İlacı son aşamayı ertelemeye çalıştım dediğiniz gibi oyun ablası da tuttum terapi cimnastik herşeye de götürdüm ama yine de tam düzelme olmuyor. Arkadaşı itme zarar verme hariç dediğiniz herşey var oğlumda da bazen çok sakin iyi ama bazen bebeğin yapmayacağı şeyler yapıyor. Robot süpürge var iki buçuk yıldır evde hiç ellemezdi son zamanlar ona sardı önüne biseyler atıp supurtmeye çalışıyor kucagnda gezdiriyor sanki 2 yaşında dünyayı keşfediyor. Yapma dedikçe daha çok yapıyor bı ara kızdığım için peçete faln sokardi ağzına yutardi da. Markette kasadaykrn hemen çıkar kapı önüne asla yanmda beklemez kaçmaz ama otomatik kapıyla oynar bı yandan fln. Daha çok şey işte benzerBu tür çocuklar için önce ekran akışlı aletler kaldırılmalı. TV tablet PC. Paketli ürünler kaldırılmalı. Ben bu 2 kısmı aşamıyorum. Çalıştığım ve babanne baktığı için kadın dayanamıyor peşinde. Eline el atarisi gibi tak sök tarzı oyuncaklar verilmeli ki ince motor becerisi gelişsin. İlkokul çocuğuna kalem tutmak zor geliyor çünkü yoruluyorlar hemen. Benim oğlum boyama yaparken öyle bastırırarak boyuyor ki kalemi boyayı hep kırıyor. İlacı son aşamaya ertelemek isteyen aile öncelikle yardımcı oyun ablası buluyor. Üniversitelerin sınıf öğretmenliği stajı yapan öğrencilerinden destek alıyor okul işini iyi biliyorlar evde uygulanıyor. Terapi de yetmiyorsa o zaman ilaç son çare. Bu ilaçlar uyuşturucu değil zaten. Hormonları uyarıp çocukların dikkatini toplamasına yardımcı oluyor.
Kaç ml veriyordunz risperdali? Zaten zor olan sanırım doğru ilaç ve dozu bulmakTam düzelme diye bişey olmayacaktır zaten hafifleme yada dönemsel daha ağır şeyler yaşayacağız. Biri bitecek bir yenisi eklenecek. Ergenliğe kadar doğru tedavileri yapabilirsek olgunlaşmanın etkisi ile bu dürtüleri otokontrol dahiline girecek. Ben ilaçtan o kadar korkuyordum ki şimdi hiç korkmuyorum. Okulda çok zor şeyler yaşadım. Oyuncak kırmak arkadaş itmek bunlar en hafifleriydi. Okuldaki masalar sandalyeler havalarda uçuyordu. Salıncaklar tepetaklak yemekhanede tabaklar fırlatıyordu. Aylardır okula gitmediği için doğru dozu bulsak ah bir muhakeme kursada arkadaş ortamına katılsa diye dört gözle bekliyorum.
Eylül ayından Kasım ayına kadar 0.25Kaç ml veriyordunz risperdali? Zaten zor olan sanırım doğru ilaç ve dozu bulmak
Merhabalar tekrardan. Son durum özeti geçeyim. Yaşadığım şehirin ruh ve sinir hastanesine götürdüm ergoterapi var diye internette bulduğum sonuca istinaden. Önce psikiyatri gördü tekrar. İlaç dozunu doktor şimdilik değiştirmeyelim dedi. Dil gelişimi ve ergoterapi içinde çocuk gelişimciye yönlendirdi. Birkaç dakika sonra görüştük. İnternet üzerinde olan bulduğumuz ve sizlerinde bildiği tüm tavsiyeleri yönlendirdi. Dil terapisti gördü. Yaşıtlarına göre biliyor sorun yok artükülasyon problemi var ama çok hiperaktif olduğu için biz terapi veremeyiz dedi özel destek alın dedi. Ergoterapist gördü ardından. Bizde materyal yok dediler. Bir tarak var onu almamızı istedi onunla yatmadan evvel tüm vücudunu tarayacağız. Birde motor becerisi geride kaldığı için parmak kol dirsek bilek gibi eklemlerine bir ezgersiz yapmamızı önerdi it çek şeklinde. Mart ayında tekrar görüşeceğiz ergoterapist ile. Evimize çok yakın bir kreş faaliyete başladı. Cuma günü götürdüm bir saat kaldı. Hafta sonu boyunca okula gitmek istediğini söyledi. Bir saatte bile arkadaşlarını iteklemiş. Yerinde de duramıyor tabi. Yarın sabah tekrar deneyeceğiz bakalım neler olacak okulda. 