- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Diğer bir üye de aynı şeyi yaptığı için söyledim ona da anlatamadım kendimi, sebebi budur. Israrla söylemek istediğim anlaşılmıyor. Sanki konu sahibine birşey dayatıyormuşum gibi ‘kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeyin’ deniliyor.
Neden yönlendireyim, kim alabilir böyle bir sorumluluğu?
Sadece benim dememle bir karar alacağını düşünmüyorum. Eğer alacaksa almasın, özür dilerim bunun içinde kendisinden.
bu tarz konuların konuşulduğu bir grupta görmüştüm, aşının otizme sebep olduğunu söylüyordu makalede, 2014’ten bahsediyorum eğer bulabilirsem linkini atacağım buraya.
Senin dediğine de cevap vereyim, aşıların içeriklerinin zamanla değiştirildiğini söylüyorlar yani şuan yapılan aşılarla bizim zamanında olduğumuz aşının bir olmadığını.
Diğer üye benim galiba, bende size ısrarla diyorumki fikriniz yanlış, iyice araştirin, ilerde doğacak bebeğinize lütfen aşi yaptirin. Şimdi ne yapip yapmayacagimi sana mi soracağim diyebilirsin. Ben de diyeceğim ki senin aşisiz hasta bebeğinden benim bebeğime ya da bana hastalik bulaşmasin.Diğer bir üye de aynı şeyi yaptığı için söyledim ona da anlatamadım kendimi, sebebi budur. Israrla söylemek istediğim anlaşılmıyor. Sanki konu sahibine birşey dayatıyormuşum gibi ‘kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeyin’ deniliyor.
Neden yönlendireyim, kim alabilir böyle bir sorumluluğu?
Sadece benim dememle bir karar alacağını düşünmüyorum. Eğer alacaksa almasın, özür dilerim bunun içinde kendisinden.
bu tarz konuların konuşulduğu bir grupta görmüştüm, aşının otizme sebep olduğunu söylüyordu makalede, 2014’ten bahsediyorum eğer bulabilirsem linkini atacağım buraya.
Senin dediğine de cevap vereyim, aşıların içeriklerinin zamanla değiştirildiğini söylüyorlar yani şuan yapılan aşılarla bizim zamanında olduğumuz aşının bir olmadığını.
Bu birazda neyi baz aldığına bağlı değil midir, ben okuduğum yazıda buna ikna olmuştum.Ben sadece kanıtlandı kelimesine takildim anlatabiliyor muyum yoksa yaptır yaptırma kendince gerekçelerin olsun olmasın o ayrı, ama kanıtlandı ve ben ağzı açık geziyorsam istifa edeyim yani, öyle bişey yok dil sürçmesi diyelim geçelim
Menenjit asiyla malesef durdurulamaz. Tek bi tur virus ya da bakteri degil cunku. Bazi turleri durdurulabiliyor ama asili biri de menenjit olabilir. Kizamik cicek gibi degil. En korktugum sey menenjitMenenjit olursa?
Öldürücülüğünün 24 saati bulmadığı vakalar var
Menenjit asiyla malesef durdurulamaz. Tek bi tur virus ya da bakteri degil cunku. Bazi turleri durdurulabiliyor ama asili biri de menenjit olabilir. Kizamik cicek gibi degil. En korktugum sey menenjit
Ben karataya inanmıyorum ama kızlar bende şeker yüklemesini yaptırdım 4 hafta sonra tam 6,5 aylıkken doğurdumBu birazda neyi baz aldığına bağlı değil midir, ben okuduğum yazıda buna ikna olmuştum.
Şimdi yüzlerce kadın bir Karatay söylemiyle şeker yüklemesinden vazgeçti, neden? Çünkü doktor.
Bilimsel olarak dört dörtlük bunu kanıtladı mı o kısmını bilmiyorum ama çevremde onu dinleyip bunu yaptırmayan insanlar var. Ve Karatay’a karşı çıkan doktorlar da.
Aşıda da öyle, sayısı az da olsa aksini savunanlar var. Kimi doktor civanın zararsız olduğunu söylerken , kimisi beyaz aydıntıcıların içinde bulunan civanın kırıldığında havaya karışmasından birçok sağlık sorunu yaşayabiliceğimizi, bunun da vücuda enjekte edilmesini sakıncalı bulduğunu söylüyor.
Ha dediğin gibi belki bu konu için ‘kanıtlandı’ kelimesi yanlış olabilir. Zira sonucunu gördük.
