çocuğumla kaliteli zaman geçirme nasıl olucak?

çok teşekkür ederim.yazdıklarınız bana iyi fikir olucak.hafta sonları dışarı çıktığımızda oluyor tabi.hafta içi sıkıntı oluyor ama onuda yoluna koyarız umarım

knex yada Lego markalarının legoları biraz daha pahalı olur ama asıl Lego nasıl oynanır onlarla öğrenirsiniz.
İçinden kitapçıkları çıkar, kitapçıklarda adım adım neyi nasıl yapacağını anlatır ve çocuğunuz yönerge okuma alışkanlığı kazanır. 20-30 parça ile bir sürü seçenek sunar, hatta instagram hesapları falan da vardır, başka neler yapılır oralardan bakarsınız.
El becerisini söylemiyorum bile.
Benim oğlum 3 yaşını bitirdi. Normalde duplo olanlar yaşına uygun. Diğerleri minicik parçalı çünkü. Ama deneme amaçlı iki tane aldım, 15 liraya, orijinal boyut parçalı Lego. Pirinç tanesi kadar parça var öyle söyleyeyim. Bir kaç birlikte yapıştan sonra artık yapabiliyor. Oyunu çocuk bazen ebeveynlerini özlediği için bazen de o donemde geliştirmeye ihtiyacı olan yetenekleri için ister.
Belki şu an çocuğunuzun alıcıları çok açıktır :)
Tam zamanıdır bir şeyler öğrenmenin.
Böyle düşünürseniz size de biraz daha anlamlı gelebilir.

Şermin Çarkacı kitabın ismi sanırım çocuğunla kaliteli zaman geçirme rehberi tarzı bir şeydi ayrıca sosyal medya hesaplarından falan etkinlikler falan paylaşıyor bir bakın isterseniz. Bu arada tamam çocuklarımız kendi başlarına oyunda oynamali ama tüm gece bırakıyım kendi kendine oynasın olmaz sizinle sosyalleşmeye paylaşmaya ihtiyacı var. Bence oynamayın alışır kötü bir tabir.

bende çalışan bir anneyim benim oglum henüz 2 yaşında ama yazmak istedim bende bu konuda çok bocaladım zamanında
hele ki internette bebekleri ile sürekli etkinlik yapan onlara birşeyler öğreten didik didik herşeye dikkat eden anneler vardı
hep kendimi sorgulardım ne kadar yetersiz ve ilgisizim diye. bu durumdan biraz kendimi kurtardım çok şükür.
öncelikle sakın kendinizi suçlamayın, cocuguma vakit ayıramıyorum, ilgilenemiyorum verimli zaman geçiremiyorum vs. bunları atın bir kenara..
çocukla ilgilenmek sadece etkinlik yapmak, hamur oynamak, boya yapmak vs değil zaten belli bir yaşa gelince kreş olsun ana okulu olsun yapılacak bunlar.. birşeyler bence günümüzde gerçekten çok abartılıyor ve cocuklar doyumsuz oluyor.
gelelim bize hafta içi 5 de evimde oluyorum sanslıyız yemeğimizi bakıcımız yapıyor
babamız gelene kadar 7 ' e kadar parkta oynuyoruz arkadaş buluyor onlarla oynuyor ben sadece izliyorum
sonra eve geçiriyoruz yemek faslı vs.. saat 8 30 9 oluyor
1 saati mutlaka oglumuza ayırıyoruz hergün etkinlik vs yapmıyoruz zaten mesela dün kamyonlarını sürdük balkonda salıncağında sallandı kışlık bezelye almıştık birlikte ayıkladık =)
her ev işine onu da dahil ediyorum mesela o gün akşam camasır mı sermem gerekiyor oda bana maldal uzatıyor
bulasıkları yerleştirirken kasık catal vs onları oglum ayırarak yerleştiriyor çok hoşuna gidiyor.
bazen kurabiye yapıyorum yumurtasını fırça ile o sürüyor mesela.. işim olduğu gün mutlaka onu da dahil ediyoruz
bazen biraz mola veriyorum kendi haline bırakıyorum kendi kendine oyalanıyor.. çok üzerine düşmüyorum kendi halinde oynamasıda gerekli bence tv hiç izlemiyor artık eğer o gün çok huysuzsa yatmadan evvel benim seçtiğim bir çizgi film izliyor yarım saat kadar..
cumartesi ben evdeyim babamız çalışıyor o gün temizlik yapıyoruz
eline veriyorum bir bez oglum toz alıyor =) motoru ile peşimde dolanıyor vileda ile yerleri siliyor vs .
pazar gününe hiç bir iş bırakmıyorum doyasıya geziyorz park bahçe balık tutma yemek yeme piknik vs.. çok iyi geliyor
bakıcımız da gündüzleri aktivite yaptırıyor ama sürekli değil ev işlerine hep dahil ediyor ona
mesela hamur açacaksa oglumada veriyor bir beze ve oklava gibi gibi.. böylece günler bitiyor
kışın sıkıntılı ama yazın daha iyi artık havalar ısındı haftada 3 kere felan aksamları yürüyüş yapıyoruz
bir dondurma mısır yiyip geliyoruz çok iyi geliyor..
ev işlerini hep ikinci plana atın herşey düzenli olacak diye kendinizi şartlandırmayın lütfen..
sürekl iverim li zaman geçireceğim diye de kendinizi kasmayın..
sizin sevginiz bile ona yeter bir gülümsemeniz kucaklamanız.
onunla konuşun biraz sizinle birazda kendi başına oynaması gerektiğini anlatın anaokulna gidiyordur muhtemelen
orda bütün aktiviteleri yapıyordur..
biz etkinlikten çok şarkı söylüyoruz dans ediyoruz saklambaç oynuyoruz evin içerisinde
itiraf edeyim bende aslında oyun oynamaktan birşeyleryaptırmakdan çok sıkılıyorum bunalıyorum ama yapacak birşey yok canm annelik kolay değil eş desteği de çok önemli mutlaka eşler birbirine yardımcı olmalı

Annenize soyleyecek soz bulamadim, oyun cocuguyla oyun oynanir, karsilikli kahve icip dedikodu yapacak degilsiniz ya...
Biz birlikte resim yapiyoruz, uno, monopoly, satranc gibi kutu oyunlari oynuyoruz, cocuk filmleri izliyoruz, bebekleri konusturuyoruz, kitap okuyoruz, zaten gunde birlikte gecirdigimiz sure 3-4 saat onun da yarisi yemek ve banyo vs ile geciyor, kalan zamanda full onunlayiz.
Su an kizim ananeyle yazlikta, oyle bir bosluktayim ki... Yaninizda oldugu her anin tadıni cikarin lutfen, guzel hatiralari kalacak bugunlerden geriye.

Ben ıstıyorum lutfen:) paylaşır mısınız

İşte asıl sorun.. Başkasının evı..
Bılıyor musunuz.. Oglum neredeyse ana okuluna gıdene kadar kimseye göturmedım dıyebılırım. Cunku herkes cocuk dilinden bagından anlamıyor.. Yok efendım ortada vs duran bır seye tutulmayacagını bilmeli ... Cocuk ıkı koşsun yerinde durmuyor vs..
O kadar cahılızkı yazık cocuklara..

Oyuncu anne var inst. yada Facebook’ta onu takip edebilirsiniz acayip yaratıcı oyunlar buluyor 3 çocuğu ile o da çalışıyor. Mesela tuzdan kar yapıyor leğenin içine falan, yada yere mavi çarşaf serip mayolarını giyip tatil yapıyorlar. Çarşaflardan çadır kurup fenerle içine girip hikaye okuyorlar bahcedeki kaydırmakta hortumla su tutup altına şişme havuz koyup su kaydırağı yapıyorlar falan

Cocugun en büyük öğretmeni, terapisi oyundur. En yakını da siz ve babası. Mutlaka oynayın. Tek başına oynanmasının nedeni sizle oynaması değildir. Ayrıca elbette çocuk her şeyi keşfetmek isteyecek. Anneniz cağın baya gerisinde kalmış. Sizin için üzüldüm çünkü büyük ihtimal sizi de böyle büyüttü. Bir de bunun kucağa alma alışır, emzirme o kadar alışır versiyonları vardır. Kaliteli zamana gelince, tiyatroya gidin. Parklarda oynayın. Bol bol kitap okuyun. Resimli kitaplara birlikte hikaye uydurun. Oyun gruplarına götürün. Evcilik oynayın mutlaka. Spor yapın.

cocuk okula gitmiyor mu? ne demek cocukla oyun oynanmaz alisir. hayatimda boyle sacma sey duymadim. cocuk oyunla buyur. ki cocugun 6 yasinda kose minderi degil. sen mutfakta oyalanirken o da kendince bisiler yapacak tabi ki.

Annem için bir açıklama yapayım
Annem kızımla ilgilenir oynamayın da demez.çom oynamayın sürekli oynayınca tek başına birşeyler yapamıyor diyor.Unla ve yastıkla oynamasına izin vermemesini yanlış anlamıyorun çünkü sonuçta benimle aynı yaşta değil 55 yaşında kadın ve evinde birsürü işi oluyor.bir tek ben değilim ki kardeşime yemek yapıyor babam var hani evine temizlikçi gelse yada evde yaşayan kimse olmasa birşey diyeceğini sanmıyorum.
Geleyim kendi evimize.akşam eşim kızım ve ben saklambaç oynadık.çok mutluydu,baya da oynadık fakat oyun bitince bize hemen küsüyor.devamlı oynayalım istiyorum.sizler saatlerce mi oynuyorsunuz?
Oyun oynarken iyi ama oyun bitince yüzünü asıp bize küsüyor.
Bir de yatarken ağlıyor ben bebek olmak istiyorum herkes bana bebekken daha çok gülüyordu diyor.ben de biz hala seni seviyoruz sana gülüyoruz sadece bizi üzdüğün zaman kızıyoruz diyorum.
İnan’ın nasıl davranacağımı şaşırdım.yaşı ilerledikçe rahat ederim derken daha bir zorlanmaya başladım sanki

6 yasindaki cocuk neden una ellemesin ki? Valla kek bile yapar. Benim oglum 2 yasinda bisey yapacağım zaman tezgaha oturur yumurtayi kirar unu katar. Cezveye kahveyi o atar sutunu o doldurur. Yani sicak olup tehlike yaratmayacak herseyi yapar ve gayet de keyifli zaman geciririz.

Ona normal bir zamanda anneler babalarin iste cok yorulduğunu ve dinlenmeye ihtiyacalri oldugunu anlatin boyle biraz hikayelestirerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…