İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 5. Sınıfa Gidenlerin Paylaşım Alanı

Selam aynı benim gibi telaşlı annelere :) Aralık ayıyla birlikte benim oğlumunda 2. Yazılılar baslıyor. Temel dersleri gectimde biz müzik beden ve resimdende yazılı oluyoruz. Canımızı sıkan olay oğlumun yüzmede Türkiye derecesi olmasına rgmen bedenden 87 almış olması. Cocuk haftada 6 gün spor yapıyor, milli takıma aday belki de, bedeni 87. Basketbolda serbest atış yapamamış. Ki biz okula 25 gün önce nakil olmuştuk. Onları gösterdiği derste yoktuk.Gittim konuştum.Adam nuh diyor peygamber demiyor. Pası atamazsa vermezmiş. Diğer dersler kötü olsa bişey demeyeceğim. Şaştım bu işe.

ilginç, bu notlar ortalamaya yansıcak mı acaba, bildiğim kadarıyla bunlar seçmeli, bizimkilerin müzik resim yok mesela, 444 le bunlarda değişti ya seçmeli, oldu. Gerçi bildiğim kadarıyla 5. sınıf notları teoga yansımıcak ama belli mi olur sürekli birşey değişiyor

selam, bizim de fen ve din sınavı var. ayrıca genel bir sınava girecekler pısa sınavıymış.

kızlar günaydın. 2.sınıvlar bir taraftan devam ederken bir taraftan da sonuçlar belli olmaya başladı. türçe den 1.sınavda 76 almıştı çok şükür 2.sınavda 98 almış. tüm soruları doğru yapmış, kompozisyonda ki noktalama işaretleri doğru ama kısa yazdığı için iki puan kırmış öğretmen. a 4 kağıdın yarısını doldurmamış, oniki satır anca var dedi öğretmen :rolleyes:ben de buna da şükür dedim, yazı yazmaktan nefret ediyor. hatta neyini yakaladım geçen, öğretmen yazdırıyor ya defterlerine konuları, okuyorum anlamsız geliyor yazılan cümle düşük. meğer bizim cingöz öğretmenin söylediklerini kısaltıp geçiriyor, kendince özet çıkartıp :) çok fena bu çocuk çokk :rolleyes:

kızlar günaydın. 2.sınıvlar bir taraftan devam ederken bir taraftan da sonuçlar belli olmaya başladı. türçe den 1.sınavda 76 almıştı çok şükür 2.sınavda 98 almış. tüm soruları doğru yapmış, kompozisyonda ki noktalama işaretleri doğru ama kısa yazdığı için iki puan kırmış öğretmen. a 4 kağıdın yarısını doldurmamış, oniki satır anca var dedi öğretmen :rolleyes:ben de buna da şükür dedim, yazı yazmaktan nefret ediyor. hatta neyini yakaladım geçen, öğretmen yazdırıyor ya defterlerine konuları, okuyorum anlamsız geliyor yazılan cümle düşük. meğer bizim cingöz öğretmenin söylediklerini kısaltıp geçiriyor, kendince özet çıkartıp :) çok fena bu çocuk çokk :rolleyes:

benimki de aynı canım yazmaktan nefret ediyor defterinde her yer den den işareti:KK53::KK53:

kimsenin sesi çıkmıyor, nasıl gidiyor 2.sınavlar bayanlar..

benim bir arkadaşımın tanıdığı devlet okuluna gidiyor teog da bir yalnışı çıkmış, oğlumun gitti özel okulda ki bir arkadaşımın kızıda 10 yalnış yapmış. kızda zeki bir kız 1. ya 2. oluyordu denemelerde. bundan ne sonuç çıkarmalıyız sizce.

kimsenin sesi çıkmıyor, nasıl gidiyor 2.sınavlar bayanlar..

benim bir arkadaşımın tanıdığı devlet okuluna gidiyor teog da bir yalnışı çıkmış, oğlumun gitti özel okulda ki bir arkadaşımın kızıda 10 yalnış yapmış. kızda zeki bir kız 1. ya 2. oluyordu denemelerde. bundan ne sonuç çıkarmalıyız sizce.

canım siz 13 kasımdaki mebin yaptığı teog denemesine girmediniz mi?

o sınavda oğlumun 7 yanlışı var, devlet okuluna giden eski sınıf arkadaşı full yapmış

evet bence de devlet okuluna gidenler daha başarılı ama bundan ne sonuç çıkarcam bilemiyorum, extra çalışmaya vakitleri var devlet okulundakilerin belki bu yüzdendir, bizimkiler sabahtan akşama okulda, geldiklerinde zaten pestilleri çıkıyor ödev yapmaya bile isteksiz oluyorlar ki extra test, çalışma nasıl yapacaklar.

