merhaba
o kadar az bilgi var ki büyüme hormonu kullanan çocuklar hakkında bende kadınlar kulübüne katılarak deneyimleyenleri araştırdım. kızım 6 yaşında bir yıldır geneptropin kullanıyoruz. bizim için çok zor geçen bir süreç .çok hassas bir çocuk hala iğneye alışamadı. her gece kabuslar görüyor ne olur yapmayın diye çığlık çığlığa kan ter içinde uyanıyor. eşimde bende çok kötüyüz tedaviyi bıraksak mı diye düşünüyoruz. bir yılda toplam 9.5 cm uzadı önümüzde ki yıllar nasıl olur uzama acaba doktoru 5cm civarı bekliyoruz dedi. ilk yıl en fazla uzama gerçekleşen yılmış vücut sonra alışıyormuş ilacı bırakan oldu mu hiç aranızda? kendisi 5 cm uzamaz mı ilaçsız kafamız çok karışık
Merhabalar arkadaslar.tesadufen bu topigi buldum bastan sona kadar okudum ve sizlere de danismak istedim.
Benim 24 nisanda dokuz yasini doldurmus bir kizim var.kizimin boyu simdiye kadar buyume tablosundan takip ettigim kadariyla hep alt sinirda ilerledi.simdiye kadar cok kafama takildigi icin doktoruna da sordum " siz kendiniz de kisa boylusunuz cocuktan ne bekliyosunuz gayet normal"dedi.esim 165 ben 155 boyumuz bu arada.
Kizim 3. Sinifta bu yil ama sinifin en kucugu herkes kucuk bebek diye dalga geciyor o da uzuluyor haliyle.bu yil tekrar doktora sordum kemik olcumu yapildi hormanlarina bakildi anormal bi durum cikmadi ama benim icim hic rahat degil.
Burayi da okuyunca tekrar doktora goturup cocuk endokrin bolumune sevk isteyip iyice emin olmak istiyorum.sizce ne yapayim gereksiz bir kuruntu mu yapiyorum acaba?
Kizim 119 cm dokuz yasinda ve 20 kg. Bu arada
Endokrin doktoru degildi gittigimiz cocuk doktoruydu. kemik yasina bakildi troitlerine ve bazi kan degerlerine bakildi doktorun soyledigi normal olduguydu.simdi burayi da okuyunca daha bilincli bir sekilde gidip ogrenmek ve tedavi olacaksa olsun istiyorum.boyu gecen yil kacti tam hatirlamiyorum ama gecen yil giydigi kiyafetler ayakkabilar kuculdu hic buyumuyor degil ama yavas buyuyor.Gerekli hormon testleri derken ne yapildi? Büyüme hormonu testini mi kastettiniz?
Endokrin son bir yılın büyüme hızına bakar önce siz en son ne zaman muayene oldunuz ve o zamanki boyu kaç cm.di bilmek gerekir.
Endokrin doktoru degildi gittigimiz cocuk doktoruydu. kemik yasina bakildi troitlerine ve bazi kan degerlerine bakildi doktorun soyledigi normal olduguydu.simdi burayi da okuyunca daha bilincli bir sekilde gidip ogrenmek ve tedavi olacaksa olsun istiyorum.boyu gecen yil kacti tam hatirlamiyorum ama gecen yil giydigi kiyafetler ayakkabilar kuculdu hic buyumuyor degil ama yavas buyuyor.
Evet once cocuk doktoruna gidip ordan endokrine sevk isteyecegim.cok tesekkur ederim insaallah guzel haberler veririm.zaten boyunun benim kadar bile olacagini bilsem icim rahat edecek ama buyume tablosuna gore devam ederse 148 olacak ki cok cok kisa olacak.o yuzden telaslanip tekrar gitmeye karar verdim.rabbim hepimizin yardimcisi olsun.Endokrin bölümünden direkt randevu alınmıyor o nedenle yine bir çocuk doktoruna gidin o sizi yönlendirir.