5 aydır evde çok sıkıldı. Okulu istiyor ama kendinide kontrol edemiyor olmanın verdiği tepkiler ile dışlanması kötü oluyor. Bu sabahta özelleri aradım ergoterapi seansı 400 lira diye bilgi aldım. Ama en iyisi hangisi yaşadığım şehirde kimden nasıl bilgi alacağımı bilemiyorum. Getir götür işide var. Hafta içi çalışırken götürecek kimsem yok. Hafta sonu ancak. Dil terapisi fiyatlarını henüz öğrenmedim. Telefonda bir ergoterapist ile görüştüm önce duygu açlığını doyurun dedi. Bazı teknik terimler kullandı bu aşamalar tamamlansın dil eğitimine öyle başlarsınız dedi. Sizler hangi şehirlerde hangi kurumlardan ergoterapi alıyorsunuz. Belki aynı şehirdeyizdir. Ben Samsundayım. Bide kurum adı yazmak sıkıntı yaratıyor mu bu platformda tavsiyelere ihtiyacım var çünkü. Hafta sonu ve terapi işinin peşine düşeceğiz. En azından terapiler işe yararsa mutlu olursa ekran telefondan da uzak kalır. Özel kreşe vereceğim bütçeyi terapilere verip devlet kreşinden faydalanırım diyorum. Hayallerim inşallah gerçeğe kavuşur. Hepimizin hayali diyeyim.
[/QUOTE
Zıplama gibi başka davranışları var mı göz kırpma tırnak yeme gibiDürtüsel davranışları neler? Benim oğlum da 5 yaşında. Onda da heyecanlanınca zıplama, olta atma davranışı var. Transa geçip zıplıyor. Bu davranış bana otizmdeki stimming gibi geliyor. Dr tam bi tanı koyamadı çünkü konuşması, oynaması, iletişimi eksikler de olsa iyi. Dehb dedi tabii. Biz ris… kullanıyoruz. Daha olgun davranıyor artık ilacın bu şekilde faydasını görüyoruz. Sabah 0.5 akşam 0.75… Dikkati de günden güne artıyor. Şu an yaşı küçük olduğu için dr dozu arttırmayacağını söyledi.
Oyun terapisi 1,5 yılı geçti, ergoterapi 10 aya yaklaştı, ilaç sayısı pahalı bir vitamin desteğiyle birlikte 3.Merhabalar. Gündemden dolayı girmiyorum bayadir. Bize dedesi toplu bir para verdi eğitimi için yaza kadar ne gerekirse yapın diye onun sayesinde duyduğum heryere götürüp denedim. Ergoterapiye gidiyoruz 3 aya yakın olacak çok seviyor ama gözle görülür bişey var mı dersenz çok ta yok ve çok pahalı yakında birakicam zaten 600 lira seansı İzmir de bir de iki gün istiyorlar.45 dk çok eğleniyor sadece. Bireysel cimnastik hareket eğitimi de deniyoruz çok iyi gidiyor seviyor ama günlük hayatı değişmiyor nedense. İlaca da başladık risperdal 0.5 veriyorum 1 ayı geçti belki ama durtusellikte etkisi yok dışarı çıkınca yine aynı tutturmalar.biseye bı inatlaşiyor sokak ortasında her gün kavga ediyoruz.onlar nasıl gecer bilmiyorum. Okula gidiyor ama aktif herşeyde yok çocuk iletişimi zayıf hala isteyince çıkıp geziyor başka sınıflara gidiyor faln.3 aya yakın olacak herşeye başlayıp yoğunlaşali ama gözle gorulur şeyler yok maalesef. İlaç konusunda umudum vardı artık onun da etkisini anlayamıyorum
