çoçuğumuz olmuyor

Arkadaşlar konunun yeri burası mı bilmiyorum. Yeni üyeyim ama aşırı şeklide desteğinize ihtiyacım var. Yazı uzun olabilir. Okumak istemeyen arkadaşları anlayabilirim.

Öncelikle ben düzenli adet görmüyorum. İki gündür hastahanelerdeyiz. Doktor bana polislitik over teşhisi koydu. Ama ultrasaonda yumurtalıklarımın normal çalıştığını ve çoçuk sahibi olabılceğimi söyleyip eşimden sperm testi istedi. Eşim muayane oldu. Ama damar genişiliği var dedi. Sperm testi 46.000 milyon çıktı ama şekil bozukluğu var dedi ve spermler yüzde 1 hareketli. Varikosel ameliyat olmadan gebelik şansı düşük dedi.

Sorun şu ki ; eşim hala kendisinde böyle bişeyin olduğunu kabul etmiyor edemiyor. Benim sprem sayısı 46.000 çok fazla sen düzensiz olduğun için olmuyor diyor. En sonunda doktorumuza girdim nasıl ağlıyorum. Bana dedim nolur adet düzenleyici yazın. Eşimi ikna edemiyorum. Doktor eşime uzun uzun anlattı. Şu durumda senin tedavi olman lazım ki zaten sende sorun cıkmasaydı bile ben eşine adet düzenleyici değil yumurta çatlacı ilac yazcaktım. Sperm sayının fazla olması onların sağlıklı olması anlamına gelmiyor dedi. Çoçuk sahıbı de olamazsınız demiyorum sadece ilk önce senin tedavi görmen gerekli ondan sonra eşini tedavi edicez dedi.

ama hala doktor odasından cıktık. sana bıldırcın yumurtası alcam bal alcam kaymak alcam. Ya morelman bittim. bu durumda olan var mı sorun bende mi gercekten. Abartıyor muyum. Eşi bu ameliyatı olan var mı ?
Cnm bnde de pko var 2 ay once adet gordım en son bnmde duzensz yılda 7 kere anca adet goruyorumdur sana bi tavsyede bulunablrm rahim flmi cektir derim dun ben cektrdm tüplerim acık cıktı cok şükür sorun bnde oldugu için buna ihtyc duymuştm onumuzdeki 4 ay içinde gebe kalma ihhtmalm varmş rahm filmsz tedavi gormek cok mantklı değil cunku tüpler kapalıysa aşılama da klomende tüp bebkte çözm değil

Benim eşim oldu varikosel... Zor bi ameliyat değil... Ben ameliyattan sonraki ay hamile kaldım.

Eşim cidden cahil değildir. Okumuş insan ev işlerinde yardım eder benı hıcbır zaman ıkıncı planda tutmamıstır. Hesap kitap işlerini bana sormadan yapmaz. İstediğim gibi harcarım girerim çıkarım. Böyle bir insanın bu konuda boyle davranması benı sasırttı. Beklemıyordum acıkcası. Tamam ortada sorun var benden yada ondan. Ama zaten psıkolojım bozuk. doktoru beklıyoruz. Bana anlatıyor bıldırcın yumurtası alalım pekmez alalım cevız alalım. onunda nıyetı kotu değil aslında. sasırdıı nabtı.sok mu gecırdı anlamadım. bardak vurduralım hacamat ıyı gelır mı kı. ya dıyorum sen ıyı mısın. sus artık allah askına dedım. sen cozum uretme

esim cok cahil bunu erkeklik meselesi yapmasin olsun guzelce amaliyatini 46 cok yuksek bir rakam degil

Valla çoğu kadın gayet sabırlı ve sakin, yok eşin kabullenme dönemi, ikna dönemi, erkeklik gururu falan... Ben olsam bana öyle tavır sergileyen adamdan hayatta çocuk falan yapmam. Sağlık sorununu kabullenmeyip karısının üstüne yıkmak neyin nesi? Başlarım senin gururuna derdim, siz gayet sakinsiniz. :) Geçmiş olsun.

