Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Sıradan bir virütik-bakteriyel hastalıkta bile ateşlenen çocıklarına bir sürü ilacı dayayan, ya da içirmek zorunda olan, ama o ilaçların içinde hangi hayvanın, bitkinin olduğunu bilmeyen ya da gözardı eden ebeveynler, çocuklarına nasıl aşı yaptırmıyorlar gerçekten çok şaşırıyorum. Sokağa çıktığınızda bebeğinizi 153₺482982 tane kimyasala maruz bırakıp, nasıl doğal yaşattığınızı düşünüyorsunuz onu da anlamıyorum. Beyin bedava.
Kalp kapakçiği calismayan bebeklere domuz kalbinden kapak takiliyor mesela o zaman aman bu domuzdur diye bebeğin ölmesine göz yumacaklar ellerinden gelse, ne kadar acı dimi.

Kafam allak bullak. Komşunun çocuğu 1 yaş aşısından sonra gittikçe gelişimi gerileyen bir bebek olmuş. SonrAda otizm teshisi konmus. Kkk asisi yaptı diyorlar . Günlerdir araştırıyorum. Facebook ta bu şekilde gruplar dahi var. Aşınin koruma sağlamadıgi gibi icerdigi cıva nedeniyle bebeklerin gelişmekte olan immün sistemlerine zarar verdiği ve bağışıklık sistemini baskiladigi şeklinde. .Aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur ? İlla ki kizamik virudu gibi viral etkenlerle sspe hastalığı gelişir mi ? Kafam.kazan oldu.. Bebeğimi sanırım aşılatmayacagim
Bu konuda benim gibi derde düşen var mı ne düşünüyorsunuz?
aşının otizme sebep olduğuna dair bir bulgu yok. ama bu teelefondur tablettir tv dir benzeri şeylerin otizmi arttırdığına dair araştırmalar var. uyarıcı eksikliğine bağlı otizm deniyor. komşunuzun çocuğu bu tarz teknoloji ile çok haşır neşirmiydi acaba?
birde ton balık vs gibi gıdalarda aşıdan kat be kat fazla civa var. bu yüzden mesela hamilelere yeme derler. öyle olsa her ton balık konservesi yiyen otistik olurdu.

adem güneşin tıp versiyonu sanırım bu kadın
hücrelerin zikre gelsin ne demek yahu, 84 yaşındaki büyükbabamı kanserden kaybettik ben beni bildim bileli alnı secdeden kalkmadı hücreleri zındık falan mıydı yani

Zindik hücreler, yeminle aklima girdi cikmazda daha. Bundan sonra birine hakaret etmek icin zindik hücreli seni dicem

Büyükbabaya rahmet diliyorum

Bilimsel açıklama şu
Aşılar öncesinde otizmli çocuk sayısı 3000 Dr 1 iken aşılar sonrası 68 çocuktan biri otizm li
Sizce bunu neye baglamaliyoz
Havaya mi suya mi

Bilemdigimden soruyorum, bu arastirma ne zamana ait? Hangi yilda yapilmis? Mesela eskiden hiperaktiflide yokmus, g.tünde kurt varmis, arsizmis, terbiyesizmis yaramazmis cocuk. Otizim ne zaman bi hastalik olarak kabul edilmis, ne zaman anne babalar ciddi anlamda bu cocuk neden böyle diye doktorlara basvurmaya baslamis, ne zaman asidan öncesi ve sonrasi arastirilmalar yapilmis?

Bir literatüre girmiş kaynak gösteremezler. Sebep olarak da amerika izin vermez halkın aydinlanmasina(!). Ben ve etrafımdaki tüm arkadaşlar asiliyiz. Ama otizm daha yeni yeni türeyen bir rahatsızlık. Tablet tv yayıldıktan insanlar çok ucuza paketli gıda alabildikten sonra yayıldı. 25 kurusa bile renkli paketli gida aliyor yiyor cocuk. Asiyi bu kadar öcü görenler bunlara da dikkat ediyor mu acaba? Kızıma da yaptorabildigim tüm aşıları yaptırdım. Kuzenim rota yaptırmamıştı 2 hafta hastanede kaldı çocuğu. Çok sıkıntı yaşadılar. Terazinin diğer tarafında ölüm ya da sakatlık varsa risk almam.
Aşılarla ilgili yorumsuz kalacam. Fakat rota aşısını oğluma yaptırdım, kızıma yaptırmadım.
Oğluma yaptırdığım halde 16 gün ishal Kusma ateş bizi mahvetti. Kızım aşısız olduğu halde 5 günde hafif atlattı?

