• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu olanlara bir soru...

blick

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2010
67
0
36
Adana
Arkadaşlar çocuk sahibi olmaya hazır olduğunuzu nasıl anladınız...Kesin kararınızı verirken tereddüt yaşadığınız, kendinize güvenemediğiniz zamanlar oldu mu?
Çocuğu olupta 'sakın çocuk yapmayın, hayatınız biter' vs şeyler söyleyen insanlarla bebek bekleyen aileler arasında bu zor kararı nasıl verdiniz.

2 sene evli kaldıktan sonra karar verdik bebeğe. önceden de öyle planlamıştık. maddiyatımız iyiyken karar verdik. ilk bebeğimi doğmadan kaybettim. 6 ay sonra bebeğimi aldım kucağıma. çok düşündüm çok tereddüt ettim yapmadan evvel. çünkü eşim asker , sürekli görevde ben yalnız olacaktım bebeğimle. aileler çok uzakta. nitekimde öyle oldu yavrum 13 aylık. kızımla beraberiz hep, zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. ben tek çocukta hep ısrarlıydım, şuan birkaç seneye ikinciyi istiyoruz allah nasip ederse. keşke daha önce yapsaymışız. bana da çok dediler,işte özlemiyor musun çocuksuz hayatı diye, özlemiyorum. çünkü insanın hayatı, merkezi yavrun oluyor.her yere onunla gidiyoruz. eşimle sinemaya gitmiyoruz evet , büyünce gidilir. kızımla eşimle evde olmak, hepberaber vakit geçirmek dünyalara bedel. tek sorun çalışamıyorum şuan. en azından 3-4 yaşına kadar çalışmıyacağım, ozamanda nasıl bırakıcam , nasıl ayrı kalıcam bilmiyorum.hayatta ertelenmeyecek tek şey bana göre çocuk sahibi olmak. zorluğu çok onlardan bahsetmiyorum bile.

Allah eşinizden ailenizden ayrı olduğunuz her an size yardım etsin sabır versin.
Ben daha 2 aylık evliyim en azından 2-3 sene çocuğu hiç düşünmem bile sanıyordum ama ilginç bi şekilde aklıma takılır oldu.Yaşım 27 oldu belkide ondan biyolojik saat tik tak ediyor olabilir.
Keşke daha önce yapsaymışım diyenlerle sakın yapma diyenler arasında kalıyorum.Kim haklı neden insanların düşünceleri bu kadar farklı bilmiyorum.

Son düzenleme:
bende 2 yıl sonra bebek düşünmeye başladım
her kafadan bi ses çıkar kimi yap der kimi yapma der
ama o seslere aldırış etmemek lazım
ilk hamile olduğumu öğrendiğimde
korktum nasıl bakarım nasıl olur gerçekten hazırmıyım
iyi bi anne olurmuyum diye
ama sonra onun ilk kalp atışlarını
ufacık ayaklarını ellerini gördükten sonra
doğan büyüyo be dedim Allahın izniyle bakarız dedim
o verdiyse bize bu mucizeyi demekki şanslı kullarındanız dedim
şimdi 1 buçuk yaşında bi cimcimem var
Allaha ne kadar şükretsem az sağlıklı bi evlat nasip
etti isteyen herkese nasip etsin
bu arada yaşım 23 erken yaşta anne olmakta avantajlı
bi zaman sonraçocuk sesiçekemiyosun
ve kızım 3 4 yaşındayken bi tane kardeş istiyorum
Allahım izin verirse kızımı kucağıma aldıktan sonra
hamileyken denilen lafları unuttum bile
iyiki doğurmuşum diyorum
Rabbim hayırlı evlat olmasınıda nasip etsin herkesede banada
çocuk zaten büyük bi sorumluluk çok düşünürsen yapmaya cesaret edemezsin
o yüzden gönülden istiyosan yap bence
geriside geliyo Allahın yardımyla bakılıyo
çocuk zaten kendine baktırıyo

