insallah name'm..
ilk gun kucuk kizimin rahatsizlanmasindan dolayi erken gidemedim esimin de is yerinde denetciler vardi cikamadi. persembe cuma almaya gittim, erken.aldim yarim gun gitti. bahcede diger cocuklara gorunmeden biraz vakit gecirdik. kardesi cok sevdi orayi. hayvanlar vs var. ama onun oynamasini istemedi cekistirerek goturdu..
yok cok sakiniz ona karsi. ben icsel dunyami paylastim.. altina kaka yapmasina dair tek bir laf etmedim.. tesekkur ederim ilginize. umarim guzel gelismeler olur..
kendi gittigimiz pedagog 3 aylik kres sonrasi tekrar goruselim dedi.. her carsamba krese uzman pedagog geliyormus bu hafta kizimla yakindan ilgilenicek gozlemlicek ardindan bizimle gorusecek..
hanimefendicigim ben evdeyim ev hanimiyim.. pekala krese gondermeyip yanimda da durabilir. lakin kizim ozel bir cocuk. cok hareketli ve ev ortami ona yeterli gelmiyor. ki okadar etkinlik vs yapmamiza ragmen dikkat daginikligi ve cabuk sıkılan yapisi oldugu icin gun verimli gecmiyor..
dede-babanne vs yakin ama inanilmaz simartiliyor. kurallarin disina cikiliyor ve cocugun onlarla 1 saat gorusmesinden sonra taniyamiyorum..
kizimin konusma geriligi ve artikulasyon bozuklugu var. ve alaninda en iyi uzmanlardan biri olan doktora goturduk. kesinlikle akranlari ile vakit gecirmesi gerektigini, onlarla konusarak iletisim kurmaya calisarak konusmanin duzelecegini, egitim,kural,sabir gibi kavramlarini ogrenecegini soyledi. zihinsel gelisimi onde olan bir cocugu sirf anne yaninda buyusun diye egitim vermemek tesvik etmemek haksizlik olur.
benim ogretemedigimi orda ogretmenleri ogretecek. cunku bana nazinin gececegimi biliyor. ama orda davranislarini,isteklerini,sinirlarini kontrol altina almayi ogrenecek. sabredilmesi gereken yerlerde beklemeyi bilecek ve bunun gibi bir cok ornek..
:))
oyle yaptim hicbir tepki vermedim. umarim dedigin gibi kisa surede birakir.
sesli guldum
yukarida belirttim tesekkur ederim uzunca aciklamissiniz ellerinize saglik.. ilk gunu ben degil babasi normal saatte aldi ama diger gittigi iki gunde ben aldim kardesi ile birlikte.. orda da vakit gecirdik.. tavsanlari gosterdi sevincliydi.. ama eve gelince istemiyorum oraya gitmek diye basliyor..
biraz once mudurumuz hanimefendi ile gorustum. cok normal oldugunu oryantasyon surecinde beklenen olagan tepkiler oldugunu belirtti. suan icin sinifa girmesini beklemek vs gibo hicbir dayatma yok, sadece mutlu olsun ne yapmak istiyorsa birebir ilgilenen ogretmenimiz var onunla birlikte yapiyorlar dedi..
pes etmeyin simdi pes edersek ileride okul hayatini bile etkilicek dedi..
bu sekilde olan bir diger veli ile gorusme imkani sagladi. sagolsun oda epey icimi rahatlatti kendi oglu ilk baslangicta suan kizimin verdigi tepkileri vermis.. 1 ay zorlandik ama suan kosarak gidiyor dedi.
telefon gorusmeleri, burda okuduklarimdan sonra epey icim rahatladi.
yazan herkese sonsuz tesekkurler.