Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Benim bütün aşılarım yapılmış küçükken, kızamık olmadım, otizm de olmadım. Bu günki hayat şartları derken Lokman hekime gitmekten bahsetmiyorsunuz umarım. Türkiye tüik verilerine bakarsanız geçmiş yıllarda çocuk ölüm oranına, bebek ölüm oranına bu hastalıkların nasıl öldürdüğünün farkına varabilirsiniz. Aşı eradikasyon kampanyalarından sonra nasıl azaldığına da bakabilirsiniz. Ben araştırdım aşının zararı var mı diye akademik makale bulamadım. Bu konuda hep görevi pediatri olmayı bırak, mesleği doktor bile olmayan insanlar konuşuyor.

bak canim burda senin/benim zamanimda bu kadar a$i yapiliyordu ve simdi ne kadar yapiliyor.
yani zamaninda bizlere kotu bir sey veya hastalik olmamasinn sebebi, a$i larin azinligi.
Ama simdi o kadar cok a$i varki, cocuk birinden zarar gormese digerinden görecek...

https://www.vaccinvrij.nl/wp-content/uploads/2015/08/cdc_mandatory.gif

Yıl olmuş 2018
Bazı yorumlar hayret verici
Sözde ileri görüşlü araştırmacı aşının zararlarını biliyor ama dayandırdığı açıklamalar kulaktan dolma ordan kalan boşluklarıda kendisince dolduruyor
Hopp buraya
Sözde bilirkişi mahiyetinde döşeniyor cümleler
Gerçekten ama gerçekten araştırıp doğruluğundan emin olduğunuz bilgileri yazın

pardon sizce yazdigim hangi bilgi kulak tan dolma?
interneti acin bakin ya, kuru iftira atmak ne kadar kolay.

Yabanci dilde mi bilmiyorusunuz??? ingilizce iki TIk yapin bakin.
ama tabi iki tik yapmak cok zor, kuru iftira daha kolay.

Bireysel olarak aşı yaptırmayın ama gelip burada da atıp tutmayın. Çocuk felci seneler sonra hortladi su çiçeği aynı şekilde nedenini arastirdiniz mi... Son yıllarda ki gelen göçmenler ve aşı karşıtı insanlar sayesinde... Çocuk felcinden ne kadar çocuğun sakat kaldığı ve öldüğünden haberiniz var mı peki ? Aşılamanın düzenli yapıldığı yıllarda sakat kalma ve ölüm oranının ne kadar azaldığından ? Uzun yıllar hic su çiçeği salgını olmamış ken neden son 5 senedir giderek artan salgınlar olduğundan...

atip tutan yokki, suanda siz atip tutuyorsunuz.
Ben konu sahibine cevap verdim, siz nerden ciktinizda atip tutuyorsunuz?

(bizim yasadigimiz yerde BELCIKADA butun cocuklar su cicegi cikariyor zaten)
bu bir salgin degil, cocuk hastaligi. (adi ustunde, bunu yetiskenken cikarirsan asil agir hasta olursun)

burda su cicegi a$i si yok zaten. Burdaki cocuklarin 99% da cikiyor su cicegei.

pardon sizce yazdigim hangi bilgi kulak tan dolma?
interneti acin bakin ya, kuru iftira atmak ne kadar kolay.

Yabanci dilde mi bilmiyorusunuz??? ingilizce iki TIk yapin bakin.
ama tabi iki tik yapmak cok zor, kuru iftira daha kolay.
Sizi etiketlemişmiyim
İftira?
Baştan sona okudum
Tık yapmak zor değil işim bu zaten
Okuduğunuz tüm makaleleri en az ikşer kez gözden geçirmişimdir

Kusura bakmayin, cok cahil insanlar var bu sitede gercekten.

INSTAGRAMDA, FACEBOOKTA, YEMEK TARIFI SITELERINDE, gezineceginize cocugunuza vurulan ignelerin iceriklerini arastirin !!!!!! koyun gibi gidip a$i vurdurmayin.

burda bana kulaktan dolma seyler yaziyorsun, kem kum, atip tutuyorsun, salliyorsun diyeceginize. siz kendiniz acinda okuyun.