Bizimkilerin pazartesi 2. yazılılar bitiyo ama sonucu açıklanan yok henüz

canım siz 13 kasımdaki mebin yaptığı teog denemesine girmediniz mi?

o sınavda oğlumun 7 yanlışı var, devlet okuluna giden eski sınıf arkadaşı full yapmış

evet bence de devlet okuluna gidenler daha başarılı ama bundan ne sonuç çıkarcam bilemiyorum, extra çalışmaya vakitleri var devlet okulundakilerin belki bu yüzdendir, bizimkiler sabahtan akşama okulda, geldiklerinde zaten pestilleri çıkıyor ödev yapmaya bile isteksiz oluyorlar ki extra test, çalışma nasıl yapacaklar.

Bizimkilerin pazartesi 2. yazılılar bitiyo ama sonucu açıklanan yok henüz
chess bizim okul bu sınava girmedi. kendimiz bireysel sokamıyor muyuz acaba bilgin var mı?

hiç bilmiyorum canım bizim şehirde tüm okullarda aynı anda yapılmış
ocak ayında tudem in sınavı olacak onu bekliyorum. sanırım o sınavdaki başarısı bir şeyler gösterir bana.

bu arada oğlum matematikten 100 aldı, ilk 100'ü. 2.sınavda notlarında bariz yükselme var umarım böyle devam eder.

bu özel okullardamı eksiklikler var anlayamıyorum.pişman oldum koleje verdiğime açıkcası.devlete veripözel hoca tutsaydım daha mantıklıydı

bu özel okullardamı eksiklikler var anlayamıyorum.pişman oldum koleje verdiğime açıkcası.devlete veripözel hoca tutsaydım daha mantıklıydı
seni bu şekilde düşünderen ne acaba, nasıl bir eksiklik görüyorsun çocuğunda yada okulda. bana da soruyorlar okuldan memnunmusun diye ne beklemeliyim ki okuldan. müfredat dersleri işliyorlar mı evet, ödev veriyorlar mı evet, verdikleri ödevin yapılıp yapılmadığının kontrolü var mı evet, veli bilgilendirme var mı evet ee başka ne beklemeliyim.

bu arada devlet okulunda okuyan arkadaşlarımın çocuklarının 1.sınavları baya düşük gelmiş. kimisi evde daha fazla destek veriyor kimi öğretmen tutmuş. ama 2.sınavda çocukların daha başarılı olacağını düşünüyorum ben, 1.sınav da özgüven vardı, 2. de çalışmaları gerektiğini anladılar.

Selam hanimlar.
hastaliklar misafirler kosturmaca derken bitti sukur.
bizim 2. Yazililar haftaya baslayacak.son yazililardan guzel sonuclar aldi sukur.insallah 2. Lerde iyi gecer.beni en cok sasirtan din oldu .ondan da 100 aldi ben 50-60 arasi bekliyordum.

deneme olacaklarmis birde. Insallah iyi gecer.

kizlar devlet okulu da kolejde cok fark etmiyor benim bulundugum yerde.hatta biz de koleje verecektik ama belli bir kesmin koleji oldugundan vermedik.

cocuklarimiz daha yeni alisiyor ben cok gormuyorum artik.onceden cok sıkıyordum simdi kontrollu sıkıyorum.cidden okul saati de uzun 8.30 dan 15.30 a kadar.ek dersliler 17.15 te cikiyor.ben vermedim oraya.zaten eve gelmesi 15 dk buluyor.uyku saatleri 10 odev yemek derken uyuyoruz.
bu denemelerinden belli olur bakalim alismis mi alisamamis mi :)

Ozet cikarma kisaltarak yazma var bizde de ama den den yoktu chess :)) aklina gelmedi mi ne acaba yoksa affetmez yapar.

bir defa da sey yapmis;
Bu konu hakkinda arastirip yazin
cvp: olur
falancaya ornek verin
cvp:tamam

gibi.allahtan gordum de duzelttik :))

Ozet cikarma kisaltarak yazma var bizde de ama den den yoktu chess :)) aklina gelmedi mi ne acaba yoksa affetmez yapar.

bir defa da sey yapmis;
Bu konu hakkinda arastirip yazin
cvp: olur
falancaya ornek verin
cvp:tamam

gibi.allahtan gordum de duzelttik :))

aynen:KK48::KK48::KK48: rehberlikçi bi kağıt vermiş, okulda bu ayınız nasıl geçti diye benim ki yazmış "iyi":KK48:

valla bizde bilgilendirme yok....müfredata göre gitmeyen öğretmen var...çocukların başarısı adına veli bilgilendirme yok anşamadım ben bu işten birşey

X