Bali kaymagi kendi yesin
Yapabiliyosa yapsin cocugu :ukala:
Cahil midir nedir ya:110:

Bir büyüğünüzle konuşun, eşinizi ikna etmede yardımcı olsun canım, Allah tan ümit kesilmez

Arkadaşlar konunun yeri burası mı bilmiyorum. Yeni üyeyim ama aşırı şeklide desteğinize ihtiyacım var. Yazı uzun olabilir. Okumak istemeyen arkadaşları anlayabilirim.

Öncelikle ben düzenli adet görmüyorum. İki gündür hastahanelerdeyiz. Doktor bana polislitik over teşhisi koydu. Ama ultrasaonda yumurtalıklarımın normal çalıştığını ve çoçuk sahibi olabılceğimi söyleyip eşimden sperm testi istedi. Eşim muayane oldu. Ama damar genişiliği var dedi. Sperm testi 46.000 milyon çıktı ama şekil bozukluğu var dedi ve spermler yüzde 1 hareketli. Varikosel ameliyat olmadan gebelik şansı düşük dedi.

Sorun şu ki ; eşim hala kendisinde böyle bişeyin olduğunu kabul etmiyor edemiyor. Benim sprem sayısı 46.000 çok fazla sen düzensiz olduğun için olmuyor diyor. En sonunda doktorumuza girdim nasıl ağlıyorum. Bana dedim nolur adet düzenleyici yazın. Eşimi ikna edemiyorum. Doktor eşime uzun uzun anlattı. Şu durumda senin tedavi olman lazım ki zaten sende sorun cıkmasaydı bile ben eşine adet düzenleyici değil yumurta çatlacı ilac yazcaktım. Sperm sayının fazla olması onların sağlıklı olması anlamına gelmiyor dedi. Çoçuk sahıbı de olamazsınız demiyorum sadece ilk önce senin tedavi görmen gerekli ondan sonra eşini tedavi edicez dedi.

ama hala doktor odasından cıktık. sana bıldırcın yumurtası alcam bal alcam kaymak alcam. Ya morelman bittim. bu durumda olan var mı sorun bende mi gercekten. Abartıyor muyum. Eşi bu ameliyatı olan var mı ?
canım benim eşimde sayı az, hareketlilik düşük ve morfoloji yani sperm Şekil bozukluğu dediğin Sıfır. daha önce bi kere kendiliğimden hamile kalmıştım düşükle sonuçlandı. kimyasal gebelik oldu yani. biz sonrasında öğrendik eşimin durumunu. morfoloji bozukluğunda düşük ihtimali artıyor. Anladığım kadarıyla sizi kadın doğum doktorun yönlendirmiş. doktorunda bayan olduğunu düşünüyorum. sen bi Üroloji doktoru bul. eşini ikna et gitmeye. ama gitmeden evvel doktorla durumunu konuş ki eşinle gittiğinde güzelce anlatsın eşine durumunu. bir de artık internet denilen bişey var eşin açıp okusun bi zahmet. zaten durumunu kabul etmeyen, araştırmayan ve seni bu kadar Ağlayan adama çocuk da yapma. önce başka şeyleri aşmanız lazım. bunlar bebek erkek olmayınca suçu kadına bulanların bi üst versiyonu.

hemen tedavi eşinizi ikna edin.