INSTAGRAMDA, FACEBOOKTA, YEMEK TARIFI SITELERINDE, gezineceginize cocugunuza vurulan ignelerin iceriklerini arastirin !!!!!! koyun gibi gidip a$i vurdurmayin.

burda bana kulaktan dolma seyler yaziyorsun, kem kum, atip tutuyorsun, salliyorsun diyeceginize. siz kendiniz acinda okuyun.
Kimin cahil olduğu kullandığı üsluptan belli zaten... Cevap vermeye gerek yok.... Zihniyet belli..

Pardon canim, siz onceki mesajlari, bana soylenilen sozleri okumadiniz sanirim. belli.
okusaydiniz, bu sekilde cvp vermezdiniz. (sanirim sadece yazdigim son mesaji gordunuz)

önceki mesajlara bakarsaniz, kimin uslupu nasil gorebilirsiniz. Bana burda laf soylemeden once, gecmisi okuyun lutfen.

bak canim burda senin/benim zamanimda bu kadar a$i yapiliyordu ve simdi ne kadar yapiliyor.
yani zamaninda bizlere kotu bir sey veya hastalik olmamasinn sebebi, a$i larin azinligi.
Ama simdi o kadar cok a$i varki, cocuk birinden zarar gormese digerinden görecek...

https://www.vaccinvrij.nl/wp-content/uploads/2015/08/cdc_mandatory.gif
O yıllarda geliştirilen aşı sadece bunlar vardı, o kadarı yapılabiliyordu.
Aşıda hastalığa neden olan etkenin ölü ya da zayıflatılmış hali bebeğe veriliyor ve bebeğin immün sistemi daha hafif belirtilerle hastalığa karşı antikor geliştiriyor. Ama sizin amacınız bebek canlı etkeni alsın, vücut o etkenle savaşsın.Doğuştan bağışıklığı olmaya bebek hadi diyelim ki savaşamadı, o zaman ne olacak.
Ayrıca bir mesajınızda hpv aşısından bahsetmişsiniz. Hpv aşısı Gardasil bildiğim kadarıyla 5 hpv etkenine karşı geliştirilmiş bir aşı, ama normalde 100den fazla hpv formu var. Bahsettiğiniz kişi çok eşli bir cinsel yaşam sürüyorsa diğer etkenlerden hastalanmış olabilir.

bugunki hayat sartlari derken, temiz icme suyu, hijyenik yasam ortami, her evde wc ve banyo olmasini kast ettim.
kesinlikle katilmiyorum, ozaman Turkiyede meslegi doktor olmayan insanlar konusuyor.
Yurt disinda ve yabanci dilde doktor ve profesorlerin youtube da videolari var canim, bakabilirsin. Ben burda yazdigim seyleri kulaktan dolma seylere dayanarak yazmiyorum, inanmak zorunda degilsiniz kesinlikle. siz bilirsiniz.

a$i eradikasyonlari kampanyalari baslamadan önce zaten bebek ölumleri azalmaya basliyor. (bitmeye variyor)
Sonra a$ilardan bitti ölumler diye istatistikler hazirlayip insanlari kandiriyorlar MALASEF.

buyur canim:
“Modern anneler kabakulak, kızamık gibi hastalıkları görmemiş. Bu hastalıkların 50 sene kadar önce ne kadar öldürücü olduğunu bilmiyorlar” görüşüne yanıtınız ne olurdu?
Bu Amerika'da tıp ve ilaç sektörünün aşı konusundaki en faal aktörü Prof. Dr. Paul Offit'e ait bir ifadedir. Bu bildirimin aksi çok rahat şekilde Amerikan ve İngiliz resmi mortalite ve morbidite kayıtlarından teyit edilebilir. Aşıların devreye girmesinden çok önce, bu hastalıklardan ölümler yüzde 90'ın üzerinde düşüş göstermiş, aşısı olmayan hastalıklar da doğal bir seyirle etkisini kaybetmiştir.
Bu istatistikleri görmeseniz dahi, çok basit şekilde 1920 ve 30'ların tıp fakültelerinde okutulan ders kitaplarına bakıldığında o dönemin hekimlerinin bu şimdi vebadan tehlikeli diye lanse edilen basit çocukluk hastalıklarını nasıl tarif ettiğini ve ne denli rahat olduklarını görürsünüz.

bu yaziyi, bu siteden copy paste yaptim:
http://www.radikal.com.tr/hayat/bir-cocuk-daha-yapacak-olsam-hicbir-asiyi-yaptirmazdim-1396540/
Prof. Offit aşı savunucusu zaten, rota aşısının da mucitlerinden, siz annenin yorumunu yapıştırmışsınız.

