ama biz konuya göre yorum yapmıyor muyuz?
konu sahibi çalışmıyor
bir bebekten ayrılmak için uygun dönem ya 8-9 aya kadardır ya da 2.5-3 yaştan sonrasıdır
çünkü makalede de yazdığı gibi bu dönem bağlanma dönemidir, terkedilme duygusu yaşatır
yani konu sahibi, mecburiyet olmadığı için en azından Eylül'ü bekleyebilir
son olarak
bakılmaktan öte farklı sorunlar olabilir
mesela Türkiye'de bir çok yuvada, 2,5 yaş yani 30 ay grubu yok
30 aylar 36-40 aylarla aynı grupta oluyor ki çocuklar için 6-10 ay çok büyük fark!
bu da, mesela ingilizce dersinde, resim dersinde veya herhangi bir derste çocukta neden o yapabiliyor, ben yapamıyorum kaygısı oluşturabiliyor, çocuk hep aynı yaş grubuyla devam ettiği için aynı durumu sürekli yaşıyor
demem o ki bence düşünülmesi gereken detaylar var!
Avrupada üstüne lavabo düşerek ölen çocuk var mı
Bu bana sanirim, ve hayir böyle bir durumdan hiç duymadim ben. Dedigim gibi kontrole geliyorlar, ve herseye dikkat ediyorlar. Ondan sonra rapor hazirlaniyor ve ciddi durumlar var ise degisilmesi isteniyor ve o kres takip ediliyor.
Bide söyle bir durum var, burdaki kresler en az 30, 40 yildir var, sanirim Tr'de bu kresler daha yeni yeni 5,10 yildir kullaniliyor ve hali ile tecrübe az. Bunun üstüne zaten simdiki devlet ne çoçuklari, ne toplumu umursamadigi için hakikatten iyi kres bulmak sans isi oluyor, çünkü kural, denetim yok. Böyle düsündügümde Tr'deki annelerin korkularini anliyorum aslinda.
işte o yüzden bazı şeyleri avrupa ile kıyaslamamak lazım hele ki bu konuda bebek daha kendini ifade edemiyo falan, bilmem denk geldin mi geçen bi arkadas kreş yüzünden yaşadıklarını yazmıştı çocuk eve aç geliyormuş resmen yemediği şeyleri yedi diye yapmadığı aktiviteleri yaptı diye bildiriyolarmış veliye
Evet, o konuyu okumustum, dehste verici tabi küçücük çoçugun aç birakilmalisi. Aslinda genis çapidan baktiginda profesyonel is yapmak tüm Türkiyede yaygin olan birsey degil. Birçok insan çabuk para yapma pesinde. Tabi ayda 5,6bin lara maas kazanan insanlar için farkli, zengin kesim için Türkiyede çok profesyonel çözümler var.
Bilemedim, yasadigim ülkede kres hiç kötü birsey degil, tam aksine herkesin yazdigi gibi çoçuk gelisimi için çok iyi. Türkiyede bu öyle olmayabilir ama bu yüzden de çoçuklari apartmanin içine birakmak, sadece anne ile arkadaslik kurulmasida bi abes duruyor.
gelişim açısından çok önemli ben 2 sene ücretsiz izin aldım izin bitince oğlum 28 aylık olacak kısmetse 36 aya kadar annem baksın diyorum anneme kalsa hep bakacak ama napıcak sadece besleyip uyutacak elinden tutup güne götürecek
28 aylık..aman allahım..bebek daha 2 yaşında..senin koynuna ihtiyacı var..kızım şu an 26 aylık. 28 aylık olduğunda ilk önce yarım gün, sonra tam gün olmak üzere kreşe göndermeyi sonrasında iş aramayı ve çalışmayı düşünüyorum. senelerdir çalışan bir insandım evde çok bunaldım sıkıldım kızımı kreşe gönderip tekrar iş hayatıma kaldığım yerden devam etmek istiyorum ama çevremdekiler kızımın yaşının çok küçük olduğunu söylüyorlar. kızım tam konuşamıyor kendini az biraz ifade ediyor ama cümle kuramıyor hani kreşte ters -rahatsız olduğu- v.s. durumları bana söyleyemeyecek bu beni düşündürüyor. sizce ne yapmalıyım erken mi .. bir de sanki kızımı başımdan atıyormuşum gibi de hissediyorum