Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Kusura bakmayın kendimi doğru ifade etmek isterim. Türkiyedeki doktorların hepsini tanımam, bu sebeple her birine de laf söylemiyorum. Asıl bahsettiğim kendi aşılarımızı kendi sağlık politikamızı üretmedikçe vatandaş olarak kendimi tehlike altında görürüm. Brezilyada yaşanan zika krizi malum, benzeri ülkemizde olsa hiç şaşırmam mesela onu demek istedim kırdıysam kusuruma bakmayın.
Aynı şekilde her yıl öğrencileri stresi soktukları için eğitim sistemine de güvenmiyorum, öğretmenlere lafım yok.
Aynı şekilde ekonomimize ve ekonomi politikamıza da güvenmiyorum çünkü aslında öyle bi politikamız yok, bunu da kendi mesleğim olduğu için iyi biliyorum.
Ayrıca aşılar hakkında bilgi vediğiniz için teşekkürler.

Umarım bir gün beklentilerinizin tamamı gerçekleşir. O zamana kadar eldeki imkanlar dahilinde çocuklarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmak sorundayız.

PS: Kesinlikle kırılmadım, inceliğiniz için teşekkürler.

Aşının otizm yapacağını nasıl düşünebilirsiniz?
Bazı çocuklarda geç anlaşılıyor. Çocuk yeni yaşına girmiş ve zaten anca hareketlerinden belli olur otizm olduğu.
Bunu aşıya bağlamanız doğru değil.
Üzüntüden olsa gerek diye düşünüyorum.
Aşı yaptırmaya gelince,yaptırmak bana daha doğru geliyor.

Aidin Salihi okudukça sinirlerim bozuldu
Kadının bütün hastalıklara çözüm önerisi aynı: Kusmak, aç kalmak, hacamat, sülük, sinemaki
Bunları yaptığında reflüden tut siroza kadar bütün hastalıkları çözüyorsun
Hatta abartmıyorum, vajinismusu da böyle çözmüş

Tüp bebekler hayvani ruh taşıyormuş bu arada, bunu da yazmış
Ben daha fazla okuyamayacağım:olamaz:

Ve bu kişiyi dikkate alan insanlar mı var? Yuh!

Herkese merhaba,
Gece uykuları haram olmuş bir hamile olarak konuyu merakla okudum. Saygı çerçevesinde yorum yapan herkese teşekkür ederim. Bu aralar benim de kafam karışık.. Modern tıbbın bazı naneleri yüzünden antibiyotikler pesticideler vs. hastalıkların güçlendiğini düşünen bi insanım. Ama doğru bi fikir yürütme yapacak olursak da antibiyotik kullanımında dünya birincisi olduğumuz malum. Her hastalığa antibiyotik ağrı kesici yazıp gönderen doktorlar malum. Bu sebeple ülkemizde yaptığımız gözlemlerin ilaçlar hakkında çok da doğru sonuçları olacağını düşünmüyorum.
Hassas bi bünyem olduğu için de haplara ilaçlara vücudum hemen tepki verir. Bu yüzden yıllardır ölmeye yatmadıkça ilaç kullanmıyorum.
Aşı konusunda da kafam karışık. Ama bunun en önemli sebebi ülkemizdeki sağlık sistemine güvenmiyor olmam.
Yazıları ilgiyle takip etmeye devam edeceğim. Umarım insanların birbirlerine cahil ilerici gerici vs. diye saldırmadığı aydınlatıcı bir konu olur ve de kapanmaz.
Sevgiler.
Bende sizin gibi gebeliğim boyunca arastirma yapan bi kadindim . Asilarin icerisindeki aliminyum ve civa beni korkutuyordu uzun arastirmalar sonucunda bi bebege iki yasina kadar 48 doz aşı yapilmasini pek mantikli bulamadim ve bebegin beyin zari henuz tamamen guclenmedigi için bu cıvanın beyin zarinda biriktigini okudum 8o li yillarda otizm onbinde bir iken simdi 86 da bir yani bu oran çok fazla benim fikrim şu oldu bebegimin ummim sistemi gelisimi guclenene kadar ve beyin gelisimi tamamlandiginda bu iki yasina denk geliyor ozamana erteledim aşilarini anne sütü aliyor iki yilda alicak ve steril bi ortamda insallah hayirli bi karardir

