Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
yaptırmadım yaptırmıyorum çok sağlıklı gelişmi onde gıden bır kere bıle hastalanmadı kar kış ruzgarda dısrı cıkarız.alerjık malerjık hıç bişeyımız yok. herseyı rahatlıkla verıyorum.bronsit astım zaturre epilepsi otızm sarılık egzama he bırde yaşlılarda olan zona evden cıkmyan yeni doğanların kanser olması falan hepsi tesaduf zaten.salak saçmadır çeken aıleler bılır o salak saçma işleri.he bırde her hafta hastanede hava alan bebeklerı saymıyorum.hafıf yelde ciğerleri dolan çocuklarıda saymıyorum.Rabbim kımsenın onune nasıplenemeyeceği kadar perde cekıp yargısız infazda bulunanlardan nasip etmesin.şifayı lokman hekımlerden bulmayı nasip etsin.

Merhaba,

Bende kendi tecrubelerimi yazmak istiyorum, kararinizda bir etki olmasi dilegi ile.

Kizima asi vurdurmadik suan 3 yasinda, ve 2,5 yasina kadar anne sutu emdi.
Hic agir bir ateslenme sonucu vs hastane gormedik.
kulak enfeksiyonu hic olmadi,
burnu sumuklu ve akan bir cocuk hic olmadi.
Yasitlarina göre herzaman daha uzun, anne baba cok uzun olmamasina ragmen
(orta boyluyuz ikimizde).
Soguk havalarda, pusetle kayinvalideme gitti bebekken 1 yasindan önce.
ki$in yatak odasi 13-15 derecede uyuyor....
herseye ragmen cok saglikli bir cocuk, Masallah cok sukur.
Ates dusurucu, surup ve fitil hic kullanmadik diyebilirim, cok sukur Elhamdullilah.

Kizim gayet zeki ve yasitlarina göre herseyde öncü.
(kendi cocugum diye demiyorum, etrafimdaki insanlarin gözlemledikleri de bunlar. Onlardan da herzaman duydugumuz seyler)
6 aylikken emeklemeye basladi, 10 aylikken yurumeye basladi. 1 yasinda konusmaya basladi ve 1 yasindan beri kendi yemegini kendi yiyor, el becerisi gelismis, anlama kapasitesi cok yuksek bir cocuk oldu herzaman.

1 Yasinda krese gitmesine ragmen ve 2,5 yasinda ana okuluna basladi.
Bizim tecrubelerimiz bunlar esimde bende hic bir zaman tereddut etmedik. beraber okuduk asinin zararlarini ve beraber karar verdik.

Iyi dusun lutfen, etrafina iyi bak, iyi gozlemle.
Benim etrafimdaki bebeklerin, cocuklarin hepsi a$ili cocuklar hep hastalar, ya kulak, ya bogaz, ya burun, ya kusma, hep sumuk, hep balgam, hep oksuruk, cocuklarin sirtini elledigin an cocugun cigerinden gelen hi$irti inanilmaz hissediliyor...
alerjiler, astim, bronsit, otizm, nöbet gecirenler, hiper aktif cocuklar, ani bebek olumleri asilarin yuzunden oluyor, babay shaken syndrom asilarin yuzunden oluyor....
cocuklar gec yurumeye gec konusmaya basliyor...

aileler ilaclara, hastaneye, tedavilere ne paralar dokuyorlar, ne eziyetler cekiyorlar....
ani bebek ölumleri asilarin yuzunden oluyor.
A$ilarin icinde hayvan DNA si var, civa ve aluminiyumden ziyade.

a$i olan cocuklar hastalanmiyor diye bir varsayimda yok.
Doktora sorabilirsiniz, a$i olan cocuklarda cocuk hastaliklarina yakalaniyor.
(bazi arkadaslar a$i olan cocuklar cocuk hastaliklarina yakalanmiyor diye bir seyler yazmis)

Mesela, Kizamik bir cocuk hastaligidir, kizamik cikarmak kotu bi sey degildir. Bu hastaligi cikarmasinin bir hikmeti var, cocuklar cocuk hastaligi atlattiktan sonra bir buyume sicramasi yasar, bunyeleri dahada guclenir....

Onu yetiskin yasta cikarmak ölumcül olabilir.

