Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
a$ida civa olmadiginin aciklamasi varmi?

ben cocuk as$isini vuran doktora sordum ve bana var dedi. Aciklamada yapti, cok az bir miktar oldugunu cocuga hic bir zarari olmadigini soyledi (tabi oyle soyleyecek).
Nasil kontrol ediliyor bir zarari olmadigi diye sordum. Bir suru asamadan ve kontrolden geciyor, vs vs diye anlatti.

doktorla munakasaya girmek istemedim ve uzatmadim konuyu tabiki.

Anladığıma göre yurtdışında yaşıyorsun ve aşı taraftari değilsin?
Kendin icin belirli argumanlar üretmişsin ve bunlari savunuyorsun... buraya kadar OK.

Diğer alanlarda yaşam tarzin nasil? Yani, modern human medicine taraftari değilsin galiba.
Net olarak nasil besleniyorsun? Hangi mobilyalari, kiyafetleri kullanıyorsun? Bebeğin ne yiyor ne iciyor? Hangi bezi kullaniyorsun?
Hangi marka su tüketiyorsun?
Evinde elektronik alet wlan varmi?

Bu sorularimi cevaplarmisin lütfen. Benim icin önemli bir konu.

Dedikleriniz dogru gdolu urunler radyasyonlar vs. Fakat burada asidan bahsediyoruz konu onlar olsa onlarinda zararlarini tartisiriz. Ki bahsettiginiz zararli seylerda asiyi zararsiz hale getirmiyor. Siz civa yok otizim yapmiyor demissiniz bende bunlarla ilgili arastirmalarin oldugu videoyu paylastim. Ve civanin neler yaptigi yapilan deneylerle ispat edilmis bu insanin beynine eklem yerlerine zarar vermemesi mumkun mu? Yani izlemissinizdir yapilan bilimsel deneylerin nasil gormezden gelindiginden bahsediyor oradaki prof. Bunun uzerine offit ne diyor cocuklardan ornek getirin diyor. bizim cocuklarimiz denek mi? Bu asilar kimin uzerinde denenerek yapiliyor hayvanlar uzerinde degilse??
Ben boyle asiya karsiymisim gibi oluyor. Ben ne asiya karsiyim ne teknolojiye. Sadece dogrusu yapilsin istiyorum birsey yarardan cok zarar veriyorsa ondan yarar gelmez.
Dr offit, dr haley ikiside bilim insani uzman birinin kanitlari varken otekinin elle tutulur hic birseyi yok. Boyle bi calismmamiz yok diyor cunku bilmiyor neyle sonuclanirsa sonuclansin umrunda degil. Zamanla oluyor ya kimse asidan suphelenmiyor.
Otizim oyle genetik birsey degil. Ve otistik biri gecmiste teshis konulmadan once olsa idi farkedilmemesi mumkun degildi.

Birde insanlarimiz aydinlatilmiyor yan etkileri neler hicbirinden haberimiz olmuyo sadece atesi cikarsa ates dusurucu ora sismesin buz..

Ilginctir,En cok asiyida bizim ulke savunuyor :)

aşı yaptırmayan aıleler neden suçlanıyor.sağlık açısından çok faydalı bulduğunuz aşılar korumuyormu nasıl hastalık bulaştırabılır aşılı çocuklara.koruması açısından kesınlık yoksa neden yaptırılıyor.hafif ya da ağır geçirmesi bağışıklıkla alakalı değilmidir.bır kişi ağır grıp atlatırken diğeri daha hafif atlatmıyormu.ağrı kesicinin prospektüsüne bakarken aşılarınkine neden bakamıyoruz.

Kafam allak bullak. Komşunun çocuğu 1 yaş aşısından sonra gittikçe gelişimi gerileyen bir bebek olmuş. SonrAda otizm teshisi konmus. Kkk asisi yaptı diyorlar . Günlerdir araştırıyorum. Facebook ta bu şekilde gruplar dahi var. Aşınin koruma sağlamadıgi gibi icerdigi cıva nedeniyle bebeklerin gelişmekte olan immün sistemlerine zarar verdiği ve bağışıklık sistemini baskiladigi şeklinde. .Aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur ? İlla ki kizamik virudu gibi viral etkenlerle sspe hastalığı gelişir mi ? Kafam.kazan oldu.. Bebeğimi sanırım aşılatmayacagim
Bu konuda benim gibi derde düşen var mı ne düşünüyorsunuz?
Merhaba benim ilk cocugum henuz 3,5 yasinda ve yaklasik 1 senedir lösemi tedavisi göruyoruz. 7. Aylik gibiyken kendimizi onkolojide bulmus bir sonuc cikmayinca geri gonderilmistik.. Ozamanlar belliymis aslinda asinin etkileri.. 2 yasindaki son karma asiyla birlikte yerle bir olduk ve sonuc losemi teshisi.. Bizde bir aile olarak cook arastirdik incelemedigimiz makale kalmadi. Ve sonuc evet asilar saibeli ve bunu kanitlayabilecek kimse yok. Cunku bu bir pazar ve pazara hakim olanlar guclu. Onur.. Bir uzman tv de bir programda cocuk kizamik olacak su cicegide olacak olacak ki losemi gibi agir hastaliklara yakalanmamak icin dirensin. Biz asilarla dusuk olan bagisikliklarini dahada baskiliyoruz demisti. Simdi elimden geldigi kadar lösemintedavisi boyunca yasadiklarima.dikkat cekmeye asi gercegi icin farkindalik olusturmaya calisiyorum sayfamda. Facebook " yalınayak mutluluklar" gelmek isterseniz bekleriz

