• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğumla kaliteli zaman geçirme nasıl olucak?

sevimlikelebek80

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2018
122
38
13
45
6 yaşında kızım var.ben de eşimde çalışıyoruz ve 6 da çıkıyoruz.yemek yedikten sonra ikimizde çok yorgun oluyoruz kızımızla oyalanıcak vakit bulamıyoruz.hafta sonu evde ne yapıcağımızı bilmiyoruz,çok canımız sıkılıyor.sürekli bizimle oynamak istiyor kendi başına oynamıyor.Annem çok fazla oynamayın alışıyor ve kendi başına oynamıyor diyor.Bende çalıştığımız için vakit geçirmek istiyorum ama gerçekten de tek başına oynayan bir çocuk değil.Bir yerde çocukların canının sıkılmasına fırsat verin ki kendi başına birşeyler yapmayı öğrensin yazıyordu.
Ne kadar vakit geçirilmeli,her istediğini yapmıyorum da bu kez sanki herşeye hayır diyormuşum gibi geliyor.
Mesela hafta sonları evde ben krep yaparken oda unla oynuyor,yada kahvaltı hazırlamaya yardım ediyor.böyle olunca annemin evinde de herşeye el atmak istiyor.Annem çocuklar unla oynamaz herşeye karışmaz diyor.Kimin yaptığı doğru?
Parka çıkıyoruz,evde saklanmaç,boyama vs yapıyoruz ama canımız sıkılıyor.Sonra tableti alıyor tabletten oyun oynuyor.bu yaşta çocuğu olanlar nasıl kaliteli vakit geçiriyor.ne gibi etkinlikler yapıyor?özellikle kızımın yaşlarında çocuğu olan annelerden bilgi almak istiyorum.İşin içinden çıkamıyorum.

“Fazla oynamayın alışıyor” da nedir?
Neyse şimdi benimki de oyun istiyor çıkıyorum ama gece gelip uzun uzun yazarım bu konuya.
Niye yaptık bu çocukları akşam işten gelicez ayak üstü atıştırıp sonra çocuğumuzun kişisel gelişimine destek olan oyunlar oynayacağız. Sıkılmayacağız, yorulmayacağız annesi
:KK15:

Çocuk unla da oynar, çamurla da oynar.
Ailesiyle oyun oyun oynayan çocuk mutlu çocuk olur.
O canı sıkılsın, kendi oynasın olayı siz yeterince ilgilendikten sonra olur.
anlıyorum ama işten geldikten sonra 1 saat eşimle ben çok yorgun oluyoruz ama yine de oynamaya çalışıyoruz.kızım zaten erken uyuyor.oynarken de ne oynayacağımızı bilmiyoruz.boyama yapıyoruz,saklambaç oynuyoruz,evcilik oynuyoruz.sonra sıkılıyoruz.ne yapabiliriz?millet nasıl yapıyor?nasıl oyalanıyor.özellikle çalışan anneler?öğrenmek istiyorum.

Çocuğunuzun yaşı itibariyle ebeveynlerinden çok arkadaşları ile zaman geçirmesi daha uygun olur .Sizi gün boyu görmediği için oynamak isteyebilir ama ben bunun da bir ölçüsü olması gerektiğini düşünüyorum yani çocuklara ,herşeyi sonsuz şekilde sunmak bana doğru gelmiyor .Biraz sizinle oynar biraz da kendi başına bir şeyler yapması sağlanabilir bunu da konuşarak yapabilirsiniz sanırım .
Bisiklet ya da paten çok güzel zaman geçiriyor dışarısı için çok uygun
Evde ise akıl oyunları oynayabilirsiniz ama dediğim gibi belli bir ölçüde olmasi gerektiğini düşünüyorum ya da arkadaşları ile buluşup zaman geçirilebilir.
4 yaşında oğlum var en baştan beri gelişimi için fazla bir oyun oynamışlığım olmadı ,ben bir oynadiysam ikinci ve üçüncüyü kendi başına oyun kurarak zamanını geçirdi .Dışarıda ise bisiklet kullanıyoruz saatlerce :)

“Fazla oynamayın alışıyor” da nedir?
Neyse şimdi benimki de oyun istiyor çıkıyorum ama gece gelip uzun uzun yazarım bu konuya.
Niye yaptık bu çocukları akşam işten gelicez ayak üstü atıştırıp sonra çocuğumuzun kişisel gelişimine destek olan oyunlar oynayacağız. Sıkılmayacağız, yorulmayacağız annesi
:KK15:
çok oynayınca tek başına oyun oynamıyor,yanında birini istiyor huysuzlanıyor demek istiyor.çocuklar unla oynamaz diyor.nasıl oyunlar mesela?

