çocuğumuz olmuyor diye dengesizce söylenen laf

abiniz hıncını bu şekilde dile getirmiş ama verende Allah (c.c) alan da unutmasın bizim yapacağımız bir şey yok ben 25 yaşındayım ve 1 senedir bebiş olmuyor bu işin yaşla ilgisi yok yakın arkadaşım 32 yaşında evlendi ve 3. ayında gebe kaldı,bu konuda size tavsiyem benim yaptığım gibi doktora gidin ve tedaviye başlayın yumurtlama hapı verir Allah yardımcınız olsun.

Canım yaşınızı geçtim daha 1 senelik evlisiniz yani, illa bebek olacak diye birşey yok. Hem bu sizin mahreminiz, böyle şeylere girmesi onun ayıbı. Ayrıca oda söylediği lafın terbiyesizce olduğunun farkında ama, hatasını örtmek için sizinle küsmüş . Hani derler hem suçlu hem güçlü.
Boşver canım takma, üzme kendini. Bebeğin olmasını istiyorsanız eşinizi doktora götürmeye ikna edin.

keser döner sap döner gün gelir hesap döner abin ne oldum dememeli ne olacam demeli abin büyük olabilir büyüklerin cahili yokmu iste ondan
allah kalbine göre versinn bir gün bakmisin istedigin avuclarinin icinde

Son düzenleme:
bi abi kızkardeşine ee çocuk yapmıyomusunuz diye sorarmı ya bide doktora gidin dermi çok abes geldi bana tamam kardeşler herşeyi paylaşmalı konuşmalıda bukadar olmamalı yani patavatsızlık etmiş

Senin için hassas bir mevzu ama abin o açıdan bakamaz ki. Benim arkadaşımın kardeşi evlenmekte biraz geç kalan ablasına neler diyordu, kaldı ki benim de kardeşim takılır. Hatta arkadaşlar olarak birbirimize acele etmesi için söyleriz. Ama yakın gördüğündendir. Miras durumu vs üstüste gelince sizin mideniz bulanmış konudan. Ama o bir erkek ve bir kadın duygusallığı taşımıyor. Takılmayın derim. :)

Pipisi var diye fazla para mı alacakmış,ne pipiymiş hey maşallah !
Böyle abi olmaz olsun bırak nereye gidiyorsa gitsin aramasın sormasın daha hayırlı bence.

Abimle aramız hep soğuktur. Tek benim değil, diğer kardeşlerimlede öyledir. Ne bileyim, bana hiç bir zaman abi gibi gelmemiştir. Bunda kendi payı çoktur. Bize bir baba şefkatini, bir abi şefkatini gösteremedi malesef. En basit bir örnek vereyim, babamı 28 yaşındayken kaybettim. Babamı gömüp, mezarlıktan geldiğimizde, abim aynen şunu söyledi '' babamda öldü, bunlar başıma kaldı, evlenmiyorlarda''...böyle konuşan bir abinin şakası bile bana kötü gelebilir değilmi...

Eşimin bahaneside 1 yıl canım, doktorda bendeki herşeyi norma lgördüğünden, bir süre daha bekleyin dedi. İnşallah doktora gitmeye gerek kalmaz. Çok teşekkür ederim, iyi dileklerin için

Çok teşekkür ederim canım, doktora gittim bir sorun yok dedi canım, regil günüm dakikdir, yumurtluyorumda. Şimdilik bir sıkıntı yok benim tarafımda. Olmazsa, sorun eşimde gibi.. İnşallah doktora gitmeye gerek kalmadan hamile kalırım. Bu arada inşallah sende en kısa zamanda anne olursun canım benim

keser döner sap döner gün gelir hesap döner abin ne oldum dememeli ne olacam demeli abin büyük olabilir büyüklerin cahili yokmu iste ondan
allah kalbine göre versinn bir gün bakmisin istedigin avuclarinin icinde

Büyük konuşmaktan çok korkarım, abim hep büyük konuşur. Ben sadece Allaha havale ettim. Güzel dileklerin için çok teşekkürler canım, aminnn

En hayırlısı olmuş bence, nasıl söyleyebilir böyle bir şeyi. Bence de bahane yapmış gibi ama iyi de olmuş. Rabbim size de en kısa zamanda anne olmayı nasip eder inşallah..

bi abi kızkardeşine ee çocuk yapmıyomusunuz diye sorarmı ya bide doktora gidin dermi çok abes geldi bana tamam kardeşler herşeyi paylaşmalı konuşmalıda bukadar olmamalı yani patavatsızlık etmiş

Bizimkisi herşeye burnunu sokar, ben sormasına karşı değilim, bana bir moral vereceğine, destek olacağına, dengesiz laflar etmesi canım

Mutlaka aynı hashasiyeti bekleyemem ondan, haklısın canım. Fakat patavatsızlık yapmasa, benim sorunum bu. Evlenmediğim zamanlar, bana bağırarak dul, çocuklu adamlara kaldın demişti. Olabilir, öyle birisiylede evlenebilirdim. Ama olmadı, eşim sıfır kilometre benim gibi Rabbim kalbime göre verdi

Allah tüm evlat sahibi olmak isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Karşısındaki insan üzülürmü kırılırmı diye düşünmeden yada belki bebeği olmuyordur sorupta strese sokmıyım diye düşünmeden her gördüğü yerde eee sizde bebek yok mu neden yapmıyorsun vs sorular soranlardan nefret ediyorum.
Bende çok yaşadım bu sorulara çok mağruz kaldım evliliğimin 8. yılında hamile kalabildim o yüzden bunları yaşayanları çok çok iyi anlıyorum.

Allah kimseye evlat hasreti çektirmesin.

Pipisi var diye fazla para mı alacakmış,ne pipiymiş hey maşallah !
Böyle abi olmaz olsun bırak nereye gidiyorsa gitsin aramasın sormasın daha hayırlı bence.

Erkek çocukmuş, o yüzden fazla alacakmıştı. Haa hiç annemle anlaşamayan, anneme herşeyi zehir eden kişi, yaşlanınca anneme o bakacakmış. Allaha çok şükür annemin maaşı var, evi var. Allah kimselere muhtaç etmesin diyor.
Bizi çoktan silmiş öyle dedi, bende sildim o zaman. Hiç olmazsa böylece, huzurumuz var..

Ne güzel, sağlıkla sıhhatle bebeğini kucağına alırsın inşallah, canım benim Evet insanlar çok düşüncesiz, yabancı biri yapsa bu kadar dert etmezdim de, bunu en yakınım yapınca sorun yaptım galiba.. Allah büyüktür, Rabbim bizleri, benim gibi olanları evlat hasretiyle sınamasın inşallah

En hayırlısı olmuş bence, nasıl söyleyebilir böyle bir şeyi. Bence de bahane yapmış gibi ama iyi de olmuş. Rabbim size de en kısa zamanda anne olmayı nasip eder inşallah..

Evet canım, bahane etti gibi. Çünkü öncesinde anneme epey laf söyledi, bu miras meselesi konusunda. Diğer kardeşlerimlede arası yok. Banada takacak birşey aradı gibi.. Sağol canım benim, Rabbim ben gibi evlat bekleyen herkese nasip etsin inşallah

Sağol canım amin.İnşlalah en kısa zamnda Allah sanada hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.Konunun tamamını şimdi okudum evet çok ayıp etmiş dediğin gibi başkaları ne derse desin abin sana destek olması gerekirken ayıp etmiş sen haklısın bu konuda.İnsan gerçekten çok kırılıyor ama karşındaki seni anlamadığı için kafasına göre espirisini bile yapabiliyor.

Son düzenleme:
ben tam sızın "abı"nızın baska takıldıgı bı nokta var galıba , hem suclu hem güçlü bu ne tavır dıyecektım kiiii, en sonunda belırtmışsınız zatenn.

bır abının, kardesını hassas bı noktadan bu sekılde vurup da ustune bı de kendını haklı cıkarmasında hatta daha beter bır sekılde "fesat "olmakla suclamasını sıdddetle kınıyorum!

bu ınsanların , evlat bekleyen ınsanlara karsı neden bu kadar acımasız bı tutum sergıledıklerını ıse hıccc anlamıyorum!!!ben ıkı sene bekledım bebegım olsun dıye, allah sıze ve ısteyen herkese nasıp etsın en saglıklı, en hayırlısından.ben daha yenı gelınken (ve yasım o zaman 26ydı)densızın bırı de aynen bu sekılde bana cocuk yapın zaten 30 olmussunuz coocuk sıze dede nene mı dıyecek dedı! ya kımın haddıne!!! ıstersem 40 ıstersem 50 ıstersem 60 olurum, ne derse desın, coocuk benım, yas benım hayat benım, ne ısterse onu der dedım, sustular..

ınsan öyle bır canlı ki, herhangı bır konuda zaafı olan bazı kişiler, kendı acılarını, hırslarını dırek karsıdakının hassas noktasından acımasızca cıkarmak ıcın fırsat kolluyor allah akıl fıkır versın böyle ınsanlara ne dıyım..

sağolun gerçekleri hatırlattıığınız için, konu sahibi 1 yıllık evli,ayrıca bebek ısmarlama olmuyor haberiniz var mı ama Allah ol derse olur
sizin demenizle ya da sizin istemenizle değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…