Evet eskiden bu kadar otizimli yoktu çünkü eskiden herkesin evinde televizyon yoktu cep telefonu zaten yoktu tablet bilgisayar hiç yoktu ama şimdi abartısız zengininden fakirine herkeste televizyon bilgisayar tablet var ee annelerin babaların çoğuda aman ayağımın altında dolaşmasın işimi gücümü yapayım yada muhabbetimi edeyim derdine minicik çocukların eline telefon tablet veriyorlar ya da oturtuyorlar tv karşısına bakıyorlar işlerine rahat rahat
16 aylık bi oğlum var daha hiç çizgi film açmadım eline telefon vermedim ve tüm aşılarınıda yaptırdım rotasına kadar bi menenjit aşısı kaldı onunda yaptırıcam en kısa zamanda
DOĞRU çok haklısın canım onlarında etkisi büyük.Benim de ikizlerim 2 yaşından sonra tv ile tanıştı şuanda 4,5 yaşındalar ve sürekli oyun kurup oyun oynuyoruz.Şimdi ki annelerin çoğu çocuklarından daha fazla telefon bağımlısı, kitap okumuyor,oyun oynamıyor saldım çayıra mevlam kayıra durumundalar .Önceden sokakta serbest kalan çocukları şuan da tv ve tabletler almış durumda.Çocuklarımızın elinden tablet ve telefonları almaz isek bizi aptal bir nesil karşılayacak

Bende sizin gibi gebeliğim boyunca arastirma yapan bi kadindim . Asilarin icerisindeki aliminyum ve civa beni korkutuyordu uzun arastirmalar sonucunda bi bebege iki yasina kadar 48 doz aşı yapilmasini pek mantikli bulamadim ve bebegin beyin zari henuz tamamen guclenmedigi için bu cıvanın beyin zarinda biriktigini okudum 8o li yillarda otizm onbinde bir iken simdi 86 da bir yani bu oran çok fazla benim fikrim şu oldu bebegimin ummim sistemi gelisimi guclenene kadar ve beyin gelisimi tamamlandiginda bu iki yasina denk geliyor ozamana erteledim aşilarini anne sütü aliyor iki yilda alicak ve steril bi ortamda insallah hayirli bi karardir
Sizinle aynı durumdayım
İki yaşına kadar sakınacagim bebeğimi.
Kalabalık yerlere zaten gitmiyor. 2 yasindan sonra yaptırma kararı aldim bende . Siz hiç bir doktorla görüştünüz mu veya şimdiye kadar hangi aşiları oldu

DOĞRU çok haklısın canım onlarında etkisi büyük.Benim de ikizlerim 2 yaşından sonra tv ile tanıştı şuanda 4,5 yaşındalar ve sürekli oyun kurup oyun oynuyoruz.Şimdi ki annelerin çoğu çocuklarından daha fazla telefon bağımlısı, kitap okumuyor,oyun oynamıyor saldım çayıra mevlam kayıra durumundalar .Önceden sokakta serbest kalan çocukları şuan da tv ve tabletler almış durumda.Çocuklarımızın elinden tablet ve telefonları almaz isek bizi aptal bir nesil karşılayacak
Evet çağın uyuşturucuşu şu an bu telefon tabletler. Kızim 11 aylık. Şimdiye kadar hiç televizyon izlemedi. Televizyonu iptal ettik evde

