Daha önce de bir aşı topiğinde yazmıştım menenjit konusu geçtiği için yine yazayım, kızım doğduğunda hepatit, menenjit gibi aşılar zorunlu değildi, verem, karma, kızamık, çocuk felci gibi aşıları mecbur tutuyorlardı.
Kızım doğduğundan itibaren götürdüğüm doktoruna zorunlu zorunsuz tüm aşılarını eczanelerden sipariş vererek yaptırdım, menenjiti özellikle yaptırdım zira belki acemi bir anneydim ama menenjitin bıraktığı etkileri biliyordum, yavrum 15 aylık olduğunda 40 derecenin üstüne çıkan ve ne yaptıysak düşmeyen ateşi yüzünden havale geçirdi, eeg dahil ne yapmam lazımsa yaptım, bugün iyi ki o aşıları yaptırdım diyorum zira belki kızım ilkinden sonra 2 kere daha tekrarlayan havale yüzünden menenjit de olabilirdi çünkü havadaki her virüsü kapacak kadar hassas bir bünyesi vardı.
Kızımın kızamık vb aşılar olduğu dönem kızamık aşısı eksik doz vurulduğu ve bu sebeple SSPE hastalığına yakalandığı söylenen, hatta haberlere konu olan yavrularımız oldu.
Aşı iyidir kötüdür, yaptırılmalıdır veya yaptırılmamalıdır, bu annelerin kendi tercihleridir ama ben yaptırdığı için pişman olmayan annelerdenim.