Diğer yandan sitede su çiçeği salgını var hamile arkadaşım bile su çiçeği şuanda. Hepside aşılı peki durumları oğlunun tüm vücudunu kaplamış vaziyette hastalık. Aşı 6 yaşına kadar koruyuculuğunu sağlıyormuş 7 yaşında olduğu için sürekli kaşıntı ve bitmeyen ateş halsizlik.

Çok sevdiğim bir akrabamız aşılı olduğu halde veremden vefat etti.

Aşıyı ne savuna bilirim ne karşı çıkabilirim çünkü kafam çok karışık:KK51:

Anlamamakta ısrar ediyorsunuz ama ben anlatayım umarım anlarsınız, ben konu sahibine aşı yaptırma demedim, ne düşünüyorsunuz diye sormuş ben de fikrimi söyledim. Onu yaptırmaması için baskılamadım ya da bunun gibi herhangi birşey.
“Fikrimi belirttim”

Ben yaptırmayacağım, bu demek oluyor ki sizin sandığınız gibi sizi ilgilendirmiyor ben ve benim gibilerin düşüncesi. Herkes istediğini yapmakta özgür :KK66:
siz fikir belirtmediniz ki
basbayağı “kanıtlandı” dediniz

Bilimsel açıklama şu
Aşılar öncesinde otizmli çocuk sayısı 3000 Dr 1 iken aşılar sonrası 68 çocuktan biri otizm li
Sizce bunu neye baglamaliyoz
Havaya mi suya mi
Bu sadece aşıyla olur diyebilmek için aşılardan önceki yaşantımızla şuanki yaşantımızın aynı olması lazımki aşıdan diyebilelim 30 sene önceki faktörlerle şuanki faktörler çok farklı 30 yıl önceki beslenmemizle bugün yediğimiz gdo lu gıdalar gibi yada tablet tv telefon kullanımı var mıydı yada 30 sene önce kaç kutu ilaç türkiyede tüketiliyordu şuanda kaç kutu ilaç tüketiliyor keza tarım ilaçları ve kimyasallar sürekli hayatımızda bunları görmeden sadece kızamık aşısı yapıyor derseniz bilimsel bir yayın gösteremezseniz açıklamanız geçerli değildir ben kulaktan duyma yada internetten araştırdım değil bilimsel bir yayın önüme koymanız gerekirki bunu söyliyebilesiniz

Ben siz aşi yaptirmayacağiniz için yanliş düşündüğünüzü düşünüyorum. 1 kişinin bile yaptirmadığı aşı toplumda risk oluşturur. Milyonda 1 tane yan etki riski vardır tabi bunu kabul ediyorum ama olmadığı aşidan ölme ya da sekel kalma riski çok çok daha fazladır. Hem daha bunun kararını kendisi veremeyen bebeğe bir anne baba olarak bu riski reva görmek ne kadar etik ? Ya bu bebek ilerde benim aşilarimi neden yaptirmadiniz da ben çocuk felci, verem, hepatit b taşiyicisi oldum vs derse?

Annemle babamla tam bu sebebden kavga ettim inanirmisiniz. Bogmaca asim yok, kizamik asim yok, türkce ismini bilmedigim bir kac asim yok. Bogmaca gecirdim biraz öncede yazmistim, ciddi anlamda ölecektim neredeyse, cigerlerim ciddi bir sekilde gücünü kaybetti. Hala tam toparlanamadim. Neredeyse iki sene oldu bulasali.

Kafam allak bullak. Komşunun çocuğu 1 yaş aşısından sonra gittikçe gelişimi gerileyen bir bebek olmuş. SonrAda otizm teshisi konmus. Kkk asisi yaptı diyorlar . Günlerdir araştırıyorum. Facebook ta bu şekilde gruplar dahi var. Aşınin koruma sağlamadıgi gibi icerdigi cıva nedeniyle bebeklerin gelişmekte olan immün sistemlerine zarar verdiği ve bağışıklık sistemini baskiladigi şeklinde. .Aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur ? İlla ki kizamik virudu gibi viral etkenlerle sspe hastalığı gelişir mi ? Kafam.kazan oldu.. Bebeğimi sanırım aşılatmayacagim
Bu konuda benim gibi derde düşen var mı ne düşünüyorsunuz?

