- 30 Haziran 2022
- 2.596
- 4.134
hanımefendi ,uslubunuza dikkat edin.Bende sizin şok olmanıza şok oldum . Küçücük çocuklara hormon vermişler dediğiniz kişiler Tıp diplomalı doktorlar . Bizim doktorumuz profesör hatta. Ve sadece bu alan ile ilgilenen çalışmalar yapan insan . Tümüyle yanlış bilgiye sahipsiniz . Ergenlikten sonra büyüme plakları kapandığı için hormon zaten işe yaramıyor. Ergenlikten önce kullanılması gerekli . Bu hormonun olayı bu . Büyüme plağı kapanan çocuğa büyüme hormonu vermek çok komik olurdu . Bu bir yerine koyma tedavisi . Nasıl tiroid hastasına tiroid hapı kullandırılıyor Buda öyle . Vücutta hormon salgılanmıyor ve bu ilaç eksik olanı yerine koyuyor . Allah aşkına biraz okuyup araştırın bu nasıl bir yorumdur. Birde doktorlarımızda yanlış aramışsınız . Çok tuhafsınız.
Bu konuyu uzun zamandır takip ediyorum. Uslubumda problem görmüyorum siz cümlelerinizi tekrar okursanız sorunu anlarsınız. Bu onun aklı bunun aklı ile ilgili değil ortada bir doğru var , ben benim gibi yıllarca çözüm arayan insanlara yardımcı olabilmek için yazıyorum . Bu işin doğrusu bu. Ergenlikten sonra hormon kullanılır demek insanları yanıltmaktır . İyi günler.hanımefendi ,uslubunuza dikkat edin.
sizden daha çok araştırdığıma eminim.
kafamdan uydurmuyorum bunları
gittiğim doktorların söyledikleri bunlar.
asıl tuhaf olan sizsiniz
konuya bodoslama dalıp, aklınız sıra suçlama yapıp bitirmişsniz
herkesin aklı herkese yeter,siz kendi aklınıza sahip çıkın,başkasının aklı da sizi hiç ilgilendirmez
doğru düzgün okumadan insanları suçlama hakkını kim veriyor size?Bu konuyu uzun zamandır takip ediyorum. Uslubumda problem görmüyorum siz cümlelerinizi tekrar okursanız sorunu anlarsınız. Bu onun aklı bunun aklı ile ilgili değil ortada bir doğru var , ben benim gibi yıllarca çözüm arayan insanlara yardımcı olabilmek için yazıyorum . Bu işin doğrusu bu. Ergenlikten sonra hormon kullanılır demek insanları yanıltmaktır . İyi günler.
Gayet okuyup cevap verdim size . Yanlış yönlendirme ile neyi kast ettiğimi yukarıda açıkladım . Daha fazla size cevap vererek konuyu meşgul etmeyeceğim. Ki konuyu baştan sona okuyan insanlar erken teşhis ve önlemin ne kadar önemli olduğunu bunu deneyimleyen insanlardan öğrenmişlerdir .doğru düzgün okumadan insanları suçlama hakkını kim veriyor size?
siz kimsiniz pardon?
yanlış yönlendirme dediğiniz şey ne?
ben doktorların söylediğini yazdım, kendim bir fikir beyan etmedim.
doğru düzgün okuyun sonra yorum yapın.
isabetli olurGayet okuyup cevap verdim size . Yanlış yönlendirme ile neyi kast ettiğimi yukarıda açıkladım . Daha fazla size cevap vererek konuyu meşgul etmeyeceğim. Ki konuyu baştan sona okuyan insanlar erken teşhis ve önlemin ne kadar önemli olduğunu bunu deneyimleyen insanlardan öğrenmişlerdir .
Merhaba sanırım igf di normal olup bh düşük çıkan biri vardı konuda gerilerde. İgf niz kaç çıkmıştı? Şimdi baktım oğlumun 44 çıkmış 3 yaşında ilaca başlamadan önce. Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sorunu bulup çözüme kavuşursunuzMerhaba herkese. 4,5 yasindaki kizim 3 yasindan beri takip ediliyor. Persentili giderek dustu. 0 persentile geldiartik buyume hormonu testi yapilacak. Kan tahlilinde igf normal cikmisti.
tecrubeli annelere sormak istiyorum. Igf normal olmasina ragmen buyume hormonu uyari testleri sonucu dusuk cikip buyume hormonu tedavisine baslayan var mi?