Bilmiyorum yurtdisindayim asilarda menenjit var ama her yil menenjitten olen bebekler mevcut hala. Tabii eskiye gore cok azalmisEtkili bir aşı var ama Türkiyede ruhsat almadı henüz
Bilmiyorum yurtdisindayim asilarda menenjit var ama her yil menenjitten olen bebekler mevcut hala. Tabii eskiye gore cok azalmis
Arastirayim bakimAdı bexsero ben akrabalardan istedim de gümrükte sıkıntı çıktı getiremediler
Evet eskiden bu kadar otizimli yoktu çünkü eskiden herkesin evinde televizyon yoktu cep telefonu zaten yoktu tablet bilgisayar hiç yoktu ama şimdi abartısız zengininden fakirine herkeste televizyon bilgisayar tablet var ee annelerin babaların çoğuda aman ayağımın altında dolaşmasın işimi gücümü yapayım yada muhabbetimi edeyim derdine minicik çocukların eline telefon tablet veriyorlar ya da oturtuyorlar tv karşısına bakıyorlar işlerine rahat rahatarkadaşım hiç yaptırmadı Türkiye deki aşılardan sadece afrikaya sık sık gittiğinden koruyucu aşısını vuruluyor.Burada sağlık bakanlığı ona dava açmıştı ne oldu bilmiyorum.Benim arkadaşımın kızı 10 yaşında vefat etti kızamık mikrobu beyne yerleşmiş,ama bilemiyorum tabiki bn de ikizlerimi aşılattım Allah a emanetler.Gerçekten ülkemizde otistik ve engelli sayısının artması aşılarla ilgili olabilir.çünkü eskiden otizmli çocuk fazla yoktu en azından bizim mahallede 1 tane bile yoktu.Bizler aşı vurulmadık tek aşım verem aşısıdır.İçerisindeki cıva vb ağır metaller çocuklarda sıkıntılara neden olabilmekte araştırmak lazım
Butun cocuklar kendi etrafinda donebilir isaret parmagini kullaniyormu konusmasa bile isaret diliyle isteklerini belirtiyormu goz temasi nasil ismine bazi cocuklar karaterden bakmayabiliyormus.kiziniz kac yasinda bilmiyorum ama verdiginiz komutlari anliyor mu al bunu babana ver dediginizde goturup veriyor mu bi de taklit var mi onemli olan bunlarBenim kızında bazen kendi etrafında döner cocuklar sever boyle seyleri oyle deyince korktum açıkçası
Bu konular çok hassas. Önceden doğurma oranı çok fazlaydı ona bağlı olarakta bebek ölümleri oranı yüksekti. Sürekli yeni virüsler üretiyorlar. Gerçekten para kazanmak için virüs üretilip, aşısını piyasaya sürdükleri bir gerçek.İki çocuğumun da bütün aşılarını yaptırdım . Söylediğin hicbirseyi yaşamadılar . Bi deli çıkıyo ,kuyuya taş atiyo , kırk akıllı cikaramiyo. .........
Bu konular çok hassas. Önceden doğurma oranı çok fazlaydı ona bağlı olarakta bebek ölümleri oranı yüksekti. Sürekli yeni virüsler üretiyorlar. Gerçekten para kazanmak için virüs üretilip, aşısını piyasaya sürdükleri bir gerçek.
Senelerdir bildiğimiz kenenin bile DNA sını değiştirip ölümcül bir böcek haline soktular.
İnsanlar bu kadar kötü olduktan sonra ; biz aşı vurulmaktan onlar daha virüsün kökü kazınmadan yeni virüs yaymaktan bıkmayacaklar.
Bakalım her sene artan aşı takvimine 10 sene sonra neler eklenecek.
Bebeklere bu kadar aşının kısa sürede verilmesini doğru bulmuyorum.
Bizim ülkemiz aşısını üretse bile bu döngüyü sağlayacak denetim politikasına sahip değil. Et ve balık kurumunun hastalıklı et skandalını hala unutamıyorum. İlk okul çağında ki çocuklara yedirdiklerim radyasyonlu fındık, dağıtılan sütten hastanelik olan çocukları vsBu konuda size katılıyorum. Seneler önce babamın da aşılar hiperaktivite bozukluğu mu yapıyor ki çoğaldı etrafimizda dediğini hatırlıyorum. Iste tam da bu yüzden her ülkenin milli sağlık politikaları olmali. Aşısını da ilacını da kendi üretebilmeli.
Butun cocuklar kendi etrafinda donebilir isaret parmagini kullaniyormu konusmasa bile isaret diliyle isteklerini belirtiyormu goz temasi nasil ismine bazi cocuklar karaterden bakmayabiliyormus.kiziniz kac yasinda bilmiyorum ama verdiginiz komutlari anliyor mu al bunu babana ver dediginizde goturup veriyor mu bi de taklit var mi onemli olan bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?