• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum ilaç içti

Merhaba, ben bu konuya cevap yazmak için üye oldum. Bir psikolojik vaka biliyorum, diğer çocuğun da aynı durumu yaşamış daha önce o yüzden aklıma bu geldi.
Bu vakanın adı da Munchausen by Proxy Sendromu yani bakım verenin yapay bozukluğu . Bu kişiler bilinçli şekilde çocuklarına zarar verirler ama onlar vermemiş gibi tedavi olsun diye hastaneye götürürler ve hep aynı şeyden hastaneye giderler. Mesela yüzde 70-80i yanlışlıkla(!) ilaç içen çocuklardır. Oysa bilinçli o ilaçlar verilir fakat anne ya da diğer bakım verenlerden biri olayı kendisi tasarladığı halde hemen her yere yazıp çözüm arayışına girerler, hastaneye giderler vs vs. Bu vaka bana bunu düşündürdü ve bu çok ağır bir çocuk istismarıdır. Anlamayanlar için araştırmalarını tavsiye ederim.
Umarım çocuklarda kalıcı sorunlara sebep olmaz ve böyle bir şey varsa da biran önce ortaya çıkar .

Merhaba, ben bu konuya cevap yazmak için üye oldum. Bir psikolojik vaka biliyorum, diğer çocuğun da aynı durumu yaşamış daha önce o yüzden aklıma bu geldi.
Bu vakanın adı da Munchausen by Proxy Sendromu yani bakım verenin yapay bozukluğu . Bu kişiler bilinçli şekilde çocuklarına zarar verirler ama onlar vermemiş gibi tedavi olsun diye hastaneye götürürler ve hep aynı şeyden hastaneye giderler. Mesela yüzde 70-80i yanlışlıkla(!) ilaç içen çocuklardır. Oysa bilinçli o ilaçlar verilir fakat anne ya da diğer bakım verenlerden biri olayı kendisi tasarladığı halde hemen her yere yazıp çözüm arayışına girerler, hastaneye giderler vs vs. Bu vaka bana bunu düşündürdü ve bu çok ağır bir çocuk istismarıdır. Anlamayanlar için araştırmalarını tavsiye ederim.
Umarım çocuklarda kalıcı sorunlara sebep olmaz ve böyle bir şey varsa da biran önce ortaya çıkar .
Oha. Bu mümkün olabilir mi ya. Gerçi konuşmalarına savunmalarina bakarsak sanki olabilir gibi de geldi ama.. bide şunu düşündüm bi çocuk kazara başına bi sey gelse hemen ilk olayda devlet alıyoruz demez bu konuda ilac alımı da dahilmi bilmiyorum ama çok tuhaf gelmisti bana. 😳 demekki yetkili kişiler bi anormallik gördü zamanında.

Yıllardır takip edrim burayı ilk defa bısey yazdım. o kadar gereksiz o kadar ön yargılı o kadar itici cevaplar verdiniz ki pişman oldum, ne bilincsizim,ne, kör nede ihmalkar, hepi topu 40 hanelik köy, bı kaç kişide araç var götürmezler, ayrıca bu benim başıma ilk defa gelmiyor ikinci çocuğum kendi hapindan 20 tane içmişti 10 gün yoğun bakımda kaldı 4 gün serviste yattı, midesi yıkandı kömürle beslendi ve 2 yaşında üstelik tiroid hastası idi yani kendi haplarını hiç çıkamaz dedigim yerden alıp içti, şuan kasabadayim annemin hapları da yüksek bir askıda çocuk nasıl uzandı aldi biz akıl sır erdiremedik, ben ne yapıyordum o sirada çocuk çizgi film izliyordu bende bulaşık yikiyordum, şimdi benim gibi başına gelen varmı diye yazdım, herkes hastane dedi, bu benim başıma hasbel kader ikinci gelişi, ve eğer kızımı goturursem ki goturcem burda hemfikiriz, kızımı elimden alacaklar, nerden biliyorsun diyeceksiniz, ben psikolojik tedavi gördüm, majör depresyondan ilk vaka başımıza geldiğinde kurumdan gelip işlem yaptılar kimleri kimleri araya koymadikki, şimdi aynı vakadan tekrar gidince, %100 alacaklar,çaresiz bekliyorum...
Allah belanı versin!