O yıllarda geliştirilen aşı sadece bunlar vardı, o kadarı yapılabiliyordu.
Aşıda hastalığa neden olan etkenin ölü ya da zayıflatılmış hali bebeğe veriliyor ve bebeğin immün sistemi daha hafif belirtilerle hastalığa karşı antikor geliştiriyor. Ama sizin amacınız bebek canlı etkeni alsın, vücut o etkenle savaşsın.Doğuştan bağışıklığı olmaya bebek hadi diyelim ki savaşamadı, o zaman ne olacak.
Ayrıca bir mesajınızda hpv aşısından bahsetmişsiniz. Hpv aşısı Gardasil bildiğim kadarıyla 5 hpv etkenine karşı geliştirilmiş bir aşı, ama normalde 100den fazla hpv formu var. Bahsettiğiniz kişi çok eşli bir cinsel yaşam sürüyorsa diğer etkenlerden hastalanmış olabilir.

yani bizlerde asi vurunduk dediniz ya o bakimdan ekledim o (resimi)
Bizim zamanimizda da vardi her tur cocuk hastaligi, ama bizim bunyemiz zaten yaratilis itibari ile savasma mekanizmasi olan bir bunye. (cok sukur)

yani bunyemizi vucudumuzu dogal yollardan bu hastaliklara karsi direnc gostermesi icin sans vermemiz gerekiyor.
saglikli beslenip, bu kadar iyi hayat standartlarina sahipken bu a$ilara guvenmenin mantigi cok aptalca.
(okudum ve edindigim bilgilerden cikariyorum bunu)

(cunku a$ilarin icinde vucudumuza (heleki bebek vucuduna) zarar verebilecek maddeler var).
her insanin bunyesi farkli, sende zarar vermez bende verir misal... ben herkese zarar verecek demiyorum zaten, ama a$ili cocuklarin baska hastaliklardan daha cok muzdarip olduguda bir gercek.

(cok esli bir cinsel yasantisi yok canim, esi aldatti... malesef)
dogumdan sonra doktor kontrolu olurken, fark etti doktoru.

(eh iste sanada aptalca gelmiyormu bu durum, a$i vurundu kendisi 12-15 yasindayken ama sonuc itibari ile HPV oldu, 100den fazla cesidi var bu virusun evet. ama a$i olurken omur boyu HPV olmayacaksin yalanini neden soyluyor ozaman doktorlar) sacma degilmi.

Prof. Offit aşı savunucusu zaten, rota aşısının da mucitlerinden, siz annenin yorumunu yapıştırmışsınız.

altinda link var canim, orayi tiklayip. Annenin anlattiklarinin devamini okuyabilirsin....

oda a$ilar baslamadan once zaten cocuk hastaliklarinda azalma oldugunu yaziyor.

bunu size ingilizce grafiklerde de bulabilirim, eger isterseniz tabi.

yani bizlerde asi vurunduk dediniz ya o bakimdan ekledim o (resimi)
Bizim zamanimizda da vardi her tur cocuk hastaligi, ama bizim bunyemiz zaten yaratilis itibari ile savasma mekanizmasi olan bir bunye. (cok sukur)

yani bunyemizi vucudumuzu dogal yollardan bu hastaliklara karsi direnc gostermesi icin sans vermemiz gerekiyor.
saglikli beslenip, bu kadar iyi hayat standartlarina sahipken bu a$ilara guvenmenin mantigi cok aptalca.
(okudum ve edindigim bilgilerden cikariyorum bunu)

(cunku a$ilarin icinde vucudumuza (heleki bebek vucuduna) zarar verebilecek maddeler var).
her insanin bunyesi farkli, sende zarar vermez bende verir misal... ben herkese zarar verecek demiyorum zaten, ama a$ili cocuklarin baska hastaliklardan daha cok muzdarip olduguda bir gercek.

(cok esli bir cinsel yasantisi yok canim, esi aldatti... malesef)
dogumdan sonra doktor kontrolu olurken, fark etti doktoru.

