• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Ben asiyi destekliyorum. Ne icerirse icersin bugun bir kizamik salgini yoksa o da asili cocuklar agirlikta oldugu icin. Yarin asisizlar cogunlukta olursa ve bir salgin yayilirsa etrafta cocuk kalmaz. Otizm ve benzeri rahatsizliklari da daha dogumda genlerimizle birlikte dunyaya getiriyoruz. Sonradan olan bir sey degil

Bu arada menenjit bilgisi bizzat halk sağlığı laboratuvarından gelen arkadaşlardan alındı imkanı olan yaptırsın derim
Ben bu hastalıktan cok korkuyorum
4-1-1 cocuklarim
Bende ayrıca tekrar aşı yaptırmak istiyorum

Saglik ocağı biraz daha bekleyelim dedi

Benim etrafimda aşı olmayan bir çocuk var pek hasta olduğunu görmedim ama ben 3 çocuğuma da yaptırdım

Kesinleşmiş zarari olsa zaten saglik Bakanligi onay vermez diye düşünüyorum

Ne sacma insanlar turedi ya. yaptirmayanlar yuzunden salginlar artacak. Eskiden olumlere neden olan hastaliklar asilar sayesinde azaldi. Herkes futbolcu, herkes siyasetci, herkes senarist herkes doktor.
Sosyal medyanın olumsuz özelliklerinden biri işte. İnsanlar iyi veya kötü bütün fikirlerini çok kolay bir şekilde yaymaya başladı. Bazen denk geliyor araştırması nerede kaç kişi üzerinde yapılmış kim yapmış belli olmayan saçma sapan çıkarımlar var. İnanıp paylaşan binlerce insan... ben de bir şey uydurup bugün yazıp paylaşsam eminim inanıp uygulayan bir sürü insan çıkar. Bilimsel yöntemden fersah fersah uzağız ne yazık ki.

Bi aşı 1 yaşında yapılıyorsa o zaman yapılması gerektiği içindir değil mi? Kızamığı 1.5 yaşında geçirirse ne yapacaksınız?

Pakistan’da bir adam çocuk felci aşısına güvenemediği için yaptırmamış kızına. Kız 4 yaşında. Bir bacağı gelişmemiş, diğeride arabadan kaçamadığı için kaza sonucu kırılmış. Şimdi de dövünüyor adam.

İhmal etmeyin aşıları. Binde bir ihtimal için daha büyük riskleri göze almayın.

Kızım 2 yaşında bu zamana kadar gerek devlet gerek özel tüm aşılarını yaptırdım
3 ay sonra özel olan menenjit aşısini da yaptırıcam
Fayda ve zarar açısından bakarsak faydasi daha fazla bunu göz ardı etmemeliyiz
Basit bir kızamık deyip geçmeyin... Yaptırın

Otizmin asi kaynaklı olup olmadığı kesin değil. Elbette endiselebilirsiniz ama şöyle düşünün aşı kaynaklı otizm olma ihtimali aşı olmayıp da çeşitli hastalıklara yakalanma ve bundan zarar görme ihtimalinden daha düşüktür diye düşünüyorum. otizm hem cocuk icin hem aile icin çok zor ve tedavisi yok egitilebilirlik durumu var . Ama kizamık boğmaca vb hastaliklar daha hafife alınıyor. Yani aileler bilincalti şöyle düşünüyor otizm olmasındansa boğmaca vb daha makul. Tedavi edilebilir illa ölumcul değil. Malesef bilemeyiz hiçbirimiz çocuğumuzun hasta olmasını istemeyiz. Kanıtlanmış olsaydı yaptırmazdık. Belki etkisi var ama şans. Nasıl ki aşı yaptirmayıp hastalıga yakalanmasi ağır ya da hafif geçirmesi şans ise aşı etkisi ile otizm olması da öyle o zaman. Her durumda risk. Ama dedigim gibi doğru olsa bile 2. Si daha düşük bir ihtimal.

Aşıdan otizm olduğunu da ilk defa duydum. Bence aile farketmemiş yoksa madem öyle oldu dava açsınlar da ortaya çıksın. Neden dava açmıyorlar?
Ben de eskiden karşıydım ama artık değilim, bana da yapılmış ve şu an gebeyim bulaşıcı hastalık testlerimin hepsinde zamanında aşı olduğum için bağışıklığım çıkıyor. Bu da Harika bir şey çünkü o hastalığı geçirmiyorum, çocuğuma da bulaştırmıyorum.
Ben de bebeğime yaptıracağım tabiki. Riske asla atamam.

Suriyelilerin gelmesiyle bir çok hastalık tekrar hortladı. Ben bu sebeple bebeğime yaptırdım şahsen.

Iyi yapmissiniz.
Sirf istanbul havalimanlarindan gecmemek icin aktarmasiz , daha pahali ucak bileti aliyorum.

Gecen yil Sabiha Gokcen'den gectim. Sonuc: Kas titremesi, karin agrisi, inanilmaz bir bogaz agrisi, halsizlik...ne b.ksa artik vebaya yakalandim resmen?!

Bu yil: Ataturk havalanindan gectim yilbasinda. Sonuc: 1 hafta suren bas donmesi, kulak agrisi. kendiliginden gecti gitti ama canimi sIktI.

Yani Istanbul ozellikle iyice mikrop yuvasi oldu, her yer ayri cesit virus.

Aşı yaptırmayan insanların toplum sağlığını tehdit ettiğini düşünüyorum. İnşallah eski hastalıkları hortlatıp bizim çocuklarımızı da hasta etmezler.

