Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çocuğu kreşe göndermek, baştan atmak mıdır ?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
ama biz konuya göre yorum yapmıyor muyuz?

Kızım 2,5 aylıkken kv sçyledım.. annecım baglanırsak dönemem işime ücretsiz iznimi bağlamayı dusunmuyorum deıdm.. Eyvallah dedı ve başladım ıyıkı başlamısım yoksa mümkün olmazdı dediğin gibi..
babannemiz cok yoruluyor dıye 3 yasında krese verdım kı kadın yalvardı verme dıye sözünü dinlemedım 1,5 ay sonra geri aldım.. 4 yasına az kala yıne verdım 3 ay gitti geri aldım..
5 yasına girecegı sene yaz okuluyla acılıs yaptım sonra 2 yıl anaokulu ve ılkokula basladık..
sonuc şu ki; TR de kreş işi cok gelişi güzel yapılıyor.. El kadar bebek nasıl güveneceksiniz.. İmkanınız varsa az daha durun. gelsın 3,5-4 yasına ozaman verın kreşe.. Terkedılmışlik duygusuna kapılıyor yavrucaklar ve kreslerde hıcte öyle el bebek gül bebek değiller malesef..

Avrupada böyle demek bence yetersiz olaylar kişi odaklı ele alınmalı burda bahsi geçen çocuk kendini tam ifade edemeyen bir çocuk bu durumda bence de 36 ay beklenmeli

Eskiden erken yaşta kreş o kadar gerekli değilmiş çünkü komşuluk ilişkileri varmış, sokaklar güvenliymiş çocuklar bütün gün komşu çocuklarıyla sokaklarda oyun oynarlarmış. Oysa ki günümüzde çocuklar apartmanlara tıkılmış durumda. Yaşıtlarıyla etkileşime geçmeyen çocuklar asosyal, mızmız ve uyumsuz oluyor ne yazık ki. Zihinsel gelişimleri de geriden geliyor üstelik. Kreş gidenler daha aktif, daha sosyal oluyor, erken konuşuyor. Etrafımda çok örneği var.
Ama madem şüpheleriniz var kızınız 3 yaşına gelene kadar bekleyin.

Avrupada üstüne lavabo düşerek ölen çocuk var mı

Bu bana sanirim, ve hayir böyle bir durumdan hiç duymadim ben. Dedigim gibi kontrole geliyorlar, ve herseye dikkat ediyorlar. Ondan sonra rapor hazirlaniyor ve ciddi durumlar var ise degisilmesi isteniyor ve o kres takip ediliyor.

Bide söyle bir durum var, burdaki kresler en az 30, 40 yildir var, sanirim Tr'de bu kresler daha yeni yeni 5,10 yildir kullaniliyor ve hali ile tecrübe az. Bunun üstüne zaten simdiki devlet ne çoçuklari, ne toplumu umursamadigi için hakikatten iyi kres bulmak sans isi oluyor, çünkü kural, denetim yok. Böyle düsündügümde Tr'deki annelerin korkularini anliyorum aslinda.

işte o yüzden bazı şeyleri avrupa ile kıyaslamamak lazım hele ki bu konuda bebek daha kendini ifade edemiyo falan, bilmem denk geldin mi geçen bi arkadas kreş yüzünden yaşadıklarını yazmıştı çocuk eve aç geliyormuş resmen yemediği şeyleri yedi diye yapmadığı aktiviteleri yaptı diye bildiriyolarmış veliye

Evet, o konuyu okumustum, dehste verici tabi küçücük çoçugun aç birakilmalisi. Aslinda genis çapidan baktiginda profesyonel is yapmak tüm Türkiyede yaygin olan birsey degil. Birçok insan çabuk para yapma pesinde. Tabi ayda 5,6bin lara maas kazanan insanlar için farkli, zengin kesim için Türkiyede çok profesyonel çözümler var.

Bilemedim, yasadigim ülkede kres hiç kötü birsey degil, tam aksine herkesin yazdigi gibi çoçuk gelisimi için çok iyi. Türkiyede bu öyle olmayabilir ama bu yüzden de çoçuklari apartmanin içine birakmak, sadece anne ile arkadaslik kurulmasida bi abes duruyor.

gelişim açısından çok önemli ben 2 sene ücretsiz izin aldım izin bitince oğlum 28 aylık olacak kısmetse 36 aya kadar annem baksın diyorum anneme kalsa hep bakacak ama napıcak sadece besleyip uyutacak elinden tutup güne götürecek

Iste sorun burda, yani çoçuklara yönelik aktiviteler olmuyor. Sadece arada bi park'a götürülür o kadar. Ve eve geldiginde çizgi filmlere felan baktirirlar ki temizlik, yemek felan yapilsin diye. Bu evinde çoçuguna bakan anneleri kötülemek için söylemiyorm fakat %80-90% böyle oluyor. Eh buda çoçuk gelisim açisindan dedigin gibi önemli. Tam o yaslarda çoçugun verimli yaslaridir. Birçok uzman çoçugun ilk 5 yasi, en önemlisi oldugunu söylüyor.

Gerçekten bilemedim, yani ben Tr'de anne olsaydim ne yapardim bilemedim. Tek bildigim artik gün geçtikçe Türkiyede anne olmak, kadin olmak ve çoçuk olmak zorlasiyor.

28 aylık..aman allahım..bebek daha 2 yaşında..senin koynuna ihtiyacı var..
eh biraz baştan atmak oluyor..eğitim alması adı altında..

ben arastırmaları, avrupa uygulamasını falannn hepsını gecıp bır anne olarak bakıyorum sadece ve bana göre 4 yasından önce başlamamalı diyorum.. size çok ihtiyacı var çünkü.. şartlarınız uyuyorsa vermeyin derim..

Kreş konusunda sırf aynı kaygıları yaşadığım için 2,5 yaşta oğlumu krese vermeyi düşünürken 3 yaş olmasını bekledim yanlış yapmışım hem alışma süreci hem eğitim le sosyalleşme konuşmaya katkısı açısından 2,5 yaş çok uygunmuş anlamış oldum. Zira çok çok anneye bağımlı oldu çıktı. Hayırlısı olsun sizin için de...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…