Çocuğunuzun yaşı itibariyle ebeveynlerinden çok arkadaşları ile zaman geçirmesi daha uygun olur .Sizi gün boyu görmediği için oynamak isteyebilir ama ben bunun da bir ölçüsü olması gerektiğini düşünüyorum yani çocuklara ,herşeyi sonsuz şekilde sunmak bana doğru gelmiyor .Biraz sizinle oynar biraz da kendi başına bir şeyler yapması sağlanabilir bunu da konuşarak yapabilirsiniz sanırım .
Bisiklet ya da paten çok güzel zaman geçiriyor dışarısı için çok uygun
Evde ise akıl oyunları oynayabilirsiniz ama dediğim gibi belli bir ölçüde olmasi gerektiğini düşünüyorum ya da arkadaşları ile buluşup zaman geçirilebilir.
4 yaşında oğlum var en baştan beri gelişimi için fazla bir oyun oynamışlığım olmadı ,ben bir oynadiysam ikinci ve üçüncüyü kendi başına oyun kurarak zamanını geçirdi .Dışarıda ise bisiklet kullanıyoruz saatlerce :)
evet ama oynayacağı arkadaşı yok.kardeş istiyorum canım sıkılıyor diyor.sırf bunun için çocuk yapmayı bile düşünmeye başladım.dışarıda bisiklet kullanıyor.
Gün içerisinde kaç saat oynuyorsunuz mesela?Ölçüden kastınız ne?

anlıyorum ama işten geldikten sonra 1 saat eşimle ben çok yorgun oluyoruz ama yine de oynamaya çalışıyoruz.kızım zaten erken uyuyor.oynarken de ne oynayacağımızı bilmiyoruz.boyama yapıyoruz,saklambaç oynuyoruz,evcilik oynuyoruz.sonra sıkılıyoruz.ne yapabiliriz?millet nasıl yapıyor?nasıl oyalanıyor.özellikle çalışan anneler?öğrenmek istiyorum.
Kızınız anaokuluna yada okula gitmiyormu
Aktivite kitaplarıyla zaman geçirebilirsiniz taklitçilik oynayabilirsiniz müziği açıp dans edersiniz körebe oynayabilirsiniz kitap okuma saati yaparsınız

Jenga, puzzle, Lego kurtarıcı oluyor genelde hele yorgun zamanlarda.
Çalışıyorsunuz diye çocuğunuza haftaiçi ayırdığınız 1 saati çok görmeyin.
Evet arkadaşlarıyla oynayacak çağ ama zaten günde 3 saat kadar gördüğü ebeveynlerini özlüyor ve birlikte 1 saat hakkı.
Eğer kitap okumayı seviyorsa birlikte kitap okuyun, o kitabı drama gibi canlandırın.
Bir gün çayın yanına birlikte kurabiye yapın.
Bir gün dışarıya dondurma yemeye çıkın, akşam yürüyüşü yapın.
Haftasonu açık hava aktivitelerini tercih edin. Yada çocuğun ilgisini çekecek müzeleri.
İstanbul’da iseniz, park, bahçe, sahilde piknik
Oyuncak müzesi
Kadir has müzesi
İtfaiye müzesi
Akvaryumlar,
Legoland
Gibi yığınla yer var çocukların bayıldığı, değilseniz bulunduğunuz şehrin doğal güzelliklerini keşfetmeye çıkabilirsiniz.
Piknik için çok yormayın, fırından 1 er simit salatalık domates peynir meyvesuyu tamamdır.
Serin örtünüzü yayılın.
Çocuğunuz da etraftan taş yaprak falan toplasın.
Bir büyüteç alın etrafı incelesin. İncelediği şeylerin resmini çizsin
Bence çok görmeyin çocuğa böyle zamanları. Sıkılsın denilen zamanı zaten anneanne ile geçiriyor. Sizin onunla geçirmeniz gereken zaman kaliteli zaman...

Sürekli oynamıyorsunuz ki alışsın, çocuğun da sosyalleşmeye ihtiyacı var.
Annem bir ara çocuk bakıyordu, tv hiç izletmezdi. Evde zaruri iş yapacaksa da çocukla beraber yapardı. Mesela çamaşır katlayacaksa çorapların eşlerini buldururdu, hamur açıyorsa ona da bir hamur verir oynatırdı. Sonra sayılar, tekerlemeler, şarkıyla dans derken biraz da parka çıkartırdı bu şekilde bayağı oyalardı.

Kızınız anaokuluna yada okula gitmiyormu
Aktivite kitaplarıyla zaman geçirebilirsiniz taklitçilik oynayabilirsiniz müziği açıp dans edersiniz körebe oynayabilirsiniz kitap okuma saati yaparsınız
Gidiyor.zaten biz işten geldikten sonra oynamak istiyor.şimdi yaz tatili annemde canı sıkılıyor zaten.evde ne oynayacağımı ve kaç saat oynayacağımı bilmiyorum.çok aşırıya kaçmak istemiyorum tek başına oynamaya alışsın diye

Onunla sohbet etmek,beraber sarki soylemek,onu gozlerinn icine bakip dikkatle dinlemek,sarilmak ... her zaman illaki etkinlk yapacaksnz die bise yok ki bunlari yapabilmekte yeter bazi gunler.tek basina oynamiyor bence size doymuyor o yzdn siz bi 15 dk ona oyun kursaniz devami gelir eminim.mesela biz.saklambaç oynariz evde baba yada ben saklanirim o hep arayan oluyor gayet keyifli bizde egleniyoruz

evet ama oynayacağı arkadaşı yok.kardeş istiyorum canım sıkılıyor diyor.sırf bunun için çocuk yapmayı bile düşünmeye başladım.dışarıda bisiklet kullanıyor.

