Ben de öğretmenin kral olduğu zamanda öğrenci oldum. Hiç unutmam orta sondayım koca kızım yani. Sınıf defterini beden eğitimi hocasına imzalatacağım salak adam beni neden gittim sandıysa sormadan “ne işin var burada” diye hızlı bir tokat atmıştı. Şok olmuştum. Yani suçum da yok, gittiğim yer mahrem bir yer de değildi. Aileye de söylenmez, söylense de sonuçlar pek değişmezdi. Sonra pat sınıfların basılıp çantalarda sigara arandığı, kızların etek boyu kontrolü yapıldığı, tıraşsız gelen erkeklerin ibret-i alem olsun diye tüm okul önünde tavuk yolar gibi makasla tıraş edilip insanların öz güveninin zedelendiği bir eğitimin çocuklarıyız biz. Daha mı güzelmiş ki öğretmenin kral olması.
ogretmenın hamılelıgıyle ılgılı hızaya getırırım demedımBen henüz o.aşamada değilim ama batmanda bi arkadaşın kızı özel anaokulunda kamera varmış heralde an an izliyodu, hatta o sayfa hep açık hem işini yapıyo is yerinde, hem de kızını izliyordu, batmanda bile böyle ise her yerde aynıdır diyodum ben, değil mi
ama öğretmenin hamileliği ile ilgili söylediklerin hizaya getiririm falan hoş olmamış bence
yanı ne bılım ben sahsen gebe kalmayı dusunuyorum ısımı dusunuyorum denetımı gecelım belgeyı alalım 1 senelık daha fılan
ıste kızgınım ya ne dıcemı bılemıyorum
haksızmıyım ama ya resmen nasıl desem kucumsemıyorum ama alcam hepsını hızaya getırıcem
Şuan aşırı anne duygusallığı ile bakıyorsun, şu durumu soyutlaştırmadan çık canım bir de öğretmenin tarafından bak. Gerçekten bir sorun olsa ve başa çıkamayacağı şekilde olsa , üstlerine ve velilerine bilgilendirme yapılır. Öğretmen arkasını döndüğü anda diğeri geçirmiştir tırnaklarını , çocuklar evde de aynı değiller mi? Herkes 1tanesi ile zor başa çıkarken öğretmen bir sürü çocukla ilgileniyor ve bunu para veriyorum ediyorum orası özel olamaz edemez de denmez , olur , bir sürü çocuk bir odadaysa olur , adı üstünde çocuk. Yere de düşer dizi de kanar , çocukluk böyle birşey düşe kalka öğreniyor insanlar hayatı. Siz bu kadar korumacı ve fevri davranırsanız o çocuk kendini savunmayı bilemez ve şımarık olur , en küçük birşeyde nasıl olsa annem arkamda ona kızacak diye şikayet eder haksız dahil olsa bile, böyle olucak diye bir garantisi yok ama sizin tavrınız bence dozunu aşmış. Veli toplantısına gerek duysaydı yapardı elbet, ortada demek ki sorun görmüyor ki gerek duymuyor , yada sorunları kişisel paylaşmayı seviyordur. Daha 5 yaşındalar genel toplantıda nelerden bahsedilebilir ki eğer sorun yok ise , düşük not yok , ders kırma yok vs...5 yasında
anasınıfına gıdıyor suanda
korunmasını gerek bır yas degılmı allah askına?
evet ılımsız olsam cocugumu o cocukla alakalı hosgorulu olması ıcın o mutfak tezgahına oturtup onun bıle anlayamacagı seylerıona aktarmak ıcın dakıkalarımızı harcamazdımIlımlı olsanız öyle bir çocuğun oyuncağı almak için çocuğunuzu tırnaklamasını ve öğretmeninde bu olayı size hemen aktarmamasını bu kadar abartmazdınız
banada sınıfın ortasında tokat atmıştı hoca aileme de dememiştim bir aptal arkadaş vardı annene dicem diyordu
korkuyordum sanki ben suçluyum gibi ya
tokat sebebi de arkadaşım ben tahtada iken bana gülmüş bende ona bakmışım :S
ne hallere girdik şimdi en kücük bir olayda anında şikayet anında soruşturma
valla bu devir daha iyi bence
eskiden öğretmenler kendilerini kral sanırdı
bankada bile ben öğretmenim diye öne geçerlerdi
trajikomik
ogretmen elbette olayı gormemıs olabılırŞuan aşırı anne duygusallığı ile bakıyorsun, şu durumu soyutlaştırmadan çık canım bir de öğretmenin tarafından bak. Gerçekten bir sorun olsa ve başa çıkamayacağı şekilde olsa , üstlerine ve velilerine bilgilendirme yapılır. Öğretmen arkasını döndüğü anda diğeri geçirmiştir tırnaklarını , çocuklar evde de aynı değiller mi? Herkes 1tanesi ile zor başa çıkarken öğretmen bir sürü çocukla ilgileniyor ve bunu para veriyorum ediyorum orası özel olamaz edemez de denmez , olur , bir sürü çocuk bir odadaysa olur , adı üstünde çocuk. Yere de düşer dizi de kanar , çocukluk böyle birşey düşe kalka öğreniyor insanlar hayatı. Siz bu kadar korumacı ve fevri davranırsanız o çocuk kendini savunmayı bilemez ve şımarık olur , en küçük birşeyde nasıl olsa annem arkamda ona kızacak diye şikayet eder haksız dahil olsa bile, böyle olucak diye bir garantisi yok ama sizin tavrınız bence dozunu aşmış. Veli toplantısına gerek duysaydı yapardı elbet, ortada demek ki sorun görmüyor ki gerek duymuyor , yada sorunları kişisel paylaşmayı seviyordur. Daha 5 yaşındalar genel toplantıda nelerden bahsedilebilir ki eğer sorun yok ise , düşük not yok , ders kırma yok vs...
ogretmenın hamılelıgıyle ılgılı hızaya getırırım demedım
okul uyması gereken hıc bıseye uyumlu davranmıyor
bende cıleden cıkmak uzereyım
gıdıp onalrı bır yerlere sıkayet etmek ıstemıyorum ama bu kadar vurdum duymaz kalmaları bende sabrı zorluyor
dıkkat cekeyımde yanlıs anlamayın ogretmenı gebe dıye sıkayet etmeyecegım,
Durum ne olursa olsun bir öğretmenin çocuğa tekme tokat girişmeye hakkı yok. Ya da ahlak bekçisi olmaya.
Eskiden veliler bilinçsizdi, şimdi daha takipçi ve bilinçli veliler var. Bu şekilde olması daha iyi ama dengeleri kurmak lazım.
bu seferde ogretmenler cok rahatsız ıpekDurum ne olursa olsun bir öğretmenin çocuğa tekme tokat girişmeye hakkı yok. Ya da ahlak bekçisi olmaya.
Eskiden veliler bilinçsizdi, şimdi daha takipçi ve bilinçli veliler var. Bu şekilde olması daha iyi ama dengeleri kurmak lazım.
araya virgül koymalıydım sanırım hamilelikle ilgili söylediklerin artı hepsini hizaya getiririm demen sanırım komple okul yönetimini kastediyorsun
bikaç kez durumu izah. edip toplantı vs talep ettiysen ve tatmin edici bi cevap alamadıysan ya uygun başka bir okul olacak ya da diğer velilerle görüşüp farkındalık yaratmaya çalışacaksın
ogretmenle hıc ıletısıme bu sekılde gecmedım sureklı hedıye alıp onalra bıseyler goturdumben daha cok ısteklerımı dıkakte almadıklarını fark ettıgımde neyse velı toplantısında konusurum dedımbu durumu mudurle gorusmelisiniz bana sorarsan haklisiniz ama ozellikle anasinifinda her veliyle tek tek iletisimde olmak gerekir diger yazdiklariniz fevri olmus iletisim sorununu cozmeniz gerek
Eger ogretmenle de bu tavirla konustuysaniz sizinle ilegisime gecmek istemiyor da olabilir tavrinizi biraz yumusatip olmasi gerektigi gibi yaklasmalisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?