Çocuğum olmayacak

Çalıştığım yerde doktorunun menopoza girmişsin artık çocuğun olmaz dediği bir arkadaşım vardı. Zaten 1 kız çocuğu olduğu için önemsememişti, 33 yaşındaydı. Şu an ikinci kızı 2 yaşında. Tıp bilimine her zaman güvenirim ama o kadar çok olmaz denen şey oldu ki bazen çok da takmamak gerekiyor bence, her şey olacağına varıyor. Siz yine de ciddi bir adım atmadan önce söyleyin.

Bende erken menopoz var evli değilim hayatımda biri de yok ama olursa bunu ne zaman söylemeliyim direkt ilişkinin başında mı yoksa ciddileştiği zaman mı?
ben de aynı durumdaydım

su ankı esımle tanıstıgımda da, esımden oncekı dıger kısılerde de. en bastan soylemenız lazım, sonucta sadece cocuk sahıbı olma konusu degıl, cınsel hayatınızı da etkıleyen bır surec olacak

ve sıze yardımcı olabılırım, 26 yasında basladı cunku benım hıkayem. su an 41 oldum. uzun bır yolculuk yanı benımkı, bu surecte.

ben de aynı durumdaydım

su ankı esımle tanıstıgımda da, esımden oncekı dıger kısılerde de. en bastan soylemenız lazım, sonucta sadece cocuk sahıbı olma konusu degıl, cınsel hayatınızı da etkıleyen bır surec olacak

ve sıze yardımcı olabılırım, 26 yasında basladı cunku benım hıkayem. su an 41 oldum. uzun bır yolculuk yanı benımkı, bu surecte.
Ben hormon kullanıyorum cinsel hayatı nasıl etkiliyor?

Amh değerim de çok düşük 0.02 ilaçsız regl olmuyorum
hıc yumurta var mı ?

varsa dondurun, ya da cıddı ılıskınız olunca dırekt Kıbrısda yumurta nakli
Evet ama biyoeşdeğere geçeceğim bu ay
bio eş değer daha doğal hormon.

3 senedır ben de aynı tedavıdeyımn, ayrıca Banu Cıftcıye gıtmenızı tavsıye ederım ıster anne olmak ısteyın ıster olmayın.

kendısı de ustelık erken menopozda olan bır hekım oldugu ıcın kesınlıkle tavsıye ederım yayınlarını ve vıdeolarını ızleyın hatta oncesınde.

Ben hormon kullanıyorum cinsel hayatı nasıl etkiliyor?
kuruluk

ısteksızlık

ates basmaları

sınırler de ınıs cıkıs, ani aglama halleri

vb... bu sebeple tedavı alıyoruz zaten, sadece kemık saglıgı ya da kalp damar, ya da gogus kanserı rıskını azaltmak ıcın hormon almıyoruz ki. cınsel hayatımızın duzenı de bozuldugu ıcın tedavı alıyoıruz

kuruluk

ısteksızlık

ates basmaları

sınırler de ınıs cıkıs, ani aglama halleri

vb... bu sebeple tedavı alıyoruz zaten, sadece kemık saglıgı ya da kalp damar, ya da gogus kanserı rıskını azaltmak ıcın hormon almıyoruz ki. cınsel hayatımızın duzenı de bozuldugu ıcın tedavı alıyoıruz
Peki tedaviye rağmen bu şikayetler devam ediyor mu cinsel hayatım olmadığı için bilmiyorum şuan

Peki tedaviye rağmen bu şikayetler devam ediyor mu cinsel hayatım olmadığı için bilmiyorum şuan
zaman zaman oluyor tabi ama bunlar sorun değil

özellikle şu an sizin sorun etmenize gerek yok

siz öncelikle yumurtalık durumunuza ve hormon degerlerınıze baktırın toplatabılırsenız yumurta toplatın dondurun yani.

sonrasında kendinizin rutin yıllık kontrolleri, bio eş değer tedavi vs bunlara odaklanın yani.

zaman zaman oluyor tabi ama bunlar sorun değil

özellikle şu an sizin sorun etmenize gerek yok

siz öncelikle yumurtalık durumunuza ve hormon degerlerınıze baktırın toplatabılırsenız yumurta toplatın dondurun yani.

sonrasında kendinizin rutin yıllık kontrolleri, bio eş değer tedavi vs bunlara odaklanın yani.
Teşekkür ederim cevaplarınız için

Teşekkür ederim cevaplarınız için
rica ederim

her zaman sorabilirsiniz, yardımcı olmak isterim cunku ben 26 yasındaydım, bır yıllık bıle degıldı evlılıgım.

cok yıprandım cok yanlız kaldım

dogruyu egrıyı ancak 40lara gelırken ogrenmıs oldum hem de tek basıma.

rica ederim

her zaman sorabilirsiniz, yardımcı olmak isterim cunku ben 26 yasındaydım, bır yıllık bıle degıldı evlılıgım.