Bir derdim var artık tutamam içimde.... Gitsem neye yarar kalsam neye yarar. Hic anlatamadim hic anlamadilar.... Sevgili anneler ben 2 cocuk annesiyim. Ilk cocugum canim furkanim'a 2,5 yasindayken lösemi teshisi kondu. yaklasik 1 senedir de tedavi görmekteyiz. Hersey bir anda, hayatimiza gelen bir darbe misali... Paramparca olduk, hep derler ya hic beklemedigim bir anda diye.. Beklemedigimiz bir anda tamda cocuk kendini ifade etmeye ve tam sevilmelik olmaya cevresini bilincli öğrenmeye basladigi vakit... Şok cihazlari yanibasinda yogunbakim ünitelerinde yasam savasi verirken bir anne olarak sürekli sorguladim bu durumu. Yemek icmek giymek temizlik urunleri vsvsv.. Elimden geldigi kadar dikkat etsemde tüm bunlara bir sebep vardi mutlaka. Sonra aşı dan süphelendik esimle. Cunku 7 ayken cocuk karma asiyla kendimizi onkolojide bulmustuk. O vakit birsey yok deyip gondermislerdi bizi. 2 yas karma asisiyla birlikte lösemi pencelerini gecirdi bize. Onkoloji servisinde karsima cikan her anneyi irdeledim. Ve inanirmisiniz hepsi ben tekbirsey soylemeden asidan suphelendiklerini belirttileer ve sonra sohbet devam etti.. Bunu elimden geldigi kadar cevreme ve sayfamda anlatmaya calisiyorum. Her bir makaleyi uzmanintitizlikle dinledik. Evet asilar saibeli ve bunu kanitlayabilecek kimse yok. Kanitlayamazlar cunku bu bir pazar uzerimize kurulan. Hem para al hem hasta yap bide onun tedavi ilaclarini sat sonra bir sekilde yarim birak kisir birak yada öldür keyfine bak. Politika bu ilac pazarlayanlarin. Onur... Uzman tv de cocuk su cicegi olacak kizamikta olacak ki losemi gibi agir hastaliklara yakalanmasin biz asi ile dusuk bagisikligi dahada baskiliyoruz demisti. Illaki yapilacaksa immün yetmezlik testiyle ama 2 yasindan sonra demisti. Bebegime 4 aylik hamileydim cocuguma löseminteshisi kondugunda. Ne tetanoz yaptirdim hamileligimde nede asi yaptiriyorum suan bebegime. Bir taraftan dua ediyorum oglum bu lösemiden kurtulsun diye. Elimden geldigi kadar anlatiyorum. Facebook yalınayak mutluluklar adli sayfamda deginiyorum asi gercegiyle yasadigimiz surece...

Simdi soyle birsey var. Asi evet bir nebzede olsa koruma sagliyor ama bir ornek vereyim. Doktora gidip ilac aldigimizda hastaligin siddetine ve yasimiza gore kullanmamiz gereken miktari soyler degil mi? Peki asilar neden her cocuga ayni dozajda yapiliyor? Sorun burda iste. Uzmanlarinda bahsettigi bu. Bebeklerin bagisikligi dusuk oluyor dis cikarma döneminde ve verilen asilar kizamik atiyorum belli bir oranda kizamik mikrobu veriyorlar ki vucut tanissin koruma saglasin ilerde karsilasirsa. Peki vucut o verileni taniyamiyorsa??? Kaldiramadiysa bunyesi? Bu mumkun mu? Evet mumkun cunku bagisikligi bir tık daha dusuk cocuklarimiz var. Bu da immun yetmezlik testiyle verilmesi lazim diyorlar. Bunu devlet yapmiyor karsilamiyor. Biz aileler kendimiz yaptirmaliyiz. Sonuc otizm, hiperaktivite, astim, alerjenler ve bizim basimiza gelen gibi lösemi ben elimden geldigi kadar anlatmaya calisiyorum sayfamda facebook yalınayak mutluluklar...

