Yalnız arkadaş diyor ki 6 ayda 1 cm uzadı bana bu uzama zamani 'na göre düşük geldiBu yaşa göre 106 cm boy %92 persentilde yani baya uzun. 99 cm ise %41 yani ortalamanın çok az altında. Yani ikisi de normal, kardeşler arasında fark olabilir dert etmeyin.
Kilosuda %22 cnm geri ikizine göreBu yaşa göre 106 cm boy %92 persentilde yani baya uzun. 99 cm ise %41 yani ortalamanın çok az altında. Yani ikisi de normal, kardeşler arasında fark olabilir dert etmeyin.
Ben cocugunuzun boyuna baktim persentil olarak %50 de ama 6 aydir 1 cm uzamasi dusundurucu. Bazen de cocuklarin atak donemleri oluyor birden boy atiyorlarKilosuda %22 cnm geri ikizine göreikizi %97 iken yanında küçük kalıyor
Şöyle yazayım ikiz kızlarım boy ve kilosu
1. Dogan 18 kilo 107 cm
2.dogan 14.50 99 cm
Yanlız 6 ay önce 98 cm di
3 yas icin 100 cm alti ortalama bir boya denk geliyor. Ne guzel baslamislar benim oglumunda o yaslarda 100 cmin altinda olacak sanirimHemen başlandığını kim söyledi 6 aylıktı ünüversite hastanesi ne gonderildik bı çok testen geçti aylarca geniz eti bademcik ameliyatı oldu iki yaşında çoğu anne bilir ne kadar o yaş için zor olduğunu 20 gün hastanede sadece serumlarla zor toparlandı ve yıllık uzaması çok düşük tedavi gördüğü halde 100 cm altında demek ki gerek görmüyorlar yıllık uzamaya göre yapılıyor bu test umarım anlatabilmisimdir yani hemen tedavi başlanmadı dediğiniz gibi
Ben cocugunuzun boyuna baktim persentil olarak %50 de ama 6 aydir 1 cm uzamasi dusundurucu. Bazen de cocuklarin atak donemleri oluyor birden boy atiyorlar
Uzama si düşük olduğu için başlandı öyle her çocuğa da yapılmıyor bu test3 yas icin 100 cm alti ortalama bir boya denk geliyor. Ne guzel baslamislar benim oglumunda o yaslarda 100 cmin altinda olacak sanirim
Hakli olarak bence de oyle yapilmali bizim doktorumuz sorun olmadigini soyluyor ama bilemiyorumUzama si düşük olduğu için başlandı öyle her çocuğa da yapılmıyor bu test
Bizimki sizi korkutmak istemem ama bu çocuğun uzamasında anormallik var dedi öyle gonderildik endokrinoloji bölümüne sorun yok diyorsa hanı uzamasına yıllık olarak demekki olması gereken cm yakaliyordur bebeginizHakli olarak bence de oyle yapilmali bizim doktorumuz sorun olmadigini soyluyor ama bilemiyorum
Bu hsngi site boyle hesaplama yapan ?3.yaş 7 ay oldu boyu 99 bence bana göre az
Gibi geldi ortalama 139 diyor du yanılmıyorsamEki Görüntüle 2639022 Eki Görüntüle 2639023
Ikizleriniz suanda kac aylik boylari hangi persentilde?Bizde 3 yaş öncesinde başlamak istemediler açıkçası atak zamanlarını beklediler ondan sonra yani 3 - 4 yaş arası endokrinolojiye gönderildik sonrasında testler tahliller derken teşhis kondu ve tedavi başladı bir bakıma çok küçük yaştaki çocuklar eğer bir ihtimal varsa beklemek bana da daha doğru geliyor çünkü illaki her ilacın her testin yan etkileri var umarım bir sıkıntı yoktur çocuğunuzda benim şu anda 2 yaşında ikizlerim var prematüre doğdular o yüzden Dr şu an yaşıtlarından kısa olmalarına rağmen sıkıntı yok diyor ama geçen kontrolde hastanede bir aileyle karşılaştım 3 yaşındaki ikizlerine tahlil yapılıyordu bhe şüphesiyle ve ablalarında da varmış 2 yaşına kadar her şey çok iyiydi dedi persentil değerleri % 75 civarıymış ve 2 den sonra düşüş başlamışşu an içimi bir korku sardı umarım ikizler sorun yaşamaz bütün çocuklar ve ailelerine sağlık diliyorum tez zamanda ufacık bir ihtimalde olsa düzelme olabiliyormuş duamız o :)
Bnm oğlum sürekli presentil tablosunun altindaydi en son iki ay önce gittim boyu yazan kağıdı kaybetmiştim buldum 06.09.2016 97 cm 13 kilo sizde bakarsanız baya düşük olduğunu görüceksiniz varsa öyle bi şüpheniz gösterin tabi geçmiş olsunD Dxbgffh %10 persentilde
Ikizi var ama o kız %75 persentilde
Oglum daha yavas uzuyor
50 gunlukken ishal oldu yogun bakimda yattik o sirada boyu hic uzamadi
Sanirim ondan dolayo gelisimi sekteye ugradi bilemiyorum cocuk gelisim doktoruna gitmek aklimdaki sorulara yanit bulmak en iyisi
Dusunmekten kafayi yiyecegim
Ben resim paylaştım görmediniz sanırım 07.10.2016 dogumluYok yanlis biliyorsunuz iki yere de baktim 99 cm %50 persentilIkra meyra
Ustte paylaştım umarım sorun olmazBu hsngi site boyle hesaplama yapan ?
3.yaş 7 ay oldu boyu 99 bence bana göre az
Gibi geldi ortalama 139 diyor du yanılmıyorsamEki Görüntüle 2639022 Eki Görüntüle 2639023
Sizin boya %10.3 diyorB
Bnm oğlum sürekli presentil tablosunun altindaydi en son iki ay önce gittim boyu yazan kağıdı kaybetmiştim buldum 06.09.2016 97 cm 13 kilo sizde bakarsanız baya düşük olduğunu görüceksiniz varsa öyle bi şüpheniz gösterin tabi geçmiş olsun
Burqya gore %23 cikiyor ama tedaviye %3 altinda baslaniyormusBen resim paylaştım görmediniz sanırım 07.10.2016 dogumlu
Bu linkten hesaplıyorum en iyisi bu çünki diger ikizide %97 diyor o zaman buda çok üstümü
Link paylaşılıyormu bilmiyorum umarım sorun çıkmaz
buyuyencocuklar.com: Çocuk Gelişimi, Çocuk Beslenmesi ve Büyüme Geriliği
Çocuğunuzu sağlıkla büyütme yolculuğunda buyuyencocuklar.com, çocuk beslenmesi, çocuk gelişimi içerikleri ve persentil hesaplama ile yanınızda.www.buyuyencocuklar.com