- 15 Mart 2020
- 1.476
- 2.338
-
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
Ya esnafın yanındaki bile okul okumaya devam ediyor esim kuaför onun bile çırak kalfa usta eğitimleri var bunlardan geçecek ki dükkan açacak,diğer iskerdede öyle,okulu biraktirip akşama kadar ciraklik yapmiyo zaten eşimde ısrarla çırak aramiyo aileler getiriyor diyorum anlamiyorlar.ne diyim bilmeden yorum yapıyorlar.bunlar saniyor herkesin babasi 10bin dolar maas aliyor, her yaz tatilinde bodruma mikanosa tatile gidiyorilk gordugu firina yada kuaforune bir sorsun bakalim kac yasinda ogrenmis bu işi
Aynı şey mi?kusura bakma aptalca bir yorum bu. 5 yaşındaki çocuğu anaokuluna gönderiyoruz. ya ordaki ogretmen pedefili cikarsa?
Çok bağlantılı oldu tebrikler. Açıklama yapardım ama kendini hakaret etmeden ifade edemeyen bir insanla muhatap olamayacağım.kusura bakma aptalca bir yorum bu. 5 yaşındaki çocuğu anaokuluna gönderiyoruz. ya ordaki ogretmen pedefili cikarsa?
Katılıyorum. Öğretmenim ve velilerin gözlerindeki umudu görüyorum. İstiyorlar ki öğretmen olsun, doktor olsun vs Ama çocukta kapasite yok. Çocuğu bu şekilde heder edeceklerine bir zanaat öğrenmesini sağlasalar çocuğun hayatı kurtulacak. Yok ama ısrarla çocuğa baskı yapıyorlar okuyacaksın diye. Şimdi biz çıraklık eğitime yönlendiriyoruz çocukları. Tabi 15-16 yaşındaki çocuğun eğitilmesi çok zor. Keşke bu çocuklar daha küçük yaşlardan teknisyen olarak eğitilebilseler.Ayıp ediyosun Türkiye de herkes memur olmalı herkeste bu düşünce mevcut ama heryer market giyim magalari küçük esnafta dahil diplomalı kişilerle dolu.dediginiz isleride öğrenmek için küçük yasta çırak olarak çalışıp öğrenirler,bizim millette hayaller hayatlar olayi
Herkes pedofili o zaman kimse çalışmasın haberlerde görüyoruz kaç yaşındaki insanlar birbirine neler yapiyor,yapanın Allah cezasını versin ama herkesi aynı kefeye koymayın düşünceniz yanlışUsta pedofili çıkarsa napıyoruz peki? Öngörülemeyen hasar deyip geçiyor muyuz?
Sanırım yaptıkları test. Problem çözme ve üretme değil.Bilmiyorum ki öğretmeni ile birlikte çözüyorlar. Zaten dönem içinde gördüğü konular olduğu için basitten zora doğru soru çözüyorlar. Bu amaçla gidiyor zaten derse.
Aynen bende uğraşıyorum okusun meslek sahibi olsun iyi biryerde çalışsın hangi anne istemez Rabbim cocuklarimiza hayırlı işler mutlu olup çalışacakları meslekler işler nasip etsin,Katılıyorum. Öğretmenim ve velilerin gözlerindeki umudu görüyorum. İstiyorlar ki öğretmen olsun, doktor olsun vs Ama çocukta kapasite yok. Çocuğu bu şekilde heder edeceklerine bir zanaat öğrenmesini sağlasalar çocuğun hayatı kurtulacak. Yok ama ısrarla çocuğa baskı yapıyorlar okuyacaksın diye. Şimdi biz çıraklık eğitime yönlendiriyoruz çocukları. Tabi 15-16 yaşındaki çocuğun eğitilmesi çok zor. Keşke bu çocuklar daha küçük yaşlardan teknisyen olarak eğitilebilseler.
uzatmanin anlami yok. 12 yaşında çocuğun çalısamazdan konuyu pedofiliye getiren sensin. bende sana soruyorum işte. 12 yaşında ki çocuk işyerinde pedofiliye uğrayabilirse 5 yasinda ki cocuk okulda pedofiliye maruz kalamaz mi? ihtimal var örnegide var. o halde cocuklari okula göndermeyelim ne dersinizÇok bağlantılı oldu tebrikler. Açıklama yapardım ama kendini hakaret etmeden ifade edemeyen bir insanla muhatap olamayacağım.
Böyle dusunenlerin yüzünden çırak olayı eskisi gibi kalmadı okul okuyorlar atanamiyorlar ortalıkta asgari ücretle çalışıyorlar eşim ise 5,6bin geliri var şuan hastalıktan düştü o rakamdan ama yinede idare ediyoruz,büyük esnaf daha çok kazaniyor,sapik heryerde var genel düşünürsek Rabbim korusun herkesin çocuğunu..uzatmanin anlami yok. 12 yaşında çocuğun çalısamazdan konuyu pedofiliye getiren sensin. bende sana soruyorum işte. 12 yaşında ki çocuk işyerinde pedofiliye uğrayabilirse 5 yasinda ki cocuk okulda pedofiliye maruz kalamaz mi? ihtimal var örnegide var. o halde cocuklari okula göndermeyelim ne dersiniz
Yasal olmayan bir şeyi savunmanız doğru değil.Herkes pedofili o zaman kimse çalışmasın haberlerde görüyoruz kaç yaşındaki insanlar birbirine neler yapiyor,yapanın Allah cezasını versin ama herkesi aynı kefeye koymayın düşünceniz yanlış
Okul sınavları, öğrendikleri biçimde sorular içeriyor.Biliyorum genel olarak böyle.