Cocuk yapsaniz dahi yas araliklari oldukca fazla olacak,oyun anlayislari farkli olacak,bunu goz onunde tutun.
Kizim evde yalnizken bana kok sokturuyor ama abisi gelince gidip odalarinda oyuna daliyorlar, bende az da olsa nefes aliyorum.
Lego oynamayi sever mi? O yas grubu icin minik minik parcali legolar oluyor.
Puzzle yapabilirsiniz beraber.
Masa oyunlari oluyor ailece oynanabilecek, yas grubuna gore uygun olandan alin.
Kiziniza kahve fincanlsri vs alin, bebekleri konusturarak evcilik oynayin.
Haftasonlari yuruyuse cikin, parka gidin.
Kiz cocuguyla oyun kurmak kolay, erkekte ben daha zorlandim.

Puzzle, oyun hamuru, memory cards, bebekleriyle oynama..
Ayrica "cok oynamayin alisir" nedir bol bol oynayin cocugunuzla tabiki de. Ergenlige geldi mi cocuklar zaten kendi dunyalarina cekilip anne babadan uzaklasiyorlar malesef. Cocukluklarinda anne babayla oynamak isteyecekler tabiki.

Sosyal hesabınız varsa etkinlik sayfalarını takip edin. Basit ve evdeki malzemelerle bir sürü etkinlik yapabilirsiniz..

Lütfen annenizi dinlemeyin. Eski insanlar ilgi alaka nasıl olur genel olarak bilmiyorlar. Anne olması doğru bildiği anlamına gelmez..

Aksine çocuk mutfakta yardım ettirilmeli. Beraber kek kurabiye yapın. Oyun hamurlarıyla el becerisine yardımcı olacak figürler yapın.

Ben oğlumu 1 yaşından bu yana yanımda tezgaha oturtup yemek yapmayı oyuna döndürüyorum. Kek yapacağım zaman artık kendi geliyor hemen.
Beraber sofra kurup kaldırıyoruz. Çamaşırlarını beraber katlayıp yerleştiriyoruz. Dolayısıyla hem iş yapılıyor hem de oyun oynanıyor.

Çocuk anne babanın yorgun olmasıyla ilgilenmez. Sizi bütün gün özlüyor. Anneannesi çok engelliyor belli ki..

5 te eve geliyorum,çocuğu alıp sokağa iniyoruz arkadaslari ile zaman geciriyor saat 8 e kadar :) babası gelince eve cikiyor.Yemek yendikten sonra bizimle zaman geçirmek istiyor ama baştan konuşuyoruz, oyunumuzun belli bir süresi olacak ve bitince herkes serbest zaman geçirecek ben babanla kitap okuyacağım sende oyuncaklarınla yeni oyunlar öğrenip yarın bize de öğretirsin diyorum .Tabi her gün bu düzende gitmiyor ama genel olarak böyle bir düzen oluşturduk .

6 yaşındaymış kuzunuz, onun dünyasına misafirliği, kendi yetişkin alanınızda yapabilirsiniz rahatlıkla.
Bırakın unla oynasın çocuk, tabi ki sizin yaptığınız doğru. Misal anneme kalsa çocuk üşüyecek-ortalık batacak diye suyla oynatmayacak benimkini, ben ise dinlemem; ıslanırsa değiştiririz ne var azıcık halılar ıslanıversin ya da kaldırıvereyim halıları aman...

Birlikte yapın yemeklerinizi, siz makyaj yaparken anlatın kızınıza "Şu yaşa geldiğinde sen de bunlardan kullanabilirsin, istersen minik denemeler yapabiliriz evde kalması şartıyla" filan, bırakın iki sürünsün oynasın. Ev temizliğini oyuna çevirebilirsiniz, temizlikle kaliteli zaman geçer mi diyecek olursanız geçiyor ya; bilmiyorum benim bebe 2 yaş artık, hadi şuraları silelim sen de yardım et evimiz pırıl pırıl olsun, nasıl güzel parladı değil mi, bakayım burası kalmış bi de burayı sil, güzel olmuş bezlerimizi de yıkayalım kurutalım kokmasın gel hadi banyoda yıkayalım filan ne bileyim hem öğreniyor-evin parçası olduğunu hissediyor sorumluluk alıyor yavaştan (siz sorular sorarak eğlendirirsiniz de "Alfabeyi sayabilir misin orayı silene kadar? Bi sen harf söyle bi ben söyleyeyim" vb), hem de birlikte vakit geçiriyoruz. Oyuncaklarını toplama oyunu, odayı yeniden dekore etme oyunu, yastıkları kabartırken yastık savaşı, katın kızınızı evinizin içine...

Her anı, her şeyi oyuna dönüştürmek zor değil.

Gündüz annem bakıyor ,annemle tüm evin işini yapıyorlar :) geçenlerde bezelye ayiklamislar mesela ,belki de annemden dolayı akşam bize inatlasmiyor bilemedim

Back