Çocuğum olmaz diye korkuyorum

Doktor polikistikover gibi gözüküyorsun dedi bugün. 2-3 ayda bir adet oluyorum. Çıkınca ağladım çocuk sahibi olamazsam naparım ben? Tedavisi yok dedi anca dogum kontrol hapıyla düzene sokarsın bırakınca yine aynısı olur dedi. Kesin kısır diyemem dedi. Ne önerirsiniz? Evlendigimde hiç korunmayayım mı? neden bu kadar şansızım

hemen ümitsizliğe kapılmayın lütfen pko lu çok kişi duydum çocuğu olan hatta bikaç tane çocuğu olan. .. Allah nasip etti mi hersey boş. .o doktorda doktor olmuş ama insan olamamış..bi hastaya nasıl davranilacagini bilmiyor daha yazık vallaha. . benim her ay adetim olur ama bebeğimiz hala olmadı bu 8 inci ay deniyoruz ama olmuyor allah daha nasip etmemiş demekki herşeyin hayırlısı. ..

Canım bende pco luyum ve doğal yolla hamile kaldım şimdi kızım 2 yaşında,dikkat etmen gereken en önem şey kilo almaman,evlendikten sonra ani kilo alınıyo bu döneme dikkat et kilo alma,spor yap,bu rahatsızlığın olumsuz yanları ani kilo alışlarla ortaya çıkıyo, genetik bi durum tedavi oldum geçti diye bir şey yok, sağlığına dikkat ederek üstesinden gelirsin çocuğunda olur,genetik olduğu söyleniyo büyük ihtimal annemdede vardı ama 6 kardeşiz ne doktor yüzü görmüş ne tedavi.birde kendinden,eşinden ve evliliğinden eminsen çocuk için fazla bekleme,

Polikistik over olan bir arkadaşım evliliğinin ilk günlerinde hemen gebe kaldı. Her polikistik over hastası kısır olur diye birşey yok. Üzmeyin kendinizi.

ah bu drlar.. gerekli tahliller ve tedaviler ile çok kolay..kendiliğinden hamile kalan da var tüp bebek yaptıran da hiç bir sorun olmayıp da tüp bebek yaptıran var ...elinden geleni yapıcaksın gerisi kısmet herkes aynı değildir olmayacak die bir şey yok..

Doktor polikistikover gibi gözüküyorsun dedi bugün. 2-3 ayda bir adet oluyorum. Çıkınca ağladım çocuk sahibi olamazsam naparım ben? Tedavisi yok dedi anca dogum kontrol hapıyla düzene sokarsın bırakınca yine aynısı olur dedi. Kesin kısır diyemem dedi. Ne önerirsiniz? Evlendigimde hiç korunmayayım mı? neden bu kadar şansızım
benim kuzenimdede var ve tam 4kez hamile kaldi. bi catlatma ignesi vardi onu vuruldu en son gebeliginde. ve 15 yasindaki kizindada cikti ,dogum kontrol hapi kullandi,hic takmadilar sen neden bu kdr demoralize oldun

Tanıdık bulamam ki zaten kucuk bi ilcede yaşiyorum il e gidip gelmem zor oluyor ama elimden geleni yapıcam sagol hersey icin

Hic korkma cnm benim iki aylik bi dusugum oldu ..doktor 1 sene cocuk yapma dedi ben 40 gun sonra ikiz bebeklere hamile kaldim....ikizlerde 5 bucuk aylik erken dogum oldu ve yasamadilar doktor 2 sene cocuk yapma dedi ben 2 ay sonra hamile kaldim ve bi kizim oldu cok sukur dimdide 5 aylik hamileyim hemde bende pkoluyum ama doktorlara bakmadim Allahtzn istedim hep....inatla istedim...cok sukur oldu...sende inat et bence :KK66:

Oncelikle gecmis olsun dr.nuz baya bi abartmmis bende pkoluyum evliyim 1 senedir cocuk icin ugrasiyorum.herseyin bir caresi oldugu gibi pkonunda var tabi ki tup bebekle hamile kaldim ama.dusuk yaptim olmayacak diye bir sey yok allahtan baska kimse bilemez nasip olursa ekimde yine tup yaptircam o yuzden canini sıkma bosu bosuna

doktor da abartmış iyice
jinekoloji bölümünde pcos olup çocuk sahibi olan yüzlerce kişi var aç oku canım
adam daha ne diyecek gayet iyimser konuşmuş bence.
kesin kısırsın diyemem demiş. ayrıca doğru demiş tedavisi de yok yani.
olabilecek ihtimalleri söylemiş napsın?
ayrıca yalan mı zor oluyor tabi.
açıp bakalım pko olup çocuk sahibi olamayan çok var ben de dahil.
kaldı ki bendeki pko bile 2 senedir var, öncesinde gayet normaldim.
çocuk olmayacak diye bir şey, stres yapmadan kafaya takmadan olursa oluyor, ama birçok kişide tedavi gerektiği de bir gerçek.

burda o şekilde olup bebek sahibi olan kişiler var. neden anne olamayasın ki ama korunma evlenince.
evlenince korunmasın da ilk aydan çocuğu mu olsun :)
burası nasılsa zor olur deyip korunmayıp da hamile kalanlarla dolu.
birçok pkolu arkadaşım korunmayı bıraktığı ay hamile kaldı.
hapla korundukları halde, hani insanlara göre hap zorlaştırıyor ya.