Merhaba,

Bende kendi tecrubelerimi yazmak istiyorum, kararinizda bir etki olmasi dilegi ile.

Ates dusurucu, surup ve fitil hic kullanmadik diyebilirim, cok sukur Elhamdullilah.

(kendi cocugum diye demiyorum, etrafimdaki insanlarin gözlemledikleri de bunlar. Onlardan da herzaman duydugumuz seyler)
6 aylikken emeklemeye basladi, 10 aylikken yurumeye basladi. 1 yasinda konusmaya basladi ve 1 yasindan beri kendi yemegini kendi yiyor, el becerisi gelismis, anlama kapasitesi cok yuksek bir cocuk oldu herzaman.

Bizim tecrubelerimiz bunlar esimde bende hic bir zaman tereddut etmedik. beraber okuduk asinin zararlarini ve beraber karar verdik.

Benim etrafimdaki bebeklerin, cocuklarin hepsi a$ili cocuklar hep hastalar, ya kulak, ya bogaz, ya burun, ya kusma, hep sumuk, hep balgam, hep oksuruk, cocuklarin sirtini elledigin an cocugun cigerinden gelen hi$irti inanilmaz hissediliyor...
alerjiler, astim, bronsit, otizm, nöbet gecirenler, hiper aktif cocuklar, ani bebek olumleri asilarin yuzunden oluyor, babay shaken syndrom asilarin yuzunden oluyor....

aileler ilaclara, hastaneye, tedavilere ne paralar dokuyorlar, ne eziyetler cekiyorlar....
Peki merak ediyorum da çocuğunuz dışardan kızamık, su çiçeği ve bilimum hastalıkları kaptığında da evde mi tedavi uygulayacaksınız? Verilen ilaçları aşıları kabul etmeyecek misiniz? Yoksa hemen hastaneye koşup gerekli tüm önlemi alacak mısınız?
Ayrıca benim yeğenim şu an 1,5 yaşında tüm aşılarını yaptırıyor ablam ve çocuk bütün harfleri sayıları biliyor. Hasta olmuyor, dişlerinin hepsi nerdeyse çıktı, çok aşırı zeki. Bu eğitimle alakalı, aşı olup olmamasıyla değil.

Su cicegi cikardi kizim 1 yasindaydi, 5 gunde atlattik. (gayette iyi ve hafif gecti cok sukur).

Kizamik cikarmadi, cikardigi zaman bakariz hangi tedaviyi uygulayacagimiza.
Ama tabikide once evde ve lokman hekimlere gidecegiz. panik yapip hastaneye kosmanin bir anlami yok, zaten pek i$e yarar bir seyler yapmiyorlar, agri kesici ates dusurucu verip yolluyorlar eve.
Bende cocuklugumda kizamik cikarmisim, ve suan gayette saglikliyim.

Her insanin bunyesi farkli tabi, bu konuda kimse ile munakasaya girmem.
(ben kendi tecrubelerimi ve etrafimda gorduklerimi yazdim)

Ayni virus olan mekanda ikimizde bulunabilir sen hasta olmazsin, ben olurum... bunye...
o ayri bir konu, senin cocugunda asi bunyeye zarar vermemis olabilir, benim cocugumda vermemis olabilir, baska bir cocukta alerji veya astim olur. Diger cocukta otizm olur. baskasinda solunum yollarinda sorun olur a$idan...

Butun hastaliklar, asi olan her cocukta olur demedim ben.

masallah yigeninize, cok sukur a$idan bir zarar görmemis. cok sevindim.

Merhaba,

babay shaken syndrom nedir biliyor musunuz?
(Yazım yanlışları şahsıma ait değildir. Kopyaladım ben)

babay shaken syndrom nedir biliyor musunuz?
(Yazım yanlışları şahsıma ait değildir. Kopyaladım ben)

Evet babay degil, baby olmaliydi (pardon)

Yeni Dogan ufak bebeklerin kafatasi yumusak ve beyinleri Cok hasas olur. Anne babalar cocuklari siddetli sekilde salladigi Zaman bebeklerde olumcul beyin hasari olusabiliyor.
Buna baby shaken syndrome deniyor

Bu siddetli sallama etkisinin ayni sekline asilarda sebep olabiliyor.

