İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 5. Sınıfa Gidenlerin Paylaşım Alanı

her öğretmenin tarzı farklı ve daha ne anlattıklarını anlayamadığı hocaları bile var kızımın. Mesela fen hocası geçen ders bi grafik çizmiş, dikeyde sıcaklık değerleri var -20 den 100 dereceye kadar, yatayda da 2-4-6-8 gibi rakamlar var ama kızım ne olduğunu yazmamış. bu ne diyorum hiçbir fikri yok.biraz inceleyince buzun erime, kaynama vs. grafiği olduğunu anladım öyle mi diyorum "haaa ööle bişeydi" galiba diyor. hocanın ders anlatışı sıkıcıymış benimki de o ara dinlememiş, yani böyle sorunlarımız var şu an. ama veli toplantısında gelen tipleri görünce ne kadar iyi bi aile olduğumuzu anladım. adam toplantıya geliyor 20 dk. sonra devamsızlık listesinde oğlunun adını bulamayınca "benim oğlan bu sınıfta değil mi yoksa" diye soruyor ciddi ciddi. bi başkasının okulda açılan kurslardan hiiiç haberi yok, bi başkası 1. sınıfa giden kızı olduğu için eşi oğluyla ilgilenemiyor diye yatılı kursa vermiş, iş yapmış gibi anlatıyor. neleeerrrr neler

öyle canım bu çocuklar daha küçük 5. sınıfı sınıf öğretmenleriyle okumaları gerekirdi, ortaokul olgunluğu yok, öyle ciddi ciddi ders dinleyemezler, 2. dönem daha iyi olacaklarını düşünüyorum
dediğin gibi çoğu hocada işin bu kısmını es geçiyor, daha basit anlatmaları lazım

matematik hocası tüm 5 lere 10'ar puan eklemiş :) böylece notlarda son durum mat: 70, fen:76, ing: 94, sosyal:95, türkçe:95 oldu. bilişim henüz açıklanmadı, siyer bugün, kur'an yarın, din, arapça, temel dini bilgiler vs belli değil.

Selam hanimlar.
cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin.

toparlanmaya calisiyoruz insallah.
Chess Chess , oglum tuvalete girince diger cocuk ust taraftan su dokmus islanmis oglum.kapiyi acmak icin kulpu tutunca carpmis elektrik.sanirim acik priz vardi veya baska bir akim.cok sorduk birbirimize degince carptigi gibi mi diye bayagi sarsmis hatirladikca sinirim tepeme firliyor.
sikayette bulunduk vs. Oglumla tek bir defa daha muhatap olursa o cocuk ,ekstradan birde uzaklastirma alacak.
Hayirlisiyla bu yili bir tamamlasaydik...

Selam hanimlar.

Chess Chess , oglum tuvalete girince diger cocuk ust taraftan su dokmus islanmis oglum.kapiyi acmak icin kulpu tutunca carpmis elektrik.sanirim acik priz vardi veya baska bir akim.cok sorduk birbirimize degince carptigi gibi mi diye bayagi sarsmis hatirladikca sinirim tepeme firliyor.
sikayette bulunduk vs. Oglumla tek bir defa daha muhatap olursa o cocuk ,ekstradan birde uzaklastirma alacak.

Allah korumuş canım, şu sulu şakalar her zaman kaka olur zaten, bizde bi sulu şaka kavgası yaşadık, ama önemli birşey yok, okulda su savaşı yaparken kavga etmişler, bayağı bi fırça yedi benden, su savaşı ne okulda diye, hem de bu kış günü

sessiniz çıkmıyor hanımlar, bizimkinin ödevleri tam gaz devam ediyor hala veli toplantısı olmadı, olunca söylücem inşallah:KK53::KK53:

günaydın Chess Chess ben hep buralardayım :) bizim ödevler ilk zamanlara göre daha sistemli hale geldiği için biraz daha rahatız çok şükür. hafta sonu bütün haftanın ödevlerini yaptırıyorum :) hafta içi sadece yeni verilenlerle uğraşıyor :) pazartesi siyer yazılısı vardı 98 almış, kur'an yazılısı güya salıydı ama olmamış, sanırım haftaya kaldı. İşte öyle idare ediyoruz :)

günaydın Chess Chess ben hep buralardayım :) bizim ödevler ilk zamanlara göre daha sistemli hale geldiği için biraz daha rahatız çok şükür. hafta sonu bütün haftanın ödevlerini yaptırıyorum :) hafta içi sadece yeni verilenlerle uğraşıyor :) pazartesi siyer yazılısı vardı 98 almış, kur'an yazılısı güya salıydı ama olmamış, sanırım haftaya kaldı. İşte öyle idare ediyoruz :)

günaydın canım:KK5:
siyer ne dersi canım ya, kaç gündür sen yazdıkça merak ediyorum cahilliğim ortaya çıkmasın diye soramıyorum:KK48::KK48:

çok yaşa e mi :) niye cahillik olsun ki!
benim kızım imam hatipe gidiyor o yüzden bir sürü farklı dersleri var. siyer peygamberimizin hayatını işledikleri ders. hatta tam adı "hz. muhammed'in (s.a.v.) hayatı". Kur'an, temel dini bilgiler ve arapça da varilave olarak. garibimin derslerine toplam 14 öğretmen giriyodu galiba :)

Selam hanimlar.

geçmiş olsun, inşallah bundan sonra her şey yolunda gider.

Selam hanimlar.

böyle sorunlu çocuklar var maalesef ve aileleri de genelde rahat duyarsız oluyor. bizim oturduğumuz site de bir çocuk var iki sefer yangın çıkarmaya yeltendi. ilaç vermiş doktorlar ama uyku verdiği için kullandırmıyormuş aile. sitedeki bütün çocukları dayak atmış, bisikletleri parçalıyor falan. bu çocuğu okulda düşünemiyorum ben kim bilir neler yapıyordur. sonuçta çocuk ama rahatsız tedavi olması gerek anca kırdığı bisikleti onarıyorlar ama bu çözüm değil. okuyoruz gazetelerde neler oluyor, okulda bile güvenli değil çocuklar.

çok yaşa e mi :) niye cahillik olsun ki!
benim kızım imam hatipe gidiyor o yüzden bir sürü farklı dersleri var. siyer peygamberimizin hayatını işledikleri ders. hatta tam adı "hz. muhammed'in (s.a.v.) hayatı". Kur'an, temel dini bilgiler ve arapça da varilave olarak. garibimin derslerine toplam 14 öğretmen giriyodu galiba :)
anladım canım, sanrıım kızının dersleri bizimkilerden daha zor ve ders sayısı fazla, başarılar dilerim kızına:KK5:

böyle sorunlu çocuklar var maalesef ve aileleri de genelde rahat duyarsız oluyor. bizim oturduğumuz site de bir çocuk var iki sefer yangın çıkarmaya yeltendi. ilaç vermiş doktorlar ama uyku verdiği için kullandırmıyormuş aile. sitedeki bütün çocukları dayak atmış, bisikletleri parçalıyor falan. bu çocuğu okulda düşünemiyorum ben kim bilir neler yapıyordur. sonuçta çocuk ama rahatsız tedavi olması gerek anca kırdığı bisikleti onarıyorlar ama bu çözüm değil. okuyoruz gazetelerde neler oluyor, okulda bile güvenli değil çocuklar.

yagın çıkaran ve hayvanlara eziyet eden çocukların sosyopat olduğunu izlemiştim bi belgeselde, yani katil olma potansiyelleri varmış, vicdan duygusundan yoksunlarmış, ne kadar doğru bilmiyorum

yagın çıkaran ve hayvanlara eziyet eden çocukların sosyopat olduğunu izlemiştim bi belgeselde, yani katil olma potansiyelleri varmış, vicdan duygusundan yoksunlarmış, ne kadar doğru bilmiyorum
sitedeki komşunun dediğine göre ailesine sizi öldürücem diyormuş. duyunca endişelendim açıkcası. yaz akşamları çocuklar bahçede bazen tenha oluyor. bu çocuğun ne yapacağı belli olmazki . bu konuda ne yapmak gerekir bilmiyorum evde kendi evleriymiş.

sitedeki komşunun dediğine göre ailesine sizi öldürücem diyormuş. duyunca endişelendim açıkcası. yaz akşamları çocuklar bahçede bazen tenha oluyor. bu çocuğun ne yapacağı belli olmazki . bu konuda ne yapmak gerekir bilmiyorum evde kendi evleriymiş.

valla ilerde öldürebilirde, çünkü bu beyindeki kimya bozukluğundan kaynaklanıyormuş ve en önemlisi genetikmiş, genler değişmeyeceğine göre...
bu tip çocuklar ailenin ilgisiyle ve çocuğun aldığı eğitimle normal bir yaşam sürebiliyorlarmış

hanımlar , okulunuzda öğretmenler günüyle ilgili bir faliyet var mı. bir şey yapmak gerekir mi ? çocuklardan sınıf öğretmenlerine mektup yazmaları istendi, alışmışız hediye almaya tuaf geliyor böyle :confused:

kızım da bu sabah dertleniyordu "of anne bi sürü öğretmen var, hangisine hediye alıcam? en iyisi hiçbirine almayayım"diye

X