Evet çağın uyuşturucuşu şu an bu telefon tabletler. Kızim 11 aylık. Şimdiye kadar hiç televizyon izlemedi. Televizyonu iptal ettik evde
11 ay zaten asla izlememesi gereken bir yaş ,yemeğini telefonla yedirmek hastalığı annelerde mevcut.Dün misafirlikte de aynı şeyi yapan bir arkadaş vardı o na dedimki önüne bir tas ılık su içine de nohut fasulye vs koy sen yedirirken o suyun içindeki taneleri kaşık yardımıyla yakalasın böylece her verdiğini yiyecektir.Hem de daha eğlenceli oluyor .Yemek yemiyor çocuğum diyenler bence alternatfileri bulamayanlardır

11 ay zaten asla izlememesi gereken bir yaş ,yemeğini telefonla yedirmek hastalığı annelerde mevcut.Dün misafirlikte de aynı şeyi yapan bir arkadaş vardı o na dedimki önüne bir tas ılık su içine de nohut fasulye vs koy sen yedirirken o suyun içindeki taneleri kaşık yardımıyla yakalasın böylece her verdiğini yiyecektir.Hem de daha eğlenceli oluyor .Yemek yemiyor çocuğum diyenler bence alternatfileri bulamayanlardır
Aynı şekilde düşünüyorum sırf yesin diye eline telefon veriyorlar sonra telefonsuz yemeyen çocuk oluyor .
Bilemiyorum çok mu rahatım ama yemek istemeyebilir yemesin ne olacak yani
Telefonla yiyecekse hiç yemesin

Sizinle aynı durumdayım
İki yaşına kadar sakınacagim bebeğimi.
Kalabalık yerlere zaten gitmiyor. 2 yasindan sonra yaptırma kararı aldim bende . Siz hiç bir doktorla görüştünüz mu veya şimdiye kadar hangi aşiları oldu
Hayir hicbir aşisi yok zaten premature dogdu 34 haftalikti hastaneye acil gitmiştim kilosu ilk yapilan hepatit aşısı icin uygun degildi. Zaten hepatit aşısı kadar mantiksiZ bişey yok aşının koruyuculugu iki yil hepatit virüsü kan yada cinsel yolla bulaşır bir bebek kimden viruslu kan alacak yada cinsellik yasayacak . Ben 18 yasinda iken iki yil suren hepatit aşısı kurune basladim 6 doz hepatit vurdurdum ve bir ömür koruyacak o aşı beni 15 yildir bagisikligim var bebegimede ayni uygulamayi duaunuyorum ama buyumeli gelişmeli

Ben kizimin asilarini hep 1-2 ay geciktirdim ve ara vererek yaptirdim sukur su an iyi. Oglumun ilk okul asisini da oyle yaptirmayo dusunuyorum
Canım evet araliklarla yaptirabilirsin dr un dedigi gibu bide civa karma asilarin icinde yok yani kkk asisini uce bolup tek tek yaptirmayi sor belki olabilir

Hayir hicbir aşisi yok zaten premature dogdu 34 haftalikti hastaneye acil gitmiştim kilosu ilk yapilan hepatit aşısı icin uygun degildi. Zaten hepatit aşısı kadar mantiksiZ bişey yok aşının koruyuculugu iki yil hepatit virüsü kan yada cinsel yolla bulaşır bir bebek kimden viruslu kan alacak yada cinsellik yasayacak . Ben 18 yasinda iken iki yil suren hepatit aşısı kurune basladim 6 doz hepatit vurdurdum ve bir ömür koruyacak o aşı beni 15 yildir bagisikligim var bebegimede ayni uygulamayi duaunuyorum ama buyumeli gelişmeli
Sizin koruyuculuğunuz varmiş ama bazi anneler taşıyici olduğu için bebek doğar doğmaz koruyucu olsun diye yapiliyor. Ayrica doğum da kan yolu ile bulaşin olduğu bir ortamdır.Hem anneye hem de bebeğe hepatit b bulaşma riski az da olsa vardır.

