Çocuğuma karşı neden böyle tahammülsüz oldum ben?

Annelik sabır ister bende kendimde o sabrı göremediğim için okyanusa dalmıyorum bilmeyen tahammül edemeyecek olan da dalmasın mümkünse çünkü boğulan günahsız çocuklar oluyor
Ben de diyorum ki ‘kendimden o kadar eminim hiç mütevazi olamayacağım, burada bağırmayan, çocuğuna saatlerce açıklama yapan o annelere sadece benim bir çocuğumu yarım gün yollasam aklını oynatır, hayatını baştan sona sorgulatır, çocuk neymiş anlatır’.

İşte ondan ‘bağırmak’ genel bir kavram, acaba neye bağırılıyor?
Ödül ceza başka bir genel kavram, neye uygulanıyor vs vs.
Bunlar çok derin ve biricik mevzular, tek bir genel kelimeden hiçbir anneyi etiketlemenizi doğru bulmuyorum, söylemek istediğim bu.
‘Bağıran anne’ değil, neye bağıran anne çok daha doğru bir algı.

İyi kötü bütün mesajlarınız için teşekkür ediyorum hanımlar.
Sanırım yanlış anlaşıldım ben çocuğumu görmek istemiyorum dedim ama bunu içimden gelerek değil bunaldığımı anlatabilmek için söyledim ki öyle zamanlar oldu ki geceleri uyumazdı tam dalardım uyandırırdı bir sürü şey ben kendi dizlerime vururdum onun yanından çıkıp belki de yapı meselesidir ben sakin bir insanım ama çocuğum tam tersine çok hareketli çok şükür ki sağlığı yerinde çok şükür ki var ve yanımda mışıl mışıl uyuyor şimdi o bir çocuk yapması gerekeni yapıyor ama 2,5 buçuk yıldır evde durup çocuk bakmak beni yordu üzerine de çok bilen büyüklerin alıştır telkinleri sonucu bir haftalık tuvalet eğitimi işkencesiyle tahammülüm Nirvana’ya ulaşınca bende patladım ama çocuğuma değil konu açarak.

haklısınız bana cervrem neler ettı..gercı hayatımın her zamanında ayrı ayrı karıstı es dost cevre..dıslerı bıraz gec cıktı ne laflar..korkuya kapıldım..çıktı ama ..gec oturdu yıne korkuttular..neden boyle yapıyolar bılmıyorum..

Neden üzüyorsunuz ki kendinizi. Fiziksel ve psikolojik siddet olmadığı sürece ki sizde yok bu durum, yaşadıklarınız, hissettikleriniz çok normal. Bazen ben kendime ağır geliyorum. Pandemi sürecinde evden çıkamama da çok yormustur sizi. Ruhunuzu üzmeyin

Amacım seni yargılamak değil ama kilo zaten bol su içip emziririken veriliyor istem dışı. Tuvalet eğitimine gelince kız bebeklerde 2yas6ayda eğitime başlanır erkeklerde bu daha geç başlanmalı erkek bebeklerin kasları daha kuvvetlenmemis olur bagirmayip beze donmekle iyisini yapmışsınız benim arkadaşımın kızında konuşma geriliği oldu ayrıca kekeme oldu annesinin bağırmasından şuan 6 yaşına gelecek hala devam ediyor lütfen bagirmayin dikkatli olun aynen bu şekilde zor ama elbet geçecek geçiyor

Size cevap yazmaya fırsatım olmadı.
Annesiniz, robot değil.
Motivasyonunuz düşmüş, bedenen ve ruhen çok zorlanmış olabilirsiniz, emin olun gayet normal.
Şu aşamada sizi zorlayacak her türlü örneğin tuvalet eğitimi kesin ki işkenceye dönmesin.
Biraz kendinize zaman ayırmaya çalışın, mutlu olduğunuz şeyleri yapmaya özen gösterin.
Babasından, çevrenizden destek alabiliyorsanız mutlaka o yolları deneyin.
2 yaş sendromunda olan bir çocukla evde durmak hiç kolay bir şey değil, aşabilmenizin tek yolu her boş anınızı mutluluğunuza adamak olacaktır.

Tamam tamam siz iyi ve ideal annesiniz. .biz kötü ve işkenceci...deminki ve bu yazınıza istinaden o zaman büyüdüklerinde de nasıl olsa kendilerini savucaklar diye de bağırmayın o zaman...psikolojileri büyüdüklerinde de etkilenmesin,
[/QUOTE]

İdeal anne olduğumu söylemiyorum. Bir anne olduğumu söylüyorum.

Doğursan da , doğurmasan da bir can emanet ediliyorsa hakkıyla bakılmalı diyorum.

Ben kötü anneyim diye sıyrılmaya çalışmayın , bağirmamaya çalışın mesela. En fazla ne yapabilir bir çocuk. Anne babadan ne görüyorsa onu sunar bize.

Özel cocuksa zaten gorsede görmese de konuşturur sanatını :)

Popoya vurma sebebinden bir tane yazar mısınız merak ettim ?

Bende kızıma 1.5 yaşında tuvslete alıştırim sadece gece yatarken altını bağladım alıştı kızım hemen zaten istemiyordu o yaşta bile bez baglamami tuvaleti gelirdicelimi tutardı gidek diye ben derdim beze yap yapmazdı hoşuna gidiyordu tuvalet birde tuvalet alaturka tuvaletti klozetli değildi o yüzden kolay oldu

Bazı çocuklar yaramaz oluyo benim yegenimde öyle
Sabırlı olmaya çalışın şöyle düşünün ne güzel bi çocugunuz var peki ya olmayanların hali

Sadece bir hafta mi denediniz ? Çabuk pes etmişsiniz.

Yazın bir daha denersiniz.

En azından o zamana kadar ara ara bezini açınca tuvalete oturtmayı ogretirsiniz.

Elbet bırakacak sonuçta. :)

Psikolojikmen hazır olmadığım için anne olmuyorum bağıran anne olmamak için pişman olmamak için
Yorumunuzdan çok belliydi zaten çocuk sahibi olmadığınız.Anne olmak tabiki çok sabır ister anlayış ister fakat şunun da unutulmaması gerekir ki anneler de robot değildir duyguları vardır.Yiprandigimiz yoruldugumuz dönemler oluyor mutlaka.
Konu sahibi lütfen kendinizi suçlamayın anladığım kadarıyla ilgili bir annesiniz ki vicdan yapmissiniz sağlık olsun da gerisi gelir gecer

Maalesef hadi çocuk yapalım aradan çıksın diye yapılan çocuklar böyle oluyor. Hareketli olmasının sebebi yeterli ilgi ve oyunun verilmemesi ilgiden kastım da çizgi film tablet değil maalesef
Hee hee sen mikimmil annesin tabe tabe yahu pandemi var herkes evde cocuklardan bunaldi bizede yazik parka cikmak bile lüks olmussken tanimadiginiz etmediginiz bir kadina nasil sozler bunlar banlanmissiniz en azindan

Yahu boswer anne olan anlar sizi yasamayan bilmez ...su anda bence tuvqlet aliskanligi yanlis hem kış hemde pamdemiden zaten stresliyiz bence yazi bekle

Maalesef hadi çocuk yapalım aradan çıksın diye yapılan çocuklar böyle oluyor. Hareketli olmasının sebebi yeterli ilgi ve oyunun verilmemesi ilgiden kastım da çizgi film tablet değil maalesef
Kadin aradan çıksın diye çocuk yapmış olsa 2 yıl ücretsiz izin kullanmazdı.
Bir de kendinden yüzde yüz emin malesef diye konuşmuş hayret ya

Aslında bende dinlenmek için ara tatili bekliyordum ama sağolsun büyüklerimiz geç bile kaldın senin çocuğun akıllı 2 günde öğrenir dediler bende gaza geldim ama hata ettim

Sadece bir hafta mi denediniz ? Çabuk pes etmişsiniz.

Yazın bir daha denersiniz.

En azından o zamana kadar ara ara bezini açınca tuvalete oturtmayı ogretirsiniz.

Elbet bırakacak sonuçta. :)
Altını değiştirirken lazımlığı yanımıza alıyorum balıklar falan var üzerinde hadi balıklar seni bekliyor diye oyun yapıyoruz dünden beri nisana kadar falan bıraktım

Kadin aradan çıksın diye çocuk yapmış olsa 2 yıl ücretsiz izin kullanmazdı.
Bir de kendinden yüzde yüz emin malesef diye konuşmuş hayret ya
Yorumunuz için çok teşekkür ederim gerçekten anneliğimde sorgulandı ama benim yazdıklarım sebep oldu buna sanırım ben isteyerek çocuk sahibi oldum ve çocuğumu kendim bakmak istedim hatta pandemi sürecinde ücretsiz izinde olduğum için güya yata yata para kazanan öğretmenlerden de olamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…