Artık kadınlar çocuk yapmaya eskisi gibi bakmıyor sanırım.Gece kalkmak, altını temizlemek, doyurmak, ilgilenmek çok zor geliyor.Gece uyanmasın uykusu bozulmasın diye gündüz içi geçen çocuğu uyutmayan uyumasın diye herşeyi yapan insan tanıyorum ben.
Eskilerin ne var bunda dediği şeyler artık çalışsın çalışmasın bazı kadınlara çok ağır gelmeye başladı.Onların devamlı 'hayatın biter ' vs demesi insanı korkutuyor.
Getirdikleri kadar götürdükleri de vardır muhakkak olay terazinin hangi kısmının ağır bastığına karar vermekle ilgili sanırım.

Son düzenleme:
cnm ben bırden bıre soyledım esıme o da gulumseyerek karsılık verdı evlılıgınde bıseylerın eksıklıgını hıssetmeye basladıgın an cocugun vaktı gelmıs demektır bunu burdan anlarsın:)
bebek bakmak evet gercekten zor emek ısteyen bısey hayatının gıdısatı tamamen degısıyor ıstedıgın zaman dısarı cıkamıyorsun ıstedıgın yere esınle gıdemıyorsun bı sınema bı tatıl hayal tabııkı evde de ısler eskısı gıbı olmuyor kımı esler ayrı bıle yatıyolar genellıkle sabah ıse gıdecek oldugundan erkek uykusunu almak ıstıyor sen beebekle kalakalıyorsun :) bu hayatta ne kolay kı guzel olan herseyın zorlugu vardır.ANNE OLMANIN gururunun yanında bu sıkıntılar hıc kalıyor tatlım sen etrafını dusunme senın ve sevdıgın adamın olan bı canlı dusunsene bence herseye deger :)

çocuk sahibi olduktan sonra artık eski hayatın tamamen bitiyor yepyeni ve bambaşka ağır sorumluluk gerektiren bir süreç başlıyor. şu anda çok rahatına düşkün,saatlerce uyuyan birde çalışan biriysen eğer çocuk doğduktan sonra büyük bir travma yaşayacağın kesin:) benim kaçtane tüp bebekle yıllarca uğraşıp çocuk sahibi olan arkadaşlarım var onlar bile depresyonda şu an. tek başlarına biryerlere gidememek hep çocuğa bağımlı olmak çok zor durum. şu an bende öyleyim 5 senedir tek başıma biryere gittiğim 3 yada 4 kezdir. Bütün bu sıkıntılara göğüs gerebileceğini düşündüğün zaman çocuk sahibi olmanı tavsiye ederim.

3 çocuğum var.bebek sahibi olmak için hiç ince düşünmedik ne ben ne de eşim:26:ikimizde çok istiyorduk:9: evlendikten 6 ay sonra ilk bebeğime hamile kaldım:49:
şu doğru evet çocuk sahibi olmak yetiştirmek büyük sorumluluk ve ağır bir yük ama evlat o kadar tatlı ki doduğunda geç bile kalmışım diyebilirsin:34:
herşeyin bir zorluğu var zaten hayatta hiçbir şey çok kolay değil ki:6:varsın bir zorluğuda çok sevdiğimiz bir varlık için çekelim:69:
çocuk istiyorsan imkanların müsaitse hiç bekleme derim bazen çok ince düşünmek insanı daha çok karambole iter.bakabilirmiyim diye gözünde büyütme canım üstesinden gelirsin:31:

merhaba...benim 4 yaşında bir oğlum var bence hayat bizim planlarımıza uymayacak kadar kısa eğer sevdiğin insana eşine güveniyorsan sağlıklıysan ve gerçekten istiyorsan bebek yapmalısın inan bana hayatın değişiyor çünkü sen ve eşinden bir parça doğuyor RABBİMİN EMANETİ bu duyguyu yaşamak isteyip yaşayamayanlar varken her imkana sahipolup istememk sadece acizlik...anne olmak kolay değil elbette...hayata bir can getirysn o sana muhtaç sen verirsen yiyor alırsan gyyr ama inan ona vereceğin engüzel şey anne sıcaklığı ve o sadece anne olan arkadaşlarımın anlayacağı sevgi...bazen uykusuz kalcksn hasta olnca üzüleceksin eşinle ytrnce zaman gçrmycksin ama yine de yıkılmycksn herzaman güçlü olcksn bu mucizeyi veren RABBİM SABRINI VE KOLAYLIĞINIDA VERİYOR..gözünün önünde büyüyor ve sen zamanın nasıl geçtiğini anlmyrsn şimdi oğlum benim arkadaşım onunla alışveriş ypmkgezmek eğlenmek kurduğu cümlelere bazen şaşırmak bazen kahkalarla gülmek çoooookgüzel...RABBİM EVLATLARIMIZA UZUUNÖMÜRLER VERSİN...ERTELEME BU DUYGUYU YAŞA ENKISA ZAMANDA İNŞALLAH..HERZAMAN OLUMLU DÜŞÜN

Bizde iki tarafta çocuğa bakmak için can attığından bir yere giderken bırakacak yer bulamamak değil çocuğun paylaşılamaması olur herhalde bizim sorunumuz :)
Kayınvalidem de annemde olsa da baksak diye bekliyorlar ikisi de çok iyi ve ilgili insanlar.
Eşinizin bebek istediğinden nasıl emin oldunuz peki.Konu açılınca sen ne zaman istersen diyen bir insan bile olsa karşınızda yine de acaba beni kırmamak için mi yapıyor diye bir şüphe kalmaz mı insanın aklında.Bu durumdayken bebek sahibi olmuştu bir arkadaşım konuyu hep o açarmış eşi de hep tamam dermiş ama bir kere bile konu açılmadan kendi kendine konuyu açmazdı eşi sadece tamam ne zaman istersen demekle yetinen bir adamdı.Çocuk olduktan sonra da çok ilgili bir baba figürü olduğu söylenemez.Sanırım onun için erkendi ama karısı üzülmesin diye o zamanlar hep tamam demişti.Bu da iki taraf için de çok kötü bir durum tabiki o yüzden erkeklerin herşeyi kelimelere dökmediğini düşünerek onların da istediğinden emin olmak çok önemli.Ama asıl sorun nasıl.

cnm, benim eşimle aramda 9 yaş var ve ben evlendikten 2 ay sonra onu baba olmaya hazır hissettim ve ertelemedim evlilikteki amacın birbirini seven sayan birçiftin bu sevgiyi gelecek kuşaklara da taşımak olduğuna inanıyorum...eşimin yeğenlerine düşkünlüğü çocuk sevgisi beni onun iyi ve ilgili bir baba olacağına inandırdı şüphesiz ve ben yanılmadım niyetine grdktn hemen sonra hamile kaldım..hem erkeğin sen nezaman istersen sözüne takılma bence..tabi ki öyle derler çünkü sen 9 ay boyunca dönemdönem farklı skntlr yşyrsn...ilk aylar riskli bulantılar aşermelr son üç ay yüzüstü uyuyamazsn flnfilan budurumda eşlerini suçlayanlar bile grdm ben hastanede eğitimde ağlayan birkadın vrdı 7 aylık hamileydi ama psikoloşisi fenaydı...böyle biduruma hiçkmse düşmez umrm..yani sen iste eşinle knş daha sonra onun tepkisini ölç ama eşin hazırsa ve sen de hazırsan durma derim ben...ALLAH GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN...BEN DE 2.Yİ İSTYRM BAKALIM İNŞALLAH

ben hiç hesapta yokken hamile kaldığımı öğrendim ilkte eşimde bende çok şaşırdık hazır olmadığımızı düşünüyorduk ama bi yandanda aldırmaya gönlümüz el vermedi ve şimdi oğlum 1,5 yaşında. anladımki bebek sahibi olmanın zamanı yok ve her geçen zaman dahada gecikmiş oluyoruz. şimdi keşke çok daha önce yapsaymışım diyorum!

