• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık çocuğuna çift isim verenler, 2 ismi de kullanıyor musunuz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

efe_can

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
55
0
36
Kocaeli
slm arkadaşlar ben oğluma 2 isim verdim 2 ismiyle seslenıyoruz ama dışarıdan tek ismını söyleyenler oluyo bu duruma çok sinir oluyorum siz nasıl karşılıyosunuz bu durumu

canım benim oğlumun adı emir kaynanam yanına bir isim daha istedi bizde ikinci isim unutuluyo herkes kullanmıyo diye emirde karar kıldık iyikide öyle yapmışız çevremde çocuğunu iki ismiyle çağıran çok az çünkü

biz tek ismini kullaniyoruz.yani en cok sevdigimi kullaniyoruz..cok daha kolay oluyor, gunluk hayatta.ikinci isimi resmiyette bir islem olunca kullaniyoruz.

canım benim kızımın adıda 2 isimli. biz sürekli iki ismini de söylüyoruz.tek ismi söylendiğinde bakmaz bizimkisi.yaşlılar böyle şeyi zor kabullenirler onlar bile şimdi ikisini de kullanıyorlar.bu sizin ısrarınıza bağlı birazda.okulda tek söylüyormuş öğretmeni bir iki zeynep diyince bakmamış bizimkisi anne bana zeynep diyor diyo adımı doğru söylemiyor dedi bizde öğretmenine ikisini birden kullandığımız söyledik.oda tamam dedi şimdi kızım çok mutlu

canım benim oğlumun adı emir kaynanam yanına bir isim daha istedi bizde ikinci isim unutuluyo herkes kullanmıyo diye emirde karar kıldık iyikide öyle yapmışız çevremde çocuğunu iki ismiyle çağıran çok az çünkü

biz tek ismini kullaniyoruz.yani en cok sevdigimi kullaniyoruz..cok daha kolay oluyor, gunluk hayatta.ikinci isimi resmiyette bir islem olunca kullaniyoruz.

canım benim kızımın adıda 2 isimli. biz sürekli iki ismini de söylüyoruz.tek ismi söylendiğinde bakmaz bizimkisi.yaşlılar böyle şeyi zor kabullenirler onlar bile şimdi ikisini de kullanıyorlar.bu sizin ısrarınıza bağlı birazda.okulda tek söylüyormuş öğretmeni bir iki zeynep diyince bakmamış bizimkisi anne bana zeynep diyor diyo adımı doğru söylemiyor dedi bizde öğretmenine ikisini birden kullandığımız söyledik.oda tamam dedi şimdi kızım çok mutlu

cevaplarınız için teşekkür ederim aslında bu isim konusunda bizde ısrarcıyız biri başka öteki başka isim deyince sanki çocuk ortada kalıyo gibi gelıyo bana o yüzden çok kafama takıyorum koymasamıydım 2 isim diye:14: ama aslında benımde tercihim 2 isim koyulduysa 2sininde söylenmesi

Biz de 2 ismini de soyluyoruz ama cevreden ilk ismini soyleyen cok oluyor ben de israrla iki ismini de soyleyince onlar da 2.ismini de soyluyorlar :34:

benimde 2 ismim var okul hayatım boyunca başıma beladan başka bişey olmadı 2 isim koymuşlar ama sadece nüfus cüzdanımda yazıyo ilk ismimle hitab ediliyo ilk orta ve lisede yoklama listelerine tam adım ve soy adım sığmadığı için ilk ismin başharfini koyup 2. ismimle hitap ediyoşlardı ama ben o ismi kullanmıyodum ve yoklamalarda arasıra yok yazılıyodum çünkü unutuyodum sanki başkasına sesleniyolar gibi oluyo. ünv hazırlık ve sınavlarsa hep sorun yaşadım okadar uzun ad ve soy adı kodlamak baya vaktimi alıyodu ve arada yanlışlıklar yapıyodum. işe başladım resmi bi belge verildiğinde ve benim 2. adımı bilmeyenler evrağı tek ismimle yolladıysa vay halime postacılar saolsun resmi evrak olduğu için teslim etmezler evrak önemli işler aksar. 2. isim bana hep köstek oldu hayatımda ve vaktimin olduğu en kısa zamanda mahkeme kararıyla nüfüsda geçip aslında kullanmadığım adımı kaldırıcam. annler babalar çocuklara 2. isimleriylede seslenmeyecekse bence koymamalı şuan bebekler çocuklar sorun olmuyo yada okuldakileri bişekilde hallediyosun ama işe başlayınca çok zor oluyo

