valla kimseye haksızlık etmek istemem bilemem ama sezdiğim kadarıyla öğretmenle alakalı olabiliroğlum pısa sınavı oldu demiştim hatırlarsanır. fen, matematik, türkçe ve sosyal den olmuşlar. karneyi yayınlamışlar net üzerinden. fen den çok düşük puan almış, inanamadım. sınıf öğretmenine mesaj attım, karneler elime geçmedi arıyım ben sizi değerlendirip dedi. Matematik öğretmeni en yüksek puanı oğlumun aldığını söylemiş matematikten. diğer derslerde ki ortalaması da çok yüksek genel ortalamaya göre. ama fen yerlerde, test de değil bu sınav, yazılı gibi. ilginç geldi bana çok merak ettim.
valla bilmiyorum chess, öğretmeni toplantıda çok beğenmiştim. defterde iyi ama niye böyle düşük anlamadım. bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak.valla kimseye haksızlık etmek istemem bilemem ama sezdiğim kadarıyla öğretmenle alakalı olabilir
valla bilmiyorum chess, öğretmeni toplantıda çok beğenmiştim. defterde iyi ama niye böyle düşük anlamadım. bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak.
bugün türkçe den sözlü notu yerine geçicek kağıt vericekmiş öğretmen onu yapacaklarmış. bir paragraf vericek ondaki belirtili-belirtisiz isim tamlaması, takısız-takılı isim tamlaması, zincirleme isim tamlaması, cins isim, ulama, harflerin yumuşaması, serteleşmesi, soyut-somut, zarflar gibi bunları o paragraftan bulup yazacaklar. öğretmenleri ortalamayı etkiliyeceğini söylemiş nasıl ağladı akşam, ya dört alırsam ilk notumda dört, karneme dört gelirse diye. aslında neyin ne olduğunu ezberlemiş ama bunu uygulamaya geçirdiğinde zorlanıyor, daha alışık olmadığı için böyle soru türüne. acaba ne yaptı çok merak ediyorum heycanlanıp her şeyi çorba yapmamıştır inşallah.
aa öylemi, dil bilgisinde hangi konudasınız peki..yapmamış bu arada bugün, çocuk o kadar yıprattı kendini yavrum. bu hafta içi yapar heralde.belki pisa sınavının kendisi zordu belki bizdeki müfredata uygun değildi soruyları bunlarda olabilir
bizimkiler bunları hiç görmedi, zarflara daha bayağı var sanıyorum sene sonuna doğru değil mi
şimdi sordum noktalama işaretlerini görmüşler sadece dil bilgisi olarak şuan da türkçede anlatım biçimindelermişaa öylemi, dil bilgisinde hangi konudasınız peki..yapmamış bu arada bugün, çocuk o kadar yıprattı kendini yavrum. bu hafta içi yapar heralde.
erken başladı bizimkiler sanırım.şimdi sordum noktalama işaretlerini görmüşler sadece dil bilgisi olarak şuan da türkçede anlatım biçimindelermiş
valla bilmiyorum chess, öğretmeni toplantıda çok beğenmiştim. defterde iyi ama niye böyle düşük anlamadım. bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak.
bugün türkçe den sözlü notu yerine geçicek kağıt vericekmiş öğretmen onu yapacaklarmış. bir paragraf vericek ondaki belirtili-belirtisiz isim tamlaması, takısız-takılı isim tamlaması, zincirleme isim tamlaması, cins isim, ulama, harflerin yumuşaması, serteleşmesi, soyut-somut, zarflar gibi bunları o paragraftan bulup yazacaklar. öğretmenleri ortalamayı etkiliyeceğini söylemiş nasıl ağladı akşam, ya dört alırsam ilk notumda dört, karneme dört gelirse diye. aslında neyin ne olduğunu ezberlemiş ama bunu uygulamaya geçirdiğinde zorlanıyor, daha alışık olmadığı için böyle soru türüne. acaba ne yaptı çok merak ediyorum heycanlanıp her şeyi çorba yapmamıştır inşallah.
valla önümüzde ki hafta son yazılılıarı var. defterinizdeki tüm konulara çalışın yazılıda onlardan çıkacak, teog sınavının temel konuları diye mesaj göndermiş. defterinde de bu saydığım tüm konular yazılı şekilde var. tudem in türkçe soru bankasını aldırdı ama dün baktım sıfatlarla ilgili soru göremedim. geçen oğlum vitaminden çalışıyım dedi bulamadı 6.sınıftan baktım dedi. yani türkçe müfredatını biraz kendilerine göre karıştırdımı bizim okul bilemiyorum..bizde de daha bunların hiç birini işlemediler sizin bayağı öndeler ya da bizimkiler bayağı bir geride bilemedim şimdi.
dün bende bizim oğlanın defterine baktım, süreksiz ünsüzleri yazmışlar harf düşmesi, ünsüz yumuşaması onları işlemişler tamlamalar ulama falan yok okul özel okul mu bizimki devlet okuluvalla önümüzde ki hafta son yazılılıarı var. defterinizdeki tüm konulara çalışın yazılıda onlardan çıkacak, teog sınavının temel konuları diye mesaj göndermiş. defterinde de bu saydığım tüm konular yazılı şekilde var. tudem in türkçe soru bankasını aldırdı ama dün baktım sıfatlarla ilgili soru göremedim. geçen oğlum vitaminden çalışıyım dedi bulamadı 6.sınıftan baktım dedi. yani türkçe müfredatını biraz kendilerine göre karıştırdımı bizim okul bilemiyorum..
bizimkide özel ama bizimkiler senin bu söylediklerinide işlemedi belki yakında geleceklerdir o konularadün bende bizim oğlanın defterine baktım, süreksiz ünsüzleri yazmışlar harf düşmesi, ünsüz yumuşaması onları işlemişler tamlamalar ulama falan yok okul özel okul mu bizimki devlet okulu
merhaba yoğunluktan anca bakabildim. bizde de çekiliş oldu, en az 10 tl en fazla 30 tl olacak diye limit koymuşlar. kıyafet almak yasak. levent kitabının 5 li serisi çıkmış, oğlum çok seviyor levent kitabını. oğlum arkadaşına da ondan almak istedi. bugün hediyeleşicekler :)sizin sınıflarda çekiliş oldu mu hanımlar yılbaşı için ne alcaksınız bana da fikir verin, kız olsa kolaydı takı makı alırdım ama erkek ne alınır
bizim ki en son 3 aylık bebeğe sakın 5.sınıfa gitme ödevler, yazılılılar çok zor diye dert yanıyordu :)bizimkide özel ama bizimkiler senin bu söylediklerinide işlemedi belki yakında geleceklerdir o konulara
müfredat aynı aslında özel devlet fark etmiyo, şahsen bence sindire sindire gitmek daha iyi bi iddiaları yok 5. sınıfta rahat bi sınıf olması lazım şimdilik, zaten üst sınıflarda kascaklar
özel okula gidiyor. sanırım bizimkiler erken başladılar. iyi mi kötü mü bilemiyorum. bugün yazılı oldular, bakalım napıcak. ulama nın açıklamasını görmedim ama biliyordu ne olduğunu, sınıfta öğretmen mi söyledi yoksa daha önce mi öğrenmişti bilmiyorum.dün bende bizim oğlanın defterine baktım, süreksiz ünsüzleri yazmışlar harf düşmesi, ünsüz yumuşaması onları işlemişler tamlamalar ulama falan yok okul özel okul mu bizimki devlet okulu