bende 25 yaşında evlendim
çocuk hiç planlarımız arasında yoktu
zaten behçet hastasıydım ve tedavi görüyordum
eşimlede hiç konuşmamıştık bu konuyu
eşimi bir çocuğu severkende hiç görmedim:)
26 yaşında birgün hamile kaldığımı öğrendim
çünki plansız bir hamilelikti şok oldummmmmm
çok ağladım
eşime söyledim ve inanamıyacağım kadar eşim sevinmişti
hatta ben kimseye şimdilik söyleme dememe rağmen sağır sultan duymuştu:)
anladımki bu planlı olan bişey değilmiş
kızım 2 yaşına gelmeden ben ikinciyi düşünmeye başlamıştım bile
eşim yine kızımız yeter diyodu
ama 2. bebeğime kolay hamile kalmadım
tedaviyle 31 yaşındada bir oğlum oldu
şu anda oğlum 7 aylıkeşimde çok mutlu
bazen eşimle konuşuyoruz eskisi gezemiyoruz eğlencelere gidemiyoruz sosyallik sıfır:)
ama onları yüzüne bakıp tebessümlerini görünce içimiz cızlıyoooooooo
hiç anne olmayı düşünmezken 2 çocuk annesi bir kadın oldum
mutlumuyum?
hemde inanamıyacağınız derecede mutluyum
ALLAHIMA şükürler olsunki bana bu emanetleri göndermiş
evliliğimizin bile boyutu değişti
artık çekirdek aile olduk
ALLAH her isteyene versin
kimseye evlat özlemi yaşatmasın:emir_bebek:

2 sene evli kaldıktan sonra karar verdik bebeğe. önceden de öyle planlamıştık. maddiyatımız iyiyken karar verdik. ilk bebeğimi doğmadan kaybettim. 6 ay sonra bebeğimi aldım kucağıma. çok düşündüm çok tereddüt ettim yapmadan evvel. çünkü eşim asker , sürekli görevde ben yalnız olacaktım bebeğimle. aileler çok uzakta. nitekimde öyle oldu yavrum 13 aylık. kızımla beraberiz hep, zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. ben tek çocukta hep ısrarlıydım, şuan birkaç seneye ikinciyi istiyoruz allah nasip ederse. keşke daha önce yapsaymışız. bana da çok dediler,işte özlemiyor musun çocuksuz hayatı diye, özlemiyorum. çünkü insanın hayatı, merkezi yavrun oluyor.her yere onunla gidiyoruz. eşimle sinemaya gitmiyoruz evet , büyünce gidilir. kızımla eşimle evde olmak, hepberaber vakit geçirmek dünyalara bedel. tek sorun çalışamıyorum şuan. en azından 3-4 yaşına kadar çalışmıyacağım, ozamanda nasıl bırakıcam , nasıl ayrı kalıcam bilmiyorum.hayatta ertelenmeyecek tek şey bana göre çocuk sahibi olmak. zorluğu çok onlardan bahsetmiyorum bile.

bende aynı şeyleri yaşadım düşüklerim oldu dış gebelik dendi eşim isemese de aglıya aglıya hamile kaldım kızım dogdu değil bez bağlamayı mama yapmayı bile bilmiyordum benim eşimde asker ve askerler biraz sert oluyor ne yazik ki kızım 3 yaşına gelince ona karddeş istedim şuan kızım 6 yaşında hala şaşkınlık içindeyim eşim ikinci bebeğe evet dedi yıllarca hayır diyordu bebek için şuan 15 günlük hamileyim ve düşük tehlikem var lekelenme geliyor benden hayırlısı kızıma bir erkek kardeş çok istiyorum ne yalan söylim ama herşey hayırlısı canım

bende aynı şeyleri yaşadım düşüklerim oldu dış gebelik dendi eşim isemese de aglıya aglıya hamile kaldım kızım dogdu değil bez bağlamayı mama yapmayı bile bilmiyordum benim eşimde asker ve askerler biraz sert oluyor ne yazik ki kızım 3 yaşına gelince ona karddeş istedim şuan kızım 6 yaşında hala şaşkınlık içindeyim eşim ikinci bebeğe evet dedi yıllarca hayır diyordu bebek için şuan 15 günlük hamileyim ve düşük tehlikem var lekelenme geliyor benden hayırlısı kızıma bir erkek kardeş çok istiyorum ne yalan söylim ama herşey hayırlısı canım

İnşallah herşey istediğiniz gibi olur.Bebeğinizi kucağınıza sağlıklı bir şekilde alırsınız.