Anne baba boyu maalesef genetik miras olarak kabul ediliyor bizim tedavimiz hem kemik uçlarına hemde anne boyuna göre sonlandı :)
Umarım güzel haberler alırsınız, bizimle paylaşmayı unutmayın.
Evet once cocuk doktoruna gidip ordan endokrine sevk isteyecegim.cok tesekkur ederim insaallah guzel haberler veririm.zaten boyunun benim kadar bile olacagini bilsem icim rahat edecek ama buyume tablosuna gore devam ederse 148 olacak ki cok cok kisa olacak.o yuzden telaslanip tekrar gitmeye karar verdim.rabbim hepimizin yardimcisi olsun.
Insaallah oyle olur su yorumunuza bile oyle mutlu oldum ki! Sizce kizimin boyu normal mi yoksa tedavi olursa mi beni gecer boyu?Merak etme ergenlik dönemine büyümenin 4. evresi deniyor ve adet öncesi dönemde yaklaşık 5-6 cm lik bir büyüme gerçekleşiyor. Seni geçecektir
Insaallah oyle olur su yorumunuza bile oyle mutlu oldum ki! Sizce kizimin boyu normal mi yoksa tedavi olursa mi beni gecer boyu?
Spora gondermeyi cok istiyorum ama hafta ici okul tam gun hafta sonu da etut oldugundan vakit kalmiyor.simdi yaz tatilinde istiyorum insallah.en hizli boy uzatan spor dali nedir ne tavsiye edersiniz?İnternette kız çocuk persentil tablosunda sınırın çok az altında görünüyor boyu.
Düşündüğünüz kadar kötü giden bir durum yok aslında ama tedbiri elden bırakmamak lazım tabii ki
Benim boyum da 155 ve ilkokul 1. sınıfta tahtaya yetişemiyordum :))
Dr. dan tedaviyle ilgili bir sonuç alamazsanız mutlaka spora gönderin kızınızı inanın çok yararını göreceksiniz.
Eki Görüntüle 2140723
Spora gondermeyi cok istiyorum ama hafta ici okul tam gun hafta sonu da etut oldugundan vakit kalmiyor.simdi yaz tatilinde istiyorum insallah.en hizli boy uzatan spor dali nedir ne tavsiye edersiniz?
Yuzmeyi zaten cok seviyor yazin sitemizin havuzundan cikmaz.denize de goturecegim bol bol.barfiks aletini de mutlaka alacagim en kisa zamanda.cok tesekkur ederim cok yardimci oldunuz gercekten.Ben yüzmeye gönderdim birde odasının kapısına barfiks aleti takmıştım her geçişte asılıyordu ona, dr.da onaylamıştı :)
Yuzmeyi zaten cok seviyor yazin sitemizin havuzundan cikmaz.denize de goturecegim bol bol.barfiks aletini de mutlaka alacagim en kisa zamanda.cok tesekkur ederim cok yardimci oldunuz gercekten.
merhabaÖncelikle geçmiş olsun, yaşı itibariyle iğneyi reddetmesi gayet normal. Onun umurunda olan şey canının yanması boyunun uzaması değil çünkü :) Tedaviyi bırakıp sonrasında pişman olmanızı istemem o nedenle biraz daha sabır.. Bu günler zor da olsa geçecek emin olun. Ve siz pes etmezseniz emin olun kızınız da etmeyecek. Benim kızım 15 yaşında tedavinin sonlanacağını duyduğunda çok üzülmüştü ve iğneye başladığımızda sinek ısırığından dahi korkan bir çocuktu.
Toplamda 6 sene kullandık iğneyi. 116cm. ile başladık 152cm le sonlandırdık. Dr.umuz bize erken dönemde ve ergenlikle birlikte olan süreçte daha hızlı bir uzama gerçekleşeceğini söylemişti. Öyle de oldu ara yıllarda bazen 3 bazen 4cm.lik uzama gerçekleşti. En çok da ergenlikte fark etti. Uzama hala devam ediyor ergenlik dolayısıyla şimdi 155 oldu bile.