Kasabadayim şehre çok uzak bir yerdeyim kimse yok eşim uzun yolda, otobüs yok araç yok kimseyi bulamadık çaresiz sabah otobusunu bekliyorum, oda önce ilçeye ordan şehir merkezine gitmek için
Ambulans ta mı yok?Eğer yoksa jandarma polisi arardım buraya yazmak yerine

Yıllardır takip edrim burayı ilk defa bısey yazdım. o kadar gereksiz o kadar ön yargılı o kadar itici cevaplar verdiniz ki pişman oldum, ne bilincsizim,ne, kör nede ihmalkar, hepi topu 40 hanelik köy, bı kaç kişide araç var götürmezler, ayrıca bu benim başıma ilk defa gelmiyor ikinci çocuğum kendi hapindan 20 tane içmişti 10 gün yoğun bakımda kaldı 4 gün serviste yattı, midesi yıkandı kömürle beslendi ve 2 yaşında üstelik tiroid hastası idi yani kendi haplarını hiç çıkamaz dedigim yerden alıp içti, şuan kasabadayim annemin hapları da yüksek bir askıda çocuk nasıl uzandı aldi biz akıl sır erdiremedik, ben ne yapıyordum o sirada çocuk çizgi film izliyordu bende bulaşık yikiyordum, şimdi benim gibi başına gelen varmı diye yazdım, herkes hastane dedi, bu benim başıma hasbel kader ikinci gelişi, ve eğer kızımı goturursem ki goturcem burda hemfikiriz, kızımı elimden alacaklar, nerden biliyorsun diyeceksiniz, ben psikolojik tedavi gördüm, majör depresyondan ilk vaka başımıza geldiğinde kurumdan gelip işlem yaptılar kimleri kimleri araya koymadikki, şimdi aynı vakadan tekrar gidince, %100 alacaklar,çaresiz bekliyorum...
2 yasindaki cocuk 20 tane ilaci nasil icti ya, saka misiniz siz? Millet cocuguna 1 tane hapi bile zor yutturuyorken?

Bu rahatliginiz da, yasananlar da hic normal degil; bunu normalde asla söylemem ama, keske devlet alsa gercekten o cocuklari elinizden.

3 yaşında kızım levotiron 100 mg 6 adet hap içti, 6 7 saat oldu geç farkettik. Kasabadayim şuan, hergun üstünü kapatmaya kızım yatakta neredeyse hiç kimildamiyor, uyandiriyorum sorun yok gibi ama üstünü bile açmıyor, acil yardım edin lütfen
Koşayım kk yazayım dediğin siz de hemen
Bravo size

Yıllardır takip edrim burayı ilk defa bısey yazdım. o kadar gereksiz o kadar ön yargılı o kadar itici cevaplar verdiniz ki pişman oldum, ne bilincsizim,ne, kör nede ihmalkar, hepi topu 40 hanelik köy, bı kaç kişide araç var götürmezler, ayrıca bu benim başıma ilk defa gelmiyor ikinci çocuğum kendi hapindan 20 tane içmişti 10 gün yoğun bakımda kaldı 4 gün serviste yattı, midesi yıkandı kömürle beslendi ve 2 yaşında üstelik tiroid hastası idi yani kendi haplarını hiç çıkamaz dedigim yerden alıp içti,
Değil misiniz? İlk defa başınıza gelmrmşş bir de. Ders bile almamışsınız

Ambulans ta mı yok?Eğer yoksa jandarma polisi arardım buraya yazmak yerine
İlk vukuati değilmiş diğer çocuğu da aynı şekilde ilaç içmiş. Hastaneye giderse devlet elinden alır diye korkuyor. Çocuğun hayatı umrunda falan değil yani. Hatta muhtemelen çocuğun elinden alınması da değil korktuğu. Hapse atarlar diye korkuyor bence.