Peki şuna cevabınız nedir.
Notları gayet iyi.
Lakin okulistik sınavlarında sınıfında sondan 3.
Bu çocuk takdir belgesi alıyor bir de.
Çalışmıyorlar zaten durdukları bir iki ay ısrarla gelsin demiyoruz zaten,dediğiniz gibi burnu surtsun okumanın kıymetini anlasınlar diye getiriyorlar çocukları kendi evladım gibi koruyoruz zaten.herkes teşekkür ediyor esim sakin biridir küfür eziyet bilmezYasal olmayan bir şeyi savunmanız doğru değil.
Evet ağaç yaşken eğilir, mesleki beceriler çok ufak yaşta kazanılır, tecrübe çok önemlidir ama neticede çocuklar çalıştırılamıyor.
Size de muhtemelen baş edemedikleri çocukları, al biraz hayatı öğrensin diye gönderiyorlardır. Kendi isteyerek şu devirde değil hiç bir devirde çalışacak çocuk bilmiyorum ben.
Herkesin teşekkğr etmesi önemli değil aslında. Bir gün biri iş kazasında ufak bir ysralanır açarlar davayı başınız yanar. Bence hiç bulaşmayın, çocuklar da memnun değillerdir koşup oynamak varken...Çalışmıyorlar zaten durdukları bir iki ay ısrarla gelsin demiyoruz zaten,dediğiniz gibi burnu surtsun okumanın kıymetini anlasınlar diye getiriyorlar çocukları kendi evladım gibi koruyoruz zaten.herkes teşekkür ediyor esim sakin biridir küfür eziyet bilmez
Dediğiniz gibi sorun olur bı sıkıntı çıkarsa zaten çırak almıyoruz ısrarla aramiyoruz,çocukta memnun değil zaten aileler baskı yapıyor anlasın evinin kıymetini diye,gerçekten bu işi meslek olarak yapacak kişiler gönülden duruyor öğreniyorlar bizim öyle uzun calistirdigimiz hiç olmadı hep bir iki ay.Herkesin teşekkğr etmesi önemli değil aslında. Bir gün biri iş kazasında ufak bir ysralanır açarlar davayı başınız yanar. Bence hiç bulaşmayın, çocuklar da memnun değillerdir koşup oynamak varken...
Valla ne yalan söyleyeyim eğer bu yaz pandemi belası olmasaydı kızımızı bir arkadaşımın yanına verecektim. Butik pasta yapıyor kendisi şirin bir dükkanı var. Günlük parasını da biz verelim sen hiç çaktırma dedik sene içinde ama maalesef hastalık yüzünden rafa kalktı plan.Çalışmıyorlar zaten durdukları bir iki ay ısrarla gelsin demiyoruz zaten,dediğiniz gibi burnu surtsun okumanın kıymetini anlasınlar diye getiriyorlar çocukları kendi evladım gibi koruyoruz zaten.herkes teşekkür ediyor esim sakin biridir küfür eziyet bilmez
Bu yaştaki çocuklar 2. Dünya savaşı, ırk- cinsiyet ayrımı, gelir adaletsizliği, ötekileştirme vs gibi konuları anlamak için uygun yaştalar. Öğretmenim ve liseye gelmiş çocukların hala Hitler Almanya’sını bilmemesi içler acısı. İsimlerine göre kitap yargılamayı uygun bulmuyorum. Allahtan kime önerdiysem kitapları çok beğendiler. Hatta 4. Sınıfa geçmiş ama kitap kurdu bir arkadaşına hediye ettik kitapları çocuk iki günde okuyup bitirmiş. Kral Şakir okumasından iyidir herhalde.
Çocukları bedava yada üç kuruş bahşişle kullanmak denir ona.Çalışmıyorlar zaten durdukları bir iki ay ısrarla gelsin demiyoruz zaten,dediğiniz gibi burnu surtsun okumanın kıymetini anlasınlar diye getiriyorlar çocukları kendi evladım gibi koruyoruz zaten.herkes teşekkür ediyor esim sakin biridir küfür eziyet bilmez
Ailelerine söyle canım bunuÇocukları bedava yada üç kuruş bahşişle kullanmak denir ona.
Yahu ailesi al bu çocuğu iki patakla bizim gücümüz yetmiyor dese yapacak mısınız?Ailelerine söyle canım bunu
Gençken annemler de okurmuş , beklerlermiş falan. Ama biz okuyunca saçma sapan şeyler oluyor. Ebeveyn olmayı direk kontrolcü baskıcı olmak zanneden bir grup zaten annemin yaş grubu 50lerde doğanlarSiz yazınca aklıma geldi. Ergenlikte bizim dönemin Tom Miks vb çizgi romanlarını içerdik resmen :))
Animelerin, mangaların çoğu dizilere uyarlanıyor. Müthiş çizimler, hikayeler var. Özellikle uzak doğuda popüler bir dal ve meslek.