- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Ahahhaha kafaları güzelmiş hakikatenŞu aşı karşıtı olanlar inanın mutfaklarında her şeyi alüminyum folyaya sarıp pişiriyordur.
Bir de karbonatçılar var kiiiiii, evlere şenlik.
Bunların face gruplarına üye oldum. Olmaz olaydım beni hasta ettiler ve sonunda gruptan attılar.
Kanser misin, boşver doktoru koy bir bardak suya karbonat ertesi gün zımbasın, böbrekte taş mı var koy karbonatı suya için yarım saate taş buhar oldu uçtu. Bu gözler bademciği şişen çocuk için bademciklerine pamukla karbonatlı su sür diyeni gördü, bırakın 1 aylık bebeğe karbonat içiriyorlar.
Aşı zararlı değil bence. Ben iki çocuğuma da yaptırdım. Mutlaka yan etkileri vardır ama fayda zarar ilişkisini iyi değerlendirmek lazım.
Seviyeniz malum...Bunun aşıyla ne ilgisi var?Siz çocuklarınıza aşı yaptırmayın sırf cehalet yüzünden e bizim yaptığımız aşılar ne oluyor sizin hastalıklı çocuklarınız varken bizim düzenli aşısını olmuş çocukların vebaline giriyorsunuz.Aşılatmayın da ağır bir hastalık geçirip başına birşey gelirse zırlamayın ya da çocuk felci geçirirse o zaman ağlamayın ve böyle cahiller de üremesin ya mümkünse.
Evet şu an 10 bin aile aşı yaptirmiyorhastalıklar her zmn olacaktır. aşılansa bile hastalık geçirme ihtimali vardır virüs bakterilerin mutasyona çok yatkın olmasından kaynaklı. otizm oldu falan diyenlerinde kesinlikle aşılardan kaynaklı olduğunun ispatı yok. bir doktorun açıklamasında bir insanın ömür boyu olduğu toplam olduğu aşılardan aldığı alüminyumun 1 damaca sudakinden daha az diyordu. şu gerçeğide göz ardı etmemek gerekir. eskiden yüzlerce bebek çocuk felcinden boğmacadan ölüyordu. türkiyede düzenli aşılamadan sonra yıllardır bu hastalıklar belki milyonda bir olsalığa düşürülmüş. 2017 yılında binlerce aile çocuğunu aşılatmamış bu gösteriyor ki bu hastalıklar tekrar hortlayacak ve hepimizin korkulu rüyası olacak.
Ben ilk oglumada butun asilarini yaptirdim cok sukur bir sorunda olmadiKafam allak bullak. Komşunun çocuğu 1 yaş aşısından sonra gittikçe gelişimi gerileyen bir bebek olmuş. SonrAda otizm teshisi konmus. Kkk asisi yaptı diyorlar . Günlerdir araştırıyorum. Facebook ta bu şekilde gruplar dahi var. Aşınin koruma sağlamadıgi gibi icerdigi cıva nedeniyle bebeklerin gelişmekte olan immün sistemlerine zarar verdiği ve bağışıklık sistemini baskiladigi şeklinde. .Aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur ? İlla ki kizamik virudu gibi viral etkenlerle sspe hastalığı gelişir mi ? Kafam.kazan oldu.. Bebeğimi sanırım aşılatmayacagim
Bu konuda benim gibi derde düşen var mı ne düşünüyorsunuz?
Aynı araştırmaları ben de yaptım ama karşı cenahın içinde ayse teyze fatma abla yan komsu vs oluna aşı agir bastı, bide bakın ben aşı yaptırmadım hasta olmadıcılar var halbuki olmasıysa diğer çocuklar aşılı olduğu ve hastalık yayılmadığı için
Yetiskinler dahil olma üzere menenjit salgını var ben özel aşı yaptırcam oğluma devletin yaptırdığına ilave
Daha önce de bir aşı topiğinde yazmıştım menenjit konusu geçtiği için yine yazayım, kızım doğduğunda hepatit, menenjit gibi aşılar zorunlu değildi, verem, karma, kızamık, çocuk felci gibi aşıları mecbur tutuyorlardı.
Kızım doğduğundan itibaren götürdüğüm doktoruna zorunlu zorunsuz tüm aşılarını eczanelerden sipariş vererek yaptırdım, menenjiti özellikle yaptırdım zira belki acemi bir anneydim ama menenjitin bıraktığı etkileri biliyordum, yavrum 15 aylık olduğunda 40 derecenin üstüne çıkan ve ne yaptıysak düşmeyen ateşi yüzünden havale geçirdi, eeg dahil ne yapmam lazımsa yaptım, bugün iyi ki o aşıları yaptırdım diyorum zira belki kızım ilkinden sonra 2 kere daha tekrarlayan havale yüzünden menenjit de olabilirdi çünkü havadaki her virüsü kapacak kadar hassas bir bünyesi vardı.
Kızımın kızamık vb aşılar olduğu dönem kızamık aşısı eksik doz vurulduğu ve bu sebeple SSPE hastalığına yakalandığı söylenen, hatta haberlere konu olan yavrularımız oldu.
Aşı iyidir kötüdür, yaptırılmalıdır veya yaptırılmamalıdır, bu annelerin kendi tercihleridir ama ben yaptırdığı için pişman olmayan annelerdenim.
