1 yılda boyu ne kadar uzadı.?kaç yaşında kaç cmErgenliği durdurmak için 1 yıldır lucrin depot igne kullanıyoruz, bu arada buyumesi cok yavaşladı,doktorumuz buyume hormonu iğnesine başlamamızi önerdi ,haziran başında kontrolümuz var büyük ihtimal sgk karşılamayacak ama bir an önce başlamak istiyorum tedaviye bu endikasyon dışı durumu soracağım yıllık büyüme hızı düşük çünkü ,bir taraftan yan etkilerden de endişe ediyorum,sizde her hangi bir etkisi oldu mu?
Merhaba pardon ben eklentiyi önce görmedim. Sonradan çıktı görüntü bende. l dopa testine göre bh eksikliği var kızınızda. Klonidin ile de test yapar o testde de düşük çıkarsa bh tedavisi başlar. Benim oğluma önce klonidin sonra l dopa testi yapılmıştı. Sizin sonuçlar da benim oğlumunki gibi baya düşük.Merhaba arkadaşlar daha öncede yazmıştım kızım sonunda doktorumuz büyüme hormonu testini dün yaptırdı ama haftaya sonucu göstermeye gidicez değerleri bizim gibi olan varmı bu testte verilen ilacın etkisini nasıl anlıyorlar bizimki ilaç verdikten sonra düşme sonra yükselme ve düşme şeklinde olmuş bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi
Kalemin olumsuz bir tarafı yok bence.Merhaba hanımlar çocuğu büyüme hormonu kullanan annelere bı sorum olacak biz 3 yıldır oğluma büyüme hormonu tedavisi uyguluyoruz ama biz makinede saizen 8mg kullanıyoruz ama cihaz bazen akma yapıyor yada tutukluk yapıyor kalem ilaca geçme gibi bi dusuncemiz var kalem ilaçin ne gibi artıları yada eksileri var kullananlardan bilgi alabilir miyim
Merhaba pardon ben eklentiyi önce görmedim. Sonradan çıktı görüntü bende. l dopa testine göre bh eksikliği var kızınızda. Klonidin ile de test yapar o testde de düşük çıkarsa bh tedavisi başlar. Benim oğluma önce klonidin sonra l dopa testi yapılmıştı. Sizin sonuçlar da benim oğlumunki gibi baya düşü
Glucogan testi yapıldı bu 2. Olacak kızım premature buna bağlı beyin kanamsi geçirdi 2 hormon eksikliği var 3cuyu zaten bekliyoduk dedi doktor bu test sonrası tedaviye baslicaz dendi ama bir tane dahami yapılması gerekli şuan 3 yaş 9 aylık yaşıtlarının 5 persentil altında zaten bakınca 2 yaş gibi gözle görülür bir gerilikte varMerhaba pardon ben eklentiyi önce görmedim. Sonradan çıktı görüntü bende. l dopa testine göre bh eksikliği var kızınızda. Klonidin ile de test yapar o testde de düşük çıkarsa bh tedavisi başlar. Benim oğluma önce klonidin sonra l dopa testi yapılmıştı. Sizin sonuçlar da benim oğlumunki gibi baya düşük.
Attığım sonuçlar glucogan testinin sonucu buna bakarak l dopa istediler ama yan etkilerini okuyunca çok korktum açıkçası sizde ilaç sonrasi yan etki oldumuGlucogan testi yapıldı bu 2. Olacak kızım premature buna bağlı beyin kanamsi geçirdi 2 hormon eksikliği var 3cuyu zaten bekliyoduk dedi doktor bu test sonrası tedaviye baslicaz dendi ama bir tane dahami yapılması gerekli şuan 3 yaş 9 aylık yaşıtlarının 5 persentil altında zaten bakınca 2 yaş gibi gözle görülür bir gerilikte var
Bu bizim yeni öğrenmeye başladığımız şeyler açıkçası pek bilgimiz yok araştırarak ve doktorların söylediklerine göre biliyoruz kızım 540 gram doğdu ve biz çok çok başka şeylerle mücadele ettik beyin kanaması ona bağlı sanat 6 kez sanat ameliyat ağır körlük derecesi defalarca kalp durması kalptan sıvı alınması ve daha bir sürü sorun büyümeye bakılmasını böle yeni firsat oldu oyle soyleyim bu ayın 21 de randevumuz inşallah bizde sorun yaşamayız ve tedavimize başlarız başka şeylere demişsiniz zamanınızı almazsa bahsederseniz çok sevinirim ayrıca cevap verdiğiniz bilgilendirdiginiz içinde teşekkür ediyorumBenim bildigim 2 farklı madde ile test yapılıyır yani 2 kez test yapılıyor. L dopa testinin yan etkilerinden korkmaya gerek yok. Daha önceden cevap yazmıstım yan etki olarak bizde sadece uyku hali yapmıştı. Sıkıntı olmaz. Bize klonidin ve l dopa ile yapıldı. Demekki size de glugokan ve l dopa yapılacak ve hormon başlanacak. Bir an önce yaptırın testi muhtemelen o testde de düşük çıkar. Sonuçları cok düşük çünkü. Test sonucundan sonra da hormona vakit kaybetmeden başlayın. Ne kadar erken o kdr iyi. Korkunun da hiç faydası yok. Yaşıtlarından 5 persentil geri demişsiniz o ifade yanlış bir ifade. Mesela 50 persentil demek tam ortalama boya sahip demektir. Sizin kız muhtemelen yüzde 3 ün altındadır. Neyse siz zaman kaybetmeyin bence. Bu hormon sadece boy için değil başka şeylere de faydası var.
