Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Canim ben uzman degilim bu konuda endiselenmis bu korkuyu yasamis bi anneyim cok arastirdim.cocuklari sevmesi oyun kurmasi cok guzel taklitte iyi hayali oyun oynuyor mu isaret parmagini kullaniyor mu .bi de tvden uzak tutun lutfen izletmeyin video falan.

Hayvanlara vurulan aşılaardaki civa miktarında bile düzenleme yapılmıs .Ama çocuklara vurulanlardaki civa miktarı hiç uygun değilmis .Yurtdışından geldigine göre hicbirsey güvenli değil
Ne oyunlar dönüyor kimbilir .Zaten nesil gitgide zombileşti.

Hayali soyle bazen kendi kendine konuşur hstta masanun ustune cikip birseyler anlatmaya basla soylenir durur bir oyuncağı ile bazen konuşur işaret parmağı arada istemli mi istemsiz mi tam bilmiyorum ama
kullanır boyle iste

Hayali soyle bazen kendi kendine konuşur hstta masanun ustune cikip birseyler anlatmaya basla soylenir durur bir oyuncağı ile bazen konuşur işaret parmağı arada istemli mi istemsiz mi tam bilmiyorum ama

kullanır boyle iste
Mesela size ilgisini ceken biseyi isaret parmagiyla gostermesi gerekiyor.isteklerini isaret parmagiyla istemesi gerekiyor.hayali oyun da bebegini sallama yemek yedirir gibi yapma ya da arabalari carpistirma.her ihtimale karsi bi psikiyatriste gidin

Birsey istediği zaman elimden tutup götürüp işaret ediyo birde işaret parmağını telefonda kullaniyo bireyler basmak isterse işaret parmağını kullaniyo ama ilgisini ceken yada istediği birseyde elimi tutup götürüo ama bebeklere karşı sallama yemek yedirme araba çarpıştırma yok oyke şeyler yapmiyo
Mesela size ilgisini ceken biseyi isaret parmagiyla gostermesi gerekiyor.isteklerini isaret parmagiyla istemesi gerekiyor.hayali oyun da bebegini sallama yemek yedirir gibi yapma ya da arabalari carpistirma.her ihtimale karsi bi psikiyatriste gidin

Yani elinizden tutup size isaret ediyorsa iyi yoksa sizin elinizi o nesneye uzatiyorsa iyi degil dedigim gibi bi uzman gorsun boyle bir supheniz varsa

Su an bizim yeyip ictigimiz abur cuburlarin bir cogu disardan geliyor ve kendi ulkelrinde asla kullanilmiyor yada uretilmiyor

kullanır boyle iste

Her cocuk kendi kendine konusur korkma..

Bunun aşıyla ne ilgisi var?Siz çocuklarınıza aşı yaptırmayın sırf cehalet yüzünden e bizim yaptığımız aşılar ne oluyor sizin hastalıklı çocuklarınız varken bizim düzenli aşısını olmuş çocukların vebaline giriyorsunuz.Aşılatmayın da ağır bir hastalık geçirip başına birşey gelirse zırlamayın ya da çocuk felci geçirirse o zaman ağlamayın ve böyle cahiller de üremesin ya mümkünse.

Bende bebeğimin her aşısını yaptırıp atlamayan bir anne olarak yorum yapmak istiyorum. Yazınıza kısmen katılıyorum fakat bu kadar ağır yorum yapma hakkınız yok bence. Cahiller, zırlamak, üremek filan. Konu sahibi de kendi çocuğu için kararsız kalmış olabilir yani. Konu sahibine gelince asi yaptırdı diye otizm oldu çocuk demeye getiriyorsunuz. Üstelik doktor da söylememiş ailecek oyle kararlastirmislar. Saçma yani.