Merhaba bizde dehb tansıı aldık dürtüsellik fazlaca var okulda da şiddetlendi şu aralar durulsa da hep süre gelen bir şey. 3,5 yaşındayız ilaca başlatmadı psikiyatristimiz. Spora yönlendirin dedi deneyeceğiz bakalım bir de oyun terapisi işinize yaramaz dedi psikolog oyun terapisi gerekir diyor kafam karıştı bize de önerdiği psikiyatristimizin duyu bütünleme bakalım deneyeceğiz onu mu ergoterapi gibi başka dallarını mı yapacağız siz fayda sağladınız mı ilaçsız yoksa sıfıra yakın mı etkisi terapilerin de :/ O kaygıyı öyle iyi anlıyorum ki hep sessiz sessiz ağlıyorum 1,5 yaşından beri öyle belirgindi ki okula başlayana kadar bekledik de akademik dönem gelmeden de ilaçsız gidelim diyoruz ama bilemedim üzülsün dışlansın hiç istemiyorum.Duyu bütünleme terapisi alıyoruz ama maddi olarak çok zorluyor bir iki ay dişimizi sıkacağız sonra zaten gönderen. Çok etki ettiğini düşünmüyorum zaten spora götürüyorum ama grupla zor oluyor yarm saat sonra dağılıyor başka şeylere sarıyor bireysel götürüyorum smdi cimnastik vs. Çok seviyor. Bizim vurması faln yok ama uyum sağlamıyor çocuklardan sıkılıyor sonra da istenmiyor farkediyorum. İyice bunu anlamaya başlamadan elimden geleni yapmak istiyorum okul yaşına kadar düzelir belki biraz.ama gerçekten bazı akşamlar sinirden napcagimi bilememekten ağlıyorum. Benm kadar kimse anlamıyor. Gelecek kaygım çok. Akran zorbalıgina uğramasından korkuyorum
Nasıl bir vitamin kullanıyorsunuz ek acaba ben balık yağını her gün vermeye başladım ,bizde dehb tansıı aldık dürtüsellik fazlaca var okulda da şiddetlendi şu aralar durulsa da hep süre gelen bir şey. 3,5 yaşındayız ilaca başlatmadı psikiyatristimiz. Spora yönlendirin dedi deneyeceğiz bakalım bir de oyun terapisi işinize yaramaz dedi psikolog oyun terapisi gerekir diyor kafam karıştı bize de önerdiği psikiyatristimizin duyu bütünleme bakalım deneyeceğiz onu mu ergoterapi gibi başka dallarını mı yapacağız siz fayda sağladınız mı ilaçsız yoksa sıfıra yakın mı etkisi terapilerin de :/Oyun terapisi 1,5 yılı geçti, ergoterapi 10 aya yaklaştı, ilaç sayısı pahalı bir vitamin desteğiyle birlikte 3.
Dürtüsellikle ilgili ilaç alışma süresinden sonra çok iyi geldi aile huzurumuz yerine geldi dedim ve ne olduysa eskisi gibi olmasa da ona yakın noktada şu an.
İlaç dozunu yükseltse bilmiyorum yaşına uygun mudur.
Yani biz 2 yıla yakın süredir tam olarak neye çözüm bulduk, nerde ilerleme katettik bilmiyorum.
Yine bir haftasonu kemiklerim sanki birbirine geçiyor, gerginlikten her yerim ağrıyor.
Liporin ps diye bir takviye.Nasıl bir vitamin kullanıyorsunuz ek acaba ben balık yağını her gün vermeye başladım ,bizde dehb tansıı aldık dürtüsellik fazlaca var okulda da şiddetlendi şu aralar durulsa da hep süre gelen bir şey. 3,5 yaşındayız ilaca başlatmadı psikiyatristimiz. Spora yönlendirin dedi deneyeceğiz bakalım bir de oyun terapisi işinize yaramaz dedi psikolog oyun terapisi gerekir diyor kafam karıştı bize de önerdiği psikiyatristimizin duyu bütünleme bakalım deneyeceğiz onu mu ergoterapi gibi başka dallarını mı yapacağız siz fayda sağladınız mı ilaçsız yoksa sıfıra yakın mı etkisi terapilerin de :/
Bakacağım ona teşekkür ederim sanırım balıkla alakalı çünkü balık yağı da tedavi sürecinde iyi geliyormuş her gün 2,5 ml vermeye başladım gün aşırı 2 günde bir veriyordum aslında da yükselttim. Duyu bütünleme ile kaydettirdim bir denemeye gireceğiz Ergoterapi de olabilirmiş bir bakacaklar. İlaçsız bakalım nasıl sonuç alacağız. Spor denememiz yarın ya özel ya grup halinde ilerlenecek inşallah faydası olur. Yazın dışarıdaydık 3 saat rahat öyle tanımızda yoktu ama gerçekten çocuk değişmişti rahatlamış ve böyle hareketler yoktu okula başladı 3-4 ay geçti sıkıldıkça sardı.Liporin ps diye bir takviye.
