konuyu çok güzel özetlemişsiniz
ayrıca sürekli siz hayatınız da üstün zekalı çocuk gördünüz mü , siz ne anlarsınız vs. tarzı yorumların gelip durması ve bu da yanlış kim ne derse desin
insanların kendi yaşam tecrübelerine, okullarına, eğitimlerine göre cevap veriliyor
benim çevremde ki örnekleri daha önce de yazdım
tek başına zeka puanı hiç bir şey ifade etmez tıpkı karne notları gibi
çünkü bir çocuğun farklı zeka türleri vardır bir konu da mesela içsel zeka daha yüksek olur kiminin doğa zekası
çocuğa tüm alanlarda ki gelişimine bakılır fiziksel, bilişsel , duyusal, sosyal yönden gelişimi
burada da sorun çocuğun resim çizmesi dikkatinin dağılması vs. değil verilen cevap öğretmeni rencide etmeye çalışması
yoksa ben hala bir şey dinlerken karalama yapabiliyorum ama kulaklarım sürekli verilen derste ister konferans olsun ister seminer
ama ilkokulda lisede beni yakalayan öğretmene de sen sanattan ne anlarsın cevabı vermedim hiç bir zaman
yaptığım yorumda öğretmenin yaptığını savunmuyorum ilk başından beri diyorum yanlış ve ben de olsam ben de şikayet ederdim
öğretmenin yerinde olsam ilk başta resim çizmeyelim diye uyarırdım tüm sınıfa tek kişiye değil
ardından onu görmezden gelir kendi dersimden sonra uyarır olmadı velisiyle konuşurdum
ama dediğiniz gibi öğretmenin gelişim psikolojisinden haberi yok
ayrıca bu işin bir okulu var ama üstün zekalı çocuğu da örneğin % 5o işitebilen belirli bir engeli olan çocukları özellikle devlet okuluna yetiştiriliyor bunun sebebi kaynaştırma adıyla toplumla daha önceden uyum sağlaması