Cocuguna konulan yanlis atipik otizm teshisi nedeniyle psikolojisi bozulan anneler varmi benim gibi?

Resmen kendimi gordum ya bu kadar olur.bendede kayis oglumla aynî gun dogan bir cocugu gorunce koptu.o cocuk degil 40inda adam gibi.annecim bir tane seker alabilirmiyim falan diyor agirbasli uslu oturuyor.bizimki bebek gibi gak guk ediuodu.dr.a oyle goturdum ağlamaktan dua etmekten bir hal oldum.simdi 3yasinda 100kadar kelimesi vardir.o kanat cırpma hateketi biseyi istemeyince yok anlaminda yapiyor diye kafama taktim.simdi kac yasinda evladin.konusuyormu.bide bu etrafin cok konusmasi yokmu :KK43:
anlayamadim be sizi ya yoksa bende mi bir sorun var dunyayi kendinize cevrenize neden dar ediyorsunuz bu hakki nasil boyle rahatca hunharca ediniyorsunuz cocugu surekli her buldugunuz doktora götürüp ikna olamiyorsunuz ve burda onlarca evladi otizmli olan anne var neden dehset verici birsey gibi anlatip anlatip ayni yerde sayiyorsunuz belli basli zaten kriterler var uyuyorsa tamam ama yoksa neden bu israr oglum 29 aylik konusamiyor 2 3 kelime ancak doktorumuza goturdum guldu daha cok erken birsey demek icin bekleyelim dedi beklemedeyiz artik birakin her hareketini incelemeyi herkese nefes aldirin boyle devam etmeniz cok zor

anlayamadim be sizi ya yoksa bende mi bir sorun var dunyayi kendinize cevrenize neden dar ediyorsunuz bu hakki nasil boyle rahatca hunharca ediniyorsunuz cocugu surekli her buldugunuz doktora götürüp ikna olamiyorsunuz ve burda onlarca evladi otizmli olan anne var neden dehset verici birsey gibi anlatip anlatip ayni yerde sayiyorsunuz belli basli zaten kriterler var uyuyorsa tamam ama yoksa neden bu israr oglum 29 aylik konusamiyor 2 3 kelime ancak doktorumuza goturdum guldu daha cok erken birsey demek icin bekleyelim dedi beklemedeyiz artik birakin her hareketini incelemeyi herkese nefes aldirin boyle devam etmeniz cok zor
Kesinlikle haklisin kesinlikle.bende bunun farkindayim.mesela dr sana daha erken falan dedi ya sen aklindan attin gittimi.aman bisey yok deyip gectinmi.gectiysen bravo.ben gecemedigim icin buraya yazdim zaten :KK43:

Neden suphe etmistiniz siz.ben konusamamasindan,arada inat edince kanat cirpma gibi hareket yapmasindan suphelenmistim.doktor var gibide ama bi krese yollayin dedi.diger iki dr yok dedi.zaten gurbetciyiz yalniziz tanidik bile yok etrafta o yuzdende olabilir diye dusundum ben.masallah evladin buyumus hic sorunu kalmamis.bizimkide buyuse konussa okula baslasa hep hayalim bu.insallah bu hayalleri kuran tum annelerin hayali gercek olur
Bizimde kanat çırpma hareketi vardı göz teması kurmuyordu kreşte grup oyunlarına katılmıyorum bireysel oynuyordu 3 yaşını geçmesine rağmen Tuvalet eğitimi verememiştik bezi olmadan tuvalet yapmayı reddediyordu konuşabiliyordu ama konuşma bozukluğu vardı mesela yemek yiyecek misin diye sorsam yiyeceksin derdi yiyeceğim diyemezdi gibi gibi şeyler dediğim gibi şuan eser bile kalmadı inşallah ilgi ve sabırla sizin yavrunuzda düzelir morelinizi bozmayın doktor takibinde kalın ne deniyorsa harfiyen yapın sevgiler

Kesinlikle haklisin kesinlikle.bende bunun farkindayim.mesela dr sana daha erken falan dedi ya sen aklindan attin gittimi.aman bisey yok deyip gectinmi.gectiysen bravo.ben gecemedigim icin buraya yazdim zaten :KK43:
kirmak incitmek icin yazmadim sadece kizdim sana el hep konusur cenesi durmaz ama sen kendine evladina yazik etme farkli doktorlar gorduyse ve yok diyorsa simdilik sakin ol bekle dedigim gibi bak kizim 2 yaşında şakır şakır konusurdu cok net ifade ederdi kendini ama oğlum 29 aylik konusamiyor istediği olmadiginda kendini yerlere atiyor cok hircin ama bekliyorum biraz daha simdi kres sureciniz nasil gidiyo kelime artisi var mi