Doktor bir ihtimal faydası olabilir bir danışanıma hiçbir ilaç fayda etmedi bu etti, 1 ayda faydasını görmezseniz tekrar almayın dedi, biz 2.yi de aldık ama ben bi fark göremedim.
Oyun terapisi başka bir tanıdan dolayı aldı, etkisi oldu diyemem.
Şimdi klinik psikolog bulup kendim danışmanlık almayı düşünüyorum ihtiyaç duydukça, çocuğu götürmek istemiyorum.
Ergoterapi daha amaca yönelik bence.
Spora yönlendirin mutlaka, bizim o da askıda.
Psikiyatristin dediği günde en az 4-5 saat dışarda olmalı bu çocuklar, en az bir de.
Mümkün mü o kadar, değil
Merhaba bizde dehb tansıı aldık dürtüsellik fazlaca var okulda da şiddetlendi şu aralar durulsa da hep süre gelen bir şey. 3,5 yaşındayız ilaca başlatmadı psikiyatristimiz. Spora yönlendirin dedi deneyeceğiz bakalım bir de oyun terapisi işinize yaramaz dedi psikolog oyun terapisi gerekir diyor kafam karıştı bize de önerdiği psikiyatristimizin duyu bütünleme bakalım deneyeceğiz onu mu ergoterapi gibi başka dallarını mı yapacağız siz fayda sağladınız mı ilaçsız yoksa sıfıra yakın mı etkisi terapilerin de :/ O kaygıyı öyle iyi anlıyorum ki hep sessiz sessiz ağlıyorum 1,5 yaşından beri öyle belirgindi ki okula başlayana kadar bekledik de akademik dönem gelmeden de ilaçsız gidelim diyoruz ama bilemedim üzülsün dışlansın hiç istemiyorum.
Bizde duyu btünlemeye başlıyoruz cumartesi günü geçtiğimiz gün gidip denedik bakalım inşallah fayda sağlar. Cimnastik daha sakin değil mi uyum sağlayabildi mi ? Hareket spor üzerine götürdüm ilk bireysel istiyorlar sonra grup diyorlar direk grup olmuyor mu dikkatten dolayı mı acaba dürtüsellikten mi bilemedim sanki bireysel çok fayda sağlamaz gibi geliyor çünkü. Basketbol yüzme futbol vs branşlar tabi ki iyi geliyor yaşımzı ufak 3,5 o sebeple düzgün alanımız olmuyor genelde 4-4,5 gibi hatta başlıyor çoğu bir yüzmeye alışabilseydi annesiz babasız yanında olmayınca korktuMerhabalar. Bizim de aslında bebeklikten belliymis ama bilemiyo insan ilk çocuk olunca. Duyu bütünlemeyi ergoterapist yapıyor zaten aynı şey oluyor yani bizim için. Oğlum çok seviyor 3 ay oldu aman aman olmasa da faydası oldu elbet bazı sorunlu davranışları için. Okula tam gün gidemiyoruz o sıkıntı bizim için durmuyo sınıftan çıkıyor dinlemiyor. Cimnastige önceleri bireysel götürdüm smdi gruba uyum sağlamaya başladı ve grup cimnastigine gidiyoruz. Biraz daha alışsın yapabileceği bir dal bulmak lazım.basket yüzme gibi. İlaca çok karşıydık biz ama büyüdükçe sorunlar azalmayinca insan yeter ki toplumdan dışlanmasın diye herseyi yapıyor. Denedik ama çok fayda etmedi bize ilaç. Ama yaşı 5.5 sanrm ilkokul zamanı kullanılan ilaçlar daha etkili olacak. Yada dozu az geldi bilmiyorum.
Bizde duyu btünlemeye başlıyoruz cumartesi günü geçtiğimiz gün gidip denedik bakalım inşallah fayda sağlar. Cimnastik daha sakin değil mi uyum sağlayabildi mi ? Hareket spor üzerine götürdüm ilk bireysel istiyorlar sonra grup diyorlar direk grup olmuyor mu dikkatten dolayı mı acaba dürtüsellikten mi bilemedim sanki bireysel çok fayda sağlamaz gibi geliyor çünkü. Basketbol yüzme futbol vs branşlar tabi ki iyi geliyor yaşımzı ufak 3,5 o sebeple düzgün alanımız olmuyor genelde 4-4,5 gibi hatta başlıyor çoğu bir yüzmeye alışabilseydi annesiz babasız yanında olmayınca korktu