Madem bebekler pasif bağışıklığa sahip neden aşı oluyorlar ? Yani anne sütü aşıyı yok ediyor , o halde neden aşı oluyor bebekler . Aşı bağışıklıgi güçlendiriyorsa çocuklar neden hep hasta ? Madem çocuklarınız aşılandi neden korkuyorsunuz bulasilmasindan?

E o zaman etraf otistik çocuklarla dolu olurdu ne alaka ya .aşı yaptıranlar yaptırmayanlardan fazla. Hemen aşıyı günah keçisi ilan ediyorlar . Yıllardır hepimiz aşı olduk otistik mi olduk . Otizmn kesin sebebi bile belli değil .
Etraf otistik çocuklar ile dolu zaten ! O çocukların bakımı çok zor yazık o annelere evden dışarı cikamiyorlar. Hastaneye bile zor gidiyorlar. O yüzden goremiyorsunuz cevrenizde. Benim yakın akrabamda 2 otizm li var.

Diğer üye benim galiba, bende size ısrarla diyorumki fikriniz yanlış, iyice araştirin, ilerde doğacak bebeğinize lütfen aşi yaptirin. Şimdi ne yapip yapmayacagimi sana mi soracağim diyebilirsin. Ben de diyeceğim ki senin aşisiz hasta bebeğinden benim bebeğime ya da bana hastalik bulaşmasin.
Senin bebeğin aşıli değil mi neden bulaşsin?

aşı yaptırmayan aıleler neden suçlanıyor.sağlık açısından çok faydalı bulduğunuz aşılar korumuyormu nasıl hastalık bulaştırabılır aşılı çocuklara.koruması açısından kesınlık yoksa neden yaptırılıyor.hafif ya da ağır geçirmesi bağışıklıkla alakalı değilmidir.bır kişi ağır grıp atlatırken diğeri daha hafif atlatmıyormu.ağrı kesicinin prospektüsüne bakarken aşılarınkine neden bakamıyoruz.
Bence bütün herseyin cevabını verdiniz ! Katılıyorum her kelimesine ..

Etraf otistik çocuklar ile dolu zaten ! O çocukların bakımı çok zor yazık o annelere evden dışarı cikamiyorlar. Hastaneye bile zor gidiyorlar. O yüzden goremiyorsunuz cevrenizde. Benim yakın akrabamda 2 otizm li var.
Bizde asi atindik evet ama bur arastirin asilar ikiye ayriliyor 90 dan önce ve 90 dan sonra.. 90 senesinden öncekiler Türkis format sonrakiler bilmem nerelerden ithal... Gerisini siz dusunun

Kızlar ben de çocuklarıma aşı yaptırmadım ve biraz büyümelerini bekledim şimdi bir buçuk ve iki buçuk yaşlarındalar ve verem ve çocuk felci aşılarını yaptırmayı düşünüyorum ama kabakulak aşısı konusunda kararsızım. Diğer aşılara gerek görmüyorum. Böyle sonradan yaptıranlar var mı ve nerde yaptırdınız hastanenin aşı merkezinde mi yoksa aile ocağında mı? Aşılar tek tek yapılıyor mu yoksa hep karma olduğu için çocuk felci ve verem yaptırmak için diğerlerini de mi yapmak zorunda kalacağım bilgisi olan var mı?

Kızlar ben de çocuklarıma aşı yaptırmadım ve biraz büyümelerini bekledim şimdi bir buçuk ve iki buçuk yaşlarındalar ve verem ve çocuk felci aşılarını yaptırmayı düşünüyorum ama kabakulak aşısı konusunda kararsızım. Diğer aşılara gerek görmüyorum. Böyle sonradan yaptıranlar var mı ve nerde yaptırdınız hastanenin aşı merkezinde mi yoksa aile ocağında mı? Aşılar tek tek yapılıyor mu yoksa hep karma olduğu için çocuk felci ve verem yaptırmak için diğerlerini de mi yapmak zorunda kalacağım bilgisi olan var mı?
Ozel mesaj attım size okudunuz mu ?