Doktorumuz bizim durumumuzda en iyi ihtimalin hormon uyari testi sonucunun dusuk cikmasi ve tedaviye baslanmasi oldugunu soyledi. Eger test sonucu normal cikarsa baska hastaliklar arastirilacakmis
Merhaba. En son mayıs 2023 te 77 cikmis. Referans degeri 35-232 arasi. Cuma gunu buyume hormonu testi yapilacak. Biz de 2,5 yasindan beri takipteyiz ama 2 yil oldu daha yeni test yapilacak.Merhaba sanırım igf di normal olup bh düşük çıkan biri vardı konuda gerilerde. İgf niz kaç çıkmıştı? Şimdi baktım oğlumun 44 çıkmış 3 yaşında ilaca başlamadan önce. Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sorunu bulup çözüme kavuşursunuz
Amin kesinlikle öyleMerhaba. En son mayıs 2023 te 77 cikmis. Referans degeri 35-232 arasi. Cuma gunu buyume hormonu testi yapilacak. Biz de 2,5 yasindan beri takipteyiz ama 2 yil oldu daha yeni test yapilacak.
Allah herkesin yavrusuna saglik sihhat versin bizimkilere de insallahcok zor surecler
Cok sevindim sizin adiniza insallah tedavisi hep cok iyi gitsinAmin kesinlikle öylebizim değer Şuan 88 ancak doktoru hala yeterli bulmuyor sanırım referans aralığı dışında başka kriterleri vardır . Tez zamanda sorun tespit edilir ve tedavinize bailayabilirsiniz umarım . Biz çok güzel bir yol kat ettik
Tabiki sorabilirsiniz. Testiniz sağ Salim sıkıntısız geçsin inşallahCok sevindim sizin adiniza insallah tedavisi hep cok iyi gitsin
Yarin sabah test yapilacak test sonucunu size sorarim :) Biz de insallah hayirli sonuclar aliriz
igf 1 degerı mı dusuk cıktıMerhabalar. Bizim ilk test sonuclari dusuk cikti. Ikinci test yapilacak pazartesi
Igf deferi 61di normal aralik arasindaydi. Ama 2,5 yildir persentili dusuyordu. Persentili cok dustugu icin iki tane buyume hormonu uyari testi yapildi. Ikisi de dusuk cikti. Muhtemelen hormon tedavisine baslayacagiz.igf 1 degerı mı dusuk cıktı
Buyume hormonu uyari testi birkac farkli ilacla yapilabiliyor. Bizimkinde ilki l-dopa ikincisi glukagon verilerek yapildi. Damar yolu acilip belirli araliklarla kan aliniyor. Benim kizimda l-dopa ilaci verilince mide bulantisi oldu. O gun eve gidince kustu. Hep uyukladi, ilac etkiledi biraz. Ama ikinci testte glukagonun hicbir yan etkisi olmadimerhaba bu test çok zorluyor mu çocuğu ?
ya bizim de 5 şubatta kontrolümüz var. Muhtemelen test isteyecekler. Reflümüzde var bu test bizi nasıl etkiler diye düşünmeden edemiyorum....Buyume hormonu uyari testi birkac farkli ilacla yapilabiliyor. Bizimkinde ilki l-dopa ikincisi glukagon verilerek yapildi. Damar yolu acilip belirli araliklarla kan aliniyor. Benim kizimda l-dopa ilaci verilince mide bulantisi oldu. O gun eve gidince kustu. Hep uyukladi, ilac etkiledi biraz. Ama ikinci testte glukagonun hicbir yan etkisi olmadi
bizimde kandan bakılan igf 1 normal çıktı. Ama persentilde çok düşükIgf deferi 61di normal aralik arasindaydi. Ama 2,5 yildir persentili dusuyordu. Persentili cok dustugu icin iki tane buyume hormonu uyari testi yapildi. Ikisi de dusuk cikti. Muhtemelen hormon tedavisine baslayacagiz.
Insallah kolay gecer sizinki deya bizim de 5 şubatta kontrolümüz var. Muhtemelen test isteyecekler. Reflümüzde var bu test bizi nasıl etkiler diye düşünmeden edemiyorum....