- 24 Eylül 2018
- 160
- 58
- 39
Merhabalar az önce geldik dr kontrolünden çok şükür herşey yolunda 3.5cm uzamış boyumuz dr gayet güzel tedavimizin gittiğini söyledi. Sizin pasa nasıl umarım herşey yolundadır.. .
Oğlum şuan 6 yaşında ilacı kullanmaya başlayalı 6 ay oluyor ilk üç ay 4 cm ikinci üç ayda ise 2 cm uzadık ama son üç ayda az uzamasını tatilden dolayı saatleri dakikası dakıkasına dikkat edemedik bazen 8 de yaparken bazı günler 9 yaptık ve çok iştahsızdı bu sebeple dört dörlük beslenemedi buna bağlıyorumArkadaslar çocuklarınızın tedavi sonrası uzama miktarlarını yazabilir misiniz son durumlarınız nedir? Özelden de yazarsanız sevinirim. Tedavide ilk yıl önemli ve ilk 6 ay ile ikinci 6 ay arasında çok fark oluyor mu merak ediyorum.
Merhabalar 9 aydır kullanıyoruz şuana kadar 9cm uzadık canim her 3 ayda ortalama 3cm gibi suan 103 cm olduk ortalamaya yaklastikOğlunuzun son durumu nedir acaba? İkinci ve üçüncü kontrolde de aynı mı uzadı?
Maşallah istikrarlı gitmiş baya. İnşallah böyle devam eder.Merhabalar 9 aydır kullanıyoruz şuana kadar 9cm uzadık canim her 3 ayda ortalama 3cm gibi suan 103 cm olduk ortalamaya yaklastik
Çocuğunuz kaç yaşında acaba? Çok istikrarlı gitmişMerhabalar 9 aydır kullanıyoruz şuana kadar 9cm uzadık canim her 3 ayda ortalama 3cm gibi suan 103 cm olduk ortalamaya yaklastik
Şuan 4 yas 3aylik yemek bizdede sıkıntı ama düzelicek diye umut ediyorum uyku konusunu 2.5 yasinda hallettim engeç 8.30da yatıyor sabah 6 gibi kalkıyor is hayat ve kreş olduğu için bu rutine alıştık bazen iğneyle ilgili sıkıntı yaşıyoruz yaptırmamak için binbir bahane:)Çocuğunuz kaç yaşında acaba? Çok istikrarlı gitmiş
Bizim yemek yeme ve uyuma gibi çok önemli iki büyük sorunumuz var maalesef oğlum uyumadığı için ilacı yapsak bile çok etkisi olmuyor
O zaman iğneyi yarım saat bir saat kadar geç yapın en azından iğne ve uyku arasındaki süre azalmış olur. Bizim dr umuz saat 7 ile 10 arasında olabilir ama 9 da vurun demişti siz de dr a sorup 10 da vursanız ? Bir yandan da uykuyu öne çekmeye çalışırsınız yine. Denemişsinizdir gerçi ama öğle uyuyorsa erkene alsanız süresini kısaltsanız? Yada öğle uykusunu iptal etseniz? Öğle uyumuyorsa sabah daha erken uyandırsanız ? Ben haftasonları kres yok diye öğle uyutmuyorum mesela. Daha kolay dalıyor.Bizde bir değişim olmadı her kontrolde oran aynı gidiyor tabi bizim dozumuz çok düşük oğlumun kilo alma problèmi de var oda etkiliyor olabilir haftalık toplam 3mg alıyor 2.6 ile başlamıştık 1 yılı tamamladık toplamda 9cm uzama oldu İlk 3 ayda 3 diğerlerinde 2şer cm uzadı
Benim oğlum doğduğundan beri uyumuyor bana çıka çıka uyumayan çocuk çıktıyani mesele erken yada geç yatmak değil drlar bir sürü test yapıp incelediler çok şükür bir sorun yok bazılarına az uyku yetiyormuş yinede okula gittiği için yoruluyor gelince de evde sürekli hareket halindeyiz yatmadan önce deli gibi hopluyoruz zıplıyoruz koşuyoruz veee artık 3 - 4 saatten fazla uyuyor çok şükür
3 oğlum var sabah kalkma saatimiz genel de 5-5.30 gibi artık oluruna bıraktık ne yapalım :)
Bişey soracağım çocuklarınıza kilo aldırmak için ne yapıyorsunuz yada bana tavsiyesi olabilecek var mı 1 ay sonra 5 yaş olacağız ve zar zor 15 kilo olduk
Cevabiniz icin tesekkür ederim peki bu testleri herhangi bir endokrin uzmanindadami ücretsiz yapiyorlar ya da nerede ücretsiz yaptirabilirimHiç bir ücret ödemiyoruz.Bunlar gerçekten pahalı ilaçlar ama özel yada devlet üniversite hastanelerinde testlerle büyüme hormonu eksikliği oldugu yada ihtiyac oldugu kanıtlanınca dr rapor yazdığı için devlet karşılıyor hepsini. En son euro artmadan önce bile bir kutusu 700 kusur tl idi ve bir kutu doza göre 10-15 gün gidiyor. Şuan 1 kutu 1000-1500 tl sanırım.