Çok tereddüt ettim,yaptirmasam mi dedim ama yaşadığım yerdeki mülteci sayisi ve sagliksizligi beni aşı yaptirmaya yöneltti .
Çok şükür sıkıntısız atlattık aşı süreçlerini.
Yaptırmanın da yaptirmamanin da artisi eksisi var,Allah çocuklarımızı korusun. Eminim ki her anne evladini düşünerek karar alıyor .

Bende sunu anlamiyorum doktorlar asi yaptirmayanlar arttikca asili cocuklarda tehlikede diyor ya nasil oluyor bu ya hu e asi korumuyorsa ve bagisikligi o mikroba karsi guclendirmiyosa ne anladik asi yaptirmaktan?? Drlarda kendi sozleri ile celisiyor?? Tahminim ya korkutmak icin yapiyorlar yada asi yaptiranlarda tepki gostersin diye boyle gaza getiriyorlar. Bunun sebebi baska ne olabilir bilemedim. Cunku dusununce bu asilari niye oluyoruz ki diyo insan.

Bende sunu anlamiyorum doktorlar asi yaptirmayanlar arttikca asili cocuklarda tehlikede diyor ya nasil oluyor bu ya hu e asi korumuyorsa ve bagisikligi o mikroba karsi guclendirmiyosa ne anladik asi yaptirmaktan?? Drlarda kendi sozleri ile celisiyor?? Tahminim ya korkutmak icin yapiyorlar yada asi yaptiranlarda tepki gostersin diye boyle gaza getiriyorlar. Bunun sebebi baska ne olabilir bilemedim. Cunku dusununce bu asilari niye oluyoruz ki diyo insan.
Hiç bir aşının koruyuculuğu yüzde yüz değil, koruyuculuk 95-98 bile olsa yüzde 2-5 arasında hasta olma ihtimali var. Mesela kızamık çok vahşi bir virüs, çabuk yayılıyor ve havadan bulaştığı için kolay yayılıyor. Herkes aşılı olursa virüs bir süre sonra kimseyi hasta edemeden ölüyor.O yüzden aşılamanın amacı hastalığı tüm toplumdan silmektir.

Su cicegi cikardi kizim 1 yasindaydi, 5 gunde atlattik. (gayette iyi ve hafif gecti cok sukur).

Ama tabikide once evde ve lokman hekimlere gidecegiz. panik yapip hastaneye kosmanin bir anlami yok, zaten pek i$e yarar bir seyler yapmiyorlar, agri kesici ates dusurucu verip yolluyorlar eve.

Ayni virus olan mekanda ikimizde bulunabilir sen hasta olmazsin, ben olurum... bunye...
o ayri bir konu, senin cocugunda asi bunyeye zarar vermemis olabilir, benim cocugumda vermemis olabilir, baska bir cocukta alerji veya astim olur. Diger cocukta otizm olur. baskasinda solunum yollarinda sorun olur a$idan...

Çocukluk çağı hastalığı diyorsunuz ama kızamık çok öldürücü bir hastalık, sadece deride döküntü değil bronşit, zatüre ya da ensefalit de yapar. Kızamık ensefalitinden hastaneye yatan çocukların yüzde 40ı ölüyor. Çağın hastalıktan korunma yöntemleri bu şekilde. Siz evde bu korumayı nasıl sağlayabilirsiniz bilmiyorum. Ayrıca aşı her çocuğun hakkıdır, siz çocuğunuzu "her şeyin en iyisini ben bilirim" diye neden mahrum bırakıyorsunuz?

Çocukluk çağı hastalığı diyorsunuz ama kızamık çok öldürücü bir hastalık, sadece deride döküntü değil bronşit, zatüre ya da ensefalit de yapar. Kızamık ensefalitinden hastaneye yatan çocukların yüzde 40ı ölüyor. Çağın hastalıktan korunma yöntemleri bu şekilde. Siz evde bu korumayı nasıl sağlayabilirsiniz bilmiyorum. Ayrıca aşı her çocuğun hakkıdır, siz çocuğunuzu "her şeyin en iyisini ben bilirim" diye neden mahrum bırakıyorsunuz?