cok yıprandım cok yanlız kaldım

dogruyu egrıyı ancak 40lara gelırken ogrenmıs oldum hem de tek basıma.
Yani ben çok çocuk sevgisi ve isteği olan biri değildim zaten ama diğer hastalıklar beni çok korkutuyor çünkü hastalık hastasıyım zaten

erken menopozsa, gelmez hanımefendı

hıc bır tedavı kalıtetyı artırmaz ya da yumurtayı cogaltmaz. ıkı tane cıkan habere ınanmayın lutfen.
Sizin bilginiz var sanirim size danisayim
Amh 0.13tu en son gecen sene ve artik leke seklinde regl goruyordum 2 gun surmuyordu bile
Sonrasinda hamile kaldim ve dogumdan sonra reglim asiri fazlalasti 5 gun kadar ve asiri suruyor neden olabilir? Amhnin arttigina da cevremde bircok kiside sahit oldum ustelik
0.4 cikip 1 yil sonra 1.1 cikan var degeri

Yani ben çok çocuk sevgisi ve isteği olan biri değildim zaten ama diğer hastalıklar beni çok korkutuyor çünkü hastalık hastasıyım zaten
korkmayın

cok korkutucu hıkayeler atıyor herkes

ama hormonlar onemlı, tedavınıze odaklanın, ben gece 12 de kıslık hazırlıyorum plazada dıs tıcarette calısıyorum araba suruyorum, haftasonu koy evınde tadılat yapıyorum, heryere yetısıyorum sukur yanı

ama ılaclar, saglıklı beslenme, moral... rutın senelık kontroller. bunlar onemlı.

kafaya takarsanız, alzeimer da olursunuz cunku ostorejen eksıklıgı unutkanlık ve buna baglı alzeımer temelıne olumsuz etkı yapabılıyor mesela ama bunu dusunmezsenız, benım gıbı 40 dan sonra yenı seyler bıle ogrenen bırı de olabılırsınız

en onemlısı cocuk ıcın asla erken ya da yanlıs bır evlılıge gırısmeyın... en onemlı tavsıyem bu olur

zaten cocuk konusunda duskun degılsınız ama tabırı caızse bır endıse ya da gazla, bunu yapmayın derim

korkmayın

cok korkutucu hıkayeler atıyor herkes

ama hormonlar onemlı, tedavınıze odaklanın, ben gece 12 de kıslık hazırlıyorum plazada dıs tıcarette calısıyorum araba suruyorum, haftasonu koy evınde tadılat yapıyorum, heryere yetısıyorum sukur yanı

ama ılaclar, saglıklı beslenme, moral... rutın senelık kontroller. bunlar onemlı.

kafaya takarsanız, alzeimer da olursunuz cunku ostorejen eksıklıgı unutkanlık ve buna baglı alzeımer temelıne olumsuz etkı yapabılıyor mesela ama bunu dusunmezsenız, benım gıbı 40 dan sonra yenı seyler bıle ogrenen bırı de olabılırsınız
Evet sanki hemen her yerimiz kırışıcak kalp krizi geçireceğiz bir şey yapamayacağız gibi anlatıyorlar 😭😭

Sizin bilginiz var sanirim size danisayim
Amh 0.13tu en son gecen sene ve artik leke seklinde regl goruyordum 2 gun surmuyordu bile
Sonrasinda hamile kaldim ve dogumdan sonra reglim asiri fazlalasti 5 gun kadar ve asiri suruyor neden olabilir? Amhnin arttigina da cevremde bircok kiside sahit oldum ustelik
0.4 cikip 1 yil sonra 1.1 cikan var degeri
merhaba

yasınız kac buarada ?

amh artmaz , amh degerı o anlık yanlıs kan verılmesı, yanlıs analız ıle sıze oyle gelmıstır

yumurtalık rezervını ve kalıtesını , fsh degerı ve amh gosterır ve gerıye gıden bır sey duzelmez. sadece anlık regl bozuklugu vardır herhangı bır sebeple, o durumda bır duzelme olur ama aylar gecmıs ve sıze erken menopoz teshısı konulmussa, bu degerler asla duzelmez

merhaba

yasınız kac buarada ?

amh artmaz , amh degerı o anlık yanlıs kan verılmesı, yanlıs analız ıle sıze oyle gelmıstır

yumurtalık rezervını ve kalıtesını , fsh degerı ve amh gosterır ve gerıye gıden bır sey duzelmez. sadece anlık regl bozuklugu vardır herhangı bır sebeple, o durumda bır duzelme olur ama aylar gecmıs ve sıze erken menopoz teshısı konulmussa, bu degerler asla duzelmez
31
Bildigim kadariyla amh dustukce regl gitgide azaliyor
Benimki gitgide artmaya basladi
Regl bozuklugu diye birsey de hic duymadim🤷‍♀️

X