Sizin koruyuculuğunuz varmiş ama bazi anneler taşıyici olduğu için bebek doğar doğmaz koruyucu olsun diye yapiliyor. Ayrica doğum da kan yolu ile bulaşin olduğu bir ortamdır.Hem anneye hem de bebeğe hepatit b bulaşma riski az da olsa vardır.
Evet anne tasiyici ise aşi vurulmali ve ayrica adini unuttum bi serum takviye ediliyor

Bu konular çok hassas. Önceden doğurma oranı çok fazlaydı ona bağlı olarakta bebek ölümleri oranı yüksekti. Sürekli yeni virüsler üretiyorlar. Gerçekten para kazanmak için virüs üretilip, aşısını piyasaya sürdükleri bir gerçek.
Senelerdir bildiğimiz kenenin bile DNA sını değiştirip ölümcül bir böcek haline soktular.

İnsanlar bu kadar kötü olduktan sonra ; biz aşı vurulmaktan onlar daha virüsün kökü kazınmadan yeni virüs yaymaktan bıkmayacaklar.

Bakalım her sene artan aşı takvimine 10 sene sonra neler eklenecek.
Bebeklere bu kadar aşının kısa sürede verilmesini doğru bulmuyorum.
Senin düşüncen, saygı duyarım fakat şöyle orneklendireyim : İki kızım var .birinin aşıları tam birinin rota virüs eksik (tamamen hemşire hatasıyla unutuldu ,şehir dışındaydım ve bana hatirlatacaginı söylemişti ).. küçük kızım hastalandı ,hemen doktora götürdük .gerekli muayene ve tahliller yapıldı . Rota virüs bulaşmış .. aşısı olan kızım da yanimizdaydi, tahliller sonuclanana kadar acilde bir sürü virüslü çocukla aynı ortamı paylaştı. Daha sonra bizi izole odaya alıp sağlıklı olan kızımı da hemen hastaneden uzaklastirmamı söylediler ..tabi 1 saat sonra yapabildik bunu ..bu süreçte hastalık bulasmadi. Kardeşiyle aynı ortamı paylaşıyor olması sebebiyle biraz korkmuştuk ama aşı koruyucuymus gerçekten test ettik onayladık ..doktorumuz da bayağı kızdı aşıyı atladığımız için ..böyle cookk örnekler var bende ..fazla yazıp göz yormayayim ..

Sırf bir başkasından kaptığım verem yüzünden asıl hastalığım için kullanmam gereken ilacımı 6 ay koruyucu ilaç içmeden kullanamadım. Her şey Allah'ın takdiri diyen arkadaş sırf aşı yaptırmadığın için başkasına hastalık bulaştırma riskinin vebalini nasıl alacaksın?

Aidin Salih isimli sarlatanin kitabını mi referans gösteriyorsunuz? Doğum yaparken kolaylaştırmak için ballı karışım enjekte ettiniz mi peki vajinaya? Kitabın doğum ile alakalı kısmında yazıyor da. Bilmeyenler için bal 1 yaştan önce bebeğe verilmez. Ama doğumda bebeğin geçeceği yola sıkmakta bu yazara göre sakınca yok. Savunan insanlari gordukce en dogru karari verdigimi anladim.
Kitapta böyle bişey yok eminmisiniz böyle okuduğunuza?

Merhaba aşılar 2 yaşında yaptırolabiliyor mu? Bu konudaki bilgilerinizi paylaşırmısınız hangi aşılar,kaç doz vs.

Merhaba aşılar 2 yaşında yaptırolabiliyor mu? Bu konudaki bilgilerinizi paylaşırmısınız hangi aşılar,kaç doz vs.
.
Her yasta asi yapilir ama ben tetanos hepatit bogmca kizamik cocuk felci asilarini yaptiricam

Sırf bir başkasından kaptığım verem yüzünden asıl hastalığım için kullanmam gereken ilacımı 6 ay koruyucu ilaç içmeden kullanamadım. Her şey Allah'ın takdiri diyen arkadaş sırf aşı yaptırmadığın için başkasına hastalık bulaştırma riskinin vebalini nasıl alacaksın?
aşı koruyor ama

Back