öncelikle yazacaklarımı lütfen yanlış anlamayınız ve kısa zamanda kucağınız dolsun inşallah. benim de çocuğum olmuyordu, eşiminde sperm sayısı fazla ama %1 sağlıklı görünüyordu. dediler varikosel ameliyatı olacak. tabi biz hemen yaptırdık, sanıyoruz ki hemen çocuk olacak. spermlerin kendini yenilemesi zaten 3-6 ay sürüyormuş. bu arada vitamin destekleri v.s. bir sürü harcama. gittiğim tüm kadın doğumcular normal yoldan bebek sahibi olabileceğimi söyledi. ve ameliyat sonrası eşimin değerlerinde gözle görülür bir değişiklik olmadı 6 ay sonrasında bile. eşiniz tedavi olmasın demiyorum, ama bizim yaşadıklarımızı yaşayın istemem. çocuk için önünüzde ne problem varsa hepsini kaldırın,ondan sonra olmuyorsa olmuyor dersiniz. ben 1 aşılama 1 tüp 2 dondurulmuş denemesi yaptırdım aynı merkezde ve olmadı,üstelik benden yana hiçbir problem yoktu. başka bir merkezdeki ilk denememde hamile kaldım, 9 tane de dondurulmuş embriyom var. ama çocuğum 5 aylıkken kendiliğinden ikinci cocuğuma hamile kaldım. şok şükür allahım bana iki tane evlat verdi . ama unutmayın hamile kalmak için değil milyon bir tane sağlıklı spermin olması yeterli. öncesinde ilaçlar ile adet günlerinizi düzene koymanızı tavsiye ederim. bırakın eşiniz size vitaminler v.s. alsın, erkekler daha hassas olabiliyor, bu onların cahil olduğunu göstermez. sizin bir şeyler yaptığınızı görünce o da gerekeni yapacaktır zaten. inşallah benim gibi siz de bu günlerinizi geride bırakacaksınız.

Canım Normal gebelik için drumun bana soylediği sayının 50 100 milyonları bulması Hızın da %50 ve yukarısı olması gerek morfoloji de 4 üzeri
Ha daha dusuk olanlardan hamile kalan elbet oluyor nasip kısmet işleri o ayrı
Boyle olunca hamile kalma suresi uzuyor diyelim
Bize drlar 20 milyonla olur dediler olmadı varikosel amlt ı oldu 70 milyon oldu sayı gene olmadı şimdi tüp bebek tedavisi goruyoruz
Once bi ameliyat olsun ama bizim drumuz morfoloji ye etki etmediğini soyluyor..
Bu arada sizin sayı ortalama cok yuksek degil yani dediğim gibi sayı yeterli degil hız ve morfoloji de cok onemli

canım sende işe yarar mı bilmiyorum bende ablamda polikistik over rahatsızlığımız var. ablamın 2 benim bir çocuğum var 21 gün sabah akşam iç biz öyle yaptık hamile kaldık ilaçsız...

eşin bi doktora daha gitsin. Bende de polikistik over var. Eşime de ilk gittiği ürolog varikosel var ameliyat olman gerek demişti sonra başka üroloğa gitti bişey çıkmadı. Bazen yanılma olabiliyor.
Sizin probleminiz suçu birine yüklemek. Sorunun kimde olduğu önemli mi. Onda varikosel var sende pko eğer çocuk istiyorsanız ikiniz de tedavi olacaksınız elinizden geleni yapacaksınız.
Varikosel varsa önce eşin ameliyat olacak. Sonra sen ilk başta klomen tarzı ilaçlar kullanacaksın eğer sonuç alamazsanız aşılama için Gonal f vb iğneler kullanacaksın aşılama denenecek onda da sonuç alamazsanız tüp bebek deneyeceksiniz. Süreç bu şekilde. eşinizdeki sperm sorunu ileri derecedeyse eğer direk tüp bebek de deneyebilirsiniz.
Eşinle eğer çocuk istiyorsak ikimizde elimizden geleni yapacağız sorun sende bende diye düşünmeyeceğiz anca o şekilde sonuca ulaşabiliriz diye konuş.
Eşin erkek ya gruruna yedirememiş.:KK62:

46 milyon sperm cok degilki bnm esimin 132milyon cikmisti dr normal dedi ustelik onunkinde sekil bozuklugu da varmis bu sekilde olmaz dr da demis zaten esin dr un lafina inanmiyorsa bosuna zahmet edip test falan yaptirmis ayrica bende polikistik overliyim 1.5 aylik bebegim var.