bencede 2 isim kötü. benim oğlumunda adı nihat oğuzhan. nihatı çocuk duymadı bile ama kimliğe babası yazdırdı. yakın sevdiği birini kaybetmiş onun adıda olsun diye. bence ölüler isimleriyle değil, dualarla anılmalı. çocuğa eziyet etmekden başka bişey değil. birde soyadı uzunsayndı çocuk bizim oda uzun.

oğlumunda 2 ismi var.ikisinide kullanırız.çevremizdekilerde 2 isminide söylediğiniz için sanki tek isim söylüyormuş gibi oluyor diyor.sürekli 2 ismi söylerseniz zamanla sizede tek isim gibi gelir.bazen oğluma bir ismini kullandıklarında başkasını sorıyorlar gibi gelir.2 isme artık alıştık.tek söylenince garip oluyor.tek isim söyleyenleri uyarıyorum.ikisinide söyleyin diye.birde ben oğluma babamın soyadını kayınbabanında adını koydum.tek isim söylemek olmuyor o yüzden.

oğlumunda 2 ismi var.ikisinide kullanırız.çevremizdekilerde 2 isminide söylediğiniz için sanki tek isim söylüyormuş gibi oluyor diyor.sürekli 2 ismi söylerseniz zamanla sizede tek isim gibi gelir.bazen oğluma bir ismini kullandıklarında başkasını sorıyorlar gibi gelir.2 isme artık alıştık.tek söylenince garip oluyor.tek isim söyleyenleri uyarıyorum.ikisinide söyleyin diye.birde ben oğluma babamın soyadını kayınbabanında adını koydum.tek isim söylemek olmuyor o yüzden.

evet katılıyorum,siz ve aileniz sürekli iki ismi kullanırsanız,sanki tek isim gibi oluyor zamanla ve herkes aynı şekilde hitap ediyor.

görümcemin oğlunun adı muhammet emin,uzun olmasına rağmen hep böyle çağırıyorlar,5 yıllık evliyim daha tekiyle çağıran birini görmedim.

slm arkadaşlar ben oğluma 2 isim verdim 2 ismiyle seslenıyoruz ama dışarıdan tek ismını söyleyenler oluyo bu duruma çok sinir oluyorum siz nasıl karşılıyosunuz bu durumu

cnm oglumun 2 ismi var cogu bazn tek ısmıyle hıtab edıyor ama bız ıstıkrarlı ıkı ısmını kullandıgımz zaman onlarda alısyor tek ısım gıbı oluyorrr. esımde bıkac kez saka yollu tek ısım soleyenlere duzlltıı hep esprıyleee kımsede alınmadı suana kadr

iki ismi var benim kızımın ,biz bir tanesini kullanıyoruz, hatta kızıma diğer ismiyle hiç hitap etmediğimiz için kızım bize kızıor diğer ismini söylediğimizde, ben o değilim diyor :60: biz kimliğinde bulunsun istedik, ve başka nedenlerimiz de vardı kendimizce o nedenle iki isim koyduk, diğer bebeğimiz kız olursa tek isim koyacağım, erkek olursa yine iki isim koyacağız,

çift isimli biri olarak söylüyorum lütfen çocuklarınıza çift isim koymayın. allahım çok gıcık bişi. yeni girdiğiniz okul ortamnda diğer isminizle çağırabilio hocalar ve insan garipsiyor çoğu zaman hocaya tepki vermiyor çnkü o isim kişiye ait değil gibi. özellikle dier isim illaki sevilmiyor. hadi onu geçtim optik formu doldurmaktan cidden bıktım:31::31:

Son düzenleme:
kızıma iki isim koyduk ama ikinci ismini maalsef sadece ben kullanıyorum:43:iki isim koymayınnnn hitap edilmeyecekse ne anlamı var ki

iki isim koymak dinimizde peygamberimizin çocukları iki isimli olduğu için ve kendisininde tavsiyesi olduğu için sünnettir.
özellikle iki ismi olan erkekler hep kariyer sahibi oluyor bilmem hiç dikkatinizi çekti mi

Back
X