Bende kizamik cikardim kucukken, Buyuk bir ihtimal sizde cikardiniz. (ailenize sorun)

ölumcul degil kizamik, yasadigimiz bu iyi hayat sartlari altinda hic bir cocuk hastaligi ölumcül degil.

herseyin en iyisini ben bilirim demiyorum, a$i nin zararlari hakkinda profesorlerin arastirmalari var. Kitaplar var, bu konu hakkinda yazilmis olan, ingilizce, fransizca... her dilde kitap ve youtube da videolar conferanslar var...

ozaman bana gore sizde, a$i nin zararlarini bilmediginiz icin cocugunuzu zehirliyorsunuz, onu saglikli olmaktan neden mahrum birakiyorsunuz?

aynen cok guzel bir tespit!!!!

En azindan sizin gibi dusunen insanlarda varmis sitede, cunku sitede a$i hakkinda bir sey soyledigin zaman. Sanki a$idan para kazananlar bunlar gibi, hep birlikte saldiriyorlar.

he size cok guzel bir örnek daha vereyim, canimdan cok sevdigim en yakin arkadasimin basina gelenler:

12 yasinda, rahim agzi kanserinin a$i si cikiyor piyasaya, butun televizyonlarda ve gazetelerde genc kizlarin vurunmasi gerek diye bir cagri cikiyor. Okuldan eve mektup geliyor, genc kizlari a$i yaptiralim dye vs vs...

arkadasimin annesi hemen yaptiriyor ona a$iyi, hayat boyu koruyor bu a$i güya rahim agzi kanserinden.

simdi uzerinden 20 sene gecti, ve arkadasimda HPV virusu var.
(bu virus yuzunden ilerde rahim agzi kanserine yakalanma riski var).

(arkadasim bu durumu doktora anlatiyor, doktorda diyorki buna. Virusler her sene degisiyor kendini gelistiriyor...
grip virusu gibi dusunun diyor, doga kendini degistirip yeniliyor. Bu viruslerde ona dahil diyor.

Yapicak bir sey yok, tedavisi de yok HPV virusunun diyor....

Bende kizamik cikardim kucukken, Buyuk bir ihtimal sizde cikardiniz. (ailenize sorun)

ölumcul degil kizamik, yasadigimiz bu iyi hayat sartlari altinda hic bir cocuk hastaligi ölumcül degil.

herseyin en iyisini ben bilirim demiyorum, a$i nin zararlari hakkinda profesorlerin arastirmalari var. Kitaplar var, bu konu hakkinda yazilmis olan, ingilizce, fransizca... her dilde kitap ve youtube da videolar conferanslar var...

ozaman bana gore sizde, a$i nin zararlarini bilmediginiz icin cocugunuzu zehirliyorsunuz, onu saglikli olmaktan neden mahrum birakiyorsunuz?
Benim bütün aşılarım yapılmış küçükken, kızamık olmadım, otizm de olmadım. Bu günki hayat şartları derken Lokman hekime gitmekten bahsetmiyorsunuz umarım. Türkiye tüik verilerine bakarsanız geçmiş yıllarda çocuk ölüm oranına, bebek ölüm oranına bu hastalıkların nasıl öldürdüğünün farkına varabilirsiniz. Aşı eradikasyon kampanyalarından sonra nasıl azaldığına da bakabilirsiniz. Ben araştırdım aşının zararı var mı diye akademik makale bulamadım. Bu konuda hep görevi pediatri olmayı bırak, mesleği doktor bile olmayan insanlar konuşuyor.

Yıl olmuş 2018
Bazı yorumlar hayret verici
Sözde ileri görüşlü araştırmacı aşının zararlarını biliyor ama dayandırdığı açıklamalar kulaktan dolma ordan kalan boşluklarıda kendisince dolduruyor
Hopp buraya
Sözde bilirkişi mahiyetinde döşeniyor cümleler
Gerçekten ama gerçekten araştırıp doğruluğundan emin olduğunuz bilgileri yazın

Bu sözde araştırıp okuduğunuz makaleler vs varya onları lokman hekimler yazmıyor yanlız
O beğenmediğiniz tıp eğitimi alan insanların ellerinden çıkıyor

Bireysel olarak aşı yaptırmayın ama gelip burada da atıp tutmayın. Çocuk felci seneler sonra hortladi su çiçeği aynı şekilde nedenini arastirdiniz mi... Son yıllarda ki gelen göçmenler ve aşı karşıtı insanlar sayesinde... Çocuk felcinden ne kadar çocuğun sakat kaldığı ve öldüğünden haberiniz var mı peki ? Aşılamanın düzenli yapıldığı yıllarda sakat kalma ve ölüm oranının ne kadar azaldığından ? Uzun yıllar hic su çiçeği salgını olmamış ken neden son 5 senedir giderek artan salgınlar olduğundan...