Ya neler yaşamassınız böyle çok geçmiş olsun bundan sonrası keyifle büyütürsünüz insallahBu bizim yeni öğrenmeye başladığımız şeyler açıkçası pek bilgimiz yok araştırarak ve doktorların söylediklerine göre biliyoruz kızım 540 gram doğdu ve biz çok çok başka şeylerle mücadele ettik beyin kanaması ona bağlı sanat 6 kez sanat ameliyat ağır körlük derecesi defalarca kalp durması kalptan sıvı alınması ve daha bir sürü sorun büyümeye bakılmasını böle yeni firsat oldu oyle soyleyim bu ayın 21 de randevumuz inşallah bizde sorun yaşamayız ve tedavimize başlarız başka şeylere demişsiniz zamanınızı almazsa bahsederseniz çok sevinirim ayrıca cevap verdiğiniz bilgilendirdiginiz içinde teşekkür ediyorum
Çok teşekkür ediyorum şükürler olsun herşeyi zamanla aştık gözlük kullanıyor yaşı büyüdükçe derecesi düzelecek aktık fizik tedavi alıyoruz yurumesine az kaldı Allah'ım izniyle savaşçı kızım herşeye göğüs gerdi 2 yaşına kadar hep hastane yarışlarımiz oldu evde kalamadik öyle soyleyim doktorlar sadece yaşatma cabasindalardi çünkü kilo alamiyir sürekli ameliyat enfesiyon derken şuanda 4 yaşına girecek rahata yeni çıktı çocuğum artık diğer şeylere bakmaya başladılar inşallah bunuda başarıcaz bilmediğim bir konu olduğu için tedirginim süreç nasıl oluyor etkileri nasıl oluyor merak ediyorumYa neler yaşamassınız böyle çok geçmiş olsun bundan sonrası keyifle büyütürsünüz insallah
Şuan göz kalp sağlığı nasıl düzeldi mi bahsettiğiniz durumlar
Bende bilmiyorum yaşadıklarınızı okuyunca çok etkilendimÇok teşekkür ediyorum şükürler olsun herşeyi zamanla aştık gözlük kullanıyor yaşı büyüdükçe derecesi düzelecek aktık fizik tedavi alıyoruz yurumesine az kaldı Allah'ım izniyle savaşçı kızım herşeye göğüs gerdi 2 yaşına kadar hep hastane yarışlarımiz oldu evde kalamadik öyle soyleyim doktorlar sadece yaşatma cabasindalardi çünkü kilo alamiyir sürekli ameliyat enfesiyon derken şuanda 4 yaşına girecek rahata yeni çıktı çocuğum artık diğer şeylere bakmaya başladılar inşallah bunuda başarıcaz bilmediğim bir konu olduğu için tedirginim süreç nasıl oluyor etkileri nasıl oluyor merak ediyorum
Çok teşekkür ediyorum şükürler olsun herşeyi zamanla aştık gözlük kullanıyor yaşı büyüdükçe derecesi düzelecek aktık fizik tedavi alıyoruz yurumesine az kaldı Allah'ım izniyle savaşçı kızım herşeye göğüs gerdi 2 yaşına kadar hep hastane yarışlarımiz oldu evde kalamadik öyle soyleyim doktorlar sadece yaşatma cabasindalardi çünkü kilo alamiyir sürekli ameliyat enfesiyon derken şuanda 4 yaşına girecek rahata yeni çıktı çocuğum artık diğer şeylere bakmaya başladılar inşallah bunuda başarıcaz bilmediğim bir konu olduğu için tedirginim süreç nasıl oluyor etkileri nasıl oluyor merak ediyorum
Allah razı olsun hepimizin süreçleri imtihanları kolay olsun inşallahBende bilmiyorum yaşadıklarınızı okuyunca çok etkilendim
çok güçlüsünüz hem siz hem kızınız
Bunu da atlatacaksınız insallah
Dualarım sizinle
Aminnn çok teşekkür ediyoruz güzel yürekli teyzesiYavrum Masallah çok güzel ömrü uzun bahtı güzel olsun