Bende suan 2aylik bebis sahibinin evlendikten 4yil sonra yapmaya karar verdik ama hamile kalmam polikistik over yüzünden uzadı sonunda tam bosver dediğim noktada hamile kalmıştım tedavi icinde hiç uğraşmadım yürüyüş yaptıgım bir donemde hamile kalmışım.
İlk basta hazır olduğunu düşünüyorsun ki ben 30 yaşındayım suan hazır olmadığımı anlıyorum 2ay gecti eğer yanımda annem olmasa çıldırırdim zor bebek gercekten zor ve kimse buna hazır olamaz bence ilk 1ay kabus gibi 2.ay ise ya siz kabusa alışıyorsunuz bilemiyorum daha az yorucu geçiyor
Bizim nesil biraz rahata alışık uykuların bölünmesi keyifli vakitlerin azalması özgürlük kısıtlaması bize göre değil ama basa gelen çekiliyor :) yinede sevgisi güzel hayatımda olmasa dediğiniz noktalarda oluyor iyiki varsın dediğiniz noktalarda beni kimse ikna etmedi bebeğe kendim istedim olacakları onceden kestiremedim tabii :) yinede kestirebilmis olsaydım yine yapardım kızımı.
Evliliğin bittiği noktada kesinlikle değil biz daha bir bağlandık daha bir asık olduk ve daha arzulu olduk esimle evlilik çocukla falan bitmez kafada biter anca kisi baskası için uğraşmayı kestiği zaman biter birde benden size öneri asla cocuğu birinci sıraya koymayın esinizi kaybedersiniz
Uzun lafın kısası zor is cocuk bırakın kimse sizi ikna etmesin siz emin olun kendinizden yeter:79:

anneliği tatsan asla 1 dakika bile düşünmezdin

Son düzenleme:
ya benim anlamadığım şey artık öyle bir zamanda yaşıyoruz ki bez hazır,ıslak mendili hazır, çamaşır makinesi var, bulaşık makinesi var (tabi olmayanlar için demiyorum),hazır çeşit çeşit mamalar var, lazım olunca doktora ulaşmasıda kolay, eğitimlerinide verebiliyoruz. ....düşünmeye gerek yok ki sadece sevginizi vereceksiniz. eskiden bu imkanlar yokken bile kaç tane çocuk yapıyorlarmış....biz o yönden rahat bir nesiliz. bence düşünme Allah mutlaka bir kolaylığını verir............ :93:

çocuk sözünü duyunca dayanamadım.ben evliliğimin 4. yılındayım.2 yıl çocuğum olmadı tedavi gördüm v o tedavi süresince yaşadığım üzüntüyü hayal kırıklığını yaşamım boynca yaşamadım herhalde.daha evlenmeden eşimle planlar yapıyoduk hemen çocuk yapmayız borç harçlarımızı düzeltir biraz da hayatımızı yaşar öyle çocuk yaparız.ama hayat sanki buda size kapak olsun dermişçesine bir tokat gibi yapıştırdı yüzümüze öyle bizim planlamamıızla bu işin olmayacağını.ve bize inat konuştuklarımıza inat daha evliliğimizin ilk aylarında düşürmüştü içimize bebek sevgisini arzusunu.2 yıl tedaviden sonra şükürler olsunki şu avatarda gördüğünüz pamuk hayatımıza girmiş.ve bence asıl hayatı yaşamak bununla güzelmiş.varsın tatile çıkmayım varsın istediğim gibi gezmeyim.varsın geceleri uyutmasın beni yeterki o rahat olsun yeterki bir gülücük atsın.varsın hem işte hem evde çalışayım onun tek bir gülüşü bütün yorgunluğu gömüyor derinlere.:69::69:

Back