öncelikle yazacaklarımı lütfen yanlış anlamayınız ve kısa zamanda kucağınız dolsun inşallah. benim de çocuğum olmuyordu, eşiminde sperm sayısı fazla ama %1 sağlıklı görünüyordu. dediler varikosel ameliyatı olacak. tabi biz hemen yaptırdık, sanıyoruz ki hemen çocuk olacak. spermlerin kendini yenilemesi zaten 3-6 ay sürüyormuş. bu arada vitamin destekleri v.s. bir sürü harcama. gittiğim tüm kadın doğumcular normal yoldan bebek sahibi olabileceğimi söyledi. ve ameliyat sonrası eşimin değerlerinde gözle görülür bir değişiklik olmadı 6 ay sonrasında bile. eşiniz tedavi olmasın demiyorum, ama bizim yaşadıklarımızı yaşayın istemem. çocuk için önünüzde ne problem varsa hepsini kaldırın,ondan sonra olmuyorsa olmuyor dersiniz. ben 1 aşılama 1 tüp 2 dondurulmuş denemesi yaptırdım aynı merkezde ve olmadı,üstelik benden yana hiçbir problem yoktu. başka bir merkezdeki ilk denememde hamile kaldım, 9 tane de dondurulmuş embriyom var. ama çocuğum 5 aylıkken kendiliğinden ikinci cocuğuma hamile kaldım. şok şükür allahım bana iki tane evlat verdi . ama unutmayın hamile kalmak için değil milyon bir tane sağlıklı spermin olması yeterli. öncesinde ilaçlar ile adet günlerinizi düzene koymanızı tavsiye ederim. bırakın eşiniz size vitaminler v.s. alsın, erkekler daha hassas olabiliyor, bu onların cahil olduğunu göstermez. sizin bir şeyler yaptığınızı görünce o da gerekeni yapacaktır zaten. inşallah benim gibi siz de bu günlerinizi geride bırakacaksınız.