Çok geçmiş olsun. Bir anne olarak dolulugunuzu ve ruhsal yorgunluğunuzu tahmin ediyorum. İnsanın evladının sağlığı ile ilgili konular insanı bitiriyor resmen. Ama siz ve kızınız çok güzel şeyler başarmışsınız sıra büyüme hormonuna gelmiş. İnanın diğer yaşadıklarınızın yanında bu hiç bir şey değil. Bu testler gerekli o yüzden yaptırın zaten hastanede yapılacak hemsire gözetiminde oluyor arada bir cocugun tansiyonunu ölcmeleri gerekiyor hemsire unutursa hatırlatırsınız. Uyku ve halsizlik oldu bizde. Kusma olacagını sanmıorum. Kusarsa da dr a bilgi vermek gerekir ilac cıkmış oluyor cunku mideden. Büyüme hormonu özetle kemik ve kasların gelişimi için önemli. Kalp de bir düz kas oldugu için bu hormonun eksikliği ileride kalp sorunlarına bile yol açıyor. O yuzden kullanmak gerekir. Kaslar da mesela çene kasları bile güçlendiği zaman cocuk daha güzel konusup daha güzel çiğnemeye başlıyor. Büyüme hormonunun doğrudan ve dolaylı yoldan br çok seye faydası var. Ben de dr değilim ama okuduklarım deneyimlerim ve dr un söyledikleri bunlar. Bh eksikliği olan bazı cocuklarda göz sinirinde de sıkıntı olabiliyor erken kullanılmazsa bu da kötüleşebilir vs vs gibi. Şimdi kalp göz dedim diye panik olmayın. Kızınız zaten 4 yaşındaymıs ve buyume hormonuna başlamak için cok güzel bir yaş. Daha da erken olsa daha da iyi olurdu tabi. İyi akşamlarBu bizim yeni öğrenmeye başladığımız şeyler açıkçası pek bilgimiz yok araştırarak ve doktorların söylediklerine göre biliyoruz kızım 540 gram doğdu ve biz çok çok başka şeylerle mücadele ettik beyin kanaması ona bağlı sanat 6 kez sanat ameliyat ağır körlük derecesi defalarca kalp durması kalptan sıvı alınması ve daha bir sürü sorun büyümeye bakılmasını böle yeni firsat oldu oyle soyleyim bu ayın 21 de randevumuz inşallah bizde sorun yaşamayız ve tedavimize başlarız başka şeylere demişsiniz zamanınızı almazsa bahsederseniz çok sevinirim ayrıca cevap verdiğiniz bilgilendirdiginiz içinde teşekkür ediyorum
Çok teşekkür ediyorum inşallah herşey hepimiz için çok güzel olsun bunuda dediğiniz gibi başarıcaz Allah'ın izniyle imtihan zor sabırla ve azimle aştık bir çok şeyi şifa olsun yavrularımıza acılarını kederlerini göstermesin rabbimÇok geçmiş olsun. Bir anne olarak dolulugunuzu ve ruhsal yorgunluğunuzu tahmin ediyorum. İnsanın evladının sağlığı ile ilgili konular insanı bitiriyor resmen. Ama siz ve kızınız çok güzel şeyler başarmışsınız sıra büyüme hormonuna gelmiş. İnanın diğer yaşadıklarınızın yanında bu hiç bir şey değil. Bu testler gerekli o yüzden yaptırın zaten hastanede yapılacak hemsire gözetiminde oluyor arada bir cocugun tansiyonunu ölcmeleri gerekiyor hemsire unutursa hatırlatırsınız. Uyku ve halsizlik oldu bizde. Kusma olacagını sanmıorum. Kusarsa da dr a bilgi vermek gerekir ilac cıkmış oluyor cunku mideden. Büyüme hormonu özetle kemik ve kasların gelişimi için önemli. Kalp de bir düz kas oldugu için bu hormonun eksikliği ileride kalp sorunlarına bile yol açıyor. O yuzden kullanmak gerekir. Kaslar da mesela çene kasları bile güçlendiği zaman cocuk daha güzel konusup daha güzel çiğnemeye başlıyor. Büyüme hormonunun doğrudan ve dolaylı yoldan br çok seye faydası var. Ben de dr değilim ama okuduklarım deneyimlerim ve dr un söyledikleri bunlar. Bh eksikliği olan bazı cocuklarda göz sinirinde de sıkıntı olabiliyor erken kullanılmazsa bu da kötüleşebilir vs vs gibi. Şimdi kalp göz dedim diye panik olmayın. Kızınız zaten 4 yaşındaymıs ve buyume hormonuna başlamak için cok güzel bir yaş. Daha da erken olsa daha da iyi olurdu tabi. İyi akşamlar