ben anlamıyorum yahu.
konu sahibinin yazdığı iki cümleden doktorunun olumsuz konuştuğunu kötü olduğunu nasıl anladınız?
pko gibi görünüyor ve kesin kısır diyemem demiş, bir de kesin tedavisi yok demiş pko'nun.
yani adam yanlış bir şey mi söylemiş?
çok yazdım bi daha yazıcam 26 yaşıma kadar 26-27 günde bir düzenli adet gören hatta yumurtlama belirtilerimi gayet güzel yaşayan ben, 2 senedir adet düzensizliği yaşıyorum, ilaç kullanmadan olamıyorum nerdeyse.
zayıfım, kıllanmam filan da yok, hatta en son gittiğim doktorum kistler düzelmiş ama pko demek için illa kistik görüntü şart değil dedi, kaldı ki benim lh/fsh oranım uçmuş.
tamamen benimkinin stresten olduğunu düşünüyorum zaten.
bir sürü arkadaşım var ergenliğinden beri doğum kontrol hapı kullanan, bu sayede adetleri düzene giriyor, kullanmayı bırakınca adet de görmüyorlar. bu böyledir yani.
kısırlık konusuna gelince evet pko hamile kalmayı zorlaştırabilir ama hemen hamile de kalabilirsin bence tamamen stres ve kafa rahatlığıyla ilgili bişey.
misal ben 1 sene oldu hamile kalamadım ama bi arkadaşımın arkadaşı balayında nasılsa zor çocuğum olur diye korunmayıp hamile kalmış.
zaten doktorun da kesin kısırlık diyemem demiş işte.

Teşekkürler herkese gerçekten moral buldum. Bu arada tahlillerim çıktı. Süt hormonum yüksek çıktı. Sanki hamileymiş gibi. doktor bunu düşürmek için hap verdi düşmezse beyin emarı çekilecek dedi

Yılda 1 defa adet gören arkadaşım hamile oluyorsa, herkes olabilir. .
Pko ilaç tedavisi ile düzelen bir hastalık. .
Doktorunuz abartmış. .

ben anlamıyorum yahu.
konu sahibinin yazdığı iki cümleden doktorunun olumsuz konuştuğunu kötü olduğunu nasıl anladınız?
pko gibi görünüyor ve kesin kısır diyemem demiş, bir de kesin tedavisi yok demiş pko'nun.
yani adam yanlış bir şey mi söylemiş?
çok yazdım bi daha yazıcam 26 yaşıma kadar 26-27 günde bir düzenli adet gören hatta yumurtlama belirtilerimi gayet güzel yaşayan ben, 2 senedir adet düzensizliği yaşıyorum, ilaç kullanmadan olamıyorum nerdeyse.
zayıfım, kıllanmam filan da yok, hatta en son gittiğim doktorum kistler düzelmiş ama pko demek için illa kistik görüntü şart değil dedi, kaldı ki benim lh/fsh oranım uçmuş.
tamamen benimkinin stresten olduğunu düşünüyorum zaten.
bir sürü arkadaşım var ergenliğinden beri doğum kontrol hapı kullanan, bu sayede adetleri düzene giriyor, kullanmayı bırakınca adet de görmüyorlar. bu böyledir yani.
kısırlık konusuna gelince evet pko hamile kalmayı zorlaştırabilir ama hemen hamile de kalabilirsin bence tamamen stres ve kafa rahatlığıyla ilgili bişey.
misal ben 1 sene oldu hamile kalamadım ama bi arkadaşımın arkadaşı balayında nasılsa zor çocuğum olur diye korunmayıp hamile kalmış.
zaten doktorun da kesin kısırlık diyemem demiş işte.
Ben doktoru suçlamıyorum zaten gayet ilgiliydi dediğin gibi olumsuz bişey demedi pko ne demek onu anlattı kesin kısır diyemem dedi haplarla düzene sokarsın bıraktığın an başa döner tam olarak nedeni bilinmiyor dedi

Ben doktoru suçlamıyorum zaten gayet ilgiliydi dediğin gibi olumsuz bişey demedi pko ne demek onu anlattı kesin kısır diyemem dedi haplarla düzene sokarsın bıraktığın an başa döner tam olarak nedeni bilinmiyor dedi
sana demedim zaten ben sevgili konu sahibi, cevap yazanlara dedim.
nedeni bilinmez ve pko doğuştan olan bişeydir.
adam doğru demiş.

Hic korkma cnm benim iki aylik bi dusugum oldu ..doktor 1 sene cocuk yapma dedi ben 40 gun sonra ikiz bebeklere hamile kaldim....ikizlerde 5 bucuk aylik erken dogum oldu ve yasamadilar doktor 2 sene cocuk yapma dedi ben 2 ay sonra hamile kaldim ve bi kizim oldu cok sukur dimdide 5 aylik hamileyim hemde bende pkoluyum ama doktorlara bakmadim Allahtzn istedim hep....inatla istedim...cok sukur oldu...sende inat et bence :KK66:
Darısı başıma insallah bende cok istiyorum cnm bnm hamile kalmamda zor oluyo yani tedaviyle oluyor bide dusuk olunca kotu oluyor malesef:((

Benim bir arkadaşım da pko vardı uzun zamandır.
1 yılda bebek sahibi oldu.
Bende hiç bir sorun yok 2 yılda olmadı hala yok.

Hiç belli olmaz Allah isterse olur.
Bunları düşünüp boşa üzme kendini.

Benim bir arkadaşım da pko vardı uzun zamandır.
1 yılda bebek sahibi oldu.
Bende hiç bir sorun yok 2 yılda olmadı hala yok.

Hiç belli olmaz Allah isterse olur.
Bunları düşünüp boşa üzme kendini.

onlardan bırıde benım cnm.kımmıs bunu dıyen doktor.bnce o gorevı braksın.bır suru kısı war pko olup hamıle kalan.kk da baya bı war hatta..kac yasındasın sen bu arada?

Back