Çocuğu erken ergenliğe girenler yardımınıza ihtiyacım var

Renkliruyalar88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2022
296
120
Merhaba herkese. Bu forumda bi kaç sayfa buldum bu konuyla ilgili ama yinede açmak istedim çunku cok mutsuzum ve aklimda ki soru işaretlerini yasayanlarla direk paylaşmak istedim. Kızım daha 1 ay sonra 8 e giricek ve erken ergenlik teşhisi kondu dün. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Iğne tedavisine başlicaz dedi doktor bu durumu yaşayıp fayda görenler var mı? Mesela nelere dikkat ettiniz doktor sabunla yikayin demiş mesela siz hangi sabunu kullandiniz? Bilemiyorum o kadar moralsizim ki bizim şuan girdiğimiz yola daha önce giren arkadaşlardan bilgi almak istiyorum

vala yenilen herşey hormonlu oldugu için napsakda erken ergenliği önlüycez bilemiyorum benim kızım mesela bebekdi daha çocuk doktorumuz tavuk demişti yedirme köy tavuğu olursa şayet güvenilir yerden oda o şekilde yedir demişti tavuk kız cocuklarında erken ergenliğe girdiriyor die sölemişti onu unutmuyorum mesela

merhaba, çok geçmiş olsun
bizim de kullandığımiz şampuanlar, cilt tarafından emiliyor, vücutta östrojen taklidi yapıyor. ben çocuklarımi zeytinyağlı sabunla yıkıyorum, içerisinde sls, sles tarzı kimyasalları bulundurmayan bildiğiniz kokusuz sabun. bazen de bebekler için güvenli sampuanlardan kullanıyoruz. tavuk, domates, çilek, yumurta yerken çok dikkatli olmak gerek. paketli gıdaları mümkün oldugunca vermeyin (paketli olmayan abur cuburlar da). yine kozmetik ürünleri erken ergenliği tetikliyor.

burada fayda görenler okudum. bir tanıdığımızin kızı da başka bir tedavi sebebiyle ergenliği geciktirilmis (16 yaşına kadar galiba) yan etkileri konusunda çok bilgim yok. doktorunuzla konusabilirsiniz. yine de dediğim gibi doğal olmayan şeyleri kısmak değerlerin düşmesine yardımcı olabilir.

bu arada kizinizin beslenmesi, gelişimi nasıl? yaşıtlarindan iri mi? abur cubur çok tüketir mi? benim de minik kızımda meme büyümesi var (ergenliğe bağlı değil, geçmesi umuluyor) o yüzden merak ediyorum

Merhaba benim kızımda 8 bucuk yaşındayken erken ergenlik tesisi konuldu o zamandan beri iğne yapıyoruz her ay iğne oluyor kontrollere götürüyoruz kilo boya bakılıyor. 11 yaşına kadar iğneye devam edilmesi gerekir dedi doktor ama bende endişeliyim boy atarmi acaba şuan 10 yaşında boyu 138 kilosu 34 doktor da pek bisi demiyor boy konusunda

Geçmis olsun insallah şifa verir tedavisi. Şuan ki bizim yasadığımız durum hemen hemen ayni peki iğneden yan etki filan görmediniz insallah değil mi? Biz yeni baslicaz cunku? Bir de nelere dikat ettiniz vaktiniz varsa yazarsaniz cok memnun olurum

Merhabalar. Sabun olarak dalin in bi sabunu buldum umarim o olur? Biz daha yeniyiz bilgisizim bu konuda. Yumurta yesin demis her gun. Liste vermis.kızım kemik yasi 2 yas ilerde cikti yasitlarıyla aslinda hemen hemen ayni duruyor disardan bakilinca. Hatta ondan uzunlar da var baya sinifinda. Boyu 133 kilo 30 .Abur cubur yok oek tuketmezdi en fazla gofret arada yerdi. O sekilde durum

Ben duymamistim bunu dikkat edicem muhakkak tesekkur ederim yani insan cok uzuluyor yaa gercekten

çok da önlem alacak bir şey yok demek ki.
tavuğu bize de söylemişti doktor mümkün olduğunca yedirmeyin diye, sifa niyetine tavuk suyuna çorba devrini kapattık

ben mehmet aydın defne sabun kullanıyorum. en son içeriği temizdi. umarım en zararsiz şekilde atlatırsıniz bu süreci

Kızım şu an 8 yas 4 aylık.. 3 aydır iğne kullanıyoruz...yeni başladığımız için yan etkileri konusunda birşey diyemeyecem

