sevimlikelebek80
2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
- 29 Mayıs 2018
- 122
- 38
- 13
- 45
- Konu Sahibi sevimlikelebek80
-
çok teşekkür ederim.yazdıklarınız bana iyi fikir olucak.hafta sonları dışarı çıktığımızda oluyor tabi.hafta içi sıkıntı oluyor ama onuda yoluna koyarız umarımKendiniz zamanlamayı belirleyin,
Örneğin haftaiçi o 1 saat o çocuğun gerçekten hakkı. Ve o 1 saat arada derede iş yaparken değil, oturup, sadece ona ayırdığınız vakit olmalı.
24 saatte 1 saat çünkü.
Haftasonu 1 günü ev işlerine ayırdığınızı varsayarak söylüyorum,
Baba alsın, 2-3 saat dışarı çıksınlar. Dışarı aktiviteleri için yazdım bir şey bir önceki mesaja bakın. Yada baba kendine uygun şeyler yapsın.
Siz de o sırada ev işlerinizi yapın. Sonra eve geldiklerinde artık çocuğun kendi başına vakit geçirme zamanı, eşiniz size yardım etsin, o gün ev işleri bitikten sonra siz yine 1 saat vakit ayırın.
Pazar günü de aile gunünüz olsun, yine mümkünsek açık hava aktivitesi planlayın, belki arkadaşlarınızla onların çocuklarıyla vs plan yaparsanız hepinize iyi gelir.
Evet bazı çocuklar annesinin peşinde çamaşır katlanmaktan hoşlanıyor, anne çamaşır asarken mandallarla falan oynuyor ama her çocuk aynı değil.
Benim oğlum ben çamaşır asarken mandallarla oynamayı seviyor, mutfakta bulaşık makinası boşaltmayı seviyor, ama ütü yapacak olmamdan nefret ediyor :) o şırada yaşı daha küçük olduğu için şöyle bir çözüm buldum, karşılıklı tekerleme söylüyoruz, masal uyduruyoruz, şarkı bilmece yarışması falan yapıyoruz.
Biraz onun dediği biraz sizin dediğiniz arayı bulacağınızı düşünüyorum. :)
puzzle, Lego çok sevdiği oyunlar.ben de vakit ayırmak istiyorum ama ne oyunlar oynayacağım bilmiyorum işte sıkıntı burda.Hadi oyun oynayalım diyorum boyama yapıyoruz sıkılıyor,saklambaç oynuyoruz sıkılıyor,puzzle yapıyoruz sıkılıyor.hep başka oyunlar istiyor daha fazla istiyor.börek yapıyorum yardıma geliyor çamaşır dürerken kendi kıyafetlerini odasına götürüyor,toz alırken yardım ediyor ama ev işlerini oyundan saymıyor.ben oynamaya da razıyım da bu sefer kendi başına olunca başlıyor canım sıkıldı canım sıkıldı demeye
Ben ıstıyorum lutfen:) paylaşır mısınızMerhabalar :) bir okul öncesi öğretmeni olarak naçizane birkaç öneride bulunmak isterim. Oyun çocuklar için birincil ihtiyaçlardan biridir çocuk çünkü kurduğu oyunda hissetmeye, öğrenmeye, eğlenmeye başlar. Çocukla kaliteli vakit geçirmek için illaki öğretici faaliyet yapmanıza gerek yok. Örneğin siz bulaşıkları toplarken ona da masa silme görevi verebilirsiniz bu arada da günün nasıl geçtiği hakkında sohbet edersiniz.
Mesela en basiti gündüz kim ilgileniyorsa onla birlikte okuması için bir kitap verin, akşam siz çayınızı içerken o da gündüz okuduğu kitabı resimlerine bakarak size anlatsın. Ya da uykudan önce Uzanın yatağınıza herkes şuandan itibaren sabaha kadar neler yaptığını düşünecek diye bir hafıza oyunu oynayıp günü sonlandırabilirsiniz. Eğer çocuğunuz gündüz yorucu ve enerjisini atıcı faaliyetler yapıp rahatlıyorsa anlattığım gibi dinlendirici etkinlikler hoşuna gidecektir. Uzun olmasın diye yazmadım ama isterseniz mesajlarda başka etkinlik fikirleri paylaşabilirim.
İşte asıl sorun.. Başkasının evı..diyorum zaten.anneannen evi toplayamıyor başka işleri de oluyor,onu üzme dağınıklıklarını topla kızım diyorum tamam diyor ama bazı günler çok üzüyor.Kendi evimde istediği gibi davranabilir sıkıntı yok,ama annemin yada başkasının evinde yaramazlık yapması hoşuma gitmiyor.
Cocugun en büyük öğretmeni, terapisi oyundur. En yakını da siz ve babası. Mutlaka oynayın. Tek başına oynanmasının nedeni sizle oynaması değildir. Ayrıca elbette çocuk her şeyi keşfetmek isteyecek. Anneniz cağın baya gerisinde kalmış. Sizin için üzüldüm çünkü büyük ihtimal sizi de böyle büyüttü. Bir de bunun kucağa alma alışır, emzirme o kadar alışır versiyonları vardır. Kaliteli zamana gelince, tiyatroya gidin. Parklarda oynayın. Bol bol kitap okuyun. Resimli kitaplara birlikte hikaye uydurun. Oyun gruplarına götürün. Evcilik oynayın mutlaka. Spor yapın.6 yaşında kızım var.ben de eşimde çalışıyoruz ve 6 da çıkıyoruz.yemek yedikten sonra ikimizde çok yorgun oluyoruz kızımızla oyalanıcak vakit bulamıyoruz.hafta sonu evde ne yapıcağımızı bilmiyoruz,çok canımız sıkılıyor.sürekli bizimle oynamak istiyor kendi başına oynamıyor.Annem çok fazla oynamayın alışıyor ve kendi başına oynamıyor diyor.Bende çalıştığımız için vakit geçirmek istiyorum ama gerçekten de tek başına oynayan bir çocuk değil.Bir yerde çocukların canının sıkılmasına fırsat verin ki kendi başına birşeyler yapmayı öğrensin yazıyordu.
Ne kadar vakit geçirilmeli,her istediğini yapmıyorum da bu kez sanki herşeye hayır diyormuşum gibi geliyor.
Mesela hafta sonları evde ben krep yaparken oda unla oynuyor,yada kahvaltı hazırlamaya yardım ediyor.böyle olunca annemin evinde de herşeye el atmak istiyor.Annem çocuklar unla oynamaz herşeye karışmaz diyor.Kimin yaptığı doğru?
Parka çıkıyoruz,evde saklanmaç,boyama vs yapıyoruz ama canımız sıkılıyor.Sonra tableti alıyor tabletten oyun oynuyor.bu yaşta çocuğu olanlar nasıl kaliteli vakit geçiriyor.ne gibi etkinlikler yapıyor?özellikle kızımın yaşlarında çocuğu olan annelerden bilgi almak istiyorum.İşin içinden çıkamıyorum.
Seve seve :) en müsait zamanımda toparlayıp paylaşmak isterim. Benimde küçük bebeğim var da ondan fırsat bulayım hemenBen ıstıyorum lutfen:) paylaşır mısınız
Tamam:)Seve seve :) en müsait zamanımda toparlayıp paylaşmak isterim. Benimde küçük bebeğim var da ondan fırsat bulayım hemen
6 yasindaki cocuk neden una ellemesin ki? Valla kek bile yapar. Benim oglum 2 yasinda bisey yapacağım zaman tezgaha oturur yumurtayi kirar unu katar. Cezveye kahveyi o atar sutunu o doldurur. Yani sicak olup tehlike yaratmayacak herseyi yapar ve gayet de keyifli zaman geciririz.6 yaşında kızım var.ben de eşimde çalışıyoruz ve 6 da çıkıyoruz.yemek yedikten sonra ikimizde çok yorgun oluyoruz kızımızla oyalanıcak vakit bulamıyoruz.hafta sonu evde ne yapıcağımızı bilmiyoruz,çok canımız sıkılıyor.sürekli bizimle oynamak istiyor kendi başına oynamıyor.Annem çok fazla oynamayın alışıyor ve kendi başına oynamıyor diyor.Bende çalıştığımız için vakit geçirmek istiyorum ama gerçekten de tek başına oynayan bir çocuk değil.Bir yerde çocukların canının sıkılmasına fırsat verin ki kendi başına birşeyler yapmayı öğrensin yazıyordu.
Ne kadar vakit geçirilmeli,her istediğini yapmıyorum da bu kez sanki herşeye hayır diyormuşum gibi geliyor.
Mesela hafta sonları evde ben krep yaparken oda unla oynuyor,yada kahvaltı hazırlamaya yardım ediyor.böyle olunca annemin evinde de herşeye el atmak istiyor.Annem çocuklar unla oynamaz herşeye karışmaz diyor.Kimin yaptığı doğru?
Parka çıkıyoruz,evde saklanmaç,boyama vs yapıyoruz ama canımız sıkılıyor.Sonra tableti alıyor tabletten oyun oynuyor.bu yaşta çocuğu olanlar nasıl kaliteli vakit geçiriyor.ne gibi etkinlikler yapıyor?özellikle kızımın yaşlarında çocuğu olan annelerden bilgi almak istiyorum.İşin içinden çıkamıyorum.
Ona normal bir zamanda anneler babalarin iste cok yorulduğunu ve dinlenmeye ihtiyacalri oldugunu anlatin boyle biraz hikayelestirerek.Annem için bir açıklama yapayım
Annem kızımla ilgilenir oynamayın da demez.çom oynamayın sürekli oynayınca tek başına birşeyler yapamıyor diyor.Unla ve yastıkla oynamasına izin vermemesini yanlış anlamıyorun çünkü sonuçta benimle aynı yaşta değil 55 yaşında kadın ve evinde birsürü işi oluyor.bir tek ben değilim ki kardeşime yemek yapıyor babam var hani evine temizlikçi gelse yada evde yaşayan kimse olmasa birşey diyeceğini sanmıyorum.
Geleyim kendi evimize.akşam eşim kızım ve ben saklambaç oynadık.çok mutluydu,baya da oynadık fakat oyun bitince bize hemen küsüyor.devamlı oynayalım istiyorum.sizler saatlerce mi oynuyorsunuz?
Oyun oynarken iyi ama oyun bitince yüzünü asıp bize küsüyor.
Bir de yatarken ağlıyor ben bebek olmak istiyorum herkes bana bebekken daha çok gülüyordu diyor.ben de biz hala seni seviyoruz sana gülüyoruz sadece bizi üzdüğün zaman kızıyoruz diyorum.
İnan’ın nasıl davranacağımı şaşırdım.yaşı ilerledikçe rahat ederim derken daha bir zorlanmaya başladım sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?