- 22 Nisan 2008
- 2.397
- 757
- 363
- 37
Sağol canım benim, inşallah
Evet bahane etti, kendi kaybetti. Hepimizi silmiş, annemide dahil. Silsin bakalım. Allah akıl ve vicdan versin abime...
Bu zamanlarımızda en yakınınımızdan ters bi laf işitmek herkezin canını yakar üzülmeyin bu kadar ne kadar güçlü ve dimdik ayakta durursanız kendinizi okadar hazır hissedersiniz gebeliğe. Hem yaşla alakalı düşünmeyin bakın ben 23 yaşındayım 1,50 sene evliyim fakat benimde çocuğumun henüz olmadı dr muayenesi süresindeyim bana problemimim olmadığını biraz daha beklememi söyledi. Sabır, bol bol dua, dr kontrolü ve beklemekten başka yapıcak birşeyimiz yok. Kendinize stres yaratmayın bence. Abinize gelince zaten hangi sebebten dolayı trip attığını biliyorsunuz bu halde bu kadar kafanıza takmaya değmezki, heee trip atar ama ne için bilmesseniz bu durumda tamam derim ama bence herşey yolunda eşinizle birbirize destek olun desteğinizi bırakmayın, Eşinizin muayne olmak istememesi artık bana normal gelioHerkese merhabalar, . Biliyorum ki bu konuda hiç yalnız değilim. Benim gibi anne olmayı sabırsızlıkla bekleyen, bazen umudunu kaybeden bazende mucize yaşayan kişileri.. Çevreden hamile haberleri almayı, herkesin size dönerek, ee yokmu sizde bir şey demeleri, eminim benim gibi çok kişi yaşıyordur bunları.
Biz eşimle severek evlendik, 1 yıldırda evliyiz. Yaşlarımız 36 oldu çok yakında. Yaklaşık 9 aydırda korunmuyoruz. Ben doktora gittim, doktor herşeyin normal olduğunu söyledi fakat eşim doktora gitmeye yanaşmıyor, bekliyorum bakalım...
Gelelim burda konu açmama neden olan şeye, daha doğrusu söze..Geçen gün farklı şehirlerde yaşadığımız abimle telefonda konuşuyordum. Bana '' eee bebek yokmu'' diye sordu. Bende istiyoruz abi, kısmet inşallah dedim. Sonra ''kızım doktora felan gidin, geç olmadan'' dedi. Bende ben gittim, herşey normal, doktor biraz daha bekleyin dedi, sonra eşimde gidecek dedim. Bana gülerek aynen şöyle dedi '' siz bilirsiniz, kırkından sonra anne olursan, çocuğun anca sana anneanne der'' dedi. Şok oldum. Bir abinin söyleyeceği lafmı bu, nasıl bir laf. Her kırkında doğum yapan, anneannemi oluyor. Ne terbiyesizce..Çok ağladım, abi ayıp yaptın, üzdün beni dedim. ''ne varki bu lafta, söz gelimi dedim, sen fesatsan ben napıyım'' dedi. Hiç bir şey yok bu lafta, pişman olacan dedi bana.Sonra bana bağırarak arama sakın beni, ne sen, nede diğerleri, annemde dahil, bittiniz benim için dedi..
Faceden bile silmiş beni, ona sadece üzüldüm dedim, haksızmıyım ama, böyle hashas bir konuda, edinilecek bir lafmı
Birde abimin aileme karşı cephe almasının nedeni, babam ölünce mirastan erkek çocuğu olduğu için, fazla pay istemesi. Annem ve kardeşlerim buna izin vermedik. O zamandan beri bize karşı hep kırık beyimiz...
merhaba iykossss öncelikle hiç üzülme derim gerçekten çok ayıp etmiş abin o sizi önemsemiyorsa sen neden yıpranasın ağlayasınki birde senin derdin zaten sana yetiyorken! ateş düştüğü yeri yakarmış!!!çevremizdeki insanlar bazen öyle düşüncesiz oluyor ki lafın nereye gittiğini bilmiyor en yakınımızdaki böyle yaparsa kolu komşu arkadaş akraba didinin didisinin demesi yada devamlı bu tarz soru sormaları çok normal o zaman !!!Bu arada eşini ikna edemediğini yazmışsın mutlaka ama mutlaka ikna etmelisin bizde 1 yılllık evliyiz hemen bebek düşünmediğimiz için korunduk taki korunmayı bırakıp bebek düşündüğümüz gün geldiğinde hamile kalamadığım için 2 denemeyle anladıkki bir problem var!! soluğu hemen ürologta aldık,, muayne ve spermiyogram sonuçları gösteriyordu ki eşimin varokosel yüzünden sperm sayıları düşmüş 5 gün içersinde hemen ameliyat olduk hiç vakit kaybetmedik 2 günde ayağa kalktı hiç korktuğumuz gibide olmadı üstelik!!şu an ilaç ve bitkisel kürler kullanıyoruz umarım bizde hemen iyileşip bebeklerimizi kucağımıza alırız allahın izniyle arkadaşım umarım sen böyle sorunlar yaşamazsın lütfen geç kalma bir gün bile önemli sağlıcakla kallll...
bence sırf senin canını acıtmak için demiş .doğurganlık yaşla ilgili hemde değil aslında .benim annem beni 36 yaşında doğrmuş biz komşumuzda 40 yaşında anne oldu yaşa başa takılmayın .