Bu sözde araştırıp okuduğunuz makaleler vs varya onları lokman hekimler yazmıyor yanlız
O beğenmediğiniz tıp eğitimi alan insanların ellerinden çıkıyor

ya aslinda bizim burdaki lokman hekimler sizin ordaki lokman hekimleri gibi degil tam olarak. (ben yurtdisinda yasiyorum)
doktarasini bitirip, alternatip tiba yönelmis ve onunda okuluna gitmis insanlar.

doktorlara olan guvencimi kaybettim derken (a$i konusunu ögrendikten sonra, yasadigim, gordugum bazi kötü olaylardan sonra her doktora güvenip inanmaman gerektigini ögrendim)

insanlar ve arkadaslarda oyle degilmi zaten, gözu kapali kimseye guvenmemekte fayda var. (yani ben oyle dusunuyorum, siz herkese guveniyormusunuz onu bilemem)

hepsini kast etmedim aslinda ben ama sanirim o mesajimda yanlis ifade ettim kendimi.

(yasadigimiz cevrede olan bir doktor beni uyardi zaten bu cocuk a$ilari konusunda)

Benim bütün aşılarım yapılmış küçükken, kızamık olmadım, otizm de olmadım. Bu günki hayat şartları derken Lokman hekime gitmekten bahsetmiyorsunuz umarım. Türkiye tüik verilerine bakarsanız geçmiş yıllarda çocuk ölüm oranına, bebek ölüm oranına bu hastalıkların nasıl öldürdüğünün farkına varabilirsiniz. Aşı eradikasyon kampanyalarından sonra nasıl azaldığına da bakabilirsiniz. Ben araştırdım aşının zararı var mı diye akademik makale bulamadım. Bu konuda hep görevi pediatri olmayı bırak, mesleği doktor bile olmayan insanlar konuşuyor.

bugunki hayat sartlari derken, temiz icme suyu, hijyenik yasam ortami, her evde wc ve banyo olmasini kast ettim.
kesinlikle katilmiyorum, ozaman Turkiyede meslegi doktor olmayan insanlar konusuyor.
Yurt disinda ve yabanci dilde doktor ve profesorlerin youtube da videolari var canim, bakabilirsin. Ben burda yazdigim seyleri kulaktan dolma seylere dayanarak yazmiyorum, inanmak zorunda degilsiniz kesinlikle. siz bilirsiniz.

a$i eradikasyonlari kampanyalari baslamadan önce zaten bebek ölumleri azalmaya basliyor. (bitmeye variyor)
Sonra a$ilardan bitti ölumler diye istatistikler hazirlayip insanlari kandiriyorlar MALASEF.

buyur canim:
“Modern anneler kabakulak, kızamık gibi hastalıkları görmemiş. Bu hastalıkların 50 sene kadar önce ne kadar öldürücü olduğunu bilmiyorlar” görüşüne yanıtınız ne olurdu?
Bu Amerika'da tıp ve ilaç sektörünün aşı konusundaki en faal aktörü Prof. Dr. Paul Offit'e ait bir ifadedir. Bu bildirimin aksi çok rahat şekilde Amerikan ve İngiliz resmi mortalite ve morbidite kayıtlarından teyit edilebilir. Aşıların devreye girmesinden çok önce, bu hastalıklardan ölümler yüzde 90'ın üzerinde düşüş göstermiş, aşısı olmayan hastalıklar da doğal bir seyirle etkisini kaybetmiştir.
Bu istatistikleri görmeseniz dahi, çok basit şekilde 1920 ve 30'ların tıp fakültelerinde okutulan ders kitaplarına bakıldığında o dönemin hekimlerinin bu şimdi vebadan tehlikeli diye lanse edilen basit çocukluk hastalıklarını nasıl tarif ettiğini ve ne denli rahat olduklarını görürsünüz.

bu yaziyi, bu siteden copy paste yaptim:
http://www.radikal.com.tr/hayat/bir-cocuk-daha-yapacak-olsam-hicbir-asiyi-yaptirmazdim-1396540/

Back