Günahını almak istemem ama bana da hiç normal gelmiyor kadın kendi veriyor ilaçları çocuklarına bence. İnşallah çocuklarına bişey olmadan bulup kurtarırlar. Çok üzüldüm masum yavrucaklara aslında çocuğun fotosundan bile kim oldukları çıkar ortaya. Rabbim korusun. 🥺

3 yaşında kızım levotiron 100 mg 6 adet hap içti, 6 7 saat oldu geç farkettik. Kasabadayim şuan, hergun üstünü kapatmaya kızım yatakta neredeyse hiç kimildamiyor, uyandiriyorum sorun yok gibi ama üstünü bile açmıyor, acil yardım edin lütfen
Şimdi analığına söveceğim olmayacak. 6 taneyi içene kadar siz ne halt ediyodunuz? Ve neden hastaneye gitmediniz????? Saf mısınız siz ya? Bide çocuğum çocuğum diye kudurursunuz. Olana dikkat etmiyosunuz ki 🤬

Aynı şeyi düşündüm.Ama tiptaki tanımını bilmiyordum.tesekkurler..

Kesinlikle yanlışlıkla değil bence. Siber egm ye bildirmek lazım. Devlet çocukları koruma altına almalı.

Ben tiroit hastasıyım her güm o ilaçtan bir tane 100 lük alırım. Bazen unutur iki kere alırsam kalp çarpıntım tutuyor. Ufacık çocuk altı tane almış. Kalp çarpıntısını düşünemiyorum bile.
Siz burda devlet alırsa diyorsunuz. Alsın sizden inşallah. Bu kadar bencil sorumsuz insanda kalmasın o çocuk.

Aferin. Seni hapse almasınlar diye bekle çocuğun sabaha çıkr mı çıkmaz mı çıksa da vücudunda ne hasar bırakacak kim bilir?
Sabah gittiğinde de soracaklar nesi var çocuğun diye...
Ayrıca madem bakamıyorsun iki çocuğun da ilaç içiyor bu noktada hatanı hiç mi görmüyorsun? Hasbelkader diyorsun bir de.... Ya diğer çocuğun ölümden dönmüş yoğun akım da kalmış. Vicdanı olanlar çocuk doğursun. Ayrıca inşallah çocuğu da alırlar senden. Böyle rahatlık yok. Tahammül edemiyorum ya.

Psikoloji eğitimi olan biri olarak bu ihtimali kuvvetli buluyorum ben de.
Bu tip vakaları okudum daha önce de.
Çocukların devlet korumasına alınması gerekiyor.
Annenin tavırları çok normal değil maalesef.

Cocugu goturdumu aceba hastaneye insallah iyidir durumu. Cok kotu oldum konuyu okurken Allah'im insallah birsey olmamistir yavruya 🙏 Konu sahibi cocuklarinin iyiligini dusunuyorsa kendi eliyle vermeli yurda boyle annelik olmaz. Bugun olmadi (insallah olmaz) yarin bu ihmalkarlikla kesin birsey getirir cocuklarin basina.

İlacı kapının arkasına asarsın, bir Allahın kulu yokmu şu cocugu doktora götürecek içim acıdı.

Kustuemwyin dedi hemşire arkadaşımi aradım ayran süt vermeyin kalp atışını nefes alıp vermesini takip edin mutlaka acile götürün dedi, ama sabahtan önce gidemem

Şaka yapıyorsun değil mi, böyle bir şey olamaz. Dağın tepesine helikopter ambulans iniyor. 112 arasana

Back