• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum olmuyor diye beni istemeyen kaynana. Çalışmayan bir eş ve icra davalarım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bebek olursa çalışır diye düşünüyorum

Yalnis düsünüyorsun iste. Bi adam sorumlulugunu bastan bilir. Sen calisamazsin ilk zamanlar. Parasizligin cilesini hep kadinlar ve cocuklar ceker. Erkekler karinlari doysa yeter kafasinda. Bende anneyim. Cocuk sahibi olmanin ne kadar masrafli oldugunu biliyorum. Elinizde para olmadigi gibi borcun da var. Önce onlari hallet. O esinden bu durumda bir aile babasi olmaz. Önce buna layik oldugunu göstermeli. Ebeveynlik daha hamile kalmadan basliyor

Eşinin tam olarak nesini seviyorsun ya? Adam çalışmıyor, seni korumuyor, sana bakmıyor, muhtemelen seni sevmiyor da sen nesini seviyorsun ya?
Bilmiyorum bana iyi davranıyor bende çok duygusal bir insanım mantığımla hareket edemiyorum

Yalnis düsünüyorsun iste. Bi adam sorumlulugunu bastan bilir. Sen calisamazsin ilk zamanlar. Parasizligin cilesini hep kadinlar ve cocuklar ceker. Erkekler karinlari doysa yeter kafasinda. Bende anneyim. Cocuk sahibi olmanin ne kadar masrafli oldugunu biliyorum. Elinizde para olmadigi gibi borcun da var. Önce onlari hallet. O esinden bu durumda bir aile babasi olmaz. Önce buna layik oldugunu göstermeli. Ebeveynlik daha hamile kalmadan basliyor
Haklısınız
Siz bi kredi daha çeker tüp bebeğe girişirsiniz diye düşündüm hadi dedim bilmeden günahını almayayım, eski konularınıza baktım bingo! Hakikaten tüp bebek peşine de düşmüşsünüz. Yapın yapın sonraki konunuzu da şimdiden başka bir üye bugün açmış, iki tane bebek çalışmayan koca belediye süt verince karnını doyurduğu bi bebek diğerine de kocası unla suyu karıştır ver diyormuş. Sorumsuzluğunuzun ucu bucağı yok gerçekten
Bebek olursa beni severler herşey yoluna girer diye düşündüm

Hayatimda hiç calismadim okuyordum okula devam edemeyince evlendim çalışmak nasıl birşey bilmiyorum . Benim çalışmama eşim ve ailesi kesinlikle izin vermiyor ancak bosanirsam çalışabilirim . Düzelir diye bekliyorum belki aklı badina gelir çalışır bundan sonra diye
İnanın yargılamak niyetinde asla değilim, sadece merak ediyorum, bir işe girmek, çalışmak böylesine zor mu ki bu tarz insanları çekiyorsunuz?

Yana yakıla çocuk olsun diye uğraşıyorsunuz, şöyle bir bakayım dedim eski konularınıza da baştan aşağı "Anne olayım da olayım" üzerine.

Neden?
İcralık, bok gibi damı akar bir gecekonduda sefalet içinde, kendisiyle ilgilenmeyen, işi gücü internet olan faydasız işsiz ve annesini boynuzlayıp duran babasıyla beraber büyüsün diye mi yapacaksınız çocuk?

Sizinki kader filan değil, lağım hayatlarınızı hastalık gibi nesilden nesle bulaştırıp durmak sadece. Hemen üreyin geri kalmayın süper eşiniz var, şahane ortam. Sizin çocuklara biz acıyoruz sonra buralarda anlattıkça, sizlerin umuru değil. Şu hale bak. Müstakbel eltiye takılan altının dokunduğu kadar "Kocam niye beni ezdiriyor, niye çalışmıyor, niye elimiz ayağımız tutarken ikimiz bir olup hayatımızı kazanmıyoruz, bu adamdan olmaz" diye dokunmuyor da üzerine bebe yapmaya çalışıyor bir de.