(eh iste sanada aptalca gelmiyormu bu durum, a$i vurundu kendisi 12-15 yasindayken ama sonuc itibari ile HPV oldu, 100den fazla cesidi var bu virusun evet. ama a$i olurken omur boyu HPV olmayacaksin yalanini neden soyluyor ozaman doktorlar) sacma degilmi.
Aşıdaki hangi maddeler zararlı, ben resmi hiç bir akademik makale göremedim, magazin gibi anne yorumları yapıştırıyorsunuz, aşıda cıva olmadığının açıklaması yapıldı, otizm yapmadığı açıklandı.Türkiye de şu an Suriyeli göçmenlerden dolayı kızamık ve menenjit vakaları var, menenjit mikrobunu kaptıktan sonra 5 saat geçsin hastalığı iyileştirmenin hiç bir yolu yok, öyle evde banyo var falan diye kapılmayan hastalıklar değil bunlar.

Aşıdaki hangi maddeler zararlı, ben resmi hiç bir akademik makale göremedim, magazin gibi anne yorumları yapıştırıyorsunuz, aşıda cıva olmadığının açıklaması yapıldı, otizm yapmadığı açıklandı.Türkiye de şu an Suriyeli göçmenlerden dolayı kızamık ve menenjit vakaları var, menenjit mikrobunu kaptıktan sonra 5 saat geçsin hastalığı iyileştirmenin hiç bir yolu yok, öyle evde banyo var falan diye kapılmayan hastalıklar değil bunlar.

bu sitede;
https://www.vaccinvrij.nl/wetenschappers/

websites
yazan basligin altinda bir cok internet adresi var.
Ve o adreslere tikladiginiz zaman akademik makeleler ve bilim adamlarinin arastirmalari ve grafikleri mevcut.

5 saat gecsin hastaligin caresi yok vb seyler yazmayin lutfen. (cani almayan Allah almiyor, kanserden 3 ay yasar bu dedikleri vakalar var insanlar 30 yil daha yasayabilior)

Arkadasimin a$ili kizi menenjit gecirdi cunku, bi kac gun hastanede yatti iyilesti cikti.
baska bir arkadasimin oglu, rota a$isindan sonra ölumle burun burun geldi, cok sukur iyilesti.
(rota a$isi olduktan 1gun sonra rota virusu cikiyor cocukta, normalmi sizce bu)
Yani dedigim gibi onumde cok canli ornek var, bire bir tanidigim insanlar bunlar.

yani size gore hijyen, banyo, temiz su falan onemli degil ozaman.
cocuk felci nin epidemi olma sebebi hijyensiz hayat kosullari dir hatirlatirim.

hollanda da durum buydu (asagidaki resimi tikla) : bu resim 1910 yilinda, hollanda/amsterdam sehrinde cekilmis, devlet arsivinden bu resim.
https://www.vaccinvrij.nl/wp-content/uploads/2015/08/WC-in-keuken.png

resimde bu siteden geliyor, biraz asagi dogru bakarsaniz.
grafiklerde var, onlarada göz atabilirsiniz
https://www.vaccinvrij.nl/hoofdstuk-1/

5 saat gecsin hastaligin caresi yok vb seyler yazmayin lutfen. (cani almayan Allah almiyor, kanserden 3 ay yasar bu dedikleri vakalar var insanlar 30 yil daha yasayabilior)

Arkadasimin a$ili kizi menenjit gecirdi cunku, bi kac gun hastanede yatti iyilesti cikti.
baska bir arkadasimin oglu, rota a$isindan sonra ölumle burun burun geldi, cok sukur iyilesti.
(rota a$isi olduktan 1gun sonra rota virusu cikiyor cocukta, normalmi sizce bu)
Yani dedigim gibi onumde cok canli ornek var, bire bir tanidigim insanlar bunlar.

yani size gore hijyen, banyo, temiz su falan onemli degil ozaman.
cocuk felci nin epidemi olma sebebi hijyensiz hayat kosullari dir hatirlatirim.