Kardeşim otizmli. Tek başına aşı otizm sebebi denmesi çok saçma. Otizm sonradan gelişir doğumsal degildir evet. Ama aşıyla ilgisi olacağını sanmıyorum... Bu arada 6 aylık kızım var aşılarını yaptırıyorum. Eğer aşı karşıtlığı yayılırsa hastaliklar tekrar yaygınlaşacak ve hatta belkide aşılı olan bireyleri bile tehlikeye sokacak.. hem ülkemize bu kadar mülteci girmişken, her gün yeni bir hastalık peydah olurken ben cesaret edemiyorum

Aşılarla ilgili yorumsuz kalacam. Fakat rota aşısını oğluma yaptırdım, kızıma yaptırmadım.
Oğluma yaptırdığım halde 16 gün ishal Kusma ateş bizi mahvetti. Kızım aşısız olduğu halde 5 günde hafif atlattı?

Diğer yandan sitede su çiçeği salgını var hamile arkadaşım bile su çiçeği şuanda. Hepside aşılı peki durumları oğlunun tüm vücudunu kaplamış vaziyette hastalık. Aşı 6 yaşına kadar koruyuculuğunu sağlıyormuş 7 yaşında olduğu için sürekli kaşıntı ve bitmeyen ateş halsizlik.

Çok sevdiğim bir akrabamız aşılı olduğu halde veremden vefat etti.

Aşıyı ne savuna bilirim ne karşı çıkabilirim çünkü kafam çok karışık:KK51:
Benim de verem aşim var ama toplumda aşisiz veremli bir hasta ile karsilasirsam o an direncim düsükse bana geçebilir. Veremin tamemen silindiği ülkeler var ama bizde henüz mümkün olmadi malesef. Oğlunuzla ilgili de rota bebeklerde çok öldürücü bir hastalik, belki yaptirdiğiniz aşı sayesinde ölümden döndü bunu bilemeyiz.

buraya akademik bir makale bırakıyorum
karşı tezi olanlar da bilimsel dayanaklarla gelirlerse sevinirim

https://journals.lww.com/jaapa/fulltext/2014/08000/Vaccine_myths_and_misconceptions.5.aspx

• The study concluded that vaccinated children were at no increased risk of ASD compared with unvaccinated children.
  • Researchers in Canada looked at pervasive developmental disorder rates with respect to MMR vaccination. They found ASD rates increased with a decrease in the MMR vaccination rate, disproving the claim that the MMR vaccine was the cause of ASD
ASD dediği autism spectrum disorder
MMR vaccine dediği de kızamık kabakulak kızamıkçık aşısı

sizin dediğinizin tersini diyen araştırma var yani, düşük mmr aşılanması yüksek otizm oranı

Annemle babamla tam bu sebebden kavga ettim inanirmisiniz. Bogmaca asim yok, kizamik asim yok, türkce ismini bilmedigim bir kac asim yok. Bogmaca gecirdim biraz öncede yazmistim, ciddi anlamda ölecektim neredeyse, cigerlerim ciddi bir sekilde gücünü kaybetti. Hala tam toparlanamadim. Neredeyse iki sene oldu bulasali.
Çok geçmiş olsun, bu mesajiniz bile konu sahibini aşıya sıcak bakmasını sağlamıstır diye düşünüyorum. Sonuçta doğuracağimız evlatlar bizim tapulu malimiz değil. Kar zarar dengesine göre aşı devlet tarafindan zorunlu yaptirilmali bence.

siz fikir belirtmediniz ki
basbayağı “kanıtlandı” dediniz
Bu benim okuduğum , gördüğüm. Okuduklarımla gördüklerimle bir fikre varıyorum öyle değil mi?
Bahsettiği grup ilk açıldığında yurtdışında yayınlanan bir makalede okumuştum. Bunu söyledim. O’na şunu yap bunu yap demedim. Neden anlamak istemiyorsunuz? Yoksa sizden farklı düşündüğüm için mi böyle yapıyorsunuz?

Kararını değiştirmişim gibi lanse etmeyin lütfen.

Konuyu da takipten çıkıyorum, alıntılamazsanız sevinirim.

Bu benim okuduğum , gördüğüm. Okuduklarımla gördüklerimle bir fikre varıyorum öyle değil mi?
Bahsettiği grup ilk açıldığında yurtdışında yayınlanan bir makalede okumuştum. Bunu söyledim. O’na şunu yap bunu yap demedim. Neden anlamak istemiyorsunuz? Yoksa sizden farklı düşündüğüm için mi böyle yapıyorsunuz?