Bizimde kanat çırpma hareketi vardı göz teması kurmuyordu kreşte grup oyunlarına katılmıyorum bireysel oynuyordu 3 yaşını geçmesine rağmen Tuvalet eğitimi verememiştik bezi olmadan tuvalet yapmayı reddediyordu konuşabiliyordu ama konuşma bozukluğu vardı mesela yemek yiyecek misin diye sorsam yiyeceksin derdi yiyeceğim diyemezdi gibi gibi
kirmak incitmek icin yazmadim sadece kizdim sana el hep konusur cenesi durmaz ama sen kendine evladina yazik etme farkli doktorlar gorduyse ve yok diyorsa simdilik sakin ol bekle dedigim gibi bak kizim 2 yaşında şakır şakır konusurdu cok net ifade ederdi kendini ama oğlum 29 aylik konusamiyor istediği olmadiginda kendini yerlere atiyor cok hircin ama bekliyorum biraz daha simdi kres sureciniz nasil gidiyo kelime artisi var mi
Biliyormusun biraz kendime getirdi mesajin beni.bu israr niye.olsun mu istiuorum, hayir .. niye takilip kaliyorum peki.ablamin oglu var agir engelli ustune birde otizmi var,sanirim bem ondanda cok etkilendim.birde doktorlarin dedigini kafamda tam olarak toparlayamiyorum.nedir yani varmidir yokmudur diye kafamda dolaniyor,basliktada dedim ya psikolojim bozuldu sanirim.ama haklisin doktor yok dediyse yoktur uzatmak anlamsiz.
Dr.a goturdugumuzde 34 aylikti.simdi 37 aylik olucak.2aydir krese basladi.o zaman 20 30 kelimesi vardi simdi 100 kadar vardir belki daha fazladir.ama kelime duzeyinde ve cok anlasilir degil.krese ilk basta benide zorla sokuyodu agliyodu,simdi gulegile anne diyip kapatiyor kapiyi.
29 aylikken anne baba mama su diyodu sadece,cok az konusuyodu.sanirim hem erkek diye hem kimsesizlikten,gurbetteyiz diye kimsemiz yok.ayrica cok hircin istedigi olmayinca kar yagmur demez kendini yerlere atar cok yorucu bir surec :KK43:

Bir dakka dogrumu okudum..senin oglundami cok hircin kendini yerlere atiyor.vallahi ben benimki tek saniyordum.bu cumle benim cumlem sandim bi baktim sen yazmissin.eve sokamiyorum ya.ordan burdan diye tutturuyor kendini yerlere atiyor beni vuruyor sokakta yuzume gozume indiriyor.millette bize bakiyor kadinlar laf atiyor bize.millete diyorumki suna bi kizsana yirusun.kadinlar hadi evine git hist pist ediyo iki adim atiyo yine ayni.5dakkalik yolu yarim saatte geliyoruz.

kreş konusunda haklı geç konuşma konusunda. benim oğlumda geç konuştu kreşe gidince baya açıldı. ilk zamanlar zor oluyor ama alışınca ilerleme kaydediliyor

Bir dakka dogrumu okudum..senin oglundami cok hircin kendini yerlere atiyor.vallahi ben benimki tek saniyordum.bu cumle benim cumlem sandim bi baktim sen yazmissin.eve sokamiyorum ya.ordan burdan diye tutturuyor kendini yerlere atiyor beni vuruyor sokakta yuzume gozume indiriyor.millette bize bakiyor kadinlar laf atiyor bize.millete diyorumki suna bi kizsana yirusun.kadinlar hadi evine git hist pist ediyo iki adim atiyo yine ayni.5dakkalik yolu yarim saatte geliyoruz.
Erkek cocuklarinin cogu boyle benim oglumda kafasini yere vuruyordu istedigi bise olmayinca burda bir komsum var o da annesine saldiriyor istedigi olmayinca

Ben

Ayni bizde oyleyiZ.cocuk yarim gun krese gidiyor simdilik.bende artik bahsetmiyorum esime herhangi birseyden oda benden bikti cunku.durumumuz ayni galiba,cocugumuzda yasit herhalde.bekimki 2015 kasim dogumlu :) 100 kelimesi vardir.iki kelimeli basit cunleleride var.vok hircin ama asiri.konusmamasina bagliyorum :KK43:
benzerliğe bak benimki de 2015 kasım :)

