Çocuğu erken ergenliğe girenler yardımınıza ihtiyacım var

ne tür yumuşatıcı kullanıyorsunuz birde pirinç e dikkat edin ithal piriçten uzak durun

Merhabalar benim kızıma da erken ergenlik teşhisi kondu ağustos da 8 olacak çok endişeliyim tedavi süreci nasıl iğne çok mu ağrıtıyor hemen etki ediyor mu çok üzgünüm

Merhabalar tedavi olanlar nasıl gidiyor acaba benim kızıma da teşhis kondu iğneye başlayacağız çok endişeliyim

Merhabalar benim kızıma da erken ergenlik teşhisi kondu ağustos da 8 olacak çok endişeliyim tedavi süreci nasıl iğne çok mu ağrıtıyor hemen etki ediyor mu çok üzgünüm
Merhabalar. Sizi ve endisenizi cok cok iyi anliyorum. Oncelikle guvendiğiniz bir doktorla yola cikin. İğne tedavisi tek secenek. Korkmayin insallah bir sorun yasamazsiniz. Her bireyin tedavi sureci farkli etki suresi vs degisiyor. Bizim biraz zorlu oluyor degerleri israrla dusmedi ve alerji yapti maalesef o yuzden onceleyici alerji destegi aliyoruz hastaende mesai saatlerinde kontrol altinda yapiyoruz. Ama sizin daha kolay gecebilir insallah Rabbim evlatlarimizi bizlere saĝlik ve huzurla uzun yillar bağışlasin.

Ben de erken ergenlik sürecini yaşadım. Aradan 20 sene geçmiş, şuan 26 yaşındayım. 20 sene önce bu alanda erken ergenlikle ilgili pek fazla çalışma türkiye'de yoktu. Biz şehir bile değiştiriyorduk.

Sabunla alakalı şeyi hiç duymadım. O nereden çıkmış?

Ben iğne kullanıyordum, birde büyüme hormonumu dengede tutmak için troitlerim için ilaç. Düzenli iğne yaptırıp, düzenli röntgen filmi çektirip kemik yaşımı takip ediyorlardı. Benim tedavim yaklaşık 7 yıl takip edildi doktorum tarafından. Sonrasında da bir sıkıntı yaşamadım kullandığım iğneyle ilgili.

Erken ergenlik genetik bir şey. Bu şekilde dış etkenlerle alakalı değil.

Merhaba iğnemizin adını tam yazamıyorum admin siliyor L harfi ile başlayan zaten muadili yok ama bizim 28 günde 1 di ve dozu yetiyordu. Mesela arkadaşımın kızına doz yetmediği için 28 günde iki iğne oluyor

Merhaba iğnemizin adını tam yazamıyorum admin siliyor L harfi ile başlayan zaten muadili yok ama bizim 28 günde 1 di ve dozu yetiyordu. Mesela arkadaşımın kızına doz yetmediği için 28 günde iki iğne oluyor
Bizde de yetmedi 28 gun. 21 gunde 1 oluyor suan insallaj faydasi olur. Evet L ile baslayan iğne

İyi akşamlar arkadaşlar. Biz de 3 aydır 9 yaşına yeni giren kızımı balıkesir şehir hastanesine götürüyoruz. Rutin tahlil vs yapılıyordu. Bugün eşim yine kızımı götürdü. Aç karnına 20 dk da bir ergenlik testi yapmışlar damar yolundan. Lh, fsh yüksek çıkmış. Mr istemiş. Eşim nedenini sormamış. Sizce altunda başka bi hastalık yatıyor diye mi istemiş olabilir? Ben çok panik oldum. Ağlamaktan helak oldum. Sizde de me istendi mi ne olur bana yardım edin. Bir sürü endokrin uzmanına yazdım cevap alamadım Tüylenme vs yok. 8 yaşından beri göğüslerde sertlik ve büyüme oldu.

Mr rutin kontrolun bir parçasi korkmayin benim kızımdan da istemislerdi. Ben sormustum nedenini. Her ihtimali zayıfda olsa incelemeliyiz demisti. Rabbim evlatlarimizi korusun. Ama lütfen endişelenmeyin bunlar dediğim gibi yapilmasi gereken tahliller gecmis olsun

Biz baska bir sebepten endokrin doktorjna gittik. Boy uzaması için tranbolin alin ziplasin dedi, aldik ama oğlum yapmadi. Bir arkadaşın kızında varmış şimdi liseye gidiyor kiz boyu gayet uzun, öğrendiklerinde 2. Sinifa gidiyormus hemen baskete yazdırmışlar şuanda, bir takımda da oynuyor ama boyu uzun

Peki arkadaşınız kızını tedavi etttirmiş mi yoksa doğal haline mi bırakmış boyu tedavi ilemi uzamış yoksa doğal şekilde tedavisiz mi

Merhaba, Bu süreci geçirmiş bir anne olarak son durumumuzu güncellemek istedim. Kızımın tedavisi 2023 mayıs ayında sonlandı 11 yasını 1 ay gecmişti. Bu sürecte 1.38 boy ile baslayan tedavimiz 1.52 boy ile bitti. Kemik yası tedaviye başladıgımız ile neredeyse aynı bitti cok az buyudu. Şu anda kızım 1.60 civarlarında henüz regl görmedi. Umarım daha da görmez genellikle tedavi bittikten 12 ay ile 16 ay sonra goruyorlarmış

O kadar ince düşünceli birisiniz ki çok teşekkürler, buraya girip bilgilendirme yapıyorsunuz inşallah birkaç yıl sonra tekrar buraya girip dersiniz ki hemen adette olmadı akranları ile paralel ilerledi sürecimiz çok şükür diye yeniden mesaj yazarsınız

Arkadaşlar merhaba bende güncelleme yapayım… 2023 mayıs ta iğnemiz bitti 1 yılda 7 cm boyu uzadı geçen ay 12 yaşına girdi ve çok şükür hala regl olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…