hollanda da durum buydu (asagidaki resimi tikla) : bu resim 1910 yilinda, hollanda/amsterdam sehrinde cekilmis, devlet arsivinden bu resim.
https://www.vaccinvrij.nl/wp-content/uploads/2015/08/WC-in-keuken.png

resimde bu siteden geliyor, biraz asagi dogru bakarsaniz.
grafiklerde var, onlarada göz atabilirsiniz
https://www.vaccinvrij.nl/hoofdstuk-1/
Ben banyo önemsiz mi dedim? Havadan damlacık enfeksiyonu ile bulaşan hastalıklardan konuşurken banyo sizin bebeği nasıl koruyacak dedim. Bahsettiğiniz site ve kaynakları da bilimsel makaleler değil. Ben de rota olduğu için ölen çocuk biliyorum. Aşısı olmadığı için doğal seçilimle eriyip giden çocuklar...

a$ida civa olmadiginin aciklamasi varmi?

ben cocuk as$isini vuran doktora sordum ve bana var dedi. Aciklamada yapti, cok az bir miktar oldugunu cocuga hic bir zarari olmadigini soyledi (tabi oyle soyleyecek).
Nasil kontrol ediliyor bir zarari olmadigi diye sordum. Bir suru asamadan ve kontrolden geciyor, vs vs diye anlatti.

doktorla munakasaya girmek istemedim ve uzatmadim konuyu tabiki.

Size şahane cevaplar verirdim ama hamile olduğunuz için susuyorum.

a$ida civa olmadiginin aciklamasi varmi?

ben cocuk as$isini vuran doktora sordum ve bana var dedi. Aciklamada yapti, cok az bir miktar oldugunu cocuga hic bir zarari olmadigini soyledi (tabi oyle soyleyecek).
Nasil kontrol ediliyor bir zarari olmadigi diye sordum. Bir suru asamadan ve kontrolden geciyor, vs vs diye anlatti.

doktorla munakasaya girmek istemedim ve uzatmadim konuyu tabiki.
Metil cıva hastalığa neden olan cıvadır, aşılarda bu çeşiti yok, kızamık ve verem gibi tekli aşılarda hiç yok. Neyse ben daha fazla anlatmak istemiyorum, karar sizin. Çocuğu bu kadar bilinçli yetiştirecekseniz bugün bana msj atmak için epey telefon ya da bilgisayar başında kaldınız, anne karnındaki bebek epey radyasyon aldı, bu vb. Şeyler de zararlı. Aşıdan önce onlara bakın.

Metil cıva hastalığa neden olan cıvadır, aşılarda bu çeşiti yok, kızamık ve verem gibi tekli aşılarda hiç yok. Neyse ben daha fazla anlatmak istemiyorum, karar sizin. Çocuğu bu kadar bilinçli yetiştirecekseniz bugün bana msj atmak için epey telefon ya da bilgisayar başında kaldınız, anne karnındaki bebek epey radyasyon aldı, bu vb. Şeyler de zararlı. Aşıdan önce onlara bakın.
Su videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Civa veya aluminyum olup olmadigi vucudumuzun onu atip atmadigi ile ilgili her turlu aciklama mevcut ama ingilizce. Alt yazdan ayarlayabilirsiniz.

Su videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Civa veya aluminyum olup olmadigi vucudumuzun onu atip atmadigi ile ilgili her turlu aciklama mevcut ama ingilizce. Alt yazdan ayarlayabilirsiniz.

Videoda eski kayıtların iyi tutulmadığımdan da bahsediyor. Bence otizm için de durum böyle.Önceden de otizm vardı ama hastalığın adı ve çeşitleri şimdiki gibi bilinmiyordu. Bir de ne zaman bir şey olsa ilk suçlanan hemen aşı olur, aşı çocukları kısır yapar vs. Halbuki değişen yaşam standartlarına kimse bakmıyor. Tv, internet, elektrikli ev aletleri vs. yayılan radyasyon, gıdalardaki gdo, meyve sebzelerdeki pestisit kimsenin aklına gelmiyor. Saç kurutma makinesinin en yüksek oranda radyasyonu yaydığını kaç anne biliyor ? Bir de hayvan dnası var diye kızanlar var, kalp kapakçığı yetmezliği nedeniyle ameliyat olan bebeklere domuz kalbi kapağı takılıyor, hayatı kurtuluyor. Şimdi bu bakış açısıyla bu bebek daha yaşayamadan ölsün mü?
Ayrıca benim tanıdığım 1 tane otizmli çocuk var, o çocuğun da dedesi şizofren, amcası manik, şahsen ben nörolojik hastalıkların genetik olduğunu düşünüyorum.

Back