Herkese merhabalar, . Biliyorum ki bu konuda hiç yalnız değilim. Benim gibi anne olmayı sabırsızlıkla bekleyen, bazen umudunu kaybeden bazende mucize yaşayan kişileri.. Çevreden hamile haberleri almayı, herkesin size dönerek, ee yokmu sizde bir şey demeleri, eminim benim gibi çok kişi yaşıyordur bunları.
Biz eşimle severek evlendik, 1 yıldırda evliyiz. Yaşlarımız 36 oldu çok yakında. Yaklaşık 9 aydırda korunmuyoruz. Ben doktora gittim, doktor herşeyin normal olduğunu söyledi fakat eşim doktora gitmeye yanaşmıyor, bekliyorum bakalım...
Gelelim burda konu açmama neden olan şeye, daha doğrusu söze..Geçen gün farklı şehirlerde yaşadığımız abimle telefonda konuşuyordum. Bana '' eee bebek yokmu'' diye sordu. Bende istiyoruz abi, kısmet inşallah dedim. Sonra ''kızım doktora felan gidin, geç olmadan'' dedi. Bende ben gittim, herşey normal, doktor biraz daha bekleyin dedi, sonra eşimde gidecek dedim. Bana gülerek aynen şöyle dedi '' siz bilirsiniz, kırkından sonra anne olursan, çocuğun anca sana anneanne der'' dedi. Şok oldum. Bir abinin söyleyeceği lafmı bu, nasıl bir laf. Her kırkında doğum yapan, anneannemi oluyor. Ne terbiyesizce..
Çok ağladım, abi ayıp yaptın, üzdün beni dedim. ''ne varki bu lafta, söz gelimi dedim, sen fesatsan ben napıyım'' dedi. Hiç bir şey yok bu lafta, pişman olacan dedi bana.Sonra bana bağırarak arama sakın beni, ne sen, nede diğerleri, annemde dahil, bittiniz benim için dedi..
Faceden bile silmiş beni, ona sadece üzüldüm dedim, haksızmıyım ama, böyle hashas bir konuda, edinilecek bir lafmı
Birde abimin aileme karşı cephe almasının nedeni, babam ölünce mirastan erkek çocuğu olduğu için, fazla pay istemesi. Annem ve kardeşlerim buna izin vermedik. O zamandan beri bize karşı hep kırık beyimiz...