Halen ayni düşünüyorsun ne fena... bilerek alintiladim.Aşi olmayan kisilerden kizamik kapmazsın insallah :KK54:

üzgünüm alıntılıyorum
çünkü ben hiçbir şey lanse etmedim ki :)

size iki satır yazdım sadece, “sizinki fikir belirtmek değil” dedim diye

alakasız yerlere girip “yanlış lanse etmeyin”lere gerek yok

“yoksa sizden farklı düşündüğüm için mi böyle yapıyorsunuz?” demişsiniz
ben size ne yaptım yahu?
şaka gibi, iki satırlık bir yorumdan başka cidden ne yaptım? :)
ki orda da çok keskin bir sav ortaya attığınızı söyledim sadece…
hiçbir şey demedim.

bu konudaki hassasiyetinizi ve bana gereksiz çıkışınızı anlayabilmiş değilim

Ben konu sahibine asla aşı yaptırma , yaptırırsan çocuğun kesin şöyle olur böyle olur demedim. Kendi fikrimi söyledim bu kadar . Ki bunun sizi ilgilendirdiğini düşünmüyorum.

Aşıyla otizm bağlantısı kanıtlandı dedin just,ası yaptıran her çocuk otizmi adayı demek bu,ben yaptirmicam bence söyle böyle demek başka kanıtlandı demek başka, kim kanıtladı nerde yayinlandi

Benim kızında bazen kendi etrafında döner cocuklar sever boyle seyleri oyle deyince korktum açıkçası
Yani şu şekilde. Aşı olana kadar gayet gelişimi iyi önde bir çocuk kendisi. Aşidan sonra çocuk etrafında dönmeye falan başlıyor herseyi bozuluyor bu sebeple aşıya bağlıyor lar çünkü başka hiçbir Neden yok

Çok geçmiş olsun, bu mesajiniz bile konu sahibini aşıya sıcak bakmasını sağlamıstır diye düşünüyorum. Sonuçta doğuracağimız evlatlar bizim tapulu malimiz değil. Kar zarar dengesine göre aşı devlet tarafindan zorunlu yaptirilmali bence.

Annem babam cok üzüldü. Zamaninda doktor ne dediyse tamam demisler. Doktor bu asilara gerek duymayinca onlarda güvenmisler. Günlerce uyuyamadilar. Bende cok üzüldüm hallerine. Ama bile isteye yapmamislar. Bunu düsünemiyorum bile. Bile isteye asi yaptirmamis olsalardi ve ben cidden bu hastalikdan ölseydim eminim kahirlarindan nefes alamazlardi.

üzgünüm alıntılıyorum
çünkü ben hiçbir şey lanse etmedim ki :)

size iki satır yazdım sadece, “sizinki fikir belirtmek değil” dedim diye

alakasız yerlere girip “yanlış lanse etmeyin”lere gerek yok

“yoksa sizden farklı düşündüğüm için mi böyle yapıyorsunuz?” demişsiniz
ben size ne yaptım yahu?
şaka gibi, iki satırlık bir yorumdan başka cidden ne yaptım? :)
ki orda da çok keskin bir sav ortaya attığınızı söyledim sadece…
hiçbir şey demedim.

bu konudaki hassasiyetinizi ve bana gereksiz çıkışınızı anlayabilmiş değilim
Diğer bir üye de aynı şeyi yaptığı için söyledim ona da anlatamadım kendimi, sebebi budur. Israrla söylemek istediğim anlaşılmıyor. Sanki konu sahibine birşey dayatıyormuşum gibi ‘kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeyin’ deniliyor.

Neden yönlendireyim, kim alabilir böyle bir sorumluluğu?
Sadece benim dememle bir karar alacağını düşünmüyorum. Eğer alacaksa almasın, özür dilerim bunun içinde kendisinden.
Aşıyla otizm bağlantısı kanıtlandı dedin just,ası yaptıran her çocuk otizmi adayı demek bu,ben yaptirmicam bence söyle böyle demek başka kanıtlandı demek başka, kim kanıtladı nerde yayinlandi
bu tarz konuların konuşulduğu bir grupta görmüştüm, aşının otizme sebep olduğunu söylüyordu makalede, 2014’ten bahsediyorum eğer bulabilirsem linkini atacağım buraya.
Senin dediğine de cevap vereyim, aşıların içeriklerinin zamanla değiştirildiğini söylüyorlar yani şuan yapılan aşılarla bizim zamanında olduğumuz aşının bir olmadığını.

Back