Kreste gorduklerim birak iki kelimeyi 50kelimeli cumle kuruyor.hele beni bu hale getiren ve kafamin karismasini saglayan oglumla ayni gun dogan cocuk benden iyi konusuyordu.o zaman 34 ayliklardi (simdi 36 aylik) cocuga annesi beni duzeltecek bak simdi dedi.oglum bak bu alma dedi.cocuk demesinmi hayir annecigim alma degil o elma lutfen dogrusunu soyle.benim oglanda gak guk ediyo daha :)
Bence bir ebeveyn çocuk ilişkisini bitirecek şey içten içe kıyas yapmaktır.
Çocuğunuz kocaman bir dede olana kadar etrafta ondan daha başarılı, daha çalışkan, daha akıllı, daha uslu, daha zeki, daha mutlu daha ahlaklı, daha düşünceli .... Milyonlarca insan çıkacak karşısına.
Kıyas yapmanın çocuğa ya da size en ufak faydası yok
Hem belki de o bıcır bicir konuşan cocuklarin evinde abla abi gibi bir uyaran var, belki gürültülü kalabalık ortamlara girip çıkıyorlar. Sizin evde bir başına baktığınız çocuk sadece sizi duyuyor belki...
Benim annemin neyse ki hiç kıyas huyu yoktu,ablamla-akraba cocuklariyla falan. Ama bazen haberlere çıkan : 8 yaşında çocuk senfoni orkestrasıni yönetti/ 9 yaşında 5 dil biliyor/ 10 yaşında üniversiteye gitti haberlerini görünce 'bak,senden küçük çocuk neler yapmis' derdi. ( hayatında piyanoyu geç gerçek kemaz-gitar bile gormemis çocuğa senfoni orkestrası yöneten çocuğu övmek de ayrı kafa ürünü. Ailesi yatak yaylarından ses çıkartınca yeteneğini görüp direkt senfoni orkestrasına mi vermişler yoksa çocuğu küçük yaştan beri bir sanata mi yönlendirmisler)
Bu anlattıklarım da 27 yılda belki dokuz on defa ağzından çıkmış cümleler. Ama yine de beni rencide ederdi.
Bence siz de bu bakış açısından, elin oğluna içten içe öykünme huyunuzdan kurtulmaya çalışın .
Bunun için bir adım atmazsaniz Ruhsar'daki Mevhibe Hanım gibi; Ruşen Amca'nin oğlu Sedat neler neler yapmış diye kendinizi yersiniz, bir ömür boyu

Ben istanbulda yasamiyorum ki :KK43: evet burayada yazdim herkesten allah razi olsun tecrubelerini yorumlarini paylasiyolar.
O sagdaki soldaki kadinlar hic susmazmi ya.ayakli teshis makinasi.otizm,hiperaktif vs vs vs :/// senin cocugun kac yasinda,bizimkine dr hiperaktif dedi,ilac vermedi,buyudukce duzelmezse kendine zarar verecek boyuta gelirse ilac veririz dedi.ha bide balik yagi verdi hiperaktiviteyi azaltirmis diye kullaniyoruz bakalim

Benim kizim 17 aylık henuz o yuzden 2 yastan once goturmicem dra

Bence bir ebeveyn çocuk ilişkisini bitirecek şey içten içe kıyas yapmaktır.
Çocuğunuz kocaman bir dede olana kadar etrafta ondan daha başarılı, daha çalışkan, daha akıllı, daha uslu, daha zeki, daha mutlu daha ahlaklı, daha düşünceli .... Milyonlarca insan çıkacak karşısına.
Kıyas yapmanın çocuğa ya da size en ufak faydası yok
Hem belki de o bıcır bicir konuşan cocuklarin evinde abla abi gibi bir uyaran var, belki gürültülü kalabalık ortamlara girip çıkıyorlar. Sizin evde bir başına baktığınız çocuk sadece sizi duyuyor belki...
Benim annemin neyse ki hiç kıyas huyu yoktu,ablamla-akraba cocuklariyla falan. Ama bazen haberlere çıkan : 8 yaşında çocuk senfoni orkestrasıni yönetti/ 9 yaşında 5 dil biliyor/ 10 yaşında üniversiteye gitti haberlerini görünce 'bak,senden küçük çocuk neler yapmis' derdi. ( hayatında piyanoyu geç gerçek kemaz-gitar bile gormemis çocuğa senfoni orkestrası yöneten çocuğu övmek de ayrı kafa ürünü. Ailesi yatak yaylarından ses çıkartınca yeteneğini görüp direkt senfoni orkestrasına mi vermişler yoksa çocuğu küçük yaştan beri bir sanata mi yönlendirmisler)
Bu anlattıklarım da 27 yılda belki dokuz on defa ağzından çıkmış cümleler. Ama yine de beni rencide ederdi.
Bence siz de bu bakış açısından, elin oğluna içten içe öykünme huyunuzdan kurtulmaya çalışın .
Bunun için bir adım atmazsaniz Ruhsar'daki Mevhibe Hanım gibi; Ruşen Amca'nin oğlu Sedat neler neler yapmış diye kendinizi yersiniz, bir ömür boyu

