Çocuğu Erken Ergenliğe Girenler

Cüce mi acaba diye korktular ama cüce de degil.
Bilmiyorum gerçi.
Umarım uzamaya devam eder, çok kafasına takıyor çocuk

Kafasına takmamaya çalışsa ,
Spor özellikle basket oynasa , süt içse , zıplasa , ip atlasa , her gün duş alsa , bunlar biraz daha uzamasını sağlayabilir

Şuan boy kaç
Uzama devam edıyor mu
12 yaşında oğlum var hep uzundu sınıfta
1 senedır boy uzama durdu gıbı geldı bana
156 şuan boyu doktor kontrolunde
Her sene 5-6 cm uzaması gerekiyormuş
Ergenlik belirtileri yok
Uzama olmazsa kemik ölçümü yapılacakmış

Esra boyu kaç kızının ?
Şuan kaç yasında

Iyi degil mi boyu zaten? Bana iyi gibi geldi

Hep tavuk deniliyor..eltim hep tavuk alır. Çok tavuk yerler..hatta kızı da iştahsız ve çok abur cubur yer..hiç sağlıklı beslenmez desem yeridir..kızı 10 yaşında.. çok zayıf.. hiç ergenliğe girecek gibi durmuyor
Bende tavuk almam..paketli gıda az yedirmeye çalışırım..sonuçta çocuk çikolata istiyor işte.. dikkat ediyorum ama 1 yildir erken ergenlik belirtileri gösterdiği için iğneye başladık.. genetik sanirim

Sizin gördüğüm mesajlarınıza cevap yazdım .
Mesaj yazarken bildirim geliyor mesaj sırası karışıyor , gözden kaçanlar oluyor . Ya da en azından bende öyle oluyor

Iyi degil mi boyu zaten? Bana iyi gibi geldi
Evet iyi ama hani her yaş ölçüm yapılır ya gecen sene pandemiden gitmedık
Büyüme hızına göre şuan 160 üzeri olması gerekiyormuş 1 sene hiç uzamamış yada çok az uzamış
Ve sınıftan da anlayabılıyorum uzun oğlum ortalama hatta kısalar arasına girmiş

Kaç yıl iğne kullanacakmış
Ayda 1 mi oluyor
Kemik yaşı normalin üstünde mi

Pandemi de hic spor da yapamadi ki cocuklar, o da bi kayip bence

Ne saçma bir yorum. Yorum yapabilmemiz için öncelikle acaba oğlunuz gerçekten erken ergenliğe mi girmiş gitmemiş bilmemiz gerekiyor. Benim oğlum mesela normal sayılacak yaşta girdi ama kızım çok erken ergenliğe geçti. 11 yaşında regl olmaya başladı. Bunda ne utanılacak nede eleştirilecek bişey var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…