Çocuğu geç konuşan anneler lütfen yardım!!

Sevgili_Nil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2013
453
45
Merhaba arkadaşlar,
Oğlum bu ay 3 yaşına girdi ama hala tam anlamıyla konuşup kendini ifade edemiyor. Basit kelimeleri cümleleri var anne gel anne otur su içecem çay doldur gibi.
Mesela tuvalet eğitimini verdiğimde ilk zamanlar anne çiş geldi derdi şimdi sadece çiş diyor ve tek söylediği uzun cümle de hapşurunca anne bak hapşu dedim. Bunun dışında uzun bişeyler anlatmak istediğinde ağzından hep anlamsız sesler kelimeler çıkıyor, çok üstüne düşünce iyice içine kapanıp bişey söylemek istemiyor.
Anlamasında komutları yerine getirmesinde bir sıkıntı yok arkadaşlarıyla oynuyor, renkleri biliyor isimleriyle söylüyor ama tek sıkıntı tam anlamıyla konuşup kendini ifade etmemesi.
Endişelensem mi yoksa zamanla iyice açılır mı bilemedim herkes birden açılır konuşur merak etme diyor ama bu birden açılma konuşma nasıl oluyor 😊 birde hiç beklemediğin bi anda net bi şekilde cevap veriyor ve o kelimeyi bi daha hiç söylemiyor. Mesela annem aradığında annen seni parka götürdümü diye sormuştu götürdü dedi ve o kelimeyi bi daha hiç duymadım bunun gibi birkaç kez daha oldu.
Arkadaş ortamına götürüyorum yalnız kalmasın diye ama arkadaşları konuşuyor oğlumda kendini ifade edemediği için genelde ezmeye elinden oyuncak almaya filan çalışıyolar bu sefer daha çok içine kapanıyor.
Zamanla dili açılır mı nasıl olur desteğinize ihtiyacım var 😊

Açılır açılır hiç merak etmeyin benim kardeşimi sağır ya da zihinsel engelli zannetmiş eş dost konuşmuyor işaret ediyor diye şimdi 2. Üniversitesini dereceyle okuyor🤗 yalnız size bi sorum var çocugunuz telefon tablet televizyon bunlarala ne kadar zaman harciyor? Siz ona kitap okuyor musunuz? Ayrıca biz ne kadar yorum yapsakta eksik bilgi ya da göremediğimiz için çocuğunuzu net bir şey söyleyemeyiz bir uzmandan yardım almanız bence en doğrusu.

3 yaşına göre gayet güzel konuşuyır aslında Allah korusun 5 6 yaşında hiç konuşamayan çocuklar var. Bence takılmayın hiç daha da öğrenir zamanla. Sadece TV tablet tarzı görsellerde uzak tutun derim o kadar kelimeleri çokta az değil

Açılır açılır hiç merak etmeyin benim kardeşimi sağır ya da zihinsel engelli zannetmiş eş dost konuşmuyor işaret ediyor diye şimdi 2. Üniversitesini dereceyle okuyor🤗 yalnız size bi sorum var çocugunuz telefon tablet televizyon bunlarala ne kadar zaman harciyor? Siz ona kitap okuyor musunuz? Ayrıca biz ne kadar yorum yapsakta eksik bilgi ya da göremediğimiz için çocuğunuzu net bir şey söyleyemeyiz bir uzmandan yardım almanız bence en doğrusu.
Televizyon pek izlemez nadiren sevdiği çizgi film denk gelirse belki yarım saat filan bakar, önceden telefondan video çok izlerdi şimdilerde onu bıraktı çok şükür telefona eğitici oyunlar indirdim yapboz eşleştirme filan bide araba oyunu var çok sıkılınca beraber onları oynuyoruz bi süre sonra ondanda sıkılıp kalkıyor zaten. Kitap okumaya gelince çok denedim ama dinlemek istemiyor ilgisini çekmiyor 😊 sabırla bekliyorum bende bakalım inşallah yakında konuşur. Sağlık ocağına gitmiştim boy kilo ölçümü için orda söyledim gelen 100 çocuktan 80 i öyle şimdi telefon televizyon yüzünden dediler biraz daha bekle konuşur dediler

3 yaşına göre gayet güzel konuşuyır aslında Allah korusun 5 6 yaşında hiç konuşamayan çocuklar var. Bence takılmayın hiç daha da öğrenir zamanla. Sadece TV tablet tarzı görsellerde uzak tutun derim o kadar kelimeleri çokta az değil
Evet hiç konuşmuyor değil çok şükür birşeyler söylüyor ama yaşıtlarına göre biraz geride olması korkutuyor beni 😊

X