Bizde bugün genel kontrol ve göbek fıtığı şüphesiyle gittik gitmişken menenjiti de yaptırdık bexsero dediğim ilaç ülkeye gelsim onu da yaptırırım
Hastalıklar artacak değişecek ama bilim de paralel olarak gelişecek herşeyde ilaç vermem zırt pırt hastaneye götürmem tarhanayı dayarım ama gerekli gördüğüm aşıları yaptırırım şu an ülkede bir dolu göçmen var ve bence şu an gerekli
Menenjiti özellikle yaptırmıştım ben de, o dönem özel çocuk doktorlarının bile kliniklerinde bulundurmadığı bir aşıydı, tanıdık bir eczanem vardı ona sipariş ediyordum, bir de bilirsin açıların soğuk zincirle getirtilmesi belli bir süre içinde kullanılması lazım, emin olmak adına aşıları kendim tedarik ediyordum, haklısın özellikle salgınların arttığı dönemler de tedbirlerin alınması önemli.
Menenjit salgını var dedin ben bir irkildim zaten.
Almalı bence, menenjit evlerden ırak kötü bir hastalık, kızamık aşısı kadar önemli benim için.Direk takibini yapan kişiler olunca ürktüm bende, biz sadece eş dost biliriz onlar tüm türkiyeden gelen verileri görüyorlar ilerde zorunlu olarak aşı takvimine alcak bence devlet
Menenjit su anda zorunlu mu?Almalı bence, menenjit evlerden ırak kötü bir hastalık, kızamık aşısı kadar önemli benim için.
Yaptırıp derin bir oh çekmiştim, nüfus kalabalıklaşırken salgın hastalıkların artması normal, önlem almaksa bizim elimizde.
SutluKahve hekim olarak uzman görüşünüz nedir arkadaşın yukardaki soruları hakkında, ben birşeyler yazdım lakin yanlış birşey yazmak da istemem
ben de çok kararsız kalmıştım. Sonra dr 2 arkadaşıma danistim ikisi de çocuk sahibi. Bütün aşıları yaptırmışlar. Evet bu ihtimaller bütün ilaçlar için var ama bu kadar ciddi boyutlarda değil. Asi yaptirmamak daha riskli. Hele ki böyle bi zamanda . Ortalık asisiz hastalıklı insanlarla doluyken. Ben de yaptırdım kızıma en son 1 yas aşısınıKafam allak bullak. Komşunun çocuğu 1 yaş aşısından sonra gittikçe gelişimi gerileyen bir bebek olmuş. SonrAda otizm teshisi konmus. Kkk asisi yaptı diyorlar . Günlerdir araştırıyorum. Facebook ta bu şekilde gruplar dahi var. Aşınin koruma sağlamadıgi gibi icerdigi cıva nedeniyle bebeklerin gelişmekte olan immün sistemlerine zarar verdiği ve bağışıklık sistemini baskiladigi şeklinde. .Aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur ? İlla ki kizamik virudu gibi viral etkenlerle sspe hastalığı gelişir mi ? Kafam.kazan oldu.. Bebeğimi sanırım aşılatmayacagim
Bu konuda benim gibi derde düşen var mı ne düşünüyorsunuz?
Öncelikle şunu söylemem gerek. Ben enfeksiyon hastalıkları uzmanı değilim. Ama kesin olarak bildiğim aşı için vücuda verilen virüs ve bakteriler hastalık oluşturacak potansiyeli ortadan kaldırılmış, ölü ya da zayıflatılmış mikroorganizmalardır. Hastalık oluşturabilecek düzeyde patojen nitelikleri yoktur. Ama antijenleri vardır. Amaç bu antijenlere karşı antikor oluşturmasıdır. Ki siz bunu aşı yapılan kişide görürsünüz. Aşı sonrası kısa bir ateş çıkar, halsizlik olur. Bu kişinin hastalıkla mücadele ettiğini gösterir. Yani sistem kendi savaşını başlatır. Antikor oluşturarak silahlanır diyebiliriz. Bir şekilde söz konusu hastalıkla karşılaştığında beden bu savaşa hazırdır.
"Sağlık sistemine güvenmem"... Fazla iddialı geldi bana. İstisnalar her meslek grubunda vardır. Bir sektörü tüm çalışanlarını birden bu şekilde yargılamak ne kadar doğrudur, bilemiyorum.
Öncelikle şunu söylemem gerek. Ben enfeksiyon hastalıkları uzmanı değilim. Ama kesin olarak bildiğim aşı için vücuda verilen virüs ve bakteriler hastalık oluşturacak potansiyeli ortadan kaldırılmış, ölü ya da zayıflatılmış mikroorganizmalardır. Hastalık oluşturabilecek düzeyde patojen nitelikleri yoktur. Ama antijenleri vardır. Amaç bu antijenlere karşı antikor oluşturmasıdır. Ki siz bunu aşı yapılan kişide görürsünüz. Aşı sonrası kısa bir ateş çıkar, halsizlik olur. Bu kişinin hastalıkla mücadele ettiğini gösterir. Yani sistem kendi savaşını başlatır. Antikor oluşturarak silahlanır diyebiliriz. Bir şekilde söz konusu hastalıkla karşılaştığında beden bu savaşa hazırdır.
"Sağlık sistemine güvenmem"... Fazla iddialı geldi bana. İstisnalar her meslek grubunda vardır. Bir sektörü tüm çalışanlarını birden bu şekilde yargılamak ne kadar doğrudur, bilemiyorum.
Ama aşı sonrası ateşin olmaması etkisiz oldu demek değildir değil mi?
Menenjit aşısı oldu bugün oğlum, canlı aşı değilmiş zaten ama ateş çıkar belki diyordum çıkmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?