Testler de ücretsiz.
Heryerde ücretsiz.Cevabiniz icin tesekkür ederim peki bu testleri herhangi bir endokrin uzmanindadami ücretsiz yapiyorlar ya da nerede ücretsiz yaptirabilirim
Ben direk endokrin uzmanindan gün aldim büyüme hormonu testi yaptirmak istiyorum dedim olur tamm gelin dedi sanirim muayenesi 300 tl ama testler bu fiyatin icindemi degilmi bilemiyorum o yüzden sordum heryerde ücretsizmidir acabaBizim testler özel üniversite hastanesinde yapıldı. Endokrin bölümü olan tam teşkilatlı bir devlet hastanesi de yeterli olur ama önce çocuk hastalıkları doktoruna gideceksiniz çünkü endokrinden randevu alınamıyor. Çocuk dr u cocugun gelişimi yüzde 3 persentil ve altındaysa gerekli görüp çocuk endokrine sevkinizi yapacak. Endokrinci de bir süre takip edip gerekli görürse testleri yapacak. İnternette cinsıyete göre persentil tabloları var boy ve kilo için. Boy Persentili gercekten düşükse yani 3 ve altıysa dr lar dikkate alır yoksa testleri asla yapmıyorlar. Boyu ii ama kilosu kötuyse yıne yapmazlar testleri
Özel muayenehanesi de olsa testler için bir hastaneye yönlendirecektir sanırım o kdr ayrıntısını bilemicem randevu aldıgınız yere sorun buraya sorana kdr :)Ben direk endokrin uzmanindan gün aldim büyüme hormonu testi yaptirmak istiyorum dedim olur tamm gelin dedi sanirim muayenesi 300 tl ama testler bu fiyatin icindemi degilmi bilemiyorum o yüzden sordum heryerde ücretsizmidir acaba
Bi bilgi vermis olsalardi buraya sormazdim zatenÖzel muayenehanesi de olsa testler için bir hastaneye yönlendirecektir sanırım o kdr ayrıntısını bilemicem randevu aldıgınız yere sorun buraya sorana kdr :)
Tekrar arayıp sorun çünku ne test yapacagına göre de değişir bazen takip sırasında da ön testler yapılıyor onlarücretli olur ama o testlerin aslında pek bir şey ifade etmediği biliniyor. Mesela igf 1 testi aslında çok önemli bi test deil. Bir de testleri kendiniz için soruyorsanız yetişkinlerde nasıl bir uygulama var devlet yetiskinlerin testlerini de karşılıyor mu vs bu ayrıntıları bilemiyorum. Muhtemelen dr gercekten şüpelenecek bir done bulursa gercek uyarı testlerini yapar ve onlar ücretsiz olur ama dediğim diğer ön testler ve başka sorun var mı diye bakacagı testler ( örn tiroid vs) ücretli olur. Burada alacagınız cevaplar tahminden öteye gecemez bu konuda. Zsten şuan muayene etmeden dr bile bilemez ne test yapacagını. arastırma yada üni hastanelerinden randevu alın bence.Bi bilgi vermis olsalardi buraya sormazdim zaten