Insallah cok tesekkur ederim

Kızım şu an 8 yas 4 aylık.. 3 aydır iğne kullanıyoruz...yeni başladığımız için yan etkileri konusunda birşey diyemeyecem
Siz de mi Lucrin Depot 3.75 iğne kullaniyorsunuz? Erken ergenlik iğnekeri içn kullananlardan bilgi toplamak istiyorum Şimdilik nasil gidiyor tedaviniz bi sorunla karsilaşmadiniz insallah? Bu arada çok gecmis olsun size de

Siz de mi Lucrin Depot 3.75 iğne kullaniyorsunuz? Erken ergenlik iğnekeri içn kullananlardan bilgi toplamak istiyorum Şimdilik nasil gidiyor tedaviniz bi sorunla karsilaşmadiniz insallah? Bu arada çok gecmis olsun size de
Yarın tekrar olacak ama doktor iğne olduktan 2 saat sonra test istedi.belki dozu artırabiliriz dedi.sanki hafif meme büyümesi olmuştu..akıntısı olmaya başladı.. kemik yaşı 2 yaş ilerideydi..killanmada biraz artti

Merhaba, Kizim için gecen sene subat ayında erken ergenlik aslında hızlı ergenlik teshisi konuldu. 9 yasına 1 ay vardı. Belki içinizi rahatlatır diye yazmak istedim. Çünkü bir anne olarak yasadıgınız endişeleri çok iyi anlıyorum. 2022 şubat ayında ilk lucrin depot kullanmaya başladık kızımın kemik yaşı o sırada 11 cıkmıştı. 1 sene sonraki el film de aynısı çıktı nerdeyse . Tedavinin işe yaradığını gördük. Bu süre de yan etki yaşamadık. Sadece dr kilo almasını istiyordu 1 sene içinde 5 kg aldı . İğnenin kilo aldırıcı özelliği söyleniyor ama biz ilk 3 ayda kilo almayınca beslenme şeklini değiştirdik o yan etkiyi de yaşamadık. Her çocukta etki farklıdır. Eger doktorunuza güveniyorsanız , kafanızda buyutmemeye çalışın. Kızım iğneye başlamasaydı cok hızlı ergenliğe girecekti bu hem pskilojik olarak onu yıpratacaktı hem de boy anlamında belkide 1.50 yı göremeyecekti. Normalde persentil olarak %90 üzerinde bir cocuktu. Hep uzun olacagı düşünülüyordu ama hızlı gelişen bu ergenlik problemi boy konusunda sıkıntı malasef

Malesef bu bize yedirdikleri, kullandıklarımiz mahvetti vucudumuzu . Kullandığınız butun camasir deterjanı bulaşık deterjanı temizlik malzemeleri dahil olmak üzere şampuan vs hepsini değiştirin canim . Instagramda premanin anneliği diye bir sayfa var o kadin temiz içerikli urun incelemesi yapıyor ayni zamanda öğretiyor oraya bakıp içerik incelemeyide öğrenebilirsin ayni zamanda temiz içerik ürünlerden de alabilirsin.
Allahin izniyle ilac tedavisi ilede kızın sifa bulsun insallah

Canim ek olarak sakin dalinin urunlerini kullanma içerik felaket çünkü. Sampuanda falan özellikle içerikleri lutfen araştır dediğim sayfaya bak zorlanırsan bana özelden at urun içeriğini bakayim ben

Bizim de belirtiler böyleydi benziyor cidden. Insallah şifa olur tedavisi. Biz de bakalim bu hafta ilk dozu yapicaz çok endişeleniyorum yan etki yapar diye

Sizin fayda gormenize çok sevindim ve bu tedaviyi yaşayan memnun kalan birini görmek beni rahatlatti insallah kizim da fayda görürur. Evet kizim icin de doktor tedavi olmazsa 1 40 kalir dedi. Her açıdan endise verici bir durum olurdu. Şimdi bizde nasipse bu hafta baslicaz iğneyi zor bulduk. Rabbim evlatlarimizi bize sağlikla bağişlasin tek dileğimiz bu. Cevabiniz icin ayrica cok tesekkur ederim yüreğime bir nebze de olsa su serpildi. Günlerdir endişeden uyuyamiyorum cunku

Haklisiniz. Amiiinn Cok tesekkur ederim duaniz ve yazınız için Dediğiniz yerlere de bakicam sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…