Bu kafaları daha önce buralarda okumamış olsam, gönül rahatlığıyla diyeceğim ki "Gelmiş kendince eğleniyor bir zibidi", ama varsınız, maalesef var sizlerden tonla.
Acımasız sert bir eleştiri yapmışsınız fakat ben maddiyat önemli değil sevgi önemli dedim bebeğimde olursa o zaman herşey yoluna girer kocamda çalışır diye düşünüyorum

Kuzum 22 yaşında, şu uğraştıklarına bak. Halbuki tek derdinin okulunu bitirip, iş gücü sahip olmak olması lazımdı. Reva mı bu?

İleriye yönelik plan yapmalısın bence. Çünkü zaman çok hızlı akıyor. Eşimi seviyorum diyorsun, ama mesela yarın seni terk etse ya da üstüne kuma getirse, ne yapacaksın. Sevgi herşeye çözüm değil ve aşk acısı da sevginin kendisi de zamanla geçiyor. O yüzden anlam yüklemen gerek şey, sevgiden çok sana uygun görülen davranışlar olmalı.

Ailenden çok hayır yok gibi ama ben olsam bir konuşurdum. Belki yardım etmek isterler , belki maddi yardım yaparlar, belki bir süre yanlarında kalmana izin verirler. O sürede sen de bir iş bulursun, kendine bi hayat kurabilmek için arılar atarsın.
Babam kendisine ev aldı kız kardeşimle birlikte yaşıyor istesem yanına gidebilirim ama karar vermekte zorlanıyorum mantığımla hareket edemiyorum çok duygusal bir insanım sanırım fazla bağlanmışım ona

Acımasız sert bir eleştiri yapmışsınız fakat ben maddiyat önemli değil sevgi önemli dedim bebeğimde olursa o zaman herşey yoluna girer kocamda çalışır diye düşünüyorum

Bebeginiz olunca maddiyat o kadar önemli olacak ki anlatamam. Cocugun bir ton masrafi olacak. Insan bebegine bir oyuncak alamayinca bile ici parcalaniyor. Ser sefil kalirsa sorumlusu siz olacaksınız. Ne malum adamin calisacagi?

Böyle bir hayata gelen çocuk ne kadar sağlıklı şartlar altında büyüyecek? Adam adam olsaydı ne iş olsa yapardı, çalışırdı . Herşey erkekte bitiyor . Benim eşim şuan bebeğimiz olacak diye iki işte çalışıyor. Bunu mu hak ediyorsunuz siz ? Eltinize takılacak üç beş altından daha önemli sorunlar var . At gözlüğünü çıkarın . Böyle bir adam sevilmeyi hak etmiyor . Yanında durduğunuz her gün kendinize eziyet
Düzelir çalışır diye umut ediyorum

Hayatimda hiç calismadim okuyordum okula devam edemeyince evlendim çalışmak nasıl birşey bilmiyorum . Benim çalışmama eşim ve ailesi kesinlikle izin vermiyor ancak bosanirsam çalışabilirim . Düzelir diye bekliyorum belki aklı badina gelir çalışır bundan sonra diye
Şu adamı ve tuhaf ailesini atın başınızdan, inanın çalışmak bunları çekmekten bin kat iyi. Özgürleşeceksiniz, hayatınız size ait olacak. Çalışmaya 10 günde alışırsınız ama bunlardan gördüğünüz eziyete alışamazsınız

Haklısınız obzaman benim için büyük pişmanlık olur

çok yerinde yorumlar yapılmış ama üyenin zahmet edip okuyacağını sanmıyorum hemen gitmiş... böyle açılan konulara da sinir olmaya başladım ya. konuyu aç kaç.. oh ne iyi...
öte yandan konu gerçek değildir umarım diye dua ediyorum.. gerçekse de üyeye bir akıl....
Hepsini okuyorum emin olun. Gerçek olmamasını bende isterdim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back