Herkese merhaba,
Gece uykuları haram olmuş bir hamile olarak konuyu merakla okudum. Saygı çerçevesinde yorum yapan herkese teşekkür ederim. Bu aralar benim de kafam karışık.. Modern tıbbın bazı naneleri yüzünden antibiyotikler pesticideler vs. hastalıkların güçlendiğini düşünen bi insanım. Ama doğru bi fikir yürütme yapacak olursak da antibiyotik kullanımında dünya birincisi olduğumuz malum. Her hastalığa antibiyotik ağrı kesici yazıp gönderen doktorlar malum. Bu sebeple ülkemizde yaptığımız gözlemlerin ilaçlar hakkında çok da doğru sonuçları olacağını düşünmüyorum.
Hassas bi bünyem olduğu için de haplara ilaçlara vücudum hemen tepki verir. Bu yüzden yıllardır ölmeye yatmadıkça ilaç kullanmıyorum.
Aşı konusunda da kafam karışık. Ama bunun en önemli sebebi ülkemizdeki sağlık sistemine güvenmiyor olmam.
Yazıları ilgiyle takip etmeye devam edeceğim. Umarım insanların birbirlerine cahil ilerici gerici vs. diye saldırmadığı aydınlatıcı bir konu olur ve de kapanmaz.
Sevgiler.

Bu yaptığınız çok ayıp lütfen saygı çerçevesinde fikrini belirtin. Kibledim.

Merhaba, konuya katkınız için teşekkürler.
Benim aşı konusundaki kaygım biraz da ülkemizdeki sağlık sistemine güvenmemem. Mesela en merak ettiğim, norveç’te almanya’da yapılan aşılarla ülkemizde yapılan aşılar aynı mı? (Marka, içerik vs.)
Bi de hep aşı yaptırmayanların virüs yaydığı söylenir ama, aşı da zaten virüs değil mi?
Mesela ali aşılı bir çocuk, ayşe aşısız olsun.
Alinin vücuduna aşıyla aldığı virüsü ayşeye geçmesi mümkün değil mi? Tıp bilgim olmadığı için soruyorum.
Siz de zamanında endişeye kapılıp araştırma yaptığınız için kaygımızı anlarsınız diye ümit ediyorum.

Hangileri acaba?? Siz biliyor musunuz?

Sağlık sektöründeyim ama tıp personeli değilim

Belli başlı aşılar tüm ülkeler için aynı kızamık çiçek gibi ama ülkelere özel aşılar da vardır mesela bizde toplamda 10 aşı varda başka ülkede 12 olabilir bizde özelin yaptığını orda devlet aşı takvimine almıştır veya başka hastalıklar vardır görülen,neticede ülkeden ülkeye iklim yaşam standardı falan değişiyo

Aşıdaki virüsten başkası hastalık kapar mı? Dediğim gibi tıp personeli değilim ama sanmıyorum çok küçük bir doz çünkü

Su anti ilac kafam yuzunden cok elestiri aldim.bir dr grip olan bebege antibiyotik veriyorsa hemen uzak dururum.sirf bu yuzden cocuklarim ateslenince ozele gitmek yerine devlete gidip saatlerce acil kuyrugu bekledim.ama 2.kizim 4 yasina kadar hic antibiyotik oksuruk ve nezle surubu kullanmadi.ustelik bronsiolit olup hastanede bile yatti.lutfen bebeginizdede bu anti ilac tutumunuzu surdurun

Antibiyotik ya da ilaç bende nadir kullanırım antibiyotik bir kez kullandık oda ezbere verilmedi kan tahlilinde bakteriyel enfeksiyon çıktı o sebeple, yoksa ateş öksürük falan dinlendirir sıvı veririm,menenjit aşısını az önce yaptırdım bu arada

Kaç tane doktor arkadaşım var hepsi çocuklarını aşılatıyor
Hacettepe ve gazi ünv prof. Hocaları çocuklarımı takip etti aşı olacaklar dedi kendi çocukları da aşılanıyor biliyorum
Hastalığı geçirmeden veya aşılanmadan bağışıklık oluşmaycağına göre aşılatmayanlar çocuklarının ileride aşılanmadığı hastalıktan ölümğnde Allah’ın taktiri deme lüksleri de olmayacak vicdanlarını da böyle rahatlatmasınlar
Sağlık sistemimiz süper değil ama Afrika ülkesi de değiliz sonuçta çoğu sektörde Avrupa ile yarışırken orta çağda kalmış gibi davranmak bana akıl karı gelmiyor
Her ilacın her aşının yan etkileri var ama yan etkisi var diye çocukları aşılatmamak bana akla uygun gelmiyor

Anladım teşekkürler bu konulara cevap bulmadan içim rahat etmiycek.

SutluKahve hekim olarak uzman görüşünüz nedir arkadaşın yukardaki soruları hakkında, ben birşeyler yazdım lakin yanlış birşey yazmak da istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…