Yani şu şekilde. Aşı olana kadar gayet gelişimi iyi önde bir çocuk kendisi. Aşidan sonra çocuk etrafında dönmeye falan başlıyor herseyi bozuluyor bu sebeple aşıya bağlıyor lar çünkü başka hiçbir Neden yok
Benim kızım da konuşmaya başlamıştı ama bir buçuk yaş karma aşısından sonra sustu bir ay kadar hiç bir kelime etmedi tv ye bakınca boş boş bakıp seni duymuyor gibiydi o zamanlar ben de araştırmıştım karma aşının otizmi tetiklediğini görünce çok korktum tüm zamanımı kızıma ayırdım çalışıyordum izin aldım iki hafta falan hep dikkatini çekecek aktiviteler yaptık beraber sonra düzeldi ilerlemedi .bilmiyorum dönemsel bişey miydi aşıdan mıydı yada aşıdan olsaydı bu şekilde bi uygulamaya cevap verirmiydi?ama çok korkmuştum o zaman.şuan çok normal bi çocuk birinci sınıfa gidiyor elhamdulillah

Kafam allak bullak. Komşunun çocuğu 1 yaş aşısından sonra gittikçe gelişimi gerileyen bir bebek olmuş. SonrAda otizm teshisi konmus. Kkk asisi yaptı diyorlar . Günlerdir araştırıyorum. Facebook ta bu şekilde gruplar dahi var. Aşınin koruma sağlamadıgi gibi icerdigi cıva nedeniyle bebeklerin gelişmekte olan immün sistemlerine zarar verdiği ve bağışıklık sistemini baskiladigi şeklinde. .Aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur ? İlla ki kizamik virudu gibi viral etkenlerle sspe hastalığı gelişir mi ? Kafam.kazan oldu.. Bebeğimi sanırım aşılatmayacagim
Bu konuda benim gibi derde düşen var mı ne düşünüyorsunuz?
ilk bebeğimin bütün aşıları tamam. çocuk sürekli hasta hep bronşit zattüreye kadar gitti. çok zor dönemlerden g8eçtik. 2.bebeğime yaptırmadım maşallah ne garip ne enfeksiyon ne kusma...

Bu aşı karşıtları hangi tıp fakültelerinde eğitim aldılar acaba?
Eğitim alan da var cnm. Mesela doktor Ahmet Aydın. Aşıların sadece birkaçını öneriyor onu da 2 yaşından sonra ve 3 ay aralıklı. Kendisi de tıp okumuş biri.
Aidin Salih de var kendisi hem tıp hem biyoloji okumuş o da aşı karşıtı.
Avrupada çoğu ülkede bu konuyla ilgili ebeveynler serbest bırakılıyor herkes kendi araştırıp kendi kararlarını veriyor, aşı yaptıran yaptırmayan ya da sadece bir kısmını yaptıran, aşı karşıtı dernekler var vs. Ama en önemlisi insanlar (yaptıran ya da yaptırmayan) bilinçli. Burda da bence herkes ne yaparsa yapsın ama önce sorgulayıp araştırıp öyle karar vererek yapsın. Koyun gibi doktor ne diyorsa hee deyip yaptırmak yerine insanlar kendileri bir düşünsün çocuğuma ne veriliyor diye. Hele yeni çıkan aşılarda daha dikkatli olunmalı çünkü uzun vaadede bir sıkıntıya yol açıp açmayacağının daha henüz bilimsel kanıtı bile olmayabiliyor.
Ben herkes yaptırsın ya da herkes yaptırmasın demem ama bence herkes bilinçlensin artık. Yaptırmayan rahat bırakılsın, yaptıran da riskleri araştırsın öğrensin bilsin hazırlıklı olsun .

Eğitim alan da var cnm. Mesela doktor Ahmet Aydın. Aşıların sadece birkaçını öneriyor onu da 2 yaşından sonra ve 3 ay aralıklı. Kendisi de tıp okumuş biri.
Aidin Salih de var kendisi hem tıp hem biyoloji okumuş o da aşı karşıtı.
Avrupada çoğu ülkede bu konuyla ilgili ebeveynler serbest bırakılıyor herkes kendi araştırıp kendi kararlarını veriyor, aşı yaptıran yaptırmayan ya da sadece bir kısmını yaptıran, aşı karşıtı dernekler var vs. Ama en önemlisi insanlar (yaptıran ya da yaptırmayan) bilinçli. Burda da bence herkes ne yaparsa yapsın ama önce sorgulayıp araştırıp öyle karar vererek yapsın. Koyun gibi doktor ne diyorsa hee deyip yaptırmak yerine insanlar kendileri bir düşünsün çocuğuma ne veriliyor diye. Hele yeni çıkan aşılarda daha dikkatli olunmalı çünkü uzun vaadede bir sıkıntıya yol açıp açmayacağının daha henüz bilimsel kanıtı bile olmayabiliyor.
Ben herkes yaptırsın ya da herkes yaptırmasın demem ama bence herkes bilinçlensin artık. Yaptırmayan rahat bırakılsın, yaptıran da riskleri araştırsın öğrensin bilsin hazırlıklı olsun .[/QUOTE canım? Ben Ahmet Aydın’dan mı bahsediyorum? Google mezunu yeni nesil ebeveynlerden mi?

Back