Size tavsiyem tedavi yanında mutlaka spora göndermeniz ve yüzme en ideali. Yalnızca ilaca bağlı kalmaz bu tür aktivitelerle desteklerseniz daha iyi sonuçlar alırsınız.
Sağlıklı ve sabırlı günler dilerim. :)
merhaba
yazdıklarınız bana çok büyük morel oldu, çok teşekkür ederim. benim kızımda çok hassas kabullenemiyor iğnenin canını çok yaktığını söylüyor. enjeksiyon öncesi krem sürüyoruz ama onunda işe yaramadığını halen acı hissettiğini söyleyip ağlama krizlerine girmesi beni çok endişelendirmişti. herşey onun iyiliği için
Aynen öyle maalesef kabullenme süreci biraz sabır gerektiriyor.
Kızınız kaç yaşında bilmiyorum ama enjeksiyonu kendisi yapması konusunda teşvik edebilirsiniz.
İğneyi batırmayı ilk başta beceremeyebilir o kısmı siz halledin, enjektörün arka kısmını o çevirerek yapsın.
İlla bastırarak ilacı vermek gerekmiyor. Doz ayarı yaparken çevirdiğiniz yönün tersine çevirince de ilaç gidiyor.
Benim kızım 6 ay sonra kendi yapmaya başlamıştı bu yöntemle hatta bir daha bana yaptırmamıştı :)
merhabalar,
formu uzun zamandır takip ediyorum ancak büyüme hormonu ve genotropin 12 mcg ile ilgili olarak sadece büyümeye yardımcı olduğu söylenmiş ben tüm diğer forumlara ve sitelere baktım ancak hiç yan etkilerinden bahsedilmemiş bu sentetik yapay hormonun yan etkileri yok mu ya da kullanıp büyümüş 30-35 yaşına gelmiş evlenmiş çocuğu olmuş kimse yok mu acaba? herkese her şey söylenmiyor sorulmuyor malesefbenim oğlum 12,5 yaşında 1,39 cm ilkokul ve ortaokulda hep sınıfın en kısasıy dı halen de öyle ve inanın hep alay konusu oldu kendine güvenini gitti kendini hep ikinci planda zannediyor her yerde bunu aşmakta hiç kolay değil şuan 1 yıl daha devam edelim diye karar aldık biz profesörden destek alıyoruz ne kadar daha devam edeceğimiz hakkında süreç gösterecek diyor ömür boyu kullanan insanlar var diyor yan etkisi yok diyor ama tıp artık ticaret olmuş ilaç satmak için insanları boşu boşuna zehirlemiyorlar dır inşallah vicdanıp rahat olmayarak kullanmaya devam ediyoruz sanırım bizler denek olup çocuklarımızın ilerki hayatlarından Allah nasip ederse neler yaşayacağını forumlara yazarak iyi veya kötü olduğunu paylaşacağız
merhaba,merhaba
bende aynı soru işaretleri ile tedaviye devam eden annelerdenim malesef.. eczacı tanıdığım aracılığı ile ilacın prespektüsüne ulaşabildim ve yan etki olarak lösemi vardıonun dışındakiler ;ciltte kızarıklık, tahriş ,kızarma ve ödem şeklindeydi..ama okuduklarım ve araştırmalarım beni tiroid ve kısırlık ta yan etkisi olabileceğine inandırdı. doktorumuz Bursada ünlü bir profesör ,yurtdışına sık sık bu konu ile ilgili konferanslara katılıyor. içimizi rahat tutmamız gerektiğini olasıkılıkların normal bir insanda olabileceği şekilde olduğunu söylüyor. artı birşey olmaz diye telkin ediyor bizde inanmak istiyoruz.
elimizden gelen birşey yok ve dediğiniz gibi sonrası hakkında paylaşımlar çok az
çocuğumuz için en iyisini yaptığımıza inanmak istiyoruz. ama çok zor bir tedavi allah hepimizin yavrularına şifa versin