Almanya'da yaptirmak zorunlu, yaptirmayanlara ceza var. Kreslerde kontrol ediliyor artik. ben de destekliyorum, her yer Arap Afrikali, alisik olmadigimiz virusleri zaten getiriyorlar onlarin ustune bir de kizamik, cicek vb cekilmez.

Yani şu şekilde. Aşı olana kadar gayet gelişimi iyi önde bir çocuk kendisi. Aşidan sonra çocuk etrafında dönmeye falan başlıyor herseyi bozuluyor bu sebeple aşıya bağlıyor lar çünkü başka hiçbir Neden yok
Genetik yatkınlık o
Asi olmasa olmayacak mıydı yani olur mu öyle şey belki daha yavaş seyir ederdi belki daha ağır hastalanır di belki kullandığı ilaçlar ortaya çıkarirdı ama yine olurdu o kişinin genetik yatkinligindan

Dediğiniz gibi olsa asi olan herkesde gerilik olurdu

Almanya'da yaptirmak zorunlu, yaptirmayanlara ceza var. Kreslerde kontrol ediliyor artik. ben de destekliyorum, her yer Arap Afrikali, alisik olmadigimiz virusleri zaten getiriyorlar onlarin ustune bir de kizamik, cicek vb cekilmez.
Yanlış bilmiyorsam Fransa'da da çocuk istismarı kapsamına alınmış zorunlu aşıları yaptırmamak.

Ben asiyi destekliyorum. Ne icerirse icersin bugun bir kizamik salgini yoksa o da asili cocuklar agirlikta oldugu icin. Yarin asisizlar cogunlukta olursa ve bir salgin yayilirsa etrafta cocuk kalmaz. Otizm ve benzeri rahatsizliklari da daha dogumda genlerimizle birlikte dunyaya getiriyoruz. Sonradan olan bir sey degil
Aşı yaptırmama olayını şurada son zamanlarda duymaya başladım,internetten felan bizim zamanlarımızı düşünüyorum annemlede konuşmuştuk bir ara hatta 2 kardeşiz ikinizde oldunuz der aşılarını,benimle akran olan yada kardeşimle yaşıt olan herkes aşılı çevremizde,aynı şekilde yine çocuklarına çevremde herkes yaptırıyor çocuklarına kızamık falan olmadık,bence her çocuk aşılanmalı söylediklerine katılıyorum.

Genetik yatkınlık o
Asi olmasa olmayacak mıydı yani olur mu öyle şey belki daha yavaş seyir ederdi belki daha ağır hastalanır di belki kullandığı ilaçlar ortaya çıkarirdı ama yine olurdu o kişinin genetik yatkinligindan

Dediğiniz gibi olsa asi olan herkesde gerilik olurdu

Tv ve tabletle de çok fazla haşır neşir olmuş olabilir.

Günümüzde bulaşıcı hastalıklar salgın haline gelmiyorsa aşılanan çocukların fazla olması sebebiyle. Ama ülke ülke nüfusuna karışan suriyeliler nedeniyle birçok hastalık hortlamış vaziyette. Mesela el,ayak,ağız hastalığını daha önce duymuşluğumuz yokken şuan salgın haline gelmiş durumda,keza kızamıkta öyle.
Aşıya karşı olanların aşıların zararlı olduğuna dair bilimsel bir argüman yok ellerinde. Hepsi kulaktan dolma paylaşımlar. Bebeğine aşı yaptırmayanların toplum sağlığınıda tehlikeye attıklarını düşünüyorum. Kar zarar hesabına bakılmalı. Ben çocuğumu aşılatmayıp herhangi bir hastalıktan doğacak kötü durumların vicdani sorumluluğunu kaldıramazdım sanırım. Kızımın bütün aşılarını eksiksiz yaptırdım

Şu aşı karşıtı olanlar inanın mutfaklarında her şeyi alüminyum folyaya sarıp pişiriyordur.
Bir de karbonatçılar var kiiiiii, evlere şenlik.
Bunların face gruplarına üye oldum. Olmaz olaydım beni hasta ettiler ve sonunda gruptan attılar.
Kanser misin, boşver doktoru koy bir bardak suya karbonat ertesi gün zımbasın, böbrekte taş mı var koy karbonatı suya için yarım saate taş buhar oldu uçtu. Bu gözler bademciği şişen çocuk için bademciklerine pamukla karbonatlı su sür diyeni gördü, bırakın 1 aylık bebeğe karbonat içiriyorlar.
Aşı zararlı değil bence. Ben iki çocuğuma da yaptırdım. Mutlaka yan etkileri vardır ama fayda zarar ilişkisini iyi değerlendirmek lazım.

Bu arada menenjit bilgisi bizzat halk sağlığı laboratuvarından gelen arkadaşlardan alındı imkanı olan yaptırsın derim
2 gün önce kızımın 2 yaş asisi yapıldı
Sağlık ocağındaki personel hiç bilgi vermedi ben menenjit de yapılmayacak mi ?dedim
Yani ne bileyim rotavirusu yaptıran çokta menenjit yaptıran olmadığından ... Siz bilirsiniz dedi
Dedim ne demek siz bilirsiniz aksine en iyi sizin bilip yonlendirmeniz gerek . Önceki personel çok güzel bilgilendirdi özel devlet tüm aşıları onerirdi sebepleride anlatarak.
Bilmeyen bir anne olsam hatirlatmasam ! Menenjit yahu bu ... Böyle durumda annelerin aşıları gereksiz görmesini anlayabiliyorum
Halk bilinçli değil çünkü...
Keşke yaptırmayana direk ceza olsa

Back