Bizde amcamlarla aynı binada oturuyoruz 4 katlı bir bina ,
2. kattaki yengemin 14 senedir çocuğu olmuyo .
3. kattaki yengemle tartışmışlar sırf bi halı çırpma mevzusuna yok çamaşırlarımı yeni astın , kirlettin cart curt..
bu uzatma balkondan balkona öle şddetlendiki yengem diğer yengeme balkondan
"sen zaten kadınlıktan ne anlarsın kadın olsan çocuk doğurrsn dölsüz" dedi . Hepimiz şok olmuştuk , yengem hckıra hckra ağlamştı. ne kadar ayıp ne kadar utanç verici.böyle şeyler Allahın takdiri ancak o dilerse olur, böyle şeylerin dile getirilmesi çok çok yanlış çok çok haklısın ama bak neler var , yinede çok takma rabbim inş senide evlat sahiibi eder ablacım , dualarımdasın, öptüm:)
evlendiğin günden başlarlar bebek beklemeye... hatta benim kayınvalidem ilk reglimi sormuştu oldum mu olmadım mı diyemaksat belli... neyse hassas bir konu kadınlar için... sen canını sıkma. niyeti kötü değildir belki... doktor tavsiyesi şimdi 20 li yaşlarda da yapılıyor aslında. şöyle ki artık hamile kalmak eskiye göre kolay değil. annelerimizin döneminde erkek ceketini atsa hamile kalırmış ya kadınlar şimdi hayatımız hep hormonlu yiyeceklerden ibaret haliyle etkileniyoruz sanırım. çiftler evleniyor, biz düşünmüyoruz diyorlar 2-3 yıl geçiyor sonra korunmuyorlar olmuyor doktor 1 yıl bekleyin diyor. bekliyorlar. sonra sorun çıkıyor ya da çıkmıyor. çıkıyorsa bir tedavi süreci başlıyor. o yüzden belki de çocuk istemesek de jinekolojik olarak muayene olmak lazım.
Mal olayından kalan kuyruk acısını şimdi çıkarmış sizden.
Çokta umursamayın.
Bilirsiniz taş uzaktan gelmez derler.
Allah hayırlısıyla evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin.
Şu dururmda eşinizi doktora gitmeye ikna etmek bu durumdan daha önemli bana göre.
Yaşının verdiği olgunluk yok demek ki abinizde. yoksa hiç o laf söylenirmi :26: bence boşverin çok terbiyesizlik etmiş konuyu kapatın gitsin. bu işler kısmet işi. onun bunun demesiyle olmuyor
MErhaba canım sana teyzemin durumunu anlatayım.
Teyzem 37 yaşına kadar bekledi sonunda down sendromlu çocuğu olacağı için çok üzüldü. kaldıramadı. (Bunun hakkında yorum yapmayınız. Onun seçimi.) İşinde çok başarılı bir insan ve çok iyi bir yerde çalışıyor. Doğurmadı. Zaten doğurması tehlikeliymiş.
Şimdi 40 yaşında. Nasıl dualar ettiysek o da nasıl uğraştıysa, tüp bebek ile ikizlere hamile şuan. Sağlıklı kız ve erkek. Sağlığını düzeltti ilk çocukta kiloluydu sağlıksızdı ama bunlarda zayıfladığı için doktor sakınca görmedi. Şuan çok iyi bir hamilelik geçiriyor.
Allahtan ümit kesilmez.
Abine gelince, mirastan dolayı sinirliymiş şimdi patlamış belli ki takma bu kadar.
Bu zamanlarımızda en yakınınımızdan ters bi laf işitmek herkezin canını yakar üzülmeyin bu kadar ne kadar güçlü ve dimdik ayakta durursanız kendinizi okadar hazır hissedersiniz gebeliğe. Hem yaşla alakalı düşünmeyin bakın ben 23 yaşındayım 1,50 sene evliyim fakat benimde çocuğumun henüz olmadı dr muayenesi süresindeyim bana problemimim olmadığını biraz daha beklememi söyledi. Sabır, bol bol dua, dr kontrolü ve beklemekten başka yapıcak birşeyimiz yok. Kendinize stres yaratmayın bence. Abinize gelince zaten hangi sebebten dolayı trip attığını biliyorsunuz bu halde bu kadar kafanıza takmaya değmezki, heee trip atar ama ne için bilmesseniz bu durumda tamam derim ama bence herşey yolunda eşinizle birbirize destek olun desteğinizi bırakmayın, Eşinizin muayne olmak istememesi artık bana normal geliobenim eşim ark eşi ve kk okuduğum yorumlardan bakılarak kk eşleri bazıları buna karşı muayne olmak istemiyorlar alt tarafı sperm testi vericekeler ya biz kadınler neler yapıyoruz neler veriyoruz kendimizden erkeklik deyip geçin bence ama eşinizede güzelce anlatıp ikna edebilirsiniz bu konuda. Dediğim gibi bol bol dua sabırrrrr. İnş tez vakitte gebiş kalırsınz ve bebişinizi sağlıklıca kucağınıza alırsınız... sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?