Ben Polikistik overlıyım eşim de varıkosel ameliyatı oldu. Dr bize söylediği şey bu spermle gebelik olsa bile sagliksiz olduğu için düşük yapabilirsin di. Bu yüzden ameliyat oldu problem çözüldü ama benim Yumurtalıklarım normal çalışmadığı için tüp bebek yaptık yine de. Tabi ameliyatın burda da avantajı oldu bize çünkü daha sağlıklı daha çok sperm elde edildi.

Bunun cahillikle alakası yok.Daha önce hiç bu ihtimali düşünmediği için şoka uğramış.Tıpkı biz kadınların soğan,maydanoz vs.gibi kürlere başvurduğumuz gibi.

Eşiniz bir süre kabullenemeyebilir.Üstüne gitmeyin.Erkeklerdeki sorunlar kolay düzeltilmiyor belki bu nedenden dolayı da sadece siz de sorun olmasını düşünmek istiyordur.

Üniversite hastanesine gidip profla görüşün bence.

Bana da testler yapılıp progesteron hormonum 0.27 çıkınca aynı şoku yaşamış eşimi arayip bir bile değil ya deyip Ağlamıştim eşiniz hoş tepki vermese de şok geçirmiş allah hayırlı sağlıklı evlat versin. Zor bir yol çocuk yolu sadece olmasi değil bakması büyümesi de zor. SabrinizI tüketmeyin dua edin

Sizin adiniza uzuldum. Biz de 2,5 senedir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz.
Bu isler zaten yipratici isler tahlillerdi , rahim filmiydi, asilamasi tup bebegiydi derken. Hele de eslerin birbirine destegi olmadan cok cok yipratici.
Insallah esiniz bunu erkeklik gururuyla ilistirmez de tedavisini olur

öncelikle yazacaklarımı lütfen yanlış anlamayınız ve kısa zamanda kucağınız dolsun inşallah. benim de çocuğum olmuyordu, eşiminde sperm sayısı fazla ama %1 sağlıklı görünüyordu. dediler varikosel ameliyatı olacak. tabi biz hemen yaptırdık, sanıyoruz ki hemen çocuk olacak. spermlerin kendini yenilemesi zaten 3-6 ay sürüyormuş. bu arada vitamin destekleri v.s. bir sürü harcama. gittiğim tüm kadın doğumcular normal yoldan bebek sahibi olabileceğimi söyledi. ve ameliyat sonrası eşimin değerlerinde gözle görülür bir değişiklik olmadı 6 ay sonrasında bile. eşiniz tedavi olmasın demiyorum, ama bizim yaşadıklarımızı yaşayın istemem. çocuk için önünüzde ne problem varsa hepsini kaldırın,ondan sonra olmuyorsa olmuyor dersiniz. ben 1 aşılama 1 tüp 2 dondurulmuş denemesi yaptırdım aynı merkezde ve olmadı,üstelik benden yana hiçbir problem yoktu. başka bir merkezdeki ilk denememde hamile kaldım, 9 tane de dondurulmuş embriyom var. ama çocuğum 5 aylıkken kendiliğinden ikinci cocuğuma hamile kaldım. şok şükür allahım bana iki tane evlat verdi . ama unutmayın hamile kalmak için değil milyon bir tane sağlıklı spermin olması yeterli. öncesinde ilaçlar ile adet günlerinizi düzene koymanızı tavsiye ederim. bırakın eşiniz size vitaminler v.s. alsın, erkekler daha hassas olabiliyor, bu onların cahil olduğunu göstermez. sizin bir şeyler yaptığınızı görünce o da gerekeni yapacaktır zaten. inşallah benim gibi siz de bu günlerinizi geride bırakacaksınız.
Tup bebek denemelerinizi nerde yaptirdiniz sakincasi yoksa?
Ben de tedavideyim de

Back