Son benzetmeye cok güldüm :) aslinda hepimiz annelerimizden bunu yaşayip o duyguyu bir sekilde gorduk. Yapmamamiz gerekirken bizde yapiyoruz

iste hatan burda bak millete diyorum ki suna bir kizsana hayir efendim evlat benim evladim kimseye dusmez evet aynen oglum boyle kendini yerlere atar col hircin ama bende cok kararliyim disari çıktık mesela bagirip çağırıyor yerlere atiyor kendini demi hic umursamiyorum oglum sakinles yanim gel diyorum agkiyo bagiriyo ama bakiyor ki benden umut yok o zaman kalkip yanima geliyor mesele su sizin kararsiz cok supheci olmaniz da cocugu hem daha hircinlastirir hemde baskasina dersen yaninda suna kiz diye seni ciddiye almaz onemsemez kararlarini

Krese baslattik 2aydir gidiyor.simdi 3yasinda kelimeleri her gecen gun artiyor ama hala tam konusma yok.
Cocugada esimede yazik.kafamdan bi turlu atamadim :KK43:
Peki otizmli olsa ne olacak? Çocuğunuz yeter ki sağlıklı olsun her şeyin bir çaresi bulunur. Eğitim, ilgi ve sevgi ile çözülmeyecek hiçbir şey yok. Tv tablet telefon varsa hemen kaldırın. Bol bol kitap okuyun konuşun. Çocuklar her şeyi kaydediyor sonra bir anda cümle kurmaya başlıyorlar. Benim oğlum da 36 aya kadar cümle kurmamıştı ama okula başladı 2 ay sonra 3-4 kelimeli cümle kurmaya başladı.

Bilen bilmeyen herkes konusuyo zaten icimize kurt dusuruyo :KK43: her cocuk farkli bi rahat olabilsek :KK43:
anne olmak hep yürek hoplamasıyla yaşamak zaten bugünde karnında bacagında kırmızı lekeler cıkmıs agız el hastalıgından korktuk alerjıymıs bizdede hiç bitmiyor alerji

Benimde kızım nisanda 3 yasında olacak aynı dert bizde de var birkaç kelime konuşuyor anne baba dedeyı guzel cıkartıyor çis diyor gelince havhav dıyor. simdi yarı dogru yarı yanlış diş demeye basladı .hareketle anlatıyor hepsini anlamamazlıktan geliyorum bazen sinirleniyor. Bazen söylemeye calıssada cıkartamıyor mesela ponpon demiyor mommom diyor suya vuf dıyor.bende psikiyatri ye götürmeyi düşünüyorum. Burada okuyunca yanlız olmadığımı anladım. Valla içten içten kötü oluyorum.

Esimin akrabasinin oglu atipik otizmli ve 15 kelime filan soylemiyor.
Atipik olsa bile otizmin en buyuk belirtisi konusamamadir.

Benimde kızım nisanda 3 yasında olacak aynı dert bizde de var birkaç kelime konuşuyor anne baba dedeyı guzel cıkartıyor çis diyor gelince havhav dıyor. simdi yarı dogru yarı yanlış diş demeye basladı .hareketle anlatıyor hepsini anlamamazlıktan geliyorum bazen sinirleniyor. Bazen söylemeye calıssada cıkartamıyor mesela ponpon demiyor mommom diyor suya vuf dıyor.bende psikiyatri ye götürmeyi düşünüyorum. Burada okuyunca yanlız olmadığımı anladım. Valla içten içten kötü oluyorum.
lutfen anlamamazliktan gelmeyin cunku konusamiyorsa iyice hircinlastiriyor cocugu bu durum ben bana ne anlatmaya calisirsa oturup dinliyorum oglum şunu mu istiyorsun mesela su istiyor bunun adi su diye de surekli söylüyorum cunku dinlemek cok onemli ayni sureclerden geciyoruz insallah konusur yakin zamanda

X