İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 5. Sınıfa Gidenlerin Paylaşım Alanı

diyet ve perhiz aynı şey mi farklı şeyler mi arkadaşlar öğretmeni aynı demiş ama aldığımız kaynakta farklı diyor, sizin çocuklarınız nasıl öğrenmiş
Bizim öğretmen bunu evdekilere sorun demiş,evdeki kimse bilemeyecek bakın demiş.
Hepimize Diyet nedemek dedi,bizde perhiz diye cevap verdik,değilmiş.
Diyet sağlıklı beslenme demekmiş.Yani bizim öğretmen öyle diyomuş.

Bizim öğretmen bunu evdekilere sorun demiş,evdeki kimse bilemeyecek bakın demiş.
Hepimize Diyet nedemek dedi,bizde perhiz diye cevap verdik,değilmiş.
Diyet sağlıklı beslenme demekmiş.Yani bizim öğretmen öyle diyomuş.

demekki bizim öğretmen yanlış biliyor, şüpheye düştüm şuan öğretmenden

diyet ve perhiz aynı şey mi farklı şeyler mi arkadaşlar öğretmeni aynı demiş ama aldığımız kaynakta farklı diyor, sizin çocuklarınız nasıl öğrenmiş
Biz de gecen hafta sonu odevinde isledik bu konuyu.
10 soru hazirladik biri de diyet nedir di.sanilanin aksine rejim degil saglikli ve duzenli beslenmektir di cevabi.ben de rejim veya perhiz diye bilirdim.
yalniz perhizin de cevabi dolayli olarak ayni sanki.
hastaliklarda olanlar da seker perhizi tuz perhizi diye ayriliyormus.
haftasonu gittiği kursta öğretmen 5.sınıfta notların etkili olduğunu söylemiş
:KK57:
Simdiden karnima agri girdi cok geriliyorum su sinavlarda denemelerde.

rejim hangisinin eş anlamılısı oluyor o zaman, ben de oğlumla teoga gircem bu gidişle doğru öğrensin diye uğraşırken:KK48::KK48:

Bir de benim oglum da laptop,tablet,tlf uclusuyle yanip tutusuyor.ben izin vermiyorum arkadaslari ariyor oyuna gir diye hic soylemiyorum dersi var vs diye.

tlf dusurdu ekrani catlak okula goturemiyor arkadaslarindan da getiren yokmus.boyle olunca da ben cok merak ediyorum.
sadece hafta sonu musaade ediyorum laptop icin.
odevini bitirirse hafta ici 1 2 saat tablete musaade veriyorum.oda nadir cunku odev saatler suruyor.dun ing. Odevi vardi 5 sayfa okula gittim okuldan geldim yuzumu yikadim gibi eylemleri yazdi.uyku saati geldi.
koluna kramplar giriyor yazida ama allahtan ing. Seviyor ,turkce olsaydi 5 posta miziklardi garanti.

rejim hangisinin eş anlamılısı oluyor o zaman, ben de oğlumla teoga gircem bu gidişle doğru öğrensin diye uğraşırken:KK48::KK48:
:KK53:
Rejim aslinda bizim diyet veya perhiz dedigimiz zayiflama sekliymis.
Ben de tam oturtamadim ama rejimin bunlardan farkli oldugunu ogrendim o_O
Hepsi ayni kapiya cikiyor sanki ama rejim biraz daha sıkı ,az yemek herseyden kisitlanmak vs. Cok sıkıcı yahu.
bugun feni olmasaydi bakacaktim kitabina.

Bir de benim oglum da laptop,tablet,tlf uclusuyle yanip tutusuyor.ben izin vermiyorum arkadaslari ariyor oyuna gir diye hic soylemiyorum dersi var vs diye.

tlf dusurdu ekrani catlak okula goturemiyor arkadaslarindan da getiren yokmus.boyle olunca da ben cok merak ediyorum.
odevini bitirirse hafta ici 1 2 saat tablete musaade veriyorum.oda nadir cunku odev saatler suruyor.dun ing. Odevi vardi 5 sayfa okula gittim okuldan geldim yuzumu yikadim gibi eylemleri yazdi.uyku saati geldi.
koluna kramplar giriyor yazida ama allahtan ing. Seviyor ,turkce olsaydi 5 posta miziklardi garanti.

ya canım ben izin veriyorum napıyım, okuldan geliyo yemeğini yiyo ödevini yapıyo sonra full oyun
bizimkinin akıllı telefonu yok, almamak gerek sanırım, zaten okulda izin yokmuş, müdür iki defa gelip uyarmış, ilk hafta götürdü, kapalı kalsın sadece ihtiyaç için ara diye, aslında kapalı kalsa zararı olmaz da, işte, tüm çocuklar buna uymaz

Erkek çocukları çok meraklı bu pc,telefon olaylarına.
Benim kız oyun falan sevmiyor.
gelir gelmez ödevini bitirip televizyonun başına geçiyor.

Biz de gecen hafta sonu odevinde isledik bu konuyu.
10 soru hazirladik biri de diyet nedir di.sanilanin aksine rejim degil saglikli ve duzenli beslenmektir di cevabi.ben de rejim veya perhiz diye bilirdim.
yalniz perhizin de cevabi dolayli olarak ayni sanki.
hastaliklarda olanlar da seker perhizi tuz perhizi diye ayriliyormus.

:KK57:
Simdiden karnima agri girdi cok geriliyorum su sinavlarda denemelerde.
herkes işlemiş bu konuyu heralde çok merak ettim, akşam soracam işleyip işlemediğini.

ya canım ben izin veriyorum napıyım, okuldan geliyo yemeğini yiyo ödevini yapıyo sonra full oyun
bizimkinin akıllı telefonu yok, almamak gerek sanırım, zaten okulda izin yokmuş, müdür iki defa gelip uyarmış, ilk hafta götürdü, kapalı kalsın sadece ihtiyaç için ara diye, aslında kapalı kalsa zararı olmaz da, işte, tüm çocuklar buna uymaz
bizimkinin akılsızı da yok, o istiyor ama ben ihtiyaç duymuyorum. ya okulda ya da yanında bir büyük var şu anda. biraz daha büyüyüp kendi başına bişeyler yaptığında alırım.

Aslinda ben de pismanlik duyuyorum bazen.cunku tum ark. Oynuyor ama odevine basla dedigim zaman binbir takla oluyor hemen çıkıyorum bi' dk. Diye diye.o vakit hemen pismanligim geciyor :)
Tlf isine esasinda biraz da tirsiyorum.okulda ki cocuklar cok buyuk yahu :KK43: bunlar kucuk daha iclerinde.
babasi da hatali hem butun teknolojik aletleri aliyor oynayinca ne cok oynuyorsun diyor.e firsat verirsen yapar.hem de hepimizin elinde var ne yapsin cocuk.
Erkek çocukları çok meraklı bu pc,telefon olaylarına.
Benim kız oyun falan sevmiyor.
gelir gelmez ödevini bitirip televizyonun başına geçiyor.
kesinlikle.kizimin yasindayken ben10 oyunlarindan bakuganlardan kalkamazdi.kizimin tableti var 2 3 gunde bir oyun ancak oynar.sus olsun ona incik boncuk olsun.kreste simdi odevi oluyor sayilari yapiyorlar hemen gelip basliyor dikkatli cok.kuyrugu duz basi egri diyerek duzler.yardim almaz.
oglum da yapsin da nasil yaparsa artik diye gozum portlerdi .elini tutup yaptirirdim ayy 3 sayisi kabusumdu :cry:

telefon dediğin akıllı telefonlardan mı canım, bizim ki de online bi oyuna sardırdı, başından kalmıyo, çok tehlikeli bu online oyunlar ya, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyolar

evet canım akıllı telefon ama bizimkinin öyle sardığı bir oyun falan yok normal futbol oyunları falan oynuyor genelde film izliyor telden telefon zaten sürekli kontrolum altında alıp kontrol ediyorum sürekli

demekki bizim öğretmen yanlış biliyor, şüpheye düştüm şuan öğretmenden

Bende bizim öğretmenden şüphe duydum,kesin cevap hangisi ki?
Araştırmayada hiç uğraşmadım ama.

ay çok merak ettim bu konuyu şimdi akşama eve gittiğimde ilk işim bunu sormak olacak

valla bizim şuan tek tehlike telefonumuz var o da zaten bu hafta son sadece hafta sonları izin vericem bir de sadece hafta arası kursa giderken o zaman merak ediyorum çünkü kendisi gidip geliyor otobusle aramam gerekiyor okula zaten götürmüyor babasının kesin taimatı var :) tabletini benim ufaklık halletti artık o oynuyor laptap da bozuldu şuan öyle duruyor o yüzden sadece telefonu kaldı elinde

bence hiç almamak çünkü daha çok küçükler ama babası dayanamamış sünnet hediyesi olarak alıcam diye söz vermiş yoksa biz 13 yaşından önce almamaya karar vermiştik

bizimkinin akılsızı da yok, o istiyor ama ben ihtiyaç duymuyorum. ya okulda ya da yanında bir büyük var şu anda. biraz daha büyüyüp kendi başına bişeyler yaptığında alırım.

kesinlikle ama işte çocuklarda birbirinden görüp istiyor hepsinin elinde var

oğluma sordum, işlememişler bu konuyu. vitaminler, minerallerdeyiz biz diyor. yavaş mı gidiyoruz, atladılar mı acaba bilmiyorum :KK57: yavaş gidiyorlarsa sorun değilde, atlmışlarsa olmaz tabi. kitapları ve defterleride dolabında ödevi olunca getiriyor, bakamıyorum o yüzden. ayy başladık yine ya :KK17:

oğluma sordum, işlememişler bu konuyu. vitaminler, minerallerdeyiz biz diyor. yavaş mı gidiyoruz, atladılar mı acaba bilmiyorum :KK57: yavaş gidiyorlarsa sorun değilde, atlmışlarsa olmaz tabi. kitapları ve defterleride dolabında ödevi olunca getiriyor, bakamıyorum o yüzden. ayy başladık yine ya :KK17:
Akşam bende sordum işlememişler daha o konuyu vitaminlerdeler daha kitabından da baktım

belki önemsiz bir detay olarak görmüşlerdir, devletin verdiği kitapta var mı bakmadım ama d r de test kitaplarını karıştırırken tudem dahil vardı bu diyet-perhiz sorusu, keşke cevabına baksaydım, o zaman bu konu yoktu ama benim dikkatimi çekmişti

belki önemsiz bir detay olarak görmüşlerdir, devletin verdiği kitapta var mı bakmadım ama d r de test kitaplarını karıştırırken tudem dahil vardı bu diyet-perhiz sorusu, keşke cevabına baksaydım, o zaman bu konu yoktu ama benim dikkatimi çekmişti

kitapta sadece diyetin tanımı var perhiz ile ilgili hiçbirşey yazmıyor bulamadım

X