İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 5. Sınıfa Gidenlerin Paylaşım Alanı

İnşallah geri dönüşü iyi olsun bari.. sonrasında açıklasa mıydın öğretmenine acaba?
Biz de seçtik 5 ders mat türkçe ing. Beden drama. Hepsi olmayacak mı sonuçların belli olması derken canım?

günaydın herkese seçmeli ders olarak robotik kodlamayı tercih ettik zaten spora da gidiyor haftada 2 gün yeterli

E kurs tan mı bahsedıyorsun can09e

Ödevsiz ödevsiz yaşamaya devam edıyoruz biz sizde durumlar nasıl?
Dün en cok odevımızın oldugu zamandı. 20 tane kelımenın zıt anlamlısı yazılacak.
İng 2sayfa workbook tan odev gelmıs.
Birde fen den günes ay dünya cızımı

evet evet etüt değil mi o başka bişiy mi?
ödevleri oluyor yapıyor kendi kendine bakalım :)

Herkese selamlar.. CuteMom bizimde ödev olmuyor evde.. Bizim etüt olduğundan okul yapıyorlar ne yapıyorlarsa..
hafta sonu toplantımız vardı.. öğretmenlerimizi çok beğendim..hepsi çok ilgili.. gerçi biizm özel olduğundan dolayı öğrencilerle birebir ilgilenebiliyorlar.. Bu durum çok hoşuma gitti. umarım umduğumuzu buluruz.
haftada 10 saat ingilizce bizim..
ingilizce hocamızda çok ilgili.. güzel şeyler anlattılar.. idealistler..
Çocuklar çok zeki çok uslular dediler.. gerçi sınıf zaten 9 kişi.. 5 .sınıf 2 sınıf var okulda.. toplamda 18 öğrenci 5. sınıflar..
ilkokulda ödevimiz olduğu için biraz tuhafıma gidiyor açıkcası evde ders yapmaması..
evde kitap okusunlar dedi türkçe öğretmenimiz..ama bizimki baya bir yorgun geliyor eve..evde tv ile vakit geçiriyor.. bişi de diyemiyorum.. benim kızımda biraz ergenlik belirtileride baş göstermeye başladı..
Allah yardımcımız olsun.. ekim sonu aksımın ilk haftasıda sınavlar başlıyor..bakalım hayırlısı olur inşallah..

Çok ince durumlar bu durumlar.. büyük kızımdan biliyorum..
o çok zor geçirdi..inşallah bu öyle olmaz
işte büyük kızdan da tecrübeli olduğun için nasıl davranmak gerekir nasıl davranmamak gerekir bilirsin.. bir şeyi 10 defa demeden yapmıyor demeyelim diyoruz yine yapmıyor... :))

işte büyük kızdan da tecrübeli olduğun için nasıl davranmak gerekir nasıl davranmamak gerekir bilirsin.. bir şeyi 10 defa demeden yapmıyor demeyelim diyoruz yine yapmıyor... :))
canım her çocuk kendine münhasır.
iki kızımda birbirinden çok farklılar..
zıt karakterdeler..bu yeni kuşak daha farklı..
bende bilmyiorumda nasıl davranacağımı şaşaırıyorum artık..
birde ablamız artık 22 yaşında.. devir durmadan değişiyor..

Günaydın kızlar.
Ergenlık derken nasıl bır sıkıntılar bas gosterıyor? Bız sızden kucuguz malum umarım daha gırmeye calısmıyodur.
Kıllanma oldugunu fark ettım ama , bırde sınırlenıyor gıbı .

Kızlar buarada kaynak kıtap aldırdılar mı? Hangı yayın evının aldınız?

Bende henuz almadım almak ıstıyorum ama 5.sınıf yazılılar sanıyorum kı yarısı test yazısı eskı yazmalı usul oluyormus. Yandık yandık

Eve odev gelmeme kısmı okulda yaptıgı ıcın degıl kızlar. Bız ılkokulda asırı odeve alıskın olduğumuz ıcın valla sasırıyorum KIZLARIMCANLARIM canım hakketten cok sansslılar. Mevcut cok az kısı dıs etkene hıc magruz kalmıyordur cocuklar. Eh buda ozel okulun cılvesı ıste . Olacak ılla kı artısı .Etut kısmı ıse bence cok ıyı olmus. Versınlerde nerde yaparsa yapsın. Bızde ogrt odev vermemız yasak dıyor sankı gecen sene yasak degıl mıydı

günaydın aldıracaklarmış daha yardımcı kitap

işte sinir laf dinlememe vs gibi sıkıntılar

bizde de çok ödev yok kızlar.daha çok proje tarzı ödevler var.dün akşam renkli boncuklar ve fon kartonuyla yaratıcı örüntü istemiş matematik öğretmeni.onunla uğraştı.ödev verse bile akıllı defterden ya da soru bankasından 1 tane test oluyor.biz alışmışız sayfalarca ödeve.bizim Nesibe Aydın Okulları.Aydın yayıncılığın akıllı defterleri soru bankaları ve ödev fasikülleri var.derste kullanacaklar ya da ödev olarak isterler belki diye soru bankalarına da karışmıyorum.ama yazıı dışında deneme sınavları olacaklar ve bu sınavlar bursluluk durumunu da etkileyecek.acaba ev için ayrı bir kaynak kitap alsam mı bilemedim.
oğlum 23 Temmuz 2009 .bizde de çabuk sinirlenme inatlaşma direnmeler oluyor.artık ergenlik başladı kızlarAllah yardımcımız olsun

benim kuzu da 12 mayıs 2009 aynılar demek bi de lafları duysanız :)) karışamazsınız 10 defa söylemeyin ne istersem onu yaparım ben bir bireyim o öyle değil diyorum daha çocuksun şimdi ne istersen yapamazsın belli kurallar var bunlara uyulacak dedim dün artık
16 maddelik kurallar oluşturduk astık odasına beğenmediğin eklemek istediğin varsa söyle dedim okudu yok dedi nereye yapıştıralım dedim odama dedi:) işe yarar umarım

Evet bizde de sinir baş göstermeye başladı maalesef.. Diklenme de başladıki bana çok düşkündür aslında kıyamaz.. herşeye bir itiraz etme çabası.. kendi dediğini yaptırma çabaları vs.. birşey sorunca tersleme..oflayıp puflama

Herseye ıtıraz etme, sınırlenme sınırlenınce napıcanı sasırma durumları var. Ama benden hem korkuyor hemde cok sevıyor butun hallerını kıme gosterıyor bılın bakalım Benım kı 18Şubat 2010 dogum lu, 3 hafta erken dogdu

Bızım kaynak kıtap olmayınca sadece meb ın kıtabıan baglılar. Bır ıkı deftere yazılan odev oluyor ama az yanı baya baya az. Sadece ıng kaynakk kıtapalr var more more nın onlarda. oradan odev gelıyorsa gelıyor. Cumartesı gunu bakacagım gıdıp. Hem yenı nesıl soru hemde test olacak sekılde ıstıyorum.

Buarada bursluk sınavına gırecek mı bızım cocuklar? Bıze vuruyor mu kı acaba

benim kuzu da bi benden tırsar :) ama dediğin gibi çok sever..

bursluluk sınavını bilmiyorum.. ufak tefek güzel ödevler geliyor..

mesela türkçeden her gün bir deyim bir atasözü yazıyorlar kağıda:)

benim kuzu da bi benden tırsar :) ama dediğin gibi çok sever..

bursluluk sınavını bilmiyorum.. ufak tefek güzel ödevler geliyor..

mesela türkçeden her gün bir deyim bir atasözü yazıyorlar kağıda:)
Bursluk sınavları ıcın aıle gelırının oldugu bır tablo vardı sanırım bakmak lazım.
Bızım baba durumundan vurabılır belkı ama eve gıren maas kısmından olacagını sanmıyorum. Keske olsa tabı cok guzel cocugum egıtımı ıcın harcanır.

Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilenMillî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin2018senesiyıllıkgelirtoplamındanfertbaşınadüşentoplam miktarın2019MaliYılıiçin tespitedilen13480,00TL'yi(onüçbindörtyüzseksen)geçmemesigerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2018yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır..

bursluluk sınavlarına buyıl girebiliyorlar.biz başvuramıyoruz iki öğretmen olunca gelire takılıyoruz.bizde özel okul daha iyi bursluluk almak için ya da bursluluğun devamı için çocuğun başarı durumuna da bakılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…