Çocuğum yapma dedikçe yapıyor

Merfurbug241015

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2022
7
2
27
Merhaba arkadaşlar.
6 yaşında kızım
3 yaşında oğlum
1 yaşında bir oğlum daha var.
Sorum 3 yaşındaki oğlumla ilgili.
3 yaşındaki oğlum geçen sene sinirlenince yada istediği olmayınca kafasını yere vururdu. Şuanda kafasını vurmuyor ama elleriyle kulaklarına şap şap hızlı hızlı vuruyor. Uyarmaya çalışıyorum ama çok fazla yapıyor gün içinde. Neden yapıyor anlamadım. Ne yapmalıyım sizce. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dikkat çekmeye çalışıyo belliki kafasını vurmayı nasıl bıraktıysa aynı taktiği deneseniz yada küçük kardeşini çok kıskanıyor ilginizi ona vermenizi mi istiyor acaba biraz daha fazla ilgi gösterseniz ona bu ara tam oyun yaşında oyun oynamak belki sakinleştirir onu biraz

Akrep burcu mu

Aslında bu dediklerinizi yapıyorum hep ama tek oynamak isteyen bir çocuk oyuncak arabalarını çok seviyor. Onlar hiç elinden düşmez. Bir saniye bile bırakmaz arabalarını. Bazen otururum yanına hadi oğlum düt düt yapalım derim istemez kendisi oynar hep

3 çocuk olunca yeterli vakti ayiramazsiniz , kıskançlık başlamış olabilir. Böyle yaptığında tepki verdiğimizi anlayınca dikkatinizi ve ilginizi çekmek için yapiyordur

Benim kızım 1, 5 yaşında aynı şekilde istediği olmayınca kafasını yere vuruyordu. Tepki vermedim, vurmasına izin verdim, ilgilenmedim. Zamanla bıraktı. Yapma etme dedikçe veya yapmasın diye istediğini yapınca dikkat çektiğini farkedip daha çok yapıyorlar çünkü

Her çocuk farklı karakterde mutlaka size anlatmak istediği bişey var ama ne yaptıkları şeyler tamamen dikkat çwkme çabası

3 çocuk olunca yeterli vakti ayiramazsiniz , kıskançlık başlamış olabilir. Böyle yaptığında tepki verdiğimizi anlayınca dikkatinizi ve ilginizi çekmek için yapiyordur
Aslında evin göz bebeği. Ortada kalan çocuk kendini sıkılmış hissedermiş demişti bir uzman arkadaşım. Bizde mümkün oldukça ona vakit ayırmaya özen gösteriyoruz. Ama nasıl önlerim kulağına vurmasını bilmiyorum.

Haklı olabilirsiniz onuda denedim ama kulağına öyle bir vuruyor ki hava girdiğini hissediyorum zarar görmesini istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…