olmuş ve cevap vermiş. Ama yine de bunu yapmamalıydı rencide oldu diye o da öğretmenini siz sanattan anlamıyorsanız ne yapabilirim diyerek rencide etmiş ki bu çok yanlış ve saygısızca. O öğretmenin haddini bildirmek kızına düşmez sana düşer. Sen bir anne olarak kızına büyüğüne belli şartlar dahilinde saygılı davranmayı öğretmelisin.
konuyu çok güzel özetlemişsiniz:KK52:
ayrıca sürekli siz hayatınız da üstün zekalı çocuk gördünüz mü , siz ne anlarsınız vs. tarzı yorumların gelip durması ve bu da yanlış kim ne derse desin
insanların kendi yaşam tecrübelerine, okullarına, eğitimlerine göre cevap veriliyor
benim çevremde ki örnekleri daha önce de yazdım
tek başına zeka puanı hiç bir şey ifade etmez tıpkı karne notları gibi
çünkü bir çocuğun farklı zeka türleri vardır bir konu da mesela içsel zeka daha yüksek olur kiminin doğa zekası
çocuğa tüm alanlarda ki gelişimine bakılır fiziksel, bilişsel , duyusal, sosyal yönden gelişimi

burada da sorun çocuğun resim çizmesi dikkatinin dağılması vs. değil verilen cevap öğretmeni rencide etmeye çalışması
yoksa ben hala bir şey dinlerken karalama yapabiliyorum ama kulaklarım sürekli verilen derste ister konferans olsun ister seminer
ama ilkokulda lisede beni yakalayan öğretmene de sen sanattan ne anlarsın cevabı vermedim hiç bir zaman

yaptığım yorumda öğretmenin yaptığını savunmuyorum ilk başından beri diyorum yanlış ve ben de olsam ben de şikayet ederdim
öğretmenin yerinde olsam ilk başta resim çizmeyelim diye uyarırdım tüm sınıfa tek kişiye değil
ardından onu görmezden gelir kendi dersimden sonra uyarır olmadı velisiyle konuşurdum
ama dediğiniz gibi öğretmenin gelişim psikolojisinden haberi yok

ayrıca bu işin bir okulu var ama üstün zekalı çocuğu da örneğin % 5o işitebilen belirli bir engeli olan çocukları özellikle devlet okuluna yetiştiriliyor bunun sebebi kaynaştırma adıyla toplumla daha önceden uyum sağlaması

Anlamak istemeyenler için tekrar yazıyorum:
Anne defalarca okulla, öğretmenle konuşmuş
zaten çocuğu da "ram"a öğrenme güçlüğü mü var diye OKUL yollamış
Öğretmen bu konuyu alay konusu yapmış! Hem diğer öğretmenlere hem sınıftaki öğrencilere anlatmış
Anne bugüne kadar psikolog, pedagog her yeri gezmiş
Bir çok teşhis araştırılmış
ilaçlar denenmiş
artık çocuk denek konumuna gelmiş

özel okul 27.000 TL istemiş yıllık
anne bu parayı ödeyememiş

anne daha ne yapsın?

Özel çocukların bir takım sorunlar yaşayabileceğini anlıyorum ve eminim ki çok da zor bir durumdur bu onlar için. Siz de böyle bir çocuğa sahipmişsiniz ve anladığım kadarıyla sizin çocuğunuzun ciddi bir uyum problemi yok. Üstün zekalı çocukların genel özellikleri olduğu gbi kişiliklerinde, kendilerine ait bireysel özellikler ve ailenin yetiştirme tarzı da çok ciddi rol oynar. Ve konu sahibinin de sizin kadar iyi bir ebeveyn olduğunu düşünmüyorum. Zira kendi çocuğuna yapılan haksızlığı eleştirirken "çocuğundan bulsun" diyecek kadar zalim biri kendisi benim gözümde.. hiçbir evlat anne babasının günahına bedel olmamalı.. konu başlığı bile midemi bulandırdı..

Arkadaşlar çocuklarımızı yetiştirirken onlara saygılı ve alçak gönüllü olmayı öğretmemiz lazım. Ukala olmak iyi bir şey değil. Bu övünülecek bir şey de değil. Ben konu sahibinin yanlış hareket ettiğini düşünüyorum.

O yaştaki çocuk annesini arayıp ben burada daha fazla kalamayacağım diyor :KK57:...

Havalara bak!

Ayrıca zeka yaş ilerledikçe gerileyebilir. Şimdi üstün zekalı diye istediği şekilde davranma hakkını verdiğiniz çocuklarınız gelecekte sahip olduklarını kaybederlerse bunu nasıl açıklayacaksınız onlara?

Kendi çocuğum benimle bu şekilde konuşsa ben öğretmenden daha fazla sinirlenirdim. Bu ne ya?

Bu da doğru bilinen yanlışlardan.
Çocukluktaki IQ ile erişkinlikteki IQ aynıdır. Depresyon, travmatik süreçler geçirilmişse dönemsel değişiklikler olabilir yalnızca.
Aynı şekilde 'zeka geliştirme' durumu da yanlış biliniyor, genetik olarak kalıtılan potansiyel zeka geliştirilemez, pratik zeka geliştirilebilir.

konuyu çok güzel özetlemişsiniz:KK52:
ayrıca sürekli siz hayatınız da üstün zekalı çocuk gördünüz mü , siz ne anlarsınız vs. tarzı yorumların gelip durması ve bu da yanlış kim ne derse desin
insanların kendi yaşam tecrübelerine, okullarına, eğitimlerine göre cevap veriliyor
benim çevremde ki örnekleri daha önce de yazdım
tek başına zeka puanı hiç bir şey ifade etmez tıpkı karne notları gibi
çünkü bir çocuğun farklı zeka türleri vardır bir konu da mesela içsel zeka daha yüksek olur kiminin doğa zekası
çocuğa tüm alanlarda ki gelişimine bakılır fiziksel, bilişsel , duyusal, sosyal yönden gelişimi

burada da sorun çocuğun resim çizmesi dikkatinin dağılması vs. değil verilen cevap öğretmeni rencide etmeye çalışması
yoksa ben hala bir şey dinlerken karalama yapabiliyorum ama kulaklarım sürekli verilen derste ister konferans olsun ister seminer
ama ilkokulda lisede beni yakalayan öğretmene de sen sanattan ne anlarsın cevabı vermedim hiç bir zaman

yaptığım yorumda öğretmenin yaptığını savunmuyorum ilk başından beri diyorum yanlış ve ben de olsam ben de şikayet ederdim
öğretmenin yerinde olsam ilk başta resim çizmeyelim diye uyarırdım tüm sınıfa tek kişiye değil
ardından onu görmezden gelir kendi dersimden sonra uyarır olmadı velisiyle konuşurdum
ama dediğiniz gibi öğretmenin gelişim psikolojisinden haberi yok

ayrıca bu işin bir okulu var ama üstün zekalı çocuğu da örneğin % 5o işitebilen belirli bir engeli olan çocukları özellikle devlet okuluna yetiştiriliyor bunun sebebi kaynaştırma adıyla toplumla daha önceden uyum sağlaması

Yani...

Ben bu duruma üstün zeka olarak bakmıyorum açıkçası. Birkaç test bunu belirleyemez. Bu nasıl bir üstün zeka dır ki çocuklar bir sürü problemle boğuşuyorlar, uyum sorunları var, ayrıca bir kısmı saygısız...

Bu durum bir tür hastalık o zaman özel eğitim gerektiriyor. Devlet okullarında bu eğitimi verebilecek yeterlilikte bir öğretmen yok, olamazda bunun eğitimini almıyorlar çünkü.

Bu da doğru bilinen yanlışlardan.
Çocukluktaki IQ ile erişkinlikteki IQ aynıdır. Depresyon, travmatik süreçler geçirilmişse dönemsel değişiklikler olabilir yalnızca.
Aynı şekilde 'zeka geliştirme' durumu da yanlış biliniyor, genetik olarak kalıtılan potansiyel zeka geliştirilemez, pratik zeka geliştirilebilir.

Ben o değişiklikten bahsediyorum işte... Ne sebeple olursa olsun çocukluktaki potansiyelinizi bir süre sonra kaybediyorsunuz işte.

Arkadaşım bizim de çok yakın bir akrabamız üstün zekalı. Çocuk iletişim sihirbazı. Hepsi bir değil. Hepsinin yaşadıkları sorunlar üstün zekalı olmalarından kaynaklanmıyor, kimilerinde kişilik bozukluğu var.

arkadaşım ben "üstün zekalı" diye yazıldığı için öyle cevap verdim
senin dediğin işte "üstün zeka"nın başka hastalıklarla da birleşmesi
zeka başka hastalıklarla birleşince şiddete meyilli çocuklar bile olabiliyor
hayvanları inceleyebilmek için işkence yapan çocuklar var

arkadaşım ben "üstün zekalı" diye yazıldığı için öyle cevap verdim
senin dediğin işte "üstün zeka"nın başka hastalıklarla da birleşmesi
zeka başka hastalıklarla birleşince şiddete meyilli çocuklar bile olabiliyor
hayvanları inceleyebilmek için işkence yapan çocuklar var
Tam üstüne bastın...

Kişilik bozukluğu öğretmenin düzeltebileceği bir şey değil işte. Burada konu sahibi çocuğuna çok gaz vermiş. Yanlış şeyler bunlar...

İnsanların travmatik olaylara verdiği tepkiler oldukça değişkendir. Bu sebeple konu sahibinin verdiği tepkiyi oldukça insana özgü bir durum olarak görüyorum. Benzer bir durumla karşılaşsa benim ailemin tepkisi çok daha sert olurdu, bundan eminim. Kaldı ki ben de anneyim, neler hissettiğini tahmin edebiliyorum.
Dediğim gibi ben özel eğitim alabilen 'şanslı azınlıktayım'. İmkanlarının yetmiyor olması, o ebeveyni kötü yapmaz. Herkes hayata şanslı başlamıyor. Öğretmenin bu konuda veliye destek olması meslek ahlakının yanında vicdani sorumluluğudur. Öğretmenlere yüklenmek nasıl doğru değilse, ebeveyne yüklenmek de doğru değil. Emin olun annesi çocuğunu sizden daha çok düşünüyordur.

Ayrıca saygı hak edilen bir olgudur. Bir insana sizden yaşlı diye ya da daha yüksek konumda diye, size olan olumsuz davranışları olduğu durumda saygı göstermek zorunda değildir kimse. Konuda geçen küçük çocuk da buna dahildir.
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Back