aşırı derece oynadığım,evin bütün işini bırakıp kızımla oynadığım zamanlarda oldu.hafta içi zaten istesem de ayıramıyorum çünkü erken yatıyor,ancak 1 saat olabiliyor.hafta sonu hep oynamaya çalışıyorum ama ona yetmiyor.hep daha fazlasını istiyor.benim işim olduğu zaman ev işi yaparken tableti alıyor.istiyorum ki benim işim olduğunda oda odasında birşeyler yapabilsin
Kendiniz zamanlamayı belirleyin,
Örneğin haftaiçi o 1 saat o çocuğun gerçekten hakkı. Ve o 1 saat arada derede iş yaparken değil, oturup, sadece ona ayırdığınız vakit olmalı.
24 saatte 1 saat çünkü.
Haftasonu 1 günü ev işlerine ayırdığınızı varsayarak söylüyorum,
Baba alsın, 2-3 saat dışarı çıksınlar. Dışarı aktiviteleri için yazdım bir şey bir önceki mesaja bakın. Yada baba kendine uygun şeyler yapsın.
Siz de o sırada ev işlerinizi yapın. Sonra eve geldiklerinde artık çocuğun kendi başına vakit geçirme zamanı, eşiniz size yardım etsin, o gün ev işleri bitikten sonra siz yine 1 saat vakit ayırın.
Pazar günü de aile gunünüz olsun, yine mümkünsek açık hava aktivitesi planlayın, belki arkadaşlarınızla onların çocuklarıyla vs plan yaparsanız hepinize iyi gelir.
Evet bazı çocuklar annesinin peşinde çamaşır katlanmaktan hoşlanıyor, anne çamaşır asarken mandallarla falan oynuyor ama her çocuk aynı değil.
Benim oğlum ben çamaşır asarken mandallarla oynamayı seviyor, mutfakta bulaşık makinası boşaltmayı seviyor, ama ütü yapacak olmamdan nefret ediyor :) o şırada yaşı daha küçük olduğu için şöyle bir çözüm buldum, karşılıklı tekerleme söylüyoruz, masal uyduruyoruz, şarkı bilmece yarışması falan yapıyoruz.
Biraz onun dediği biraz sizin dediğiniz arayı bulacağınızı düşünüyorum. :)