Çocuğumun kardeş isteği. Bu durumu nasıl aşabiliriz?

kahvelikaban

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2024
16
12
34
Selam hanımlar
Siteye daha önce bu konu hakkında birşeyler yazmıştım biraz bahsedeceğim uzun olursa inşallah sıkılmadan okuyup derdime yorum yapanlar olur
6 yıl önce ilk çocuğuma hamileyken preeklempsi geçirdim ve erken doğumla dünyaya geldi. Sonrasında doktorlar net birşey söylemiyor tekrar edebilirde etmeyebilirde. Beklerken düşünürken cesaret edemedik derken yaşım oldu 35 yumurtalık rezervim azaldı doktorlar tüp bebek diyorlar ama preeklempsi geçmişi olan kadınlara da tüp bebek tedavisi önermiyoruz diyorlar. Kendiliğinden olması da zor galiba birkaç aydır korunmuyoruz henüz olmadı. Belki de hiç olmayacak bu içimde ukte olarak kalacak

Çocuğumsa hep yalnız yaşıtı akranı kimse yok çevremizde sadece okuldaki arkadaşları var. Sürekli kardeş istiyorum diyor. Eşimde çok istiyor ama çocuğa karşı birşey söylemiyor olmazsa umutlanmasın diye. Ben sürekli anlatıyorum Allah nasip ederse olur etmezse olmaz bazen bizim elimizde değil ama henüz anlamlandıramıyor. Bu şekilde tek çocuk olup kardeş isteyen çocuklara nasıl anlattınız?

Birde benim gibi düşük amh ile doğal yoldan olma ihtimali var mı? Yoksa bu defteri sonsuza kadar kapatmak mı lazım? Şükürsüz bir insan değilim herkes bir tane varken nankörlük ediyorsın diyor bu daha çok zoruma gidiyor. Herkes ilkini beğenmediği için mi iki üç tane yapıyor sanki. İnsanlar böyle dedikçe hayattaki yavruma karşı vicdan azabı çekiyorum. Bende bir insanım sırf ikinciyi istiyorum diye mi nankörüm içim kırgın ama kime neye bilmiyorum hayal kırıklığı yaşamaktan yoruldum artık eşim bile beni bu konuda anlamıyor

Çocuk yapmamak dünyanın sonu mu anlamıyorum ne bu insanlardaki üreme isteği...belki hayırsız bi evlat olacak Allah nasip etmiyorsa bunda da bir hayır vardır deyin zaten bir çocuğunuz varmış.
Hem çocuk istiyor diye bebek yapılmaz zaten ,zorlanıyorsanız pedagog yardımı alabilirsiniz belki.

Ben de 33 yasindayim. Oglum 6,5 yasinda. Hep iki cocugum olsun istedim. Maddi manevi yetebilecegimi dusundum. Oglum da 4 yasindan beri kardes kardes kardes diye deliriyor. 0,61 amhla dogal yolla hamile kaldim. Ocakta dogumum var insallah. Burda net bir karar verecek siz ve esiniz.

İkinci çocuğu istemek tek çocukla kalmak isteyenler kadar normal. Maddi manevi kendine güvenen yapsın kimseyi bağlamaz. Başka doktor önerisi aldınız mı ?

O ne demek ya? Her çocuk ilkine ihanet o zaman. Dünyada daha saçma bir şey duymadım. Tekrar anne olmak istemeniz tıpkı istemeyenler kadar doğal. Kimseye açıklama yapmayın bu konuda. Doğurmak istemezsin laf yaparlar istersin ayrı laf yaparlar. Ne zor kadın olmak. Siz erişebildiğiniz kadar farklı doktordan, tüp bebek merkezinden görüş alın. Bazen doktorların kesinlikle olmaz dediği durumda bir başka doktor olurunu buluyor

Çocuk istediği için çocuk aklıyla çocuk yapılmaz bu gün isterim der yarın vazgeçer. Bizim bir komşuda öyle yaptı kızı kardeş istiyor diye kardeş yaptı bebek doğunca da istemiyorum onu camdan aşağı aticam deyip duruyordu. Onun yanında bebeği sevemiyorlardi bile kıskanıyordu Kadın asla onu bebekle yalnız birakamiyordu hep ağlatıyordu bebeği. Ev 5. katta camdan atar diye tek bırakmazdı. Sonra büyüdüler yani geçti ama geçene kadar neler yaşadı.

6 yaşındaki çocuğun isteğini niye bu kadar kafanıza takıyorsunuz? 6 yaşında yahu sizden uçak da ister gemi de ister. Neyin ne olduğunu bilmiyor ki. Annesinin kendisine hamileyken ölümcül bir hastalık geçirdiğini bilecek ve idrak edebilecek bir yaşta olsa zaten istemez.

Geçirdiğiniz hastalık çooook tehlikeli. Arkadaşım da yaşadı ve ölümden döndü. O hastalık sebebiyle ikinci gebeliğinde vefat eden hanımları okudum burda (Allah korusun). 6 yaşındaki çocuğun isteğinden ziyade kendi sağlığınız için uygun olanı düşünüp ölçüp tartın.

Sırf çocuk istedi diye bu kadar dramatize etmeyin. Çocukların çoğu eve kedi köpek de istiyor ama bu kadar vicdan muhasebesi yapmıyoruz. Tüp bebek riskliyse çocuğunuzu annesiz bırakacak riskler almayın. Olacaksa olur. Olmuyorsa da vardır bir hayır demelisiniz.
Kardeş mi anne mi deseler eminim annem der.
Bu kadar hayatı zehir etmeyin kendinize

Siz istiyorsanız başka ama çocuk istiyor diye çocuk mu yapılır Allah aşkına. Bugün hamile kalsan 7 yaş fark olacak oyun zamanı gelince diğeri ergen olacak. Belki o zaman istemeyecek bile evde gürültü, düzeninin bozulmasını vs. Tekrar anne baba olmayı istemeniz çok doğal Allah gönlünüze göre versin, çocuk lafıyla etkilenmeyin kesinlikle.
İnançlı biriysenizde isyan etmeyin Allahın vermemesindedr bi hayır vardır belki olsa kardeşine kan kusturacak, hayatı zehir edecek ve hayat boyu görüşmeyecek. Böyle kardeşler yok mu, dolusuyla var.
Size tavsiyem 1 senede doğal kalmazsanız defteri kapatın, preeklemsi şakaya gelmez yaş ilerlerse sonuçları korkunç olabilir.

Nasıl anlatılır bilmiyorum ama çocuğun aklına uyarak sırf yalnız kalmasın diye çocuk yapılmaz yani planlama bu olmamalı eğer ikinci çocuk birincinin yaşam standardını biraz bile kısacaksa hiç düşünmeyin kardeş demek her zaman can ciğer olacak demek değil düşman olup birbirini öldürebilirler bile o yüzden oyun çağında bir çocuğun aklına uyulup çocuk yapılmaz

Ben de preklemsi geçirdim, bizlerin hamile kalıp çocuk doğurması çok riskli , hayati tehlikesi var , iyi düşünüp iyi karar verin , yaş arttıkça tehlike de artıyor, niyetiniz vardı keşke daha erken yapsaydınız 2. Çocuğu, çok dikkat etmeniz gerekiyor hamile kaldıktan sonra...

Valla çocuğunuz pişman da olabilir istediğine .Yani çocuklar arkadaş oluruz herşeyi paylaşırız bide özeniyor çevreye ondan.Sonradan annem sanki niye beni dinlemiş ben çocuktum keşke kardeşim olmasaydı ne faydası var bana miras da bölündü kardeşim değişti onun esiylede hiç anlasamiyorum diyenlerin sürüsüne bereket.Tabiki bilemem.Nasıl yetistirirseniz yetistirin ele girince birde yaradılış meselesi supriz yumurtta yani bu konu.İyi çıkarsa ne ala kötü çıkarsa işte adı kardeş oluyor

Siz istiyorsanız başka doktora gözükün ve olacaksa doğal yolla da kalırsınız nasipte varsa daha 6 ay bile olmamış korunmayı keseli
Sadece kendinizi anne olmaya hazır hissediyorsanız yoksa sizi anlıyorum benim oğlum da 5/6 yaş da kardeş krizi tutmuştu hazır hissetmedim bir dönemdi kızım geldi dünyaya çok şükür zorlandım sadece zamanlama olarak sıkıntılı bir dönem geçti şimdi biri ergen bunu neden doğurdun çocuk aklına uyulur mu ağzıma bi tane vursaydın diyor geçindiklerini söyleyemeyeceğim seviyorlar ama hayatları hep didişme üzerine kendinizi sakın üzmeyin gönlünüzce olsun herşey

ikinci bir hamilelik icin bir kadin dogum doktoruna gideceksiniz, ve doktorlar bu isin riski nedir vs diye danisacaksiniz ve esinizle karar vereceksiniz.

ikinci cocuk anne babanin vermesi gereken bir karar ve buyuk sorumluluk. buyuk olan kardes istedi diye boyle bir karar alinmaz. o israr edince gecistireceksiniz, varsa kuzenleri ile falan takilsin ama bu onun fikir belirtebilecegi bir sey degil. he he diyin gecin. zaten arada yas farki olunca yetiskin olana kadar cok yakin olmuyorlar. yani oynarlar vs diye dusunmeyin bence. zaten ikincisi ayaklanana kadar birinci cocuk ergenligin sinirina gelmis oluyor, o yasta cocuk da bebek sesi cekmek istemiyor.

Oğlum 6 yaşında o da çok kardeş istiyor. bu yaşlarda zaten kardeş isteme furyası oluyor.çocuk yapmadaki tek motivasyonunuzun bu olması mantıklı değil. iki çocuğa maddi manevi yetebilir miyim diye bunu iyice ölçüp biçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…