• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğumla kaliteli zaman geçirme nasıl olucak?

evet ama oynayacağı arkadaşı yok.kardeş istiyorum canım sıkılıyor diyor.sırf bunun için çocuk yapmayı bile düşünmeye başladım.dışarıda bisiklet kullanıyor.
Gün içerisinde kaç saat oynuyorsunuz mesela?Ölçüden kastınız ne?

Kusura bakmayin ama bu cocukla henpz kaliteli zaman geciremezken kardesi ne diye yapacaksiniz. O cocuk da ilgi isteyecek sonucta. Gözde Erdogan in yeni kitaplari var "Hayat oyunla baslar" diye. Onu bir okuyun. Fikirler bulursunuz

Çocuk tek oynayamaz ki. Ya arkadaş ya kardeş ya da büyük biriyle oynayacak .konuşacak edecek.siz işteyken kreşte arkadaşla oynar. Gün boyu siz görmediğiniz için çocuğunuza çok görmeyin.illa oyuncaklarla değil dediginiz gibi yemek yaparken temizlik yaparken onu dahil edin .sizinle birşeyler yaptığı için hoşuna gider.
Çok yorgunsaniz yere yorgan atın sarılın yatın. O oyuncağını alır eline size birşeyler anlatır.. Anneniz konusunda da sonrasında toplama temizlik gerektiren şeyler onu yorabilir oyuzden onun evindeyse onun kuralına uyun kızınızda alışsın.
Kardeş olunca 1 2 sene yoğun ilgi ister . Ama suanki derdinizden kurtarır sizi :) kardeş her zaman yanında arkadaş olur .Sonra da gelsin kardeş kavgaları dert bitmiyor:;)))

Cocugunuzla oynayabildiginiz kadar oynayin. Zaten sadece hafta ici birkac saat ve hafta sonunuz var. Ayrica 6 yasindaki bir cocuk farkli insanlarin farkli kurallari ve beklentileri olabilecegini idrak edebilir. Bizim evimizde yemek yapabilirsin, ama anneannen bundan hoslanmiyorsa onun evinde yapma; ben seninle oyun oynarim, ama anneannen yasli, yoruluyor, onun evindeyken kendi basina oynamali/okumalisin derseniz cocugunuz bunu anlar.

Sürekli oynamıyorsunuz ki alışsın, çocuğun da sosyalleşmeye ihtiyacı var.
Annem bir ara çocuk bakıyordu, tv hiç izletmezdi. Evde zaruri iş yapacaksa da çocukla beraber yapardı. Mesela çamaşır katlayacaksa çorapların eşlerini buldururdu, hamur açıyorsa ona da bir hamur verir oynatırdı. Sonra sayılar, tekerlemeler, şarkıyla dans derken biraz da parka çıkartırdı bu şekilde bayağı oyalardı.
Ne kadar guzel bilincli bır anneannesi varmış.. Tebrıkler

Ne kadar guzel bilincli bır anneannesi varmış.. Tebrıkler
Anneanne degil, komsumuzun cocuguydu:) ama bilincliymis evet, komsunun getirdigi yemekleri de begenmezdi. Sehriye corbasi getirirdi komsu, boyle salcali yagli seyler ogun olarak yedirilmez diye karisik sebze corbasi falan yapardi yagsiz tuzsuz.

6 yaşında kızım var.ben de eşimde çalışıyoruz ve 6 da çıkıyoruz.yemek yedikten sonra ikimizde çok yorgun oluyoruz kızımızla oyalanıcak vakit bulamıyoruz.hafta sonu evde ne yapıcağımızı bilmiyoruz,çok canımız sıkılıyor.sürekli bizimle oynamak istiyor kendi başına oynamıyor.Annem çok fazla oynamayın alışıyor ve kendi başına oynamıyor diyor.Bende çalıştığımız için vakit geçirmek istiyorum ama gerçekten de tek başına oynayan bir çocuk değil.Bir yerde çocukların canının sıkılmasına fırsat verin ki kendi başına birşeyler yapmayı öğrensin yazıyordu.
Ne kadar vakit geçirilmeli,her istediğini yapmıyorum da bu kez sanki herşeye hayır diyormuşum gibi geliyor.
Mesela hafta sonları evde ben krep yaparken oda unla oynuyor,yada kahvaltı hazırlamaya yardım ediyor.böyle olunca annemin evinde de herşeye el atmak istiyor.Annem çocuklar unla oynamaz herşeye karışmaz diyor.Kimin yaptığı doğru?
Parka çıkıyoruz,evde saklanmaç,boyama vs yapıyoruz ama canımız sıkılıyor.Sonra tableti alıyor tabletten oyun oynuyor.bu yaşta çocuğu olanlar nasıl kaliteli vakit geçiriyor.ne gibi etkinlikler yapıyor?özellikle kızımın yaşlarında çocuğu olan annelerden bilgi almak istiyorum.İşin içinden çıkamıyorum.
Yazik ya...anneniz rahat bakmak icin elinden geleni yapmis. Cocuk sizi ozluyor ve oynamak istiyor. 5 6 yil sonra zaten kendi kendinE ait bir dunya kuracak... siz ilasamauacaksiniz ve iste ozaman pisman olscaksiniz...

Ya hava guzelbpaeka cikin bi suru etkinlik var boyama hamur vs beraber yapin. Bir haftasonum var cocukla mi harcicam diyorsaniz da bi zahmet yapmasaydiniz.

Merhabalar :) bir okul öncesi öğretmeni olarak naçizane birkaç öneride bulunmak isterim. Oyun çocuklar için birincil ihtiyaçlardan biridir çocuk çünkü kurduğu oyunda hissetmeye, öğrenmeye, eğlenmeye başlar. Çocukla kaliteli vakit geçirmek için illaki öğretici faaliyet yapmanıza gerek yok. Örneğin siz bulaşıkları toplarken ona da masa silme görevi verebilirsiniz bu arada da günün nasıl geçtiği hakkında sohbet edersiniz.
Mesela en basiti gündüz kim ilgileniyorsa onla birlikte okuması için bir kitap verin, akşam siz çayınızı içerken o da gündüz okuduğu kitabı resimlerine bakarak size anlatsın. Ya da uykudan önce Uzanın yatağınıza herkes şuandan itibaren sabaha kadar neler yaptığını düşünecek diye bir hafıza oyunu oynayıp günü sonlandırabilirsiniz. Eğer çocuğunuz gündüz yorucu ve enerjisini atıcı faaliyetler yapıp rahatlıyorsa anlattığım gibi dinlendirici etkinlikler hoşuna gidecektir. Uzun olmasın diye yazmadım ama isterseniz mesajlarda başka etkinlik fikirleri paylaşabilirim.

Gidiyor.zaten biz işten geldikten sonra oynamak istiyor.şimdi yaz tatili annemde canı sıkılıyor zaten.evde ne oynayacağımı ve kaç saat oynayacağımı bilmiyorum.çok aşırıya kaçmak istemiyorum tek başına oynamaya alışsın diye
İyi de hiç vakit geçirmemeye çalışıyorsunuz hangi aşırıdan bahsediyorsunuz? Günde 1-2 saat çocuğunuzla vakit geçirmek aşırı değil. Zaten kendi başına butun gün.

İyi de hiç vakit geçirmemeye çalışıyorsunuz hangi aşırıdan bahsediyorsunuz? Günde 1-2 saat çocuğunuzla vakit geçirmek aşırı değil. Zaten kendi başına butun gün.
aşırı derece oynadığım,evin bütün işini bırakıp kızımla oynadığım zamanlarda oldu.hafta içi zaten istesem de ayıramıyorum çünkü erken yatıyor,ancak 1 saat olabiliyor.hafta sonu hep oynamaya çalışıyorum ama ona yetmiyor.hep daha fazlasını istiyor.benim işim olduğu zaman ev işi yaparken tableti alıyor.istiyorum ki benim işim olduğunda oda odasında birşeyler yapabilsin

Merhabalar :) bir okul öncesi öğretmeni olarak naçizane birkaç öneride bulunmak isterim. Oyun çocuklar için birincil ihtiyaçlardan biridir çocuk çünkü kurduğu oyunda hissetmeye, öğrenmeye, eğlenmeye başlar. Çocukla kaliteli vakit geçirmek için illaki öğretici faaliyet yapmanıza gerek yok. Örneğin siz bulaşıkları toplarken ona da masa silme görevi verebilirsiniz bu arada da günün nasıl geçtiği hakkında sohbet edersiniz.
Mesela en basiti gündüz kim ilgileniyorsa onla birlikte okuması için bir kitap verin, akşam siz çayınızı içerken o da gündüz okuduğu kitabı resimlerine bakarak size anlatsın. Ya da uykudan önce Uzanın yatağınıza herkes şuandan itibaren sabaha kadar neler yaptığını düşünecek diye bir hafıza oyunu oynayıp günü sonlandırabilirsiniz. Eğer çocuğunuz gündüz yorucu ve enerjisini atıcı faaliyetler yapıp rahatlıyorsa anlattığım gibi dinlendirici etkinlikler hoşuna gidecektir. Uzun olmasın diye yazmadım ama isterseniz mesajlarda başka etkinlik fikirleri paylaşabilirim.
evde iş yaparken mesela krep yaparken ona yaptırıyorum yumurtayı kırıyor,sütü koyuyor karıştırıyor,toz alırken onada bez veriyorum oda siliyor,hikaye okuyoruz boyama yapıyoruz,saklambaç oynuyoruz,parka çıkıyoruz ama yetmiyor.hep daha fazlasını istiyor.bütün gün oynayalım istiyor.
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.daha farklı etkinlikler için mesaj atarsanız sevinirim.

Cocugunuzla oynayabildiginiz kadar oynayin. Zaten sadece hafta ici birkac saat ve hafta sonunuz var. Ayrica 6 yasindaki bir cocuk farkli insanlarin farkli kurallari ve beklentileri olabilecegini idrak edebilir. Bizim evimizde yemek yapabilirsin, ama anneannen bundan hoslanmiyorsa onun evinde yapma; ben seninle oyun oynarim, ama anneannen yasli, yoruluyor, onun evindeyken kendi basina oynamali/okumalisin derseniz cocugunuz bunu anlar.
diyorum zaten.anneannen evi toplayamıyor başka işleri de oluyor,onu üzme dağınıklıklarını topla kızım diyorum tamam diyor ama bazı günler çok üzüyor.Kendi evimde istediği gibi davranabilir sıkıntı yok,ama annemin yada başkasının evinde yaramazlık yapması hoşuma gitmiyor.

Ya hava guzelbpaeka cikin bi suru etkinlik var boyama hamur vs beraber yapin. Bir haftasonum var cocukla mi harcicam diyorsaniz da bi zahmet yapmasaydiniz.
öyle dediğimi nerden çıkardınız?
Daha fazla etkinlik yapmak ve çocuğumla daha kaliteli vakit geçirmek için buraya konu açtım zaten

Instagram’da Şule Alkış ve akademisyenanne’nin paylaşımlarına bakabilirsin. İkiside çok faydalı paylaşımlar yapıyor

lütfen kızınızı kreşe gönderin. Annenize asla laf söylemiyorum ama annenizle büyümesin. Anneniz kızınızı kısıtlıyor gibi geldi bana.
Çocuğum okula gidiyor ama şu an yaz tatilinde.Aslında anneme bazen hak veriyorum kaç yaşında ve evde işi bitmiyor kardeşime de yemek hazırlıyor hergün ev işi desen bitmiyor.
orda yastıkları dağıtma,koltuk üzerine çıkma gibi durumları oluyor annemde bunları yapmasını istemiyor.annemin evi olduğu için birşey demiyorum ama 6 yaşındaki çocuğun koltuk üzerine çıkması benim de hoşuma gitmiyor.orta yolunu bulmak istiyorum

Jenga, puzzle, Lego kurtarıcı oluyor genelde hele yorgun zamanlarda.
Çalışıyorsunuz diye çocuğunuza haftaiçi ayırdığınız 1 saati çok görmeyin.
Evet arkadaşlarıyla oynayacak çağ ama zaten günde 3 saat kadar gördüğü ebeveynlerini özlüyor ve birlikte 1 saat hakkı.
Eğer kitap okumayı seviyorsa birlikte kitap okuyun, o kitabı drama gibi canlandırın.
Bir gün çayın yanına birlikte kurabiye yapın.
Bir gün dışarıya dondurma yemeye çıkın, akşam yürüyüşü yapın.
Haftasonu açık hava aktivitelerini tercih edin. Yada çocuğun ilgisini çekecek müzeleri.
İstanbul’da iseniz, park, bahçe, sahilde piknik
Oyuncak müzesi
Kadir has müzesi
İtfaiye müzesi
Akvaryumlar,
Legoland
Gibi yığınla yer var çocukların bayıldığı, değilseniz bulunduğunuz şehrin doğal güzelliklerini keşfetmeye çıkabilirsiniz.
Piknik için çok yormayın, fırından 1 er simit salatalık domates peynir meyvesuyu tamamdır.
Serin örtünüzü yayılın.
Çocuğunuz da etraftan taş yaprak falan toplasın.
Bir büyüteç alın etrafı incelesin. İncelediği şeylerin resmini çizsin
Bence çok görmeyin çocuğa böyle zamanları. Sıkılsın denilen zamanı zaten anneanne ile geçiriyor. Sizin onunla geçirmeniz gereken zaman kaliteli zaman...
puzzle, Lego çok sevdiği oyunlar.ben de vakit ayırmak istiyorum ama ne oyunlar oynayacağım bilmiyorum işte sıkıntı burda.Hadi oyun oynayalım diyorum boyama yapıyoruz sıkılıyor,saklambaç oynuyoruz sıkılıyor,puzzle yapıyoruz sıkılıyor.hep başka oyunlar istiyor daha fazla istiyor.börek yapıyorum yardıma geliyor çamaşır dürerken kendi kıyafetlerini odasına götürüyor,toz alırken yardım ediyor ama ev işlerini oyundan saymıyor.ben oynamaya da razıyım da bu sefer kendi başına olunca başlıyor canım sıkıldı canım sıkıldı demeye

aşırı derece oynadığım,evin bütün işini bırakıp kızımla oynadığım zamanlarda oldu.hafta içi zaten istesem de ayıramıyorum çünkü erken yatıyor,ancak 1 saat olabiliyor.hafta sonu hep oynamaya çalışıyorum ama ona yetmiyor.hep daha fazlasını istiyor.benim işim olduğu zaman ev işi yaparken tableti alıyor.istiyorum ki benim işim olduğunda oda odasında birşeyler yapabilsin

Kendiniz zamanlamayı belirleyin,
Örneğin haftaiçi o 1 saat o çocuğun gerçekten hakkı. Ve o 1 saat arada derede iş yaparken değil, oturup, sadece ona ayırdığınız vakit olmalı.
24 saatte 1 saat çünkü.
Haftasonu 1 günü ev işlerine ayırdığınızı varsayarak söylüyorum,
Baba alsın, 2-3 saat dışarı çıksınlar. Dışarı aktiviteleri için yazdım bir şey bir önceki mesaja bakın. Yada baba kendine uygun şeyler yapsın.
Siz de o sırada ev işlerinizi yapın. Sonra eve geldiklerinde artık çocuğun kendi başına vakit geçirme zamanı, eşiniz size yardım etsin, o gün ev işleri bitikten sonra siz yine 1 saat vakit ayırın.
Pazar günü de aile gunünüz olsun, yine mümkünsek açık hava aktivitesi planlayın, belki arkadaşlarınızla onların çocuklarıyla vs plan yaparsanız hepinize iyi gelir.

Evet bazı çocuklar annesinin peşinde çamaşır katlanmaktan hoşlanıyor, anne çamaşır asarken mandallarla falan oynuyor ama her çocuk aynı değil.
Benim oğlum ben çamaşır asarken mandallarla oynamayı seviyor, mutfakta bulaşık makinası boşaltmayı seviyor, ama ütü yapacak olmamdan nefret ediyor :) o şırada yaşı daha küçük olduğu için şöyle bir çözüm buldum, karşılıklı tekerleme söylüyoruz, masal uyduruyoruz, şarkı bilmece yarışması falan yapıyoruz.
Biraz onun dediği biraz sizin dediğiniz arayı bulacağınızı düşünüyorum. :)

Sürekli oynamıyorsunuz ki alışsın, çocuğun da sosyalleşmeye ihtiyacı var.
Annem bir ara çocuk bakıyordu, tv hiç izletmezdi. Evde zaruri iş yapacaksa da çocukla beraber yapardı. Mesela çamaşır katlayacaksa çorapların eşlerini buldururdu, hamur açıyorsa ona da bir hamur verir oynatırdı. Sonra sayılar, tekerlemeler, şarkıyla dans derken biraz da parka çıkartırdı bu şekilde bayağı oyalardı.
benim annemde elinden geldiği kadar vakit ayırıyor.börek yaparken yada temizlik yaparken yardım ediyor,hikaye okuyor,kızımla konuşuyor,parka çıkarmaya çalışıyor.hatta yeri geliyor benden daha sabırlı davranıyor ama kızım çok hareketli ona yetişemiyor birşeyde diyemiyorum.evinin işi oluyor başka işleri oluyor.oda diyor ki biraz kendi kendine oynamayı öğrensin.koltuk üstlerine çıkmasın yastıklarla oynamasın.her istediğine evet dersek başa çıkamayız diyor.

evde iş yaparken mesela krep yaparken ona yaptırıyorum yumurtayı kırıyor,sütü koyuyor karıştırıyor,toz alırken onada bez veriyorum oda siliyor,hikaye okuyoruz boyama yapıyoruz,saklambaç oynuyoruz,parka çıkıyoruz ama yetmiyor.hep daha fazlasını istiyor.bütün gün oynayalım istiyor.
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.daha farklı etkinlikler için mesaj atarsanız sevinirim.
En kısa zamanda size dönüş yapacağım, şimdi okula gidiyorum. Rica ederim ben yazdıklarınızdan sanki hiç ilgilenmiyormuşsunuz gibi anladım da o yüzden basit önerilerde bulundum. Düzenleseniz daha anlaşılır olabilir